Var femte kör bil med för dålig syn

.

gula-flacken-forandringar

.
ζ
.

syn-bil2

.
Var femte kör bil med för dålig syn

Var femte bilförare – motsvarande 1,3 miljoner svenskar – har så dålig synskärpa att de utgör en trafikfara, visar Synbesiktningen, rapporterar P4 Kalmar.

– Det är en direkt trafikfara hos många. Hade de gjort en ny synundersökning i dag så hade de inte fått körkort, säger Jessica Nickel på Synoptik till P4 Kalmar.

Anders Gamberg på Bilprovningen delar bilden.

– Vi har en tavla uppsatt där man kan kontrollera synen och en del kisar mot den och undrar vad som är godkänt, säger Anders Gamberg.

Synbesiktningen är ett samarbete mellan Synoptik och Bilprovningen för att uppmärksamma synens betydelse för ansvarsfull bilkörning. 1 882 bilförare svarade på frågor om syn och bilkörning i undersökningen.

Källa … SVT

ζ

En folksjukdom – att leva med nedsatt syn

Att få nedsatt syn får konsekvenser på det dagliga livet. Vardagssysslor är inte lika enkelt att utföra och många kan känna att de blir isolerade och förlorar sin självständighet. Det kan vara svårt att läsa, se på TV, handarbeta och köra bil. Den personliga friheten kan bli inskränkt. Men det finns mycket hjälp att få i form av tekniska och optiska hjälpmedel exempelvis specialglasögon och förstoringsglas. För den med gravt nedsatt syn finns hjälp i form av färdtjänst och hemsjukvård.

Mer än 300.000 svenskar lider idag av förändringar i gula fläcken som gör att de riskerar att förlora sitt skarpa seende, varav 85 % drabbats av den ”torra” varianten som dagens sjukvård inte har någon bot mot. Men för många kan tillskott i form av DHA, mineraler, vitaminer och antioxidanter bromsa eller helt stoppa dessa förändringar och synen räddas.

Ett för Sverige nytt tillskott för ögats funktion är BrudyRetina 1,5g (med dokumenterad effekt), från BRUDYLAB som under tio års tid utvecklat kosttillskott baserat på DHA (en för ögat och hjärnan viktig Omega 3 fettsyra).

BRUDYLAB har på kort tid erövrat 15 % av världsmarknaden avseende kosttillskott för ögonens funktion. På köpet fås en högkvalitet omega-3-olja med nära 100 % upptag och en unik ”anti-aging-effekt” (kliniskt visad), som är bra för alla kroppens celler (och inte bara huden).

Ett Omega 3 tillskott för ALLA som värderar hög kvalitet till bra pris. Om man ser till vad man får så visar det sig att kvalitet kan vara prisvärt. En kapsel från BrudyLab innehåller lika mycket DHA som i 2,8 kapslar VitaePro och lika mycket som i 12,7 kapslar MegaRed (som säljs på svenska apotek) – och då har vi inte beaktat kvaliteten där BrudyLab är klart ledande (läs mer… klicka här).

BrudyTechnologyScience-s


Bra att veta …

Vi fick ett E-mail, som vi gärna publicerar, som kanske
kan hjälpa andra med liknande problem … klicka här

Köper du VitaePro? Då betalar du mycket för lite … klicka här
Pengar i sjön är en sak – medan att förlora sin syn är en annan.
Tre matcher mot tre ”TV-stjärnor” som alla slutar med knockout.

Varannan timma förlorar en svensk sitt skarpa seende och kan
inte längre köra bil, se på tv eller läsa en tidning … klicka här

ζ

Julklapps- och nyårstips som 300.000 svenskar (med gula fläcken förändringar) skulle uppskatta – eller om man bara vill förebygga.

Med ”3 effekter” i en kapsel:

 1. DHA. BrudyLab har utvecklats ett Omega-3-tillskott av högsta kvalitet med marknadens högsta innehåll av DHA, extra viktigt för ögat och hjärnan. Vetenskapen bakom:
  1. Medical Nutrition Specialist … klicka här
  2. Trials & Informs … klicka här
  3. Ten years of basic research on DHA … PDF
   .
 2. Vitaminer, mineraler och antioxidanter för speciellt ögonens funktion (tillsammans med DHA) … klicka här
  ..
 3. En kraftfull antioxidativ effekt på cellnivå, för alla celler – ”anti aging” från insidan … klicka här

ζ

webshopBeställ här …

Kan nu handlas fraktfritt inom hela Sverige … Nilalf

Vad är det för skillnad på ”Algatrium Plus” och ”BrudyRetina 1,5g” … PDF

BrudyLab har satsat mer än hundra miljoner kronor på att utveckla en unik Omega 3 som har bildat en egen kvalitetsklass (som nu säljs av Nilalf i Sverige). BrudyLab satsar på forskning och kliniskt visad effekt – istället för att betala kändisar i TV för att de ska säga att ”det fungerar för dem”.

logga-nilalfEn julklapp för ALLA – från 0 år – 120 år

Det rena DHA-tillskottet heter ”Algatrium Plus” och när det är förstärkt med de antioxidanter, mineraler och vitaminer som bland annat ögat behöver för optimal funktion så heter det ”BrudyRetina 1,5g” (som ingår i det produktsortiment som på kort tid erövrat 15 % av världsmarknaden för ögontillskott – för att det fungerar).

Vad ska man välja?

– Guide Omega 3 ... klicka här


 

TIPS: ”3 in 1” som mer än 300.000 svenskar skulle uppskatta.

Klicka på bilden nedan eller klicka här

3-in-1

Kör säkert i jultrafiken.

En God och hälsosam Jul
önskar
Team Kostdemokrati

Kommentera