Patient dog efter ”lyckad” fetmaoperation

.

Lyckad fetma-operation Patienten dog

FÖRORD

Valet är ditt

Du kan välja att betala hundratusen kronor (eller ställa dig i landstingets kö) för att under några timmar få din magsäck och tarmar sönderskurna – för att sedan få klara dig i stort sett på egen hand. Du riskerar att må illa varje gång du äter och du får på köpet en kronisk brist på vitaminer och mineraler som successivt underminerar din hälsa – med hög risk för bland annat hjärnskador (samma odds som att spela rysk roulette).

Att eftervård värd namnet saknas har nu fått läkare att slå larm.

 • Läkare: »Ta ansvar för fetmaopererade« Riktlinjer saknas och uppföljningen måste förbättras radikalt … Läkartidningen

SoS-livboj-Sund o Slank - valetALTERNATIVET. Du lär dig att optimera din hälsa och din vikt på naturligt vis – med fokus på din hälsa och prestationsförmåga – utifrån dina egna förutsättningar.

Vi kallar det «egenkontroll».

Att byta livsstil kräver kunskaper, erfarenhet och eget arbete – och ofta krävs stöd för att lyckas, varför du får professionell support upptill tre år. Ambitionsnivån utöver baskunskaper bestämmer du själv. Vi ger de bästa förutsättningar, men du måste själv ta ansvar för ditt liv. och det finns ingen enkel «quick fix» – vilket kan bli ett tufft uppvaknande för de som valt fetmaoperation (ett ingrepp som inte kan ångras efteråt). Dela gärna med dig av dina erfarenheter om du ångrar sin viktoperation – se nedan.

På köpet blir du «diplomerad hälso- och kostrådgivare» – med kunskap grundad i egna erfarenheter. Nyttiga insikter och kunskaper även för nära och kära – och för intresserade medarbetare.

Valet är ditt – ett självklart val tycker vi. Inte ens gratis framstår viktoperation som ett bra alternativ – om man granskar oberoende fakta och tar del av andras erfarenheter.

Team Kostdemokrati

PS.

TÄNK OM «alternativ medicin» hade hittat på att man kunde skära sönder magsäcken och tarmar för att åstadkomma en viktnedgång! Och tänk om de sedan också gjorde det på barn, ungdomar och vuxna – på 22 svenskar varje dag.

EXTRA-EXTRADå hade det blivit KRIGSRUBRIKER i samtliga tidningar, extra insatta nyhetssändningar i public service och polisen hade omedelbart stoppat detta brutala ingrepp (insatsstyrkan hade sannolikt kallats in). Men vården i Sverige har en egen moral och etik, de verkar lyda under egna regler och egna lagar och de viktopererar i snitt 8000 medborgare varje år – utan att ansvariga reagerar. De har t.o.m. opererat 12-åringar i kliniska försök (!?) – där var femte redan efter två år drabbats av depression (inte konstigt då många inte kan äta utan att må illa – dvs de riskerar att kräkas upp varje måltid eller få diarré).

Vad händer med dessa barn efter tjugo – trettio – fyrtio år med kronisk näringsbrist?

Är detta livskvalitet? Är det OK att offentligt finansierad sjukvård medvetet åstadkommer en kronisk näringsbrist – för resten av livet? Är det OK att mångfalt fler blir alkoholister eller begår självmord? Vi tycker inte att det är OK.

ζ

KUNSKAPER OCH ERFARENHETER SAMLAT I ETT UNIKT UTBILDNINGSPROGRAM.

SoS-livboj-Sund o Slank

Istället för att bara ”gnälla” har vi – Team Kostdemokrati – utvecklat och även testat ett slagkraftigt alternativ till fetmaoperation – i form av ett kompetensutvecklingsprogram som vi döpt till S o S – Sund och Slank. Självklart utan svält och utan hunger – och även utan krav på extra motion – fast det är bra att motionera av hälsoskäl – varför  ”eleverna” också lär sig hur man bäst tränar på ett intelligent och rationellt sätt.

 • Varför fettsnål lågkalorikost i själva verket är en ”gödningskost” … klicka här

Sedan viktopererar vården
– som inte heller fungerar.

ζ
.

Patient dog efter ”lyckad” fetmaoperation

Sahlgrenska Universitetssjukhus anmäler sig själv till IVO efter att en patient dog efter fetmaoperation.

GBP-operationSahlgrenska Universitetssjukhus gör en lex-Maria-anmälan till Inspektionen för vård och omsorg efter att en patient dött efter en fetmaoperation..

Eftersom patienten dog så gör vi en lex-Maria-anmälan. Exakt varför vet vi inte ännu, patienten ska obduceras och då kommer vi att få fakta på vad som var dödsorsaken, säger chefsläkare Björn Andersson. Alla operativa ingrepp innebär en risk, men det är väldigt sällan patienter dör, säger han.

Patienten som var överviktigt genomgick en så kallad Gastric Bypass-operation på Sahlgrenska.

SJÄLVA OPERATIONEN förlöpte komplikationsfritt, enligt operationsberättelsen. Men dagen efter operationen fick patienten tilltagande andnöd och snabb puls. Några timmar senare stannade patientens hjärta. Patienten fördes till operation, men trots kraftfulla återupplivningsförsök med hjärt- och lungräddning gick det inte att rädda patientens liv.

Finns det särskilda risker i samband med fetmaoperation?

Är en person kraftigt överviktig finns det alltid en risk för hjärtinfarkt eller propp i lungan. Det brukar man medicinera för och det är ytterst sällan det händer.

Källa: GP 27 oktober 2015

ζ

Tidigare inlägg

Klicka på löpsedlarna för att läsa mer

…..


