Vad ska vi göra med Livsmedelsverket?

vad göra

.
ζ
.

wulf-beckerWulf Becker,
Chefsnutrionist, Livsmedelsverket.

.
Vad ska vi göra med Livsmedelsverket?

” Studier visar att lågkolhydratkost är kopplat till hälsorisker på lång sikt”.

Så uttalar sig chefsnutrionisten Wulf Becker i Dagens GP. Han varnar för det mättade fettet och menar att vi ska äta enkelomättade fetter från växtriket.

Jag som ätit mängder med smör och kokosfett i snart fem år och mår bättre än nånsin ska alltså börja äta Becel, Lätta och margarin. Annars riskerar jag att bli sjuk. Saken är den att jag varit sjuk i diabetes m. fl. ”kroniska” inflammatoriska sjukdomar och blivit frisk. Min diabetes typ 2 plus prostatabesvär, m.m. är puts väck sedan snart 5 år tillbaka. Då, innan jag gjorde min kostomläggning till LCHF, var jag sjuk sedan många år tillbaka.

strong-man-bwNu när jag valt bort Livsmedelsverkets rekommendationer att äta 50-60 energiprocent kolhydrater på tallriken och slutat både med Becel och margarin är jag helt frisk med fantastiska värden för min 60-åriga kropp.

Menar Wulf Becker att jag ska tro på honom?

Läs gärna om min hälsoresa här…. Är det verkligen så att min diabetes som jag blivit av med med hjälp av LCHF kommer tillbaka nu när det gått fem år av LCHF-ätande? Wulf Becker på Livsmedelsverket påstår att jag riskerar att bli sjuk igen av den kosten som gjorde mig frisk.

Är herr Becker riktigt frisk själv?

Är det någon av er som läser detta som tror på Chefsnutrionist Wulf Becker? Bara för att han har en imponerande titel och en upphöjd position på ett statligt ämbetsverk?

ζ

Varför får LCHF-kostens läkande egenskaper inte mer uppmärksamhet?

tystnad-rund-skyltDet förvånar mig oerhört att inte alla våra hälsovinster av LCHF-kosten uppmärksammas mer. Vi pratar om metabola sjukdomar som håller på att utbreda sig över hela världen. LCHF hjälper mot metabola sjukdomar.

Varje land forskar för kolossala summor hur de ska få bukt med diabetes, hjärt-kärlsjukdomar, cancer, allergier, och kroniska inflammationer i alla dess former. Inte många lägger forskningspengar på LCHF-kost.

Oavsett vad Wulf Becker på Livsmedelsverket säger så kan han inte motsäga det faktum att jag och många andra blivit friska från kroniska inflammationer med hjälp av LCHF-kosten.

Är vi undantag som bekräftar regeln? Vi var sjuka när vi följde Wulf Beckers råd att äta enligt Tallriksmodellen och vi blev friska när vi åt LCHF-mat. Hur förklarar Wulf Becker detta faktum?

ζ

Goverment-help-

Sjukvården kostar idag varje arbetande svensk i snitt 80 000 kronor per år. Det innebär att
ett hushåll med två som arbetar, betalar 160 000 kronor per år. Prognosen till år 2040 är
att varje hushåll då ska betala 430 000 kronor per år – för samma service som idag.

”Vårdnotan i Sverige växer för varje år. Runt 13 kronor mer i skatt per hundralapp eller
kraftigt höjda avgifter kan bli nödvändigt för att klara behoven, enligt ekonomer.
Men de som ska fatta besluten väjer för att ta ställning.”   Läs mer … DN

ζ

Vad ska man göra med en myndighet som motarbetar folkhälsan?

Det finns bara ett svar på den frågan och det är LÄGG NER!

Med dagens uttalande i Göteborgsposten har Wulf Becker skrämt ytterligare ett antal människor som kanske funderade på att pröva LCHF på grund av de inte får bukt med sina sjukdomar. Anledningen till att jag skriver om detta är just att visa människor att det finns ett fantastiskt kostalternativ för den som är konstant inflammerad i kroppen.

Naturligtvis gäller detta även för alla som vill förebygga metabola sjukdomar.

Prova LCHF!

.
Mats Lindgren

Författare ("Frisk av mat")
Företagare ("LCHF matkasse")
Bloggkatalog ... www.kostdemokrati.se/matslindgren/

Ett svar på ”Vad ska vi göra med Livsmedelsverket?”

Kommentera