Ny krönikör: Optimal förlag – Ny bok: Stoppa Alzheimer nu!

 ↓ ↓ ↓

Vi välkomnar förlaget «Opimal» som krönikör, som kommer att bjuda på intressanta presentationer av högaktuella böcker. Presentation av förlag Optimal och en högaktuell bok nedan.

Optimal Förlag

Optimal Förlag vill med sin utgivning ge spridning åt nya tankar, insikter och upplevelser. Optimal ger ut böcker om människans villkor, som förklarar varifrån vi kommer, var vi befinner oss och vart vi är på väg.

Utgivningen är idéburen och med författarnas budskap och textens kvalitet vill vi beröra läsarna och påverka det offentliga samtalet.

Optimal Förlag är ett imprint/bifirma till Pagina Förlags AB, sedan mer än 30 år Sveriges ledande utgivare av IT-litteratur.

Hälsa, kost och livsstil

Intresset för sambanden mellan vår kost och god hälsa fortsätter att öka. Den utan jämförelse mest uppmärksammade författaren just nu är Annika Dahlqvist, med böcker om LCHF-kosten, lite kolhydrater och mycket animaliskt fett.

Andra framgångsrika författare är Lars-Erik Litsfeldt med ”Fettskrämd” och ”Ät fet mat” och Lars Wilsson med ”Rädda vår mat”.

Rätt kost och hormonellt intelligent träning är en oslagbar kombination! Läs ”Istället för doping!” av Frank Nilsson. Lika aktuell för vardagsmotionärer som elitidrottsmän.

Optimal förlags webbplats … http://optimalforlag.se/

Stoppa Alzheimer nu!

Demenssjukdomar är ett accelererande samhällsproblem. Redan är 150.000 svenskar drabbade och och år 2050 är prognosen en kvarts miljon, med nuvarande utveckling.

Idag har var tredje 85-åring i Sverige en demenssjukdom och om man har en genetisk disposition kan sjukdomen bryta ut redan runt 55-års åldern. Demens kostar idag 60.000 miljoner kronor per år, vilket blir 14.500 kronor per arbetskraft och år, räknat på 4,14 miljoner i arbete (källa: jobbpartiet.eu). Framför allt drabbas kommunerna av dessa kostnader i form av t.ex. särskilt boende (idag 75.000) som är mycket personalkrävande.

Demens kostar idag 1,7 procent av BNP (Sveriges bruttonationalprodukt, BNP, uppgick till 3 492 miljarder kronor under 2011). I genomsnitt kostade en demenssjuk patient 352.000 kronor per år att vårda enligt en beräkning 2005.

Det finns idag inga läkemedel som fungerar bra mot demens, de som finns ger en initial effekt men verkar sedan förvärra sjukdomen. Demens tar decennier att utveckla och först när cirka 70 % av minneskapaciteten gått förlorad upptäcks sjukdomen.

Demens är främst en livsstilssjukdom (inte en sjukdom som ”kommer med åldern”) och den går att förebygga och att lindra genom att byta livsstil, där kosten ha en avgörande betydelse. Boken ger djup kunskap om hur det fungerar och hur man förebygger och även lindrar och bromsar sjukdomen, utan läkemedel med dess biverkningar.

Boken ”Stoppa Alzheimer nu!” spänner över hela ämnet kost och hälsa och förklarar på ett populärvetenskapligt sätt hur kost och hälsa hänger ihop. Demenssjukdom är bara en pusselbit av flera som boken behandlar.

Boken  är på 450 sidor (varav 30 sidor referenser till studier etc.), ett måste för vetgiriga om hur kroppen och hjärnan fungerar och för dem som vill förebygga demens.

Ett alternativ till boken ”Good Calories – Bad Calories” av Gary Taubes, som ännu inte finns översatt till svenska.

Läs mer här … Stoppa Alzheimer nu! : Undvik, förebygg och bromsa demenssjukdomar.

.

.
Var rädd om din hjärna

Ta ett par matskedar kokosolja till frukost

Alzheimer och Parkinson kommer inte plötsligt. Sjukdomarna utvecklas långsamt, kanske under decennier. Innan symtomen upptäcks, kan 70 procent av hjärnans minneskapacitet ha gått förlorad. Och då är det för sent.

