Gott nytt friskt år!

.

Gott-Nytt-Friskt-År

Vi måste själva läsa på och ta ansvar för vår hälsa
– vilket är relativt ”enkelt” om man vet hur.

Det är en illusion att tro att myndigheter och vården
har kunskaper om nutrition och tro att de tar ansvar.

.
ζ
.

.
Gott nytt friskt år!

IN-UTSnart är ännu ett år till ända och jag är fortfarande frisk. Hade någon sagt detta till mig för sju år sedan att jag kan bli frisk av mat så hade den informationen passerat in genom ena örat och ut genom det andra. Jag hade betraktat den personen som sagt detta till mig som imbecill. Vid årsskiftet går jag in på mitt sjunde år med LCHF eller ketogen kost som den innebär för mig.

Jag kan konstatera att den ”imbecille personen”, Dr Annika Dahlqvist, faktiskt inte var eller är imbecill på något vis – utan en klok kvinna och något så ovanligt som en klok läkare.

Det är på det sättet, tro det eller ej, att LCHF-kost läker inflammatoriska tillstånd i kroppen.

Det innebär att du kan bli av med, allergier, eksem, migrän, reumatisk värk, diabetes typ 2, mag- och tarminflammationer och mycket av de inflammatoriska besvären av diabetes typ 1 också.

1-Friskvård2Dessutom kan du bli av med prostatainflammation, högt blodtryck, hjärt- och kärlsjukdomar av olika slag, cancer i tidig fas och en rad andra metabola sjukdomar. Det går att förebygga de flesta till kroniska sjukdomar – genom att byta ut skräpmat mot riktig mat och att vid behov komplettera med strategiska kosttillskott. Då stärker du kroppens självläkande förmåga och du skapar en grogrund för friskhet.

ζ

Varför ska du tro på mig?

läkare_stetoskop
I läkarutbildningen ingår 12,5 timmars nutritionskunskap

I Sverige är vi extra rädda för allt som inte följer den normala gången. Om jag skulle påstå att en viss sorts mat stärker ditt immunförsvar till den grad att din egen kropp kan bota svåra sjukdomar, skulle du tro på mig? Det är klart att om du redan prövat LCHF-kosten så vet du att det är sant som jag påstår.

Men … om du inte prövat LCHF och lider av svåra inflammatoriska besvär, vågar du tro på mig då? Troligen inte! Varför ska du tro på mig när hela sjukvården, läkare, läkemedelsverk, livsmedelsverk, läkemedelsindustri, politiker och tjänstemän på våra myndigheter säger att jag har helt fel och att LCHF är farligt?

Jag påstår att jag har rätt och att alla ovanstående har fel! När professor Maj-Lis Hellenius på Livsstils-kliniken på Karolinska för femtielfte gången påstår att smör är farligt så har hon fel för femtioelfte gången. Smör innehåller mättat naturligt fett som vi människor är helt anpassade för att äta. Det är faktiskt helt nödvändigt att äta tillräckligt med naturligt fett i maten, som smör, för att vi ska hålla oss friska!

[Not: Nära var fjärde svensk äter enligt lågkolhydratmetoden enligt en Demoskopundersökning 2011 – vilket betyder att upptill 3 av 4 svenskar lever farligt i enlighet med Livsmedelsverkets och sjukvårdens kostråd. Docent Ralf Sundberg kommenterar Mai-Lis Hellenius (”söt och sportig”) … klicka här]

ζ

Okunnighet eller girighet?

Mats-Lindgren-avslutJag har hundratals bevis, bara under de senaste veckorna, för att LCHF-kosten hjälper till att läka inflammatoriska sjukdomar. Det är ett hundratal personer som skickat in sina hälso-historier och man häpnar hur stor del maten spelar in i om man är frisk eller sjuk! Om det jag påstår är sant så skulle ovanstående myndigheter och sjukvård nästan inte behövas alls eftersom man kan bota sin kroniska inflammation själv med rätt sorts mat!

Vi har fått en osund läkemedels och livsmedelsindustri som lever på att sjuka människor äter kemiska mediciner som bara behandlar symptom och inte orsaker. I denna onda cirkel har naiva myndigheter, politiker och tjänstemän låtit läkemedelsindustrin härja fritt. Ja t.o.m. långt in i läkarutbildningen och dessa stackars läkare känner inte till andra behandlingsmetoder än vad FASS-katalogen anger. I den katalogen står det bara om kemiska mediciner av olika slag som i bästa fall hjälper mot vissa symptom men som inte kan behandla orsaker.

Jag var i Stockholm för några veckor sedan och höll ett föredrag för Sveriges elit bland forskare på sjukdomarna diabetes typ 2 och hjärt -kärlsjukdomar. Dessa Sveriges elitforskare var alla i någon form anställda av dels sjukvården men också i hög grad av läkemedelsföretag som Big Pharma, Astra Zeneca m.fl. Dessa forskare satt som fågelholkar och lyssnade på mitt föredrag hur man kan bli frisk av mat. Detta hade de inte en aning om ! !

