“75 % av inlagda patienter på sjukhus med hjärtattack har LÅGT kolesterol LDL!”

Oj vad lurade vi blir!


.

Patienter som får hjärtattack har LÅGT kolesterol

Denna gången har jag översatt en artikel från den berömde hjärtläkaren och kirurgen Dwight Lundell. Han hänvisar till en studie gjord 2009.

Studien finns här; American Heart Journalhttp://truthaboutheartdisease.org


.
Återigen etableras det fler bevis för att kolesterol inte är orsaken till hjärtsjukdomar. Om vi accepterar alla dessa bevis blir det tydligt att kolesterolsänkande läkemedel är ett enormt slöseri med tid, pengar och det skapar mänskliga lidanden och biverkningar som kommer av Statin läkemedel.

Det senaste beviset är en ny studie i American Heart Journal som publicerades i januari 2009. Denna nya studie testade kolesterol hos patienter med hjärtinfarkt kopplade till 500 olika sjukhus. De oroande nya rönen visar:

 • 75% av dessa patienter hade LDL-kolesterolnivåer under de nuvarande riktlinjerna för National Cholesterol Education Program (NCEP) av 130 milligram.
  .
 • 50% hade LDL-kolesterolnivåer under 100 milligram.
  .
 • 17% hade LDL-kolesterolnivåer under 70 milligram, som är de nya, strängare riktlinjerna.

Och slutsatsen är – att nivåerna måste bli ännu lägre!

Hur mycket lägre måste vi gå innan vi erkänner att det inte finns någon korrelation mellan att sänka kolesterolnivån och risken för hjärtinfarkt?

Man skulle kunna tro att de överväldigande bevis för att sänkta kolesterolnivåer inte förebygger hjärtsjukdom skulle vara tillräckligt för en ny inriktning. Man skulle också kunna tro att forskare skulle vara beredd att ompröva sin teori om bevisen mot den teorin är avgjort felaktig.

Istället är svaret från American Heart Associations sponsrade forskare att sänka acceptabla kolesterolnivåer ännu mer vilket resulterar i ett oräkneligt antal människor som börjar äta Statin-mediciner helt i onödan.

Detta visar återigen vilka stora framgångar som marknadsförare av kolesterolsänkande mediciner har uppnått. Med deras inflytande på läkare, regeringar, myndigheter och yrkesorganisationer blir effekten att ingen vågar ifrågasätta kolesterolteorin utan att behöva frukta att bli till åtlöje och riskera yrkesmässigt självmord.

Jag ser med stor sorg att deras inflytande hindrar intelligenta och omtänksamma läkare från att inte längre fundera över vad som egentligen orsakar hjärtsjukdom och hur man förhindrar det. Istället har de blivit övertygade om att kolesterolsänkande läkemedel är svaret, trots överväldigande bevis på motsatsen.

Denna studie bör användas av oss alla, som har ett öppet sinne, för att stimulera en dialog och ifrågasätta den nuvarande kolesterolteorin. Låt oss komma fram till den riktiga orsaken till hjärt-kärlsjukdomar innan det blir värre och att förhindra onödiga sjukdomar och död. Låt oss se över giltigheten av gammal vetenskap och undersöka de överväldigande bevis som finns i dagens vetenskap. Den senare ger svaret.

Dwight Lundell, M.D.

Översättning av Mats Lindgren
Författare ("Frisk av mat")
Företagare ("LCHF matkasse") 

.

Tidigare inlägg med Dwight Lundell … Världsberömd hjärtkirurg talar ut om vad som egentligen orsakar hjärtsjukdom

2 svar på ”“75 % av inlagda patienter på sjukhus med hjärtattack har LÅGT kolesterol LDL!””

 1. OMVÄNDA VÄRLDEN

  Myndigheter och sjukvården verkar som om de befann sig i en annan värld, lite som Twilights zone eller som Alice in Wonderland. En tvärtom värld.

  Vi har börjar vänja oss vid att diabetiker rekommenderas att äta maximalt av det de inte tål, socker och stärkelse. Vilket kräver maximalt med diabetesmedicin som ger hemska ”naturliga” biverkningar (naturalförloppet”), som i sin tur kräver läkemedel och vård. Friska rekommenderas att äta sig till att bli diabetiker och feta. På överviktiga skär vården sedan sönder magen och ”naturligt” nog går de då både ner i vikt och får allvarliga biverkningar. Konstigt nog vänjer de flesta vid allt.

  Löpsedeln idag är att LÅGT kolesterol ökar risken att få hjärtattack. Alltså omvända världen.

  Nu gäller det att snabbt hitta ett läkemedel som HÖJER kolesterolet!

  Normalt naturligt kolesterol är inte bra – för läkemedelsindustrin. Eftermarknaden skulle ju också försvinna, alla läkemedel mot biverkningarna. KATASTROF!

 2. Dr Briffa skriver om en av alla riggade studier på statiner som finansieras av läkemedelsindustrin, i detta fallet av Astra Zenica.
  Det är väl ingen som tror längre att dessa självfinansierade studier har något annat syfte än försäljning? Man måste erkänna att man varit enastående framgångsrik i sin marknadsföring.

  Industrifinansierad statinstudie som lukt av dålig vetenskap och partiskhet … drbriffa (Googleöversatt)

Kommentera