Hyrläkare tjänar 90 000 kronor i veckan!

.

hyr-en-läkare

.

.

Hyrläkare tjänar 90 000 kronor i veckan!

Två nyheter har fångat min uppmärksamhet denna veckan. Dels att hyrläkare i Västsverige, enligt GP, tjänar 90.000 kronor i veckan och dels att  den eminenta författarinnan Carin Mannheimer dog knall och fall i cancer under veckan. Carin Mannheimer har skrivit massor av pjäser som också blivit TV-serier. T.ex. den klassiska ”Lära för livet”! Hon jobbade för fullt bara för drygt en vecka sedan.

 • SEK-doctorHyrläkare får 90 000 i veckan! Trots 26 fast anställda läkare får en hyrläkare ta de långa jourpassen. Han tjänar 90 000 kronor i veckan – samtidigt som komplediga doktorer åker till Norge och jobbar.
  .
  Läs mer … GP
  .
 • Oupptäckt cancer tog Carin Mannheimers liv. – Mamma hade hjärtflimmer och var undersökt för det och andra smärtor, men någon cancer visste vi inget om förrän för en vecka sedan. Läs mer … GP

Läs mer:

 • Hyrläkarna tar alltmer av vårdbudgeten. Kostnaderna för inhyrda läkare skulle ­halveras, men i stället ökar de nu kraftigt. I  flera stora landsting rör det sig om nästan en fördubbling på bara något eller ett par år, visar DN:s granskning. Patienterna riskerar att bli lidande om den löpande kontakten med läkaren drabbas.Första kvartalet i år hyrde Stockholms läns landsting in vårdpersonal för 81 miljoner kronor, jämfört med 46 miljoner kronor motsvarande period förra året. I Region Skåne har kostnaden för inhyrd vårdpersonal ökat från 31 till 50 miljoner på två år. Och även i Västra Götaland och Östergötland växer kostnaderna snabbt under det första kvartalet i år. … DN
  .
 • Ständigt denna läkarbrist – trots att Sverige ligger i OECD-topp mätt i antal läkare per tusen innevånare … GP

ζ

Svenska läkare saknar helhetssyn

läkare-ser-inteFinns där något samband mellan hyrläkare som tjänar astronomiska summor betalade med skattepengar och att Carin Mannheimer dog inom en vecka efter upptäckten att cancer fanns överallt i hennes kropp?

Sambandet är enligt mig ganska tydligt. Carin Mannheimers cancer
upptäcktes inte trots att hon gick under behandling för hjärtflimmer.

Våra läkare kan inte se sambanden mellan inflammatoriska sjukdomar som ingår i det metabola syndromet. Hjärtflimmer och cancer är ”kroniska” inflammatoriska tillstånd i kroppen som närs av alltför god tillgång till glukos. Det är alltså ätande av alltför mycket sockerarter/kolhydrater och för lite naturligt fett som håller igång dessa tillstånd.

doktor-tröttHyrläkare kan jobba 90 timmar i veckan och ha 25 timmars jourpass. Vem vill träffa en sådan läkare? Det mesta är snett inom sjukvården därför att man bygger en stor del av sin verksamhet på ett felaktigt antagande nämligen att det är naturligt mättat fett som är orsaken till de flesta metabola sjukdomar.

Det förhåller sig precis tvärtom, naturligt fett är absolut nödvändigt för oss människor för att vi inte sa bli sjuka. Naturligt fett har smör, kokosfett (ekologiskt och kallpressat), avokado, ägg, nötter (hasselnötter, valnötter m.m.)

ζ

SLV-logo-högDen största orsaken

Den största orsaken till våra djävulska inflammatoriska tillstånd i kroppen som diabetes 2, hjärt-kärlsjukdomar och cancer m.fl. är förstås vårt överdrivna ätande av sockerarter/kolhydrater i alla dess former. Den kost Livsmedelsverket rekommenderar och som patienter serveras.

ζ

inflammation-cancer-moln

Inflammation – hjärtsjukdom – cancer

Vad har nu allt detta för samband med att Carin Mannheimer dog av cancer i veckan?