Egentligen är det skrattretande att vi har så många totalt okunniga läkare som inte fattar någonting om hur kronisk inflammation hänger ihop med ett skadat immunförsvar och att felaktig kost har stor del i detta. De fattar heller inte att en annan sorts kost-modell som LCHF kan ha läkande egenskaper mot inflammation som blivit kronisk.

För 150 år sedan så var högsta vetenskap blodiglar som sattes på kroppen för att suga ut det onda blodet. Den kemiska galenskap med mediciner som pågår idag är inte mycket bättre.

ζ

Hjälp finns!

Health through foodTyvärr är det svårt att nå ut med att man kan bli frisk av mat! Jag har blivit utslängd från många grupper genom åren för att jag påstår att maten har både en läkande och en skadande funktion. Tyvärr är det först när du prövar själv som du förstår kraften i en ketogen kost. Därför uppmanar jag dig som har inflammatoriska besvär att ge dig själv  årets bästa julklapp; en ny livsstil som heter LCHF.

En riktigt God Jul och Gott nytt år till alla läsare.

.
Mats Lindgren

Författare ("Frisk av mat")
Företagare ("LCHF matkasse")
Bloggkatalog ... www.kostdemokrati.se/matslindgren/

ζ

frisk-av-mat-lchf-fran-borjanBoken finns även att köpa här (på svenska):

Recension av ”Frisk av mat-LCHF från början” … klicka här

Klicka på löpsedeln nedan för att läsa ett tidigare inlägg eller … klicka här.

Varför accepterar vi kostråd och en vård som gör oss sjuka?

reading2-bwζ

De mesta lästa inläggen på ”Fet Hälsa” under 2015klicka här

ζ

Citat (juni 2012):

Appendix

Min hälsoresa (kortversion)

I mer än 30 år har min kropp varit förgiftad av för mycket glukos i blodomloppet. Resultatet av det är att jag varit ytterst inflammationskänslig och blivit förkyld bara någon tittat på mig. När man inte vet om något annat eller inte har erfarenhet av något annat liv så tror man på något sätt att man lever ett normalt liv.

Min värld har kretsat kring kronisk bronkit, prostatabesvär, kronisk värk, ledbesvär m.m. På senare år har dessa sjukdomar kompletterats med diabetes och hjärt-kärlbesvär. Min diabetes debuterade på allvar när jag försökte bota mina ständiga inflammationer med att pressa apelsiner varje morgon. C-vitamin är ju det bästa, det vet ju alla!

Innan diabetesdebuten hade jag prediabetes i över 30 år utan att veta om det.

Jag började medicinera mot diabetes och hjärt-kärlbesvären. Enligt min läkare var jag nu inne i “Naturalförloppet” som innebär att man bara blir sjukare och sjukare och till slut dör i någon hjärtsjukdom. Jag hade tur, av en slump gick jag på en av Annika Dahlqvists föreläsningar om LCHF, Low Carb High Fat. Alltså lite kolhydrater och mer fett.

Efter tre månader med den nya kosten var jag helt frisk från både diabetes och hjärtbesvär. Inga mediciner alls! Efter fyra månader släppte min kroniska värk i axlar, nacke och rygg. Ledbesvären som jag haft i fingrar och tår var nu ett minne blott.

En ytterligare bonus var att jag gick ner 9 kilo i vikt.

Min sambo, Maggan, som solidariskt bytte till samma kost som mig, blev frisk från migrän och svåra eksem som hon haft sedan tonåren.

Idag, nästan tre år senare, vill jag dela med mig av mina erfarenheter. Att bli frisk av mat är inget hokus pokus utan en följd av en naturlig kost som människan är designad för att äta. Jag är numera övertygad om att nästan alla inflammatoriska sjukdomar går att bota och framför allt förebygga genom en riktig kost. Vissa åldersförändringar som vi länge trott vara helt naturliga är inte det utan en följd av felaktig kost, inte ålder.

Jag har inte varit sjuk en enda dag sedan jag började med LCHF-kosten, inte ens en liten förkylning. Tidigare var detta legio var och varannan månad. Det är inte så konstigt att man brinner för detta och vill ge människor ett alternativ.

Mats Lindgren

5 svar på ”Gott nytt friskt år!”

 1. Team Kostdemokrati önskar också alla besökare ett friskt 2016

  – ett spännande år när gamla ”sanningar” kommer att utmanas.

  Vi har t.ex. tidigare presenterat ett alternativ som slår knockout på vårdens viktoperationer som vi nu döpt till ”SoS-Plus” och som vi sedan i somras erbjudit sjukvården inom VG-region. Men de skär hellre sönder sina patienter än hjälper dem.

