Ny krönikör – LCHF magasinet

Läs mer om nya numret  här…

Krönikör

Vi kommer att bjuda på en och annan aktuell artikel ut tidningen och hoppas att det väcker ökat intresse för kost och hälsa. Vår tidning är mycket läs- och prisvärd.

I nästa krönika bjuder vi på ledaren och belyser frågan ”Magkirurgi eller naturlig mat?

LCHF magasinet

LCHF-magasinet är Sveriges enda tidning om hur du äter dig till hälsa med naturlig mat.

Varje nummer innehåller reportage om människor som blivit av med diabetes, övervikt och andra kroniska sjukdomar med hjälp av LCHF. Vi publicerar goda och lättlagad recept i varje nummer. Vi bevakar och kommenterar den senaste forskningen och granskar kostetablissemangets råd och dess effekter på folkhälsan.

Mat och miljö är ett ämne som vi ofta skriver om i tidningen.

LCHF-magasinet publicerar den viktiga informationen, den som regelmässigt censureras i Läkartidningen och ständigt missförstås i massmedia.

Återkommande inslag i tidningen är en avdelning där vi ger svar på frågor om mat, mediciner och hälsa. Det är frågor som kommer från läsarna och som skickats in till LCHF-magasinets frågelåda.

I LCHF-magasinet får du en samlad och bestående bild av dagens bästa kunskap när det gäller hälsosam kost. Vi ger internetanvändarna ett komplement i pappersform, en tidning som de kan återvända till för information och problemlösning. Vi vill också ge dem som inte är internetanvändare möjlighet att skaffa sig korrekt kunskap om mat och hälsa.

Till redaktionen har också knutits ett vetenskapligt råd bestående av några av de mest kunniga läkarna och forskarna i Sverige på området mat och hälsa.

Du prenumererar enklast genom att anmäla dig som prenumerant på vår hemsida:
http://www.lchfmagasinet.se (då ingår första numret, nummer 1 / 2012).

Vänliga hälsningar

Bo Zackrisson
Margareta Lundström
Sten Sture Skaldeman

– ◊ –

Om oss

Annika Dahlqvist, läkare, Njurunda.

Specialist i allmänmedicin, folkbildare och författare. Sedan 2005 engagerad i att sprida kunskap om hur man uppnår bättre hälsa med lågkolhydrat/högfettskost LCHF, framför allt vid diabetes, metabola syndromet och övervikt, men även vid andra kroniska folksjukdomar.

I januari 2008 godkände Socialstyrelsen dr Dahlqvists kostråd som förenliga med vetenskap och beprövad erfarenhet. Annika skriver dr Dahlqvists blogg och är en av initiativtagare till LCHF-magasinet.

Sten Sture Skaldeman, författare och journalist, Västerljung.

”Lyssna inte på en bantningsrådgivare som aldrig varit fet själv!” Det är ett av Sten Stures många valspråk. Själv har han varit fetare än de flesta, gått ner mer i vikt än de flesta, och dessutom hållit vikten. Han vet alltså vad han talar om. Sina kunskaper sprider han via böcker, föredrag och personlig rådgivning. Och nu också via LCHF-magasinet. Skaldemans hemsida.

Bo Zackrisson, medicinjournalist, Stockholm.

Chefredaktör för Tidskriften Medikament 1996-2005. Publicerade där Annika Dahlqvists första publika artikel. Redaktör på halvtid för 2000-Talet Vetenskap. Frilansande förlagsredaktör för Optimal förlag, bl a redaktör för Annika Dahlqvist första två böcker. Driver bloggen Toxiska epistlar på Passagen.

Margareta Lundström , systemvetare, Munsö.

Grundare av och sajtvärd för Kolhydrater iFokus, Sveriges största LCHF-forum med över 16 000 medlemmar.

Ett forum som även kallats Folkuniversitet bland lärda män. Strikt LCHF-kost sen 2005 har lett till bättre hälsa och stor arbetslust.

 

Kommentera