Jag menar att läkarna borde reagerat på det faktum att Carin led av hjärtflimmer. Hjärtflimmer är också en metabol sjukdom (”kronisk” inflammation). Här borde läkarna för länge sedan uppmanat Carin att börja äta en mer ketogen kost som LCHF för att försöka häva hjärtflimret. Om man börjat med LCHF-kost i god tid eller omgående när hjärtflimret upptäcktes så skulle man troligen även ha undvikit att det utvecklats cancerceller i kroppen.

ζ

Det är skandal!

SEK-låsVi kanske borde fondera våra skattepengar som går till sjukvården till ett skyddat konto ungefär som man gör när en hyresvärd inte sköter underhållet på hyreshuset. Det kan inte vara rimligt att träffa på en läkare som jobbat 90 timmar under veckan och dessutom haft en jour på 25 timmar. Kan dom verkligen inte organisera detta bättre?

Vad är problemet?

ζ

slow-snigel-skylt

Tröga skallar!

Jag längtar efter att dänga resultaten av vår kommande
koststudie i Göteborg i skallen på några tröga personer.

Nu har det gått 5½ år från det att jag började med LCHF-kosten. Ingen av mina tidigare svåra sjukdomar som diabetes typ 2, kärlkrampen, ledbesvären, prostatan och den ”kroniska” bronkiten har återkommit trots varningar från sjukvården.

I stället är jag kärnfrisk och har inte varit förkyld på över 5 år. Tidigare var jag förkyld varannan månad minst. Mina glasögon behöver jag inte längre och mitt tonomfång blir allt bättre.

Hur är detta möjligt kan man fråga sig?

Det är definitivt bevisat på min kropp att svåra inflammatoriska tillstånd läker sig med hjälp av en strikt ketogen kost, LCHF Low Carb High Fat. Det borde kanske stå LCHNF som står för mycket naturligt fett.

ζ

frisk-av-mat-lchf-fran-borjanLäs min bok Frisk av mat!

Om du har besvär av inflammatoriska sjukdomstillstånd i kroppen så uppmanar jag dig att läsa min bok Frisk av mat, LCHF från början”.

Klicka på boken till höger för beställning. Du har stor chans att bli kvitt dina besvär om du använder boken som kunskapskälla och inspirationsgivare. Många har redan blivit hjälpta av den! Boken kostar 149 kr. plus frakt.

.
Mats Lindgren

Författare ("Frisk av mat")
Företagare ("LCHF matkasse")
Bloggkatalog ... www.kostdemokrati.se/matslindgren/
 • Boken finns också att köpa på … Adlibris

2 svar på ”Hyrläkare tjänar 90 000 kronor i veckan!”

 1. LITE LÖNESTATISTIK OCH OM BRIST PÅ POLITISKT LEDARSKAP

  Sjukvårdsdirektörer

  En sjukvårdsdirektör tjänar runt 100.000 kronor per månad och jobbet verkar gå ut på att hålla skenet uppe under några år för att sedan veckla ut sin generösa fallskärm och nästa tar över. Ingen verkar vara intresserad av lösa grundproblem. Symtomatiskt är att det främst är läkare som blir sjukvårdsdirektörer och skälet är sannolikt att man önskar traska vidare i samma gamla hjulspår och att ingen utomstående ska rubba deras cirklar. Om man tar in externa konsulter så blir det också på så sätt att status quo upprätthålls, varför vården nu håller på att krascha.

  Så mycket tjänar vårdens toppchefer … Dagens Medicin

  Att vården saknar management, uppföljning, feedback och kvalitetssäkring drabbar i allra högsta grad även alla anställda inom vården, där många nu går på sina knän. I söndags kom ett läkarlarm om hematologernas arbetsmiljö, där elva läkare i ett brev till sjukhusdirektören efterlyser snabba åtgärder. Läkarna skriver bland annat ”Sammantaget medför allt detta en sämre vård för de cancersjuka patienter vi har att hjälpa, unga som gamla, i livets början liksom i livets slut. Vi gör allt för att försöka bibehålla patientsäkerheten och ge trygghet och hopp åt våra patienter, men det finns en gräns för hur långt vi orkar och kan pressa oss.”

