Homeopati – som riksdagspartierna vill förbjuda

ς

HOMEOPATI angrips av våra egna politiker och myndigheter – och frågan är vem som är deras uppdragsgivare?

Homeopatiska medel är känt som en ofarlig behandlingsmetod. Läkemedlen är otoxiska på grund av sitt ringa eller obefintliga innehåll av verksamt ämne. Homeopatiska läkemedel tillverkas enligt läkemedelsstandard, potenseras enligt erkänd metod och är godkända av Läkemedelsverket. Inte nog med att terapin principiellt är biverkningsfri, den har även visat sig fungera.

Läkemedelsindustrins lobbyorganisation VoF arbetar aktivt mot homeopatin och Dan Larhammar som numera är ordförande för Kungliga Vetenskapsakademin arbetar inte bara aktivt mot homeopatin, utan även målmedvetet och förklarar den ovetenskaplig. Detta hanterande är dock inget annat än ren och skär hetsjakt och är så långt ifrån vetenskap man kan komma. Detta har inte minst visats genom den svenska metastudie som finns på området.

Dr Hahn från Sverige har i sin metastudie nämligen visat att det finns vetenskapliga studier som befäster att homeopati fungerar och han har även visat att andra metastudier är bluff, i en av dem så har forskaren oriktigt sållat bort typ 95-98% av alla studier för att kunna få fram att homeopati inte skulle fungera. DET kallas forskningsfusk. Bara för att medicineliten och Larhammar & co INTE VILL att homeopati ska fungera så betyder det inte att homeopati inte fungerar eller att det inte skulle finnas stöd i vetenskapen.

Homeopati är en behandlingsmetod som är 200 år gammal och metoden fungerar enligt vetenskapligt uppbyggda studier. Detta hindrar emellertid inte att det har skett en hetsjakt på dessa medel, där man har tagit lagen till hjälp. Detta har lett till att de homeopatiska medlen genom lagförändringar de sista decennierna har minskat till en bråkdel, och de har i runda tal gått från 3000 till 200 medel. Alla potenser tillverkas inte heller längre i Sverige, vilket är ett mycket stort problem för homeopaterna som behöver dem i sina behandlingar.

Ett annat problem är att Läkemedelsverket – när medlet fungerar så som det är tänkt – så klassas effekten som en biverkning. Homeopatikan, liksom de flesta kosttillskott, har det stora problemet att man inte får ge någon information om dem, knappt ens ge anvisning om hur de ska intas, det vill säga dosering.

Hur ska man kunna sälja en produkt på marknaden om användaren inte får veta när produkten ska användas och hur den ska användas och hur produkten är tänkt att fungera? Vem vill köpa en sådan produkt? På det viset så gör Läkemedelsverket det omöjligt för branschen att existera.

Men branschen existerar och den vinner fortfarande terräng. Homeopati används av cirka 30.000 läkare i EU.

I Tyskland finns 6.500 läkare som arbetar med homeopati. Försäkringskassan i Tyskland ersätter till och med homeopatisk behandling och under 2009 betalade tyska försäkringskassan ut 23 miljoner euro för homeopatiska läkemedel. Det motsvarar dock mindre än en tusendel av den totala kostnaden för alla läkemedel.

Tre av fyra tyska läkare har någon gång rekommenderat homeopati till sina patienter och hälften av alla tyskar har någon gång använt homeopatiska medel. I Sverige bedrivs istället en ”häxjakt” på homeopati och det enda tänkbara motivet är att homeopati fungerar och därmed hotar läkemedelsindustrins monopol på våra liv och våra skattepengar – och då blir frågan vem tjänar våra politiker och våra myndighetstjänstemän?

I Frankrike ordinerar 1 av 3 läkare homeopatiska läkemedel och även där  ersätts behandlingen av sjukförsäkringen. Homeopatin är utbredd även i England och det finns flera homeopatiska sjukhus och homeopatin kan studeras på universitet.

I Indien finns över 200 sjukhus som erbjuder homeopatisk behandling. I USA och Kanada har homeopati fått ett oerhört stort uppsving de senaste 10-20 åren och i flera länder i Sydamerika är det en mycket populär och officiellt accepterad behandlingsmetod.

