Två berättelser.

Jag fick nyligen brev från två kunder som jag haft förmånen att få guida till ett friskare liv. Två typiska fall som är mer regel än undantag. Min erfarenhet är att praktiskt taget alla finna sin väg, som fungerar för just dem, med professionell hjälp. För en del går det enkelt och snabbt, medan andra behöver prova sig fram under en längre tid, men alla som inte ger upp uppnår väsentliga hälsofördelar – livskvalité.

Hej Karin!

Det går bra för mig och jag mår fantastiskt bra. Jag har även inspirerat andra i min omgivning att också ändra sin kosthållning. De ser lite avundsjukt på hur bra jag mår och att jag även går ner i vikt.

De kan inte fatta att man kan tappa i vikt utan ”lidande” och ständig hunger. I hela mitt liv, både som barn och i vuxen ålder, har jag kämpat med kraftig övervikt. I perioder har jag följt olika dieter. Jag har nog prövat allt från viktväktarna till olika soppor med varierande resultat.

Ett gemensamt har alla dieter och det är att de fungerar utmärkt för viktnedgång, men jag har alltid gått upp i vikt efteråt, allt jag gått ner + lite till. Jag har inte förstått det förut, men min övervikt bottnar i en beroendeproblematik med socker som min huvuddrog.

En dag fick jag ett mail, från en vän, som handlade om Karins sockerberoendekurs och jag anmälde mig direkt. Du, Karin, gav mig svar på en massa frågor, jag stärkte min självkänsla och framför allt fick jag verktygen för en hållbar och sund livsstil.

För att hantera sitt sockerberoende hjälper inte endast en diet, man måste även ändra sin livsstil. Idag mår jag toppen, har massor med energi, behöver inte vara hungrig och går ner i vikt på ett hållbart sätt. Hittills har jag tappat ca 10 kg och det bara på sex veckor.

Fantastiskt!

MVH Ingela

Hej Karin!

Jag vill börja med att tacka Dig för all den hjälp och stöttning som jag fått av dig, i samband med min kostomläggning, till artegen föda.

Det var i mars 2007, som jag började med kostomläggningen och jag har sedan dess ätit mindre kolhydrater och mer naturligt animaliskt fett och utan tillsatser i maten.

Jag började på en gång att uppleva flera hälsovinster; inte längre gallstensanfall (som jag haft under ca 30 år), ingen uppblåst mage med gaser. Magen är nu helt lugn. Inte längre magkatarr eller migrän och ingen värk i rygg, axlar och nacke. Sötsuget och småätandet är helt borta. Känner mig aldrig mer irriterad.

Tröttheten är också borta. Den var förlamande. Jag kunde inte sova mig till pigghet. Jag känner mig inte längre irriterad. Sömnen är utmärkt. Jag sover ca sju timmar per natt och vaknar utvilad och på gott humör. Tidigare har jag inte förstått vad dimsyn, dim- och stresshjärna var, men idag vet jag vad det är. Det är nu som bortblåst. I dag kan jag tänka klart.

En bonus är att jag har minskat fem kg i vikt och jag behöver aldrig mer gå hungrig.

Med andra ord känner jag ett ökat välbefinnande till kropp och själ, har hittat ett inre lugn och inre styrka och bättre självkänsla.

Under tiden som jag lade om kosten, gick jag även ett par kurser hos dig i; Stresshantering– Avslappning – Mental Träning. Jag insåg att det var något som jag verkligen behövde.

Jag insåg ganska snart att det var svårt för mig att klara kostomläggningen på egen hand. Det är ju så mycket mer än att bara lägga om kosten. Det handlar ju även om tankar, känslor, beteenden och självkänslan.

En kort tid efter att jag började med att ändra min kost, märkte jag skillnad i mitt mående till kropp och själ.

I början av kostomläggningen, upplevde jag en hel del abstinens, som avtog så småningom. Under den här tiden var det bra för mig att du, Karin, fanns där för mig. Du stöttade mig och gav mig motivation att fortsätta, trots att det ibland kändes svårt.

Idag har även jag förstått att många inte vet om att det som vi äter och dricker, kan vara orsaken till ett ibland dåligt mående och olika symtom i kroppen. För mig har det varit en befrielse att veta att det är jag som bestämmer över mitt mående.

TACK Karin, för att du sprider till andra att det finns hopp och en lösning och att det finns hjälp att få.

Dalarna oktober 2011

Tacksam kvinna, egen företagare, 59 år.

– ◊ –

Info: Nästa kurs är i form av en samtalsgrupp om sockerberoende/känslighet i Jönsgården i Malungsfors med start 25 november. Mer information här…

558 svar på ”Två berättelser.”

 1. TACKAR! Du har fått till det mycket bra!

  Nu ser jag fram emot Samtals-gruppens start. Alltid lika roligt att arbeta med grupper. Många gånger kan det bli bättre resultat.
  Många har svårt att vara i grupp. Rädda att prata och dela med sig.
  De tycker att enskilda samtal passar de bättre. En del gör båda delarna.
  Hälsningar
  Karin

Kommentera