  Läs mer … ”Finns en gräns för hur långt vi orkar” … GP

  Läkaruppropet: Politikerna litar inte på oss

  Publicerad 2013-06-24 OPINIONSBILDNING. Sedan Läkarupproret startade för knappt en vecka sedan har över 6 000 läkare valt att skriva under protesten. Tagen på sängen av det enorma mottagandet tänker nu initiativtagarna ut nästa steg mot ett förändrat sjukvårdssystem.

  – Jag måste säga att vi blev lite överraskade över det starka gensvaret. Vi hade en idé om att vi skulle försöka samla underskrifter under sommaren, mellan 1 000 och 3 000, för att sedan försöka få det publicerad på DN Debatt i höst, säger Märit Halmin, ST-läkare inom anestesi och intensivvård vid Danderyds sjukhus.

  Tillsammans med läkarkollegan Lollo Makdessi drog Märit Halmin igång ett upprop för en bättre sjukvård. Enligt läkarna, som fick idén efter Maciej Zarembas granskning i Dagens Nyheter av sjukvården i våren 2013, är det ekonomin som styr snarare än patienternas verkliga behov. De första dagarna fick uppropet drygt 3 000 underskrifter och stor medial uppmärksamhet. Knappt sju dagar senare, hade över 6 120 läkare skrivit under.

  Nu har snart 10.000 skrivit under läkarupproret …. Upprop: Läkaruppropet

  Nu har läkarna tröttnat på byråkratin. Sjukvården är nu starkt påverkad av NPM, New Public Management, ett produktionstänkande hämtat från bilindustrin. Det har lett till att doktorn alltmer måste sitta framför datorn i stället för att ägna sig åt patienterna. Men nu protesterar läkarna. … SVT Agenda

  I själva verket har vården inte alls tagit efter bilindustrin, där uppföljning, kvalitetssäkring och kostnadseffektivitet är A och O. Bilindustrin är också beroende av nöjda kunder. Vården har snickrat ihop en egen modell som gör ont värre.

  Ansvariga politiker och sjukvårdsdirektörer saknar mod, kompetens eller bryr sig inte. De anser troligen att det är tryggast att traska vidare i gamla hjulspår och hoppas att någon annan istället reder upp situationen. Under tiden far patienterna och medarbetarna inom vården illa. Även samhällsekonomin far illa av denna låt-gå-politik.

  – – –

  Så mycket tjänar sjuksköterskor och läkare, jämfört med en gymnasielärare

  En distriktssjuksköterska har under perioden i snitt ökat sin lön med 3.500 kronor eller 14,1 procent till 28.300 kronor i månaden 2008. En akutsjuksköterska har fått 16,5 procent mer. Läkarna har samtidigt bättrat på sin lön med 13,1 procent till i snitt 55.400 kronor. En gymnasielärare i allmänna ämnen har samtidigt bara fått se sin lön öka med 1.600 kronor eller 6,3 procent till 27.000 kronor. Grundskollärarna har fått 7,8 procent i påökt, enligt Statistiska centralbyrån (SCB).

  Med tanke på att läkarna enbart är inskolade på skolmedicin och inte kan värst mycket om kostbehandling eller om integrativ medicin så är de undermåligt skolade och då är det svårt att motivera att de ska tjäna dubbelt så mycket som en gymnasielärare. Läkarna är faktiskt förhindrade att tillämpa kostbehandling och alternativa behandlingsmetoder, även om de har kunskaper och även om det vore bäst för patienterna, om de inte vill riskera sin karriär, sitt jobb och t.o.m. sin läkarlegitimation. I mångt och mycket har läkarna idag reducerats till läkemedelsagenter vad gäller behandling av kroniska sjukdomar (som utgör 80 % av sjukvården). Detta är ett systemfel och läkarna har bara att inrätta sig i systemet, om de inte vill riskera sin karriär.

  Akut sjukvården fungerar dock bra, dock finns det mer att önska vad gäller kostnadseffektivitet, men det gäller ju hela sjukvården.

  Svenska läkare och sköterskor vill gärna jämföra med nivå i Norge, där lönenivå är extra hög på grund av oljeintäkterna. Varför inte jämföra med något annat land som inte drivit upp lönerna med hjälp av olja? … Löner i Norge

  Rättsväsendet är nästa krissektor

  Även här utnyttjas systemet och skattebetalarna står för notan.

