Ketogen diet svälter ut bröstcancer!

.

.

.
Ketogen diet svälter ut bröstcancer!

En fantastisk och förundrande berättelse om en kvinna som bara genom att ändra sin kost lyckades att svälta ut bröstcancercellerna och bli frisk. Jag har gjort en egen översättning nedan av hennes berättelse. Hon har också skrivit en bok om sin hälsoresa. Denna kvinna gjorde tvärtemot vad som är brukligt.

Hon var så rädd för strålning och kemoterapi att hon istället ändrade sin kost till en strikt ketogen diet med, i stort sett, bara fett och protein. Hon hade läst sig till att cancerceller bara överlever av glukos och därför valde hon den strikta ketogena dieten (mycket fett och mindre protein).

Publicerad Den 31 augusti 2012

”Elaine Cantin fick diagnosen bröstcancer och inom en vecka tvingades hon göra en kirurgisk lumpektomi. Läkare ville omedelbart börja med ”aggressiv” strålning och kemoterapi och denna idé skrämde Elaine, eftersom hon hade sett många familjemedlemmar och vänner dö av liknande behandlingar. Elaine sade: ”Jag tänkte att om jag var tvungen att gå, skulle jag inte gå på det sättet.” Inom sex månader hade tumören växt ut vid den ursprungliga platsen till storleken av ett litet ägg.

Elaine gjorde omfattande forskning och tester med den ketogenta dieten som används vid John Hopkins Medical Center. Hon ändrade kosten och uteslöt mejeriprodukter och andra allergener, och på grund av denna modifierade version av dieten, hade hennes tumör krympt till storleken av en kikärt på bara två veckor! En biopsi av ”tumören” avslöjade att ingen cancer var närvarande.

Nyligen Elaine har fått en friskintyg när hon anses i ”fullständigt frisk” – Elaines bröstcancer är botad!

Elaine testade också sin ketogena kost på sin femton år gamla son som har tagit insulin för typ 1-diabetes sedan han var tre år gammal. Så länge han bibehåller dieten är hans blodsocker-nivå bra och han kan sluta att ta insulin. Under många år har vi trott att typ 1-diabetes är obotligt. Elaine kunde få sin son att inte behöva insulin vid flera tillfällen och hon bedriver ytterligare forskning för att se om en ändrad kost till ketogen diet faktiskt kan bota typ 1-diabetes.

Elaine delar med sig av sin uppmuntrande och upplyftande berättelse om hur hon botade bröstcancer med sin egen modifierade ketogena diet, och och hon berättar om sina erfarenheter med typ 1-diabetes i denna korta intervju.”

.
Mats Lindgren

Författare ("Frisk av mat")
Företagare ("LCHF matkasse")
Bloggkatalog ... http://www.kostdemokrati.se/matslindgren/

Ett svar på ”Ketogen diet svälter ut bröstcancer!”

 1. Barry Groves överlevde sin cancer.

  Barry Groves har en välbesökt, läsvärd och informativ hemsida: http://www.second-opinions.co.uk ( Googleöversatt ).

  På Barry Groves hemsida kan vi ta del av hans åsikter i de mest skiftande ämnen. Han är inte direkt politiskt korrekt! Barry har skrivit flera böcker, ”Trick and Treat”, är en bra ingång. Barry skriver mycket om cancer.

  Han har själv haft koloncancer och tror att han lade grunden till sjukdomen under de stressiga åren i slutet på 1970-talet, när han arbetade dubbelt och misskötte både kropp och själ. Sen tog det 10-15 år för sjukdomen att utvecklas. Han opererades våren 1993 och cancern har inte kommit tillbaka.

  Tre av hans grannar fick samma sjukdom och opererades på samma sjukhus av samma kirurg. De följde råden om fiberrik och fettsnål kost och dog i sin sjukdom.

  Barry Groves gick istället över till lågkolhydratkost (LCHF). Vi vet inte om det var Barry Groves kost som gjorde att han klarade sig, men fiberrik kost tycks hur som helst inte förbättra prognosen för den som lever med tarmcancer.

  Sten Sture Skaldeman åkte över och träffade Barry Groves, läs om det mötet i senaste numret av LCHF magasinet (nr 4) … http://lchfmagasinet.se/

Kommentera