Homeopati fungerar och metoden fungerar både på akuta och kroniska åkommor – även på sådant som den vanliga sjukvården anser vara obotbart. Eftersom metoden är avsevärt mindre riskfylld än skolmedicin/den allopatiska medicinen så borde den användas först, inte minst också ur en samhällsekonomisk synvinkel då terapin är betydligt mer kostnadseffektiv.

I Sverige kom det en vägledande dom år 2011, som slog fast att läkare kan ordinera homeopatiska medel, ändå tror många läkare fortfarande år 2018 att de inte får lov att ordinera homeopatiska medel. Det är dags att homeopatiska medel blir ett naturligt och kostnadseffektivt inslag i vården, för att möta de ökade kraven från patienterna på en effektiv och biverkningsfri vård.

Det är tydligt vem som som styr svenska myndigheter och den svenska vården – medan ansvariga politikerna stoppar huvudet i sanden. I Sverige råder monopol och diktatur inom sjukvården och notan står folket för med skattepengar, ett onödigt lidande och med förtidig död.

Varför kräver inte ansvariga politikerna i landsting och regioner att vården erbjuder och använder sig av homeopati som ger ett fantastiskt bra resultat vid många typer av sjukdomar och därtill utan biverkningar? Bryr de sig inte om att medborgarna idag utsätts för onödigt stort lidande och död? Bryr de sig inte om att biverkningarna av syntetiska droger kan bli ytterst kostsamma? Bryr de sig inte om att homeopati är en mycket kostnadseffektiv behandlingsmetod som skulle spara både tid och pengar inom vården?

Uppenbarligen är svaret på dessa frågor att de bryr sig inte! Politiker, vårdens auktoriteter och myndigheter styrs av läkemedelsindustrin via ombud och om de inte lyder äventyrar de sina politiska karriärer.

Vården i Sverige kostar varje arbetande svensk i snitt 90.000 kronor per år (ett hushåll där två arbetar betalar alltså 180.000 kronor per år) och vad får vi för det? En kölapp och sedan endast skolmedicin (som fungerar dåligt vid kronisk sjukdom) – medan vi istället borde erbjudas den bästa vården inom Integrativ Medicin. Idag går alla skattepengar till skolmedicin – medan våra myndigheter jagar allt som konkurrerar med läkemedelsindustrins monopol. Har våra politiker, myndigheter och vårdens auktoriteter blivit tokiga, är de köpta eller vad … ?

Vill du kunna välja själv eller enbart vara hänvisad till ”skolmedicin”?

Hög tid för medborgarna att ta befälet genom att i nästa riksdagsval byta ut dagens politiker mot kompetenta politiker, som sedan i sin tur måste städa i toppen på våra myndigheter och i vårdens toppskikt (som ju inte gör sitt jobb).

Nu finns det äntligen ett parti som tänker ta itu med denna problematik – vilket är nödvändigt om vården ska kunna räddas från en kollaps. Dagens riksdagspartier har tydligt visat under decennier att detta INTE är något som de bryr sig om.

Folkhemmet Sverige behöver initialt ditt stöd för att kunna ställa upp i riksdagsvalet. Anonymt stöder du att partinamnet ska registreras. Det kostar ett frimärke och det är helt utan förpliktelser (det enda du stöder är att namnet registreras).

Ett skäl för att stödja namnregistreringen kan vara att du vill väcka det parti som du idag sympatiserar med – så att vårdfrågorna hamnar på bordet. För om inte systemfelen inom sjukvården åtgärdas så kommer ju vården att krascha.

Sedan kan du inför valet i lugn och ro läsa igenom olika partiers program och sedan välja det parti som du tycker är bäst. Om du är missnöjd med dagens politiker och vill utöka dina valmöjligheter på valdagen så måste du agera NU! Om du vill sätta lite press på dagens politiker så måste du agerar NU!

Det kostar ett par minuter och ett frimärke – det sker anonymt och är helt utan förpliktelser. Det är enbart ett stöd för en namnregistrering – dock en viktig sådan om du är trött på och vill ha en förändring av dagens politik.

