En trevlig Lucia önskas alla läsare!

.

idag

Detta inlägg tillägnas de som ännu inte vet.


En trevlig Lucia önskas alla läsare!

Lucior med rullatorer

Idag går mina tankar till alla dem som ännu inte vet att en enkel kostförändring kan ge livet en ny mening.

Till alla dom som är onödigt sjuka med värk och maginflammationer.

Till alla hjärtsjuka och diabetiker som inte vågar trotsa en okunnig sjukvård på grund av att dom inte vet.

Till alla män med prostatabesvär som tiger och lider.

Till människor med astma, allergier, migrän och eksem går mina tankar för de vet kanske ännu inte att en kostförändring till icke-inflammerande mat kan stärka immunförsvaret så mycket att de kan bli friska.

Till alla dom som har en begynnande cancer och till dom som står i riskzonen för att få det. En strikt ketogen LCHF-kost skulle kunna svälta ut begynnande cancerceller och stärka upp immunförsvaret.

kidnappedVi lever i en absurd värld där sjukvården kidnappats av läkemedelsindustrin och kvar finns endast kemi, piller och kniven som redskap och som behandlingsmetoder. Inga alternativ tillåts komma in i sjukvården trots alla fantastiska resultat med ketogen kost LCHF.

ζ

Här kommer ett konkret forskningsförslag!

fragetecken-2manBörja med att välja ut fyra äldreboenden och mät alla viktiga värden på deltagarna innan de börjar med studien. Låt två äldreboenden av dessa fyra fortsätta att servera Tallriksmodellen (en extrem högkolhydratkost med 50 – 60 E% kolhydrater) – med tillhörande bullar och kakor under tre månader.

Låt nästa två äldreboenden få äta LCHF-kost med 40 % grädde i såsen, mycket smör på LCHF-mackorna gjorda på nötmjöl och ägg (uteslut det moderna vetet). Låt dom äta kött fisk och ägg med ovanjordsgrönsaker till middag (riven morot går också bra). Servera riktigt stekfläsk och mycket ägg och omeletter. Jag kan bidraga med alla recepten för de boenden som äter enligt LCHF-modell.

Jämför sedan värdena igen på alla deltagare efter tre månader.

Jag garanterar att där kommer att finnas signifikanta förbättringar av hälsovärdena på de personer som bor på de boenden som äter enligt LCHF-modell. Med all säkerhet kan många avstå från värkmediciner och andra läkemedel och liknande efter tre månader på LCHF-mat.

Ja, jag vet att inget läkemedelsföretag vill sponsra en sådan studie men t.ex. Socialstyrelsen och Livsmedelsverket borde vara intresserade.

Ja, jag vet att ovanstående är en utopi. LCHF-kost är ju farligt enligt etablissemanget – men man kan ju drömma!

.
Mats Lindgren

Författare ("Frisk av mat")
Företagare ("LCHF matkasse")
Bloggkatalog ... www.kostdemokrati.se/matslindgren/

ζ

frisk-av-mat-lchf-fran-borjanMin bok finns att köpa här:

Recension av ”Frisk av mat-LCHF från början” … klicka här

Klicka på löpsedeln nedan för att läsa ett tidigare inlägg eller … klicka här.

Varför accepterar vi kostråd och vård som gör oss sjuka?

ζ

De mesta lästa inläggen på ”Fet Hälsa” under 2015klicka här

ζ

health-way

Juni 2012

Min hälsoresa (kortversion)

mats-lindgren-portrattI mer än 30 år har min kropp varit förgiftad av för mycket glukos i blodomloppet. Resultatet av det är att jag varit ytterst inflammationskänslig och blivit förkyld bara någon tittat på mig. När man inte vet om något annat eller inte har erfarenhet av något annat liv så tror man på något sätt att man lever ett normalt liv.

Min värld har kretsat kring kronisk bronkit, prostatabesvär, kronisk värk, ledbesvär m.m. På senare år har dessa sjukdomar kompletterats med diabetes och hjärt-kärlbesvär. Min diabetes debuterade på allvar när jag försökte bota mina ständiga inflammationer med att pressa apelsiner varje morgon. C-vitamin är ju det bästa, det vet ju alla!

Innan diabetesdebuten hade jag prediabetes i över 30 år utan att veta om det.

Jag började medicinera mot diabetes och hjärt-kärlbesvären. Enligt min läkare var jag nu inne i “Naturalförloppet” som innebär att man bara blir sjukare och sjukare och till slut dör i någon hjärtsjukdom. Jag hade tur, av en slump gick jag på en av Annika Dahlqvists föreläsningar om LCHF, Low Carb High Fat. Alltså lite kolhydrater och mer fett.

Efter tre månader med den nya kosten var jag helt frisk från både diabetes och hjärtbesvär. Inga mediciner alls! Efter fyra månader släppte min kroniska värk i axlar, nacke och rygg. Ledbesvären som jag haft i fingrar och tår var nu ett minne blott.

En ytterligare bonus var att jag gick ner 9 kilo i vikt.

Min sambo, Maggan, som solidariskt bytte till samma kost som mig, blev frisk från migrän och svåra eksem som hon haft sedan tonåren.

