Konsumtionen av lättmargarin störtdyker!

Konsumtionen av lättmargarin störtdyker, förutom i skolan där alternativ plockats bort på ”order” av Livsmedelsverket!

Enligt ”Svensk dagligvaruhandels arbete för bättre matvanor – Rapport 2011” minskar konsumtionen av lättmargarin kraftigt till förmån för Bregott, Skånegott, … och smör. Konsumenterna har börjat fatta egna beslut när de handlar, en valfrihet som våra skolbarn förvägras.

Med nuvarande trend finns det ingen kvar som äter lättmargarin år 2014, eller kanske redan 2012?

– ◊ –

Livmedelsverket vill truga på oss något vi inte längre vill ha!

Varför tjänstemännen på Livsmedelsverket, avlönade via skattemedel, frenetiskt och ihärdigt jobbar på att skolbarnen skall påtvingas lättmargarin är en gåta. De menar att våra barn och barnbarn skall inskolas på matvanor (lightprodukter) som gör dem sjuka och feta! Hur har detta kunnat fortgå år ut och år in?

  • Varför slår inte föräldrar, mor- och farföräldrar ”näven i bordet”?
  • Varför bojkottar inte alla skolbarnen lättmjölk och lättmargarin, tills de serveras alternativ?
  • Varför reagerar inte våra förtroendevalda politiker på en utveckling som hotar folkhälsan?

Livsmedelsverkets råd grundar sig på att andelen mättat fett måste reduceras. Uppenbarligen ingår det inte i arbetsuppgifterna att hålla sig uppdaterade när det gäller nya rön inom vetenskapen och forskningen.

Radikal förändring av synen på mättat fett.

Redan 2009 skedde en radikal förändring av WHO:s syn på mättat fett i maten.  Varför följer Livsmedelsverket rekommendationer som inte håller, undrar Uffe Ravnskov med flera andra läkare och forskare?

Trots en viss tendentiös selektivitet i valet av vetenskapligt underlag framläggs ingen evidens som stöder de förlegade rekommendationerna att undvika mättat fett. Men experterna vill eller vågar inte ta steget fullt ut och ändra sina rekommendationer.

Nyligen publicerade Livsmedels­verket sin tolkning av WHO: s ­rapport. Här kan man läsa följande: ”Rekommendationerna om fett är i stort sett oförändrade”, vilket i bokstavlig mening är korrekt. Men varför måste Livsmedelsverket följa WHO-rekommendationer, som inte ens håller i ljuset av WHO:s egen utredning?

Läs hela artikeln i DAGENS MEDICIN – undertecknad av elva välrenommerad läkare, professorer och forskare, väl förankrade i vetenskap och beprövad erfarenhet – dvs. i verkligheten.

3 svar på ”Konsumtionen av lättmargarin störtdyker!”

Kommentera