  En artikel från år 2004 och inte mycket har hänt sedan dess, mer än att brottsligheten har ökat epidemiskt. Likheten med sjukvården är slående och även här sover ansvariga politiker.

  Advokatlönerna är ren utsugning

  Offentliga försvarare får 1 200 kronor i timmen. Det är en orimlig summa, mycket mer än vad en läkare eller lärare får. Ersättningen behöver sänkas … FRIA TIDNINGAR

  Advokaterna behöver inte redovisa vad de gjort utan det har hänt att de bara ritat ner antal timmar och sedan betalas det via skattemedel. Skattemedel uppfattas av många som en säker och outtömlig källa med pengar till hyrläkare, direktörer och advokater, och till landstingspolitiker som abdikerat från sitt ansvar som folkets förtroendevalda, med ansvar att leverera en jämlik och kostnadseffektiv vård till alla. Varje form av onödigt slöseri är stöld av medborgarnas pengar.

  Larmsignalerna står som spön i backen, men ansvariga direktörer och politiker reagerar inte. Hur är det möjligt? De som reagerar är patienter som far illa, som sitter fast i köer, det är barnmorskor, sköterskor och läkare som hamnat i en omöjlig situation. Och vårdens fackförbund har länge larmat.

  Rättsväsendet

  Justitieminister Beatrice Ask (M) visar bottenrekord i brottsuppklarning.

  Lika lite som fler läkare hjälper, så hjälper det med fler poliser. Inte heller hjälper det med större anslag. Man måste lösa de grundläggande strukturproblemen. Varför är det så svårt att förstå det?

  Regeringen har misslyckats med brottsbekämpningen. Det som skulle ha blivit regeringens framgångssaga blev i stället ett krisområde … SvD

  Även poliserna själva förstår detta och polisernas fackliga organisationer förstår, men inte ansvariga topp-tjänstemän eller ansvariga topp-politiker (precis som inom vården) … SvD

  Utländska ligor och läkemedelsindustrin har fattat att det är fritt fram i Sverige – när ska ansvariga politiker fatta? Sammanfattningsvis så bryr sig inte de ansvariga eller så saknar de kompetens, och så kan vi inte ha det.

  Även GMO-industrin har stark stöd bland svenska politiker, forskare och tjänstemän. Och som doktor David Suzuki säger; De politiker som säger att GMO är säker är antingen vråldumma eller så ljuger de (dvs. är köpta). Och sådana politiker, tjänstemän och forskare kan vi inte betala och låta dem styra våra liv. Läs mer … PM om GMO

  Valet den 14 september är viktigt!

 2. Det handlar om lönsam business – INTE om att förebygga, lindra och bota sjukdomar.

  På 50-talet fanns det 5.000 läkare och idag mer än 38.000 läkare. Antalet läkare har ökar med mer än 600 % – medan antalet medborgare har ökar med mindre än 40 %. På 50-talet var det enkelt att komma till en läkare och köer fanns knappt.

  Vid årsskiftet 2012–2013 fanns cirka 38 155 yrkesverksamma läkare under 65 år i Sverige. År 2025 beräknas detta antal ha stigit till cirka 45 525. Läs mer …. Läkartidningen

  SKL har kommit fram till att kommunal- och landstingsskatten successivt skulle behöva höjas med 13 kronor de närmaste 25 åren om utgiftsökningarna för hela kommun- och landstingssektorn fortsätter i samma takt och inga andra förändringar görs … DN

  Borde vi inte bli friskare med ny kunskap, all forskning, alla läkemedel och alla läkare?

  Istället kommer vi att bli allt sjukare, så länge vi låter kost- och läkemedelsindustrin styra våra politiker, våra myndigheter och vår sjukvård. De lever ju på ohälsa och de är inte intresserad av att tjäna mindre pengar.

  Detta faktum har Galenskaparna fångar på ett humoristiskt sätt, men om man byter ut ordet ”förkylning” mot ”cancer” så fastnar skrattet i halsen. Cancermediciner är nästa storsäljare och snart är varannan svensk ”kund”.

  Dags för medborgarna att ta befälet – med start 14 september då vi röstar på politiker som tar tag i problemen och inte som idag duckar och låter ”auktoriteter” inom vården bestämma utvecklingen.
  .

Kommentera