Hur man ”enkelt” höjer sin livskvalitet – med professionell hjälp

.

Nyhetsbrev 1

äntligen-finns-det-ett-självklart-val.Föreläsning 17 dec 2015

Din resa? – med kickstart januari 2016!
Välkommen!

Dropp-in mellan 17.30-18.00

Ditt_val_151217_2.
Klicka på bilden ovan för att förstora den eller klicka här

ζ

TILLFÄLLE för dig som vill få kontroll över din hälsa och övervikt,

 – med en ”kickstart” under januari 2016.

Redan 2008 insåg vi att det fanns ett akut behov av ett naturligt alternativ till viktoperation för de som behöver hjälp med att optimera sin hälsa och kontrollera sin vikt. De risker och de biverkningar som en Gastric Bypassoperation innebär är alltför stora för att accepteras och viktresultatet på sikt är dåligt. Således måste denna behandlingsmetod starkt ifrågasättas.

SoS-livboj-Sund o Slank
Det självklara valet om man behöver hjälp

Vi presenterade vårt första alternativ till Gastric Bypassoperation redan 2008 – ett koncept som vi därefter vidareutvecklat med fler erfarenheter och ny teknik, vi tagit fram ett nytt omfattande utbildningsmaterial, byggt ett mer komplett helhetskoncept med flera väl beprövade koncept som bevisligen fungerar – och vi menar att alla delar är viktiga för att nå världsklass vad gäller resultat (varför nöja sig med mindre?).

Vi har trimmat ett kunnigt och erfaret team som kan ge professionell support och vi har integrerat teknologibaserad medicin för att snabbt och precist kunna lokalisera och åtgärda obalanser, brister och annat som underminerar hälsan och som även kan försvåra viktkontroll.

Vi individanpassar efter varje elevs förutsättningar
och vi varvar teori och praktik som ger breda och
djupa kunskaper och erfarenheter så att man
själv kan ta kontroll över sin livskvalitet.

Vi testade konceptet – som vi döpt till S o S (Sund o Slank) – på två kvinnor som inte hade lyckats gå ner i vikt – trots stor kunskap och trots att de provat på ALLT. På tio månader har en av proveleverna fått byta ut sin garderob från storlek XL till nu M eller S. En hälso- och viktresa som gått relativt enkelt utan svält och utan krav på träning – men som kräver att man bestämt sig för att satsa helhjärtat.

Elev nummer två har gjort en likadan viktresa – men framförallt har en kraftigt utvecklad prediabetes kunnat vändas och ett högt blodtryck har blivit normalt (utan läkemedel). Den kardiovaskulära hälsan har stärkts (risken för hjärtsjukdom har reducerats) och det viscerala fettet – det ”farliga” fettet – har gått ner kraftigt för bägge eleverna och är nu nere på mycket bra nivåer – vilket också märks på midjemåttet  (se bild nedan).
.

diagram-resultat.

Fokus på att optimera hälsan

Vi fokuserar på hälsa och livskvalitet varför S o S även skulle passa normalviktiga som vill optimera sin hälsa och sin prestationsförmåga (viktkontroll fås på köpet). Vi menar också att det är väsentligt att tillägna sig kunskaper och erfarenhet för att lyckas i det långa loppet – och då kan man också hjälpa nära och kära att nå sina mål och kanske tipsa sina kollegor på jobbet. Att det fungerar syns ju.

Introduktionserbjudande för privatpersoner värt 24.700 kronor gör att hela paket inte kostar mer än en privat viktoperation – och vad får man då? Svaret finns nedan (klicka på länkarna).

Välkommen på en föreläsning och frågestund torsdag kväll 17 december 2015 i Göteborg (se flyer)

Målsättningen är att starta med en ny grupp om max 8 elever efter nyårshelgen. Den perfekta nyårspresenten som höjer livskvaliteten livet ut – även för nära och kära – och som kan inspirera kollegor på jobbet att ta tag i sina hälso- och viktproblem.

VIDEO 2015-09-30ζ

APPENDIX

Varför? …

Varför betala hundratusen kronor privat för att få sin mage sönderskuren så att man knappt kan äta utan att må illa – när man relativt ”enkelt” kan äta sig ner i vikt på god naturlig mat? Vi erbjuder ett unikt koncept och professionell support där vi fokuserar på att optimera hälsan – viktkontroll får på köpet. Vi har plockat ”russinen ur kakan” och sammanställt ett program som ger en djup och bred kunskap om hur man höjer sin livskvalitet genom att ändra sin livsstil – och vi ger det den tid och den support det kräver. Ambitionsnivån och takten bestämmer respektive elev själv.

