Nobelpriset till LCHF-kosten!

.

.

Nobelpriset till LCHF-kosten!

Med anledning av kvällens Nobelbankett så kan man fråga sig om någon företrädare för LCHF-kosten någonsin kommer att få en inbjudan till Nobelmiddagen. Faktum är att om EU kan få fredspriset så kan väl LCHF-kosten få Medicinpriset.

Ingen annan medicin eller behandling inom sjukvården kan uppnå liknande resultat som LCHF-kosten kan erbjuda människor med inflammatoriska sjukdomar.

Tänk er själva att man faktiskt kan bli frisk från diabetes, hjärt-kärlsjukdomar, reumatologiska sjukdomar, migrän, mag- och tarmsjukdomar, eksem och allergier.

Detta bara genom att ändra sin kost. Är det inte fantastiskt!

Det handlar inte bara om att man kan bli frisk, utan man får också ett så starkt immunförsvar att de inflammatoriska sjukdomarna blockeras redan i farstun.

Jag själv har inte varit förkyld på fyra år och om man jämför hur jag hade det tidigare så är det ungefär som skillnaden mellan himmel och helvete. Dessutom är jag frisk från diabetes, hjärtbesvär, prostata, ledvärk, ”kronisk”värk i nacke, rygg och axlar, osv.

Numera är jag definitivt inte ensam om att ha blivit frisk. Tusentals människor har upplevt liknande hälsoförbättringar. I jämförelse med skolmedicinen har vi LCHF:are ett helt annat tänk. Vi anser att immunförsvaret är den viktigaste faktorn för att vi ska hålla oss friska. Det är immunförsvaret som ska stimuleras och ges optimala förutsättningar för vårt försvar mot sjukdomar. Det är orsakerna till sjukdomen som ska angripas och inte bara medicinera mot symtom.

Eftersom nästan all forskning går ut på att få fram en kemisk tablett som lindrar symtomen så har ”vetenskapen” fastnat i en fålla som inte leder till några banbrytande genombrott inom medicinen.

Våga tänka lite utanför boxen och ställ er den enkla frågan;
Varför blir vi sjuka?

Bara att ställa den frågan skulle kunna vara en nominering till ett Nobelpris. Precis så annorlunda är den enkla frågan jämfört med dagens ”vetenskap”.

Alfred Nobel

Härmed nominerar jag LCHF-kosten till Alfred Nobels medicinpris!

Den ketogena kosten eller LCHF-kosten bör få Alfred Nobels medicinpris eftersom den stärker immunförsvaret hos människor och läker kroniska inflammationer. Ingen annan medicin kan uppvisa liknande resultat. De metabola sjukdomarna breder ut sig runtom i världen och inget lands sjukvård verkar kunna bromsa denna utveckling eller ens ha råd att tillhandahålla sjukvård med nuvarande utveckling.

För Sveriges del, med en sjukvård som kostar 350 miljarder kronor om året, bör det kunna ske en halvering av sjukvårdskostnaderna om läkare berättade för patienten om möjligheterna med den icke inflammerande ketogena kosten LCHF.

.
Mats Lindgren

Författare ("Frisk av mat")
Företagare ("LCHF matkasse")
Bloggkatalog ... http://www.kostdemokrati.se/matslindgren/

”Låt maten bli Din medicin

och

Medicinen Din mat”

 Hippokrates 460 – 377 f.kr.

3 svar på ”Nobelpriset till LCHF-kosten!”

 1. Du har aldeles rett i at verdens befolkning ville leve lengre og være friskere med et LCHF-kosthold. Vi har mektige motstandere.som er villige til å bekjempe LCHF med milliarder.

  Det man sloss mot i dette spørsmålet er:
  1. Uvitenhet/kunnskapsløshet.
  2. Motstandere som er sukkeravhengige.
  3. Eksperter som ikke innrømmer at de har tatt feil ang kosthold i 30 år og som frykter tap av penger og prestisje.
  4. Alle dem som taper penger på at vi blir slankere og friskere som : Trenings instruktører/ treningstudioer,slankekurs arrangører, Matvareindustrien,leger som sitter i lomma på legemiddelindustrien,legemiddelindustrien, reklamebyråene,og handelsnæringen.
  5, Latskap, Alle dem som ser at vi blir friskere og slankere men som ikke orker å forandre kostholdet sitt fordi en kostomlegging krever en innsats og en viss stahet.
  6.Vegetarianere og mange miljøkjempere som i sin uforstand tror at LCHFare er fråtsende kjøttetere som ikke har tanker om, og ønske om å ta vare på naturen.

  En Nobelpris hadde vært hyggelig og kanskje vi kommer dit en dag, men til den tiden kommer har vi mye jobb å gjøre, mange kamper å ta.

 2. Hej Mats!
  Din idé är vild, ja ’out of the box’ men logisk och sund.
  Enligt stadgarna går priset till en person som…..
  Därmed står för mig klart att denna person måste bli Annika Dahlkvist som utan institution/labb i miljardklassen vågade tänka rakt och dra raka rätta slutsatser.
  Mats
  Frisk diabetiker

Kommentera