  – Hur man ”enkelt” höjer sin livskvalitet – med professionell hjälpklicka här

  Ett bland många exempel på vad en sjuk vård sysslar med (hur kan vi tillåta det?):

  – Väger 42 kilo efter fetmaoperationen – riskerar dö av svält Aftonbladet

  Om man inte svälter ihjäl så riskerar man att drabbas av eller flera av följande ”biverkningar”:

  Hög tid att inrätta en oberoende haverikommission som utreder vad sjukvården sysslar mer!

  – – –

  EN GLAD NYHET

  Vi har renodlat vårt S o S (Sund o Slank) koncept utan att ge avkall på kvalitet eller resultat – och vi vänder oss till organisationer och företag som förstår att hälsovård är lönsamt och som bryr sig om sina medarbetare. Vi varvar teori med praktik som ger breda och djupa insikter och kunskaper – och en förbättrad hälsa (viktkontroll fås på köpet).

  Det nya S o S (Sund o Slank) löper under halva tiden (18 månader) och kostar hälften så mycket jämfört med ”SoS-Plus” (som riktar sig mot sjukvården – som ett alternativ till GBP).

  Observera att våra ”provelever” tidigare provat ALLT (även LCHF) och de var kunniga om kosten. Men de behövde ytterligare hjälp och support för att nå sina hälso- och viktmål. Deras blodtryck har normaliserats, den kardiovaskulära hälsan har förbättrats och en av eleverna var ytterst nära att utveckla diabetes typ 2 (en utveckling som nu reverserats).

  Det renodlade S o S konceptet är samma som våra provelever genomgått – se resultat nedan. Det nya S o S presenteras början 2016, så det kan vara värt att vänta för dem som vill ta befälet över sin hälsa och sin vikt. Passar även de med måttlig eller ingen övervikt alls – som ”bara” vill optimera sin hälsa och lära sig mer om kost och hälsa. Men visst har diabetiker typ 2 och de med övervikt extra mycket att vinna.

  Även denna gång blir det ett specialerbjudande för privatpersoner – som bör bo i Göteborg med omnejd.

  Välkommen till en spännande kunskaps- och hälsoresa – lagom efter julhelgen och innan sommaren.

 2. Oj, vad det har hänt saker!!

  Nedan kommer en genomgång av vad NHF Sweden har åstadkommit under året, ganska mycket när man blickar tillbaka.

  Vi kämpar i hälsofrihetens namn, så att vi ska ha tillgång till naturlig mat, naturlig medicin och naturliga behandlingar samt är för ett naturligt jordbruk.

  – Tack, för ett händelserikt 2015!!klicka här

  Glöm inte att du får KS (Kolloidalt Silver) och MSM gratis hemskickat ifall du tecknar medlemskap i NHF Sweden samt föreningen SARA för år 2016 ifall du är bland de 1000 första. (Vi har 320 medlemmar idag, alltså långt kvar till 1000… så det ser inte ut som att någon skulle bli utan)

  – Stöd hälsofriheten! Passa på – Bli dubbelmedlem och få Kolloidalt silver + MSMklicka här

  Obs! Erbjudandet går ut 15 januari 2016.

  1. OM VI UNDERLÅTER ATT ORGANISERA OSS – SÅ BLIR VI ÖVERKÖRDA BÅDE MÄNSKLIGT OCH EKONOMISKT (OCH DET KOMMER ATT GÖRA ONT – NÄR T.EX. VARANNAN MEDBORGARE I SVERIGE FÅR CANCER – IDAG ”BARA” VAR TREDJE).

   Ett fantastisk erbjudande vårt runt 380 kronor (samma belopp som medlemskapen kostar). På köpet fås 2000-Talets Vetenskap hem i brevlådan – som bara den tidningen är värd priset.

   Två medlemskap i föreningar som gör jobbet för dig medan du är upptagen med annat – som arbetar för hälsofrihet mot de krafter som vill dra ner dig och din familj i ohälsoträsket – för att det gynnar deras business.

   Missa inte detta mycket generösa erbjudande … http://www.thenhf.se/passa-pa-bli-dubbelmedlem-och-fa-kolloidalt-silver-msm/

   Om du undrar vad Kolloidalt silver och MSM är bra för så kan du läsa här

   Om man vill veta mer så blir man medlem på Facebookgruppen ”Kolloidalt Silver 2.0” där man kan ställa frågor och där medlemmar delar med sig av sina egna erfarenheter … klicka här (mer än 30.000 medvetna medlemmar).

   – Användarberättelser klicka här

   Produkterna levereras av Sveriges ledande tillverkare och distributör av Kolloidalt silver … ION-SILVER

   Klicka på bilden ovan för att förstora den

Kommentera