Vad innebär egentligen en Gastric Bypass – en viktoperation?

Vi tror att ytterst få – om ens någon – skulle välja en viktoperation om de fick objektiv och saklig information om vad en viktoperation egentligen innebär, vilka risker det är med en sådan omfattande operation och om man visste vilka biverkningar som man kan förvänta sig (även när operationen ”lyckas”). Kraftig fetma är inte heller hälsosamt – varför det är akut att kunna erbjuda ett alternativ som ger både hälsa och viktkontroll – utan biverkningar.

Einstein-all-sann-kunskapVi har lagt upp S o S-programmet som en kompetensutveckling där vi varvar teori och praktik – som ger sann kunskap. Examensprovet är att lyckas optimera sin egen hälsa och ta kontroll över sin egen vikt – utan hunger och utan krav på träning. Hur man motionerar och tränar på ett hormonellt intelligent sätt lär vi också ut – då det är viktigt att röra på sig av hälsoskäl, men det har mindre med viktkontroll att göra.

Hur mycket man vill motionera bestämmer man själv. och om man bär på en stor övervikt bör man ta ta det försiktigt i början för att undvika skador. Man äter sig ner i vikt – utan hunger och utan krav på träning. Dvs. vi gör tvärtemot vad de gör i programmet ”Biggest Loser” – där de liksom vården verkar sakna de mest basala kunskaper om fysiologi, biokemi och hormonlära.

 • Vårdens och viktklubbars kostråd för viktminskning gör oss fetare och sjukare  … klicka här

ζ

Tänk efter – före …

Varför man bör tänka sig för INNAN man beslutar sig för en viktoperation:

 • GBP_opViktoperationer – ett onödigt lidande … PDF
 • Oskuret är bäst … LCHF-magasinet
 • Tre olika typer av viktoperationer och dess biverkningar … PDF

Erfarenheter från USA, Danmark och Sverige:

 • Fetmaoperationernas mörkade baksidor! … Krönika
 • Redan efter två år drabbades 20 % av depression … Dagens Medicin
 • Syge fedmeopererede vælter ind på hospitalerne. … Danmark
 • Erfarenheter av Gastric Bypassoperationer … USA

.

GBP-biverkningar-USA

 

5 svar på ”Hur man ”enkelt” höjer sin livskvalitet – med professionell hjälp”

 1. PREDIABETES OCH DIABETES

  Det finns ungefär 350.000 diabetiker typ 2 och 50.000 diabetiker typ 1 i Sverige – och mer än 600.000 prediabetiker eller diabetiker som ännu inte fått sin diagnos – i Sverige.

  Det finns 100.000 – 150.000 diabetiker som ännu inte fått sin diagnos i Sverige – som lever extra farligt utan att veta om det. Läs mer:

  – 150.000 personer kan ha typ 2-diabetes – utan att veta om det … Aftonbladet

  – 100.000 kan ha typ 2-diabetes utan att veta om det … SVT

  Prediabetes är ett förstadium till diabetes som innebär högt blodsocker och utvecklad insulinresistens. Eftersom detta tillstånd är obehandlat gör det stor skada på kärl, nerver och ögon.

  Prediabetes och diabetes upptäcker vi redan under första hälsoanalysen som ingår i SoS-paketet – och vi får värden på hur allvarligt det är – och hur det förändras genom förändring av livsstil. Med vårt koncept kan prediabetiker normalisera sina värden och många typ 2 diabetiker kan bli diabetiker typ 0 (och bli symptomfri och fri från diabetesläkemedel).

  Genom att ta fighten mot diabetes så tar vi också fighten mot fetma, cancer, hjärt- och kärlsjukdomar, njursjukdomar, demens, ögonsjukdomar, nervskador, cirkulationssjukdomar som ofta leder till amputation, med flera andra kost- och diabetesrelaterade sjukdomar. Trycket på sjukvården skulle minska markant.

  T.ex. är sju av tio som får hjärtattack prediabetiker eller diabetiker.