Idag, nästan tre år senare, vill jag dela med mig av mina erfarenheter. Att bli frisk av mat är inget hokus pokus utan en följd av en naturlig kost som människan är designad för att äta. Jag är numera övertygad om att nästan alla inflammatoriska sjukdomar går att bota och framför allt förebygga genom en riktig kost. Vissa åldersförändringar som vi länge trott vara helt naturliga är inte det utan en följd av felaktig kost, inte ålder.

Jag har inte varit sjuk en enda dag sedan jag började med LCHF-kosten, inte ens en liten förkylning. Tidigare var detta legio var och varannan månad. Det är inte så konstigt att man brinner för detta och vill ge människor ett alternativ.

Mats Lindgren

ζ


APPENDIX

trott-elev

Ovanstående gäller även undervisning; förskolor, grundskolor, gymnasium och högskolor som då skulle förebygga diabetes, fetma – och eleverna skulle prestera bättre med ett stabilt blodsocker och slippa dagens berg- och dalbana som ger hypade elever när blodsockret stiger och sedan ofokuserade och hungriga elever lektionen efter när blodsockret hastigt faller. Värt att veta är att också immunförsvaret försämras vid ett högt intag av socker / kolhydrater enligt tallriksmodellen – så vi får också sjukare elever och lärare med Livsmedelsverkets kostråd.

 • Dagens kostråd orsakar diabetes, och … leder till arbetslöshet. … klicka här

Livsmedelsverkets kostråd har trefaldigat diabetes och fördubblat fetma på bara 20 år – vilket är ett anmärkningsvärt resultat. Idag finns det mer än en miljon diabetiker eller prediabetiker i Sverige – som har en ökad risk för att drabbas av cancer, hjärt- och kärlsjukdomar, njursjukdomar, demens, ögonsjukdomar, nervskador och cirkulationssjukdomar som ofta leder till amputation, med flera andra kost- och diabetesrelaterade sjukdomar. Trycket på sjukvården skulle minska markant om vi slutade med att mot bättre vetande framkalla sjukdom.

corporation-mOvanstående gäller även organisationer och företag som idag har onödigt höga kostnader för sjukfrånvaro och sjuknärvaro. Plikttrogna medarbetare som är ”lite sjuka” på jobbet presterar sämre och riskerar också att smitta andra vid t.ex. förkylning eller influensa – på samma gång som de kan försämra sitt eget hälsotillstånd om de jobbar när de borde kurera sig.

Sjukfrånvaro 1990 – 2015 enligt SCB:s arbetskraftsundersökningar

Prognosen är kraftigt ökad sjukfrånvaro – vilket dock kan åtgärdas.

På bara två år har antalet stressrelaterade sjukskrivningar ökat med 73 procent och totalt sett omfattar diagnosen 40 procent av alla sjukfall. Vad många inte insett är att hjärnan är det organ som är allra känsligast för brist på näringsämnen. Addictionspecialisten Bitten Jonsson brukar säga att vi främst ”bör tänka på att äta vad vår hjärna behöver” – och kroppens behov kommer som nummer två.

 • Dramatisk ökning av stressrelaterade sjukskrivningar  .. DN

Det är t.ex. enkelt och billigt att åtgärda D-vitaminbrist – ett ”solvitamin” som de flesta svenskar lider brist på under den mörka årstiden (en brist som framkallar både fysiska och psykiska besvär).

 • Brist på D-vitamin måste tas på allvarSvD
 • D-vitaminbrist kanske vanligare än vi trott … Läkartidningen (D-vitamininsufficiens kan vara en väsentlig riskfaktor för vanliga cancerformer och diabetes samt kardiovaskulära, autoimmuna och neuropsykiatriska sjukdomar).

Om man åtgärdar näringsbrister kan fantastiska resultat uppnås även när det gäller fysiskt krävande jobb.

Skall vi försöka lösa grundproblemen eller fortsätter vi att blunda för de underliggande orsakerna?

 • Åtgärda kost, medicinering och livsstil för att minska ohälsa och sjukskrivningarNEWSVOICEspargris

Det finns stora pengar att spara och vi kan undvika
ett stort onödigt mänskligt lidande – om vi tillämpar
den kunskap och de erfarenheter som redan finns.

Om du lär dig det som står på svarta tavlan nedan så vet du mer än de flesta dietister verkar veta eller förstå – då de rekommenderar diabetiker att äta en extrem högkolhydratkost (med 50 – 60 E% kolhydrater) som de kallar ”traditionell diabeteskost” och som leder till ”naturalförloppet” (kontinuerlig försämring och ett allt större vårdbehov). Inte konstigt att vården är överbelastad.

1_1

2 svar på ”En trevlig Lucia önskas alla läsare!”

 1. ”THE SILENT KILLER”

  … varav minst 10 000 svenskar drabbas av plötsligt hjärtstopp, där bara 500 överlever.