 • Blankett att lägga på brevlådan senast 11 februaripdf
 • Broschyr … pdf
 • Snabbguide (programmet på 5 minuter) … pdf
 • Hemsida (med länkar till Facebook, m.m.) … klicka här

ζ

Staten bör ta över ansvaret för vården

Ansvariga politiker har bestämt sig för att de inte ska lägga sig i medicinska frågor (som de saknar kompetens för). De lägger sig inte heller i management (hur verksamheterna sköts), utan det enda de gör är att administrera och fördela medborgarnas skattepengar. Således behövs inga landsting eller regioner längre – organisationer som enbart blivit en födkrok för lekmän som gjort politisk karriär. Staten bör snarast ta över ledningen över vården och se till att den styrs i medborgarnas och landets intressen. Idag är det särintressen som styr vården, medan tusentals landstingspolitikerna agerar sponsorer med noll koll på vad de betalar till och vad de får för pengarna.

 • Låt staten ta över ansvaret för sjukvårdenklicka här

I övriga Europa, förutom i tre länder, har staten det övergripande och styrande ansvaret för sjukvården och sjukvårdsministern är ansvarig för vården. Så är det inte i Sverige där ansvaret i stället delegerats till tusentals osynliga landstingspolitiker.

2001 avskaffades i Norge fylkenas (motsvarande landstingen) ansvar för sjukvården utom i primärvården efter att kritiken mot hur sjukhusen fungerade blivit alltför massiv. Befolkningen utkrävde ansvar från stortingspolitikerna på grund av dålig kvalitet och service, långa väntetider och ekonomiska underskott, inte olikt situationen i Sverige i dag. Därför förstatligades sjukvården i Norge i full politisk enighet.

 

Ett svar på ”Homeopati – som riksdagspartierna vill förbjuda”

 1. Facebook klipp oktober 2017:

  Raimo Heino, naturläkare, författare och medicine licenciat med patientmottagning sedan 1972, har fått rekommenderat brev från svensk myndighet och i brevet står det att han åläggs förbud med löpande vite om 600 000 kr. Han får inte skriva om hur ett homeopatiskt läkemedel doseras eller hur det kan lindra sjukdomar. Dessa läkemedel är registrerade och godkända som läkemedel av läkemedelsverket.

  Men nu stack det till i mig när jag läste igår i en morgontidning följande:
  ”Hur gammal är din son? Fyra? När han är gammal kommer han inte att leva i en demokrati utan i en teknokrati, eller en diktatur. Det är så in i helvete sorgligt. Jag är ledsen att säga det, men jag är 100 procent säker. Vi håller på att avveckla demokratin”, säger den tidigare S-ledaren Juholt som nu är ambassadör i Island.

  Och nu något hemskt som bekräftar Juholts profetia – det tog inte 60 år utan bara några dagar och den slog till med ett hårt stryptag om min hals, jag menar min penna! Idag fick jag ett rekommenderat brev på posten från en av våra myndigheter där det står följande:

  Förbud vid vite med följande förtydligande: ”För att säkerställa efterlevnaden av förbudet ska det förenas med löpande vite om 600.000 kr. Det betyder att …..kan dömas att betala detta belopp för varje gång förbudet överträds”.

  Vad är det för förbud som gäller i brevet? – jo följande: Jag får inte skriva om hur ett homeopatiskt läkemedel doseras och jag får inte skriva om hur ett homeopatiska läkemedel kan lindra sjukdomar. Ju mer trovärdigt jag skriver desto farligare blir jag. Tro inte en sekund att det är folkhälsan som går före lagen.
  Jag undrar om ni som läser detta förstår att det växer upp ett teknokratiskt samhälle där byråkrater fått av våra folkvalda ensamrätt att tolka lagen och hota utan domstolsbeslut.

  Det där jag skrev för några dagar om skillnaden mellan vad som driver den skolmedicinska och naturmedicinska marknaden var bara en krusning på ytan.

  Jag menar allvar – men just nu måste jag tiga.

Kommentera