  Det är anmärkningsvärt att inga ansträngningar görs från våra myndigheters sida eller från hälso- och sjukvården att lokalisera och hjälpa mer än hundratusen svenskar som ovetande är diabetiker och nu som snabbt utvecklar allvarliga följdsjukdomar som hotar hela samhället. Det är ju synnerligen enkelt och billigt att diagnosticera diabetes. Istället så massvaccinerar man folket med farliga och värdelösa vaccin (vaccinet mot svininfluensa och nu Gardasil) – för mångmiljardbelopp.

  Antingen beror det på inkompetens bland tjänstemännen eller så vill de att ohälsan ska utvecklas epidemiskt – för att det gynnar den ohälsoindustri som indirekt styr svenska ämbetsverk och svensk sjukvård.

 2. En glad nyhet är att vi har tagit fram ett ”lättare” paket som kostar hälften så mycket och som löper under halva tiden – utan att ge avkall på kvalitet och resultat. Presenteras efter helgerna.

  Ett hälsokoncept som alla medborgare som är intresserade av att ta befälet över sin livskvalitet har glädje av – men som de med diabetes typ 2 och övervikt har extra stor glädje av. Samtidigt ett kompetensutvecklingsprojekt som ger både breda och djupa kunskaper och erfarenheter om kost och hälsa.

  En mycket lönsam friskvårdsinvestering för organisationer och företag (det blir också ett introduktionserbjudande för privatpersoner).

  Värt att vänta på!

 3. KÖPER BORT KÖERNA TILL KIRURGIN/strong>

  60 miljoner kronor satsas för att få bort de rekordlånga köerna till ryggkirurgin.


  – Vi har länge haft ett problem med långa köer och oacceptabla väntetider inom ryggkirurgin och det har till och med gått åt fel håll. Köerna har ökat och tillgängligheten blivit sämre,
  säger regionrådet Martin Andreasson (M).

  Sjukvårdsstyrelsen i Västra Götaland har nu tagit fram en plan för utbyggnaden av ryggkirurgi i såväl egen regi som genom köpt vård fram till 2019. Där räknar man med att totalt satsa 90 miljoner kronor extra. Särskilt utökas satsningen under 2016 för att få bort köerna. Detta ska delvis ske genom köpt vård från privata aktörer.

  Martin Andreasson konstaterar att det är helt nödvändigt att göra en extrasatsning på ryggkirurgi genom upphandling.

  – Sedan är det min uppfattning att det finns mer att göra inom regionens egen verksamhet som kan bli mer effektiv än idag. Det får vi titta närmare på.

  Han framhåller att detta är satsningar på kort sikt för att lösa de akuta problemen de närmaste åren.

  Regionen har tidigare beslutat koncentrera sina egna operationer till tre sjukhus – Skaraborgs sjukhus, SU och NU-sjukvården, men att de ska upphöra vid Kungälvs sjukhus och SÄS i Borås. Över tid kommer ryggkirurgin på SU att koncentreras till Mölndal.

  – Vi har talat om att skapa ett centrum i Mölndal för ortopedi, bland annat för ryggkirurgi, men det är en fråga som man får se på längre sikt, säger Martin Andreasson.

  Regionen skall i år göra 970 operationer i egen regi men totalt behövs 1 800–2 000 operationer per år. Under 2015 gjordes 850 ingrepp och dessutom köpte regionen 425 ingrepp i upphandlade avtal.

  Totalt inom ortopedin finns 9 000 patienter i kö i väntan på ett första besök och av dessa har nära 3 000 väntat mer än tre månader. Kötiden för en ryggoperation ligger idag på mellan ett till två år. Beslutet om utökade satsningar förväntas starta 1 juni och under våren skall ett avtal tas fram.

  Källa. GP 26 februari 2016

  – – –

  KOMMENTAR

  Västra Götalandsregionen Gastric Bypass-opererar (viktopererar) varje år 800 – 1000 patienter, med katastrofalt resultat som ofta kräver omoperationer och stora sjukhusresurser i anspråk på grund av allvarliga biverkningar.

  Med vårt SoS-koncept skulle operationsresurser frigöras och VG-region skulle sparar minst 200 miljoner kronor per år OCH resultatet skulle väsentligen förbättras OCH patienterna skulle slippa ett onödigt lidande.

  Vad är problemet?

Kommentera