  Hjärtinfarkt är den vanligaste dödsorsaken

  Hjärt-kärlsjukdom är den absolut största folksjukdomen i vårt land och akut hjärtinfarkt är den vanligaste dödsorsaken bland hjärt-kärlsjukdomarna. År 2014 fick 27 500 personer en akut hjärtinfarkt i Sverige. Det innebär att cirka 75 hjärtinfarkter inträffar varje dag. En fjärdedel av alla hjärtinfarkter ledde till döden inom cirka en månad.

  … kan man lita på traditionella hälsoundersökningar?

  Är det bara överviktiga personer som drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar?

  Ett stort problem idag är att många som drabbas av hjärtinfarkt och stroke har normala analysvärden. De har oftast normala värden på blodtryck, blodfetter och vilo-EKG m.m. Den cirkulatoriska katastrofen kommer utan förvarning – därför kallas hjärtinfarkt ofta för den ”the silent killer” (slår till utan förvarning). Något som effektivt kan förebyggas med livsstilsråd, kost och kosttillskott m.m.

  Åderförkalkning – arterioskleros/atheroskleros – vad är det?

  Åderförkalkning drabbar de flesta av oss förr eller senare. Män drabbas ofta tidigare än kvinnor. Flera faktorer medför risk att drabbas även i yngre åldrar. Samtidig förekomst av flera riskfaktorer innebär kraftigt ökad risk.

  Riskfaktorer är ärftliga faktorer (dock ej avgörande), högt blodtryck (symptom på ett underliggande problem), diabetes (högt blodsocker och högt insulin är riskfaktorer), LÅGT kolesterol, rökning, övervikt och speciellt då det viscerala fettet som sitter runt midjan (som även normalviktiga personer kan bära på), brist på fysisk aktivitet (där man kommer långt med vardagsmotion), stress, näringsbrister (där C-vitamin spelar en huvudroll) m.m.

  Artärer är blodkärl vars vägg på insidan tapetseras av ett cellager som kallas endotel och på utsidan omges de av ett muskellager. Kärlväggen är uppbyggd av fibrer och elastisk vävnad men med åldern blir våra kärl stelare. Endotelcellerna har viktiga funktioner för att hålla blodkärlets insida ”teflonliknande” för att motverka hopklumpning av blodplättar, att motverka inflammationsreaktion och fettinlagring som kan utvecklas till förkalkningar. När åderväggen förtjockas försvåras blodflödet och risken för proppbildning ökar. Vid stress ökar sammandragningen av de minsta artärerna och så ökas risken ytterligare för en akut kärlkatastrof.

  Räcker det då inte med blodprov – kontroll av kolesterol och andra blodfetter, blodsocker osv. – och reglerat blodtryck (med läkemedel) för att förebygga åderförkalkning och därmed hjärtinfarkt?

  Svar: Nej. 40 – 60 %, dvs. ca hälften av alla som drabbas av hjärtinfarkt har inte riskfaktorer för hjärt-kärlsjukdom såsom onormala blodfetter och högt blodtryck (Johns Hopkins White Papers, Coronary Heart Disease – 1998, m.fl. studier). De har normala värden på de olika blodprov som man tar (blodsocker, blodfetter m.m.), de röker inte och de äter normalt.

  Vanliga hälsoundersökningar hittar således bara runt hälften av de människor som löper stor risk att drabbas av hjärtinfarkt och/eller stroke (ingen förvarning). I USA har man ibland kallat den symtomlösa tilltagande åderförkalkningen för ”The Silent Killer”, eller gjort liknelsen med en tickande bomb. Därför kan en person som precis gjort en vanlig hälsoundersökning med normalt resultat, strax därefter ändå drabbas av hjärtinfarkt eller stroke, som en ”blixt från klar himmel”.

  Team Kostdemokrati har tagit fram ett hälsokoncept som fokuserar på de infektioner som ligger bakom de flesta kroniska sjukdomar – inklusive hjärt/kärlsjukdomar. Det går att effektivt reducerar risken för hjärt- och kärlsjukdomar på ett naturligt sätt. Mer om detta koncept inom kort på Kostdemokrati – ett kostnadseffektivt hälsokoncept främst avsett för företag som inser värdet av friska medarbetare – men även för privatpersoner. På köpet normaliseras vikten – utan hunger och utan krav på extra träning (bara naturlig god mat).

  Team Kostdemokrati kommer att inom kort presentera en omfattande artikel – grundat på vetenskap – om hur man enkelt och effektivt kan förebygga vår största dödsorsak. Något som våra myndigheter och den offentligt finansierade vården märkligt nog tiger tyst om. Inte heller företagshälsovården synes vara uppdaterad.

  S o S är ett nytt företagsanpassat
  koncept som presenterades den
  5 december 2016. Mer information
  följer inom kort på Kostdemokrati.se

 2. Ketogen kost – bästa vapnet för att förebygga cancer!

  Det menar både den norska näringsexperten Dag Viljen Poleszynski och amerikanske professorn Thomas Seyfried.

  Klicka här och se inslaget … TV-HELSE.SE

  Och gäller inte bara cancer – utan alla kroniska sjukdomar!

  Vad gör du våra politiker, tjänstemän och läkare
  med denna mycket viktiga information?

Kommentera