Om du inte vill vänta, finns det många saker du kan göra. Du kan förebygga genom att äta rätt kost. Du kan förhindra att Alzheimer, Parkinson och ALS tar över ditt liv. Men du måste börja nu! Att behålla din hjärnas kapacitet är nämligen mycket enklare än att reparera det du har förlorat.

Din hjärna har fantastiska förmågor. Om cellerna dör i ett område, då kan andra celler ta över funktionerna. Hjärnas stamceller kan utveckla ny vävnad. Ny forskning visar också att ketoner (kokosolja) är ett utmärkt bränsle som hjälper hjärnan att fungera bättre.

»Stoppa Alsheimer nu! innehåller kostrekommendationer, baserade på djup kunskap om den mänskliga metabolismen, som kommer att få betydelse för förståelsen inte bara av Alsheimer, utan också för många andra neurologiska sjukdomar. Jag rekommenderar denna bok å det varmaste.«

Sofie Hexeberg,
läkare och kostexpert, författare till Nytt liv med riktig mat (Optimal Förlag, 2010), såld i mer än 110.000 ex. i Norge.

Bruce Fife,

Är chef för The Coconut Research Center i Colorado Springs, USA. Han har skrivit åtskilliga böcker om kopplingen mellan kost och hälsa.

Stoppa Alzheimer nu! är den första som har översatts till svenska.

Läs mer: www.coconutresearchcenter.org  ( Googleöversatt )

Optimal förlag bjuder på första kapitlet, ett förord.

Läs här … sid 1 – 23, inklusive innehållsförteckning (pdf).

Förordet avslutas med:

”Jag rekommenderar att alla som potentiellt kan drabbas av neurodegenerativa sjukdomar – vilket i princip gäller oss alla i dagsläget – noggrant läser denna bok. Den är en guldgruva med ovärderlig information och praktiska råd.”

Dr Russell L. Blaylock – Theoretical Neurosciences Research, LLC.

Beställ t.ex. här… (en lättläst och fascinerande bok om mycket mer än demens).

I boken beskrivs ingående hur kokosfett fungerar, vars verkan kan jämföras med potenta läkemedel, fast utan biverkningar  – vår tids ”dunderhonung” – fast på riktigt.

Observera att det skall vara kallpressad kokosolja/kokosfett som säljs i hälsokostaffärer och INTE det processade kokosfettet som brukar säljas i silverpaket i livsmedelsaffärer.

2 svar på ”Ny krönikör: Optimal förlag – Ny bok: Stoppa Alzheimer nu!”

 1. Boken ”Stoppa Alzheimer nu” kan jag rekommendera och prisa fram och tillbaka.

  Men jag skulle vilja passa på och säga att jag tycker att den är väldigt bra översatt av Elsie Formgren och Sten Sundström. Jag uppskattar särskilt att man lagt in kommentarer om svenska förhållanden. Det ökar läsvärdet betydligt.

  Till Optimal förlag skulle jag vilja föreslå att ni låter dessa utmärkta översättare göra en nyöversättning av Vegomyten av Lierre Keith. Det är den boken värd!

 2. Instämmer – en fantastisk bra bok som handlar om mycket mer än demenssjukdomar. En bok ALLA borde läsa, inte minst för sin egen skull. Boken behandlar hela spektrumet av kost- och hälsa och är mycket lättläst.

  Instämmer också med att översättning är mycket bra gjord och att översättningen av Vegomyten borde uppdateras till samma nivå (det är den boken värd).

  Läs mer:

  Stoppa Alzheimers nu!. Optimal förlag bjuder på första kapitlet. Se också innehållsförtecking. Kan t.ex. beställas här…

  Vegomyten

  Bägge böckerna behandlar HELHETEN på ett lättbegripligt sätt. Argumentationen hänger ihop på ett vetenskapligt sätt som också stämmer med egna erfarenheter. Bägge böckerna är mycket läsvärda.

  Glöm inte heller ”Forskningsfusket” som förklarar hur det har kunnat blivit så galet. Också den populärvetenskapligt skriven så att alla skall kunna läsa den med behållning.

  Att själv sätta sig in i frågeställningarna är nödvändigt om man vill undvika att bli lurad på sin framtid!

Kommentera