Ny krönikör – Rolf Aronsson

.
ζ
.

Vi välkomnar en ny krönikör, Rolf Aronsson som kommer att bjuda på sina egna erfarenheter, kunskaper och tankar. Nedan presentera han sig själv.

ζ

Rolf Aronsson

Hej.

Jag heter Rolf Aronsson och sedan sju år tillbaka tillbaka har jag praktiserat en relativt strikt LCHF. Det innebär väldigt lite kolhydrater och mycket fett, framför allt mättat fett.

Mitt vittnesbörd om resultatet är samma som så många andras. Har gått ner de kilon som behövdes (inte så många för min del) och upplevt hur livskvalitén förändrats. Jag är tio år gammal som pensionär, som ser livet an med tillförsikt, vilket inte var fallet vid pensioneringen. Då var det mer fråga om att bli gammal…

För tydlighetens skull vill jag nämna att jag är en av så många som hela sitt liv frossat i godsaker av alla de slag, samt ätit fettsnålt. Jag kan skatta mig lycklig att ha haft starka förfäder i de generationer jag är en frukt av. Jag har välfärdsjukdomar i kroppen (det är ingen hemlighet), men de matchas framgångsrikt av LCHF.

Bort med kolhydrater, in med alla sorters naturliga fetter samt proteiner, vitaminer och mineraler! Detta goda budskap gäller alltså även oss som levat vårt liv under andra hälften av 1900-talet och fått många funktioner störda i kroppen. På sikt rehabiliterar kroppen sig själv, bara den får rätt näring och bränsle.

De sju år jag alltså valt kost i enlighet med relativt strikt LCHF har gett mig en levande, framåtriktad utvecklingslinje. Våren 2011 genomgick jag utbildningen till licentierad Kostrådgivare – LCHF. Det känns som att börja ett nytt liv med nya uppgifter.

Ser man sig omkring är det många som nog behöver få veta att vår situation kostmässigt är ohållbar Många, många, ger sina kroppar felaktigt bränsle och defekta byggstenar.

Att det finns stora möjligheter för den enskilde att förändra denna situation kommer jag att berätta om för den som vill höra.  Det gäller således kosten!

Här handlar det om att mildra verkningarna av sjukdomarna i ”Det Metabola Syndromet”, de så kallade välfärdssjukdomarna. Men allra mest är det fråga om att hindra dessa sjukdomar från att invadera oss överhuvudtaget.

Studerar man lågkolhydrats/högfetts-konceptet och bestämmer sig för prova kan bl.a. två saker inträffa:

För det första

 • En övervikt kan drastiskt minska, utan hunger eller svält, och utan överdriven motion.
 • Diabetes typ 2 kan mildras, ja, en del kan t.o.m. bli helt symptomfria.
 • Högt blodtryck kan normaliseras.
 • Och viktigast: Du får lust och kraft att ta tag i eventuella stressituationer och annat som kan behöva ändras i Ditt liv.

För det andra

För den som tar i sin situation i tid, d.v.s. är frisk från början, finns det stora möjligheter att slippa sjukdomar av nämnda sort.

Hallå, alla ungdomar och ni som tränar mycket!

ζ

Den trevliga och den otrevliga sidan

Man kan gruppera effekterna av kosthanteringen, i samhället eller enskilt, i en trevlig del och en otrevlig del. Jag tänkte börja mitt skrivande på Kostdemokrati med en serie om den otrevliga sidan av utvecklingen, om vad som händer om man äter fel och följer trender som bottnar i annat än strävan efter bra hälsa.

Mitt nästa inlägg kommer att handla om Gastric Bypassoperationer. Det är ett ingrepp som ger ALLA opererade livslånga problem, i de flesta fall helt i onödan. Det finns ju alternativ, som fungerar, utan biverkningar, och som ger ett fullödigt liv med en frisk kropp och hel magsäck.

Tills dess, må gott.
Rolf Aronsson

Licentierad Kostrådgivare - LCHF
Bloggkatalog - www.kostdemokrati.se/rolfaronsson/
Egen hemsida - Kostlotsen.se

Ett svar på ”Ny krönikör – Rolf Aronsson”

 1. Vi behöver termiter ……..
  Hej Rolf! Din historia har hög igenkännings kvot.
  Vi behöver termiter som du som steg för steg underminerar detta rangliga bygge av teorier som byggts upp under de senaste tre-fyra decennierna om sambandet mellan kost och hälsa.
  Fler och fler fakta visar oss att den rådande dominerande teorin och dess anhängare inte förmår att övertyga oss om teorins trovärdighet.
  Välkommen till Kostdemokrati. Ser fram emot att läsa mer av dig.

Kommentera