Om fetmaoperationen ”lyckas” så väntar följande biverkningar

(statistik från USA)

– och vilken kategori patienterna tillhör vet de först efter operation

GBP-Bitten-bild


Kliniska försök på barn (!)

20 procent depressionNyligen presenterade vården ett uppföljningsresultat två år efter att man fetmaopererat 88 svenska barn och ungdomar (12 – 18 år) i kliniska försök – och det visade sig att 20 % led av depression, varav 13 % drabbats av allvarlig depression. Ett resultat som stämmer väl med siffrorna från USA. Detta redan efter bara två år.

Vad händer med dessa barn efter tjugo, trettio. fyrtio och femtio år – med kronisk näringsbrist? Hur ser deras livskvalitet ut då?

 • En av fem unga mår dåligt efter fetmaoperationDAGENS MEDICIN (2015-07-30)

ζ

Det självklara valet

SoS-livboj-Sund o Slank

Ovanstående är självfallet inte acceptabelt varför vi (Team Kostdemokrati) redan för mer än fem åt sedan tog fram ett alternativ till viktoperation – som vi sedan vidareutvecklat till ett kompetensutvecklingskoncept som vi kallar S o S – Sund o Slank. Våra elever får de kunskaper och erfarenheter som de behöver för att på bästa sätt kunna ta kontroll över sin hälsa och på köpet blir eleverna diplomerade hälso- och kostrådgivare. Vi fokuserar på hälso och livskvalitet – där vikt bara är en pusselbit som man lär sig kontrollera på ett långsiktigt hållbart sätt. Vi kallar det egenkontroll.

SoS-YouTube_LLVi erbjuder nu vårt alternativ till landsting, organisationer, företag och privatpersoner – för de som vill optimera sin hälsa och kontrollera sin vikt på ett naturligt och hållbart sätt – på sina villkor (stort utrymme för individuell anpassning). Ett självklart val jämfört med viktoperation – och en lönsam investering för organisationer och företag.

Även normalviktiga skulle ha stor glädje av detta kompetensutvecklingsprogram – med fokus på kunskaper och erfarenheter om hur man på bästa sätt optimerar sin hälsa och prestationsförmåga.


Introduktionserbjudande


Intresseanmälan

IntresseanmälanVi vänder oss till intresserade ”elever” som vill komma tillrätta med sin övervikt (med högst 150 kg vikt) och som inte har något allvarlig sjukdom som hjärt- och kärlsjukdom eller cancer. Man ska vara beredd att satsa helhjärtat på att förbättra sin livskvalitet – något som också brukar spilla över på övriga familjemedlemmar eller nära vänner. Vi kan ge de bästa förutsättningar – men jobbet att förändra sin livskvalitet måste varje elev själv ta ansvar för.

Det är en fördel om du bor i närheten av Göteborg med omnejd eftersom en del av utbildningen sker där och du måste har tillgång till internet. Vi startar med ett personligt möte där du kan ställa frågor och få mer information. Vi startar så snart vi har en grupp på 4 – 8 elever.

Kontakt / frågor

Prata med din arbetsgivare om du behöver hjälp – en lönsam investering för arbetsgivare.

Vi testade på två ”provelever” som provar allt innan (även LCHF) för att gå ner i vikt – men vikten gick ändå upp. De hade vardera en övervikt på cirka 35 kg och diverse ohälsoproblem började göra sig påminda – bland annat var en av proveleverna nära att utveckla diabetes typ 2. Det har gått utmärkt för bägge eleverna som nu är nära sin idealvikt, blodtryck har normaliserats och risken för utveckla diabetes har minimerats.

SoS-YouTube_LLProgrammet startade med en kickstart under våren (se bild nedan) – därefter en viktplatå under sommaren (som eleverna själva valde) – och nu rasar de sista kilona mot målvikten. Fokus ligger på att optimera hälsa och prestationsförmåga på naturligt sätt – medan automatisk viktkontroll följer med på köpet.

Mer information om resultat presenterades under föreläsningen ovan
(se ovan eller klicka här).

diagram-resultat


APPENDIX

Jag ångrar min viktoperation

”Jag ångrar min viktoperation”

Som motvikt till alla de ”solskenshistorier” som fetmaoperationsindustrin presenterar så skulle vi vilja publicera berättelser från de som ångrar sina viktoperationer – insikter och erfarenheter som kanske får fler att själva tänka till före en viktoperation.

Vi vill ge de mindre lyckligt lockade en röst och en möjlighet att dela med sig av sina erfarenheter – värdefull information för de som överväger en Gastric Bypassoperation.

Förslag på innehåll i en sådan berättelse:

 • Hur jag förlorade kontrollen över min vikt.
 • Hjälpen (eller bristen på hjälp) jag fick från vården.
 • Blev jag informerad om och erbjuden lågkolhydratkost som behandlingsmetod? – vilket alla diabetiker och överviktiga har rätt till sedan 16 januari 2008 enligt Patientsäkerhetslagen.
 • Blev jag fullt ut informerad om risker och biverkningar som följer efter en viktoperation?
 • Min första tid efter operationen och det stöd (eller brist på stöd) som jag fick.
 • Hur det gick sedan.
 • Något du speciellt vill säga till de som funderar på viktoperation?

Vi kommer att läsa alla berättelser och publicera ett urval. Vi förbehåller oss rätten att vid behov göra smärre justeringar eller rättelser. Vi ser gärna att du undertecknar med namn och adressuppgifter – men berättelsen kan publiceras under vald signatur (anonymt) om du önskar det.

.
Team Kostdemokrati

ζ

S o S – alternativet som slår knockout på viktoperationer

Knockout

12 svar på ”Patient dog efter ”lyckad” fetmaoperation”

 1. Idag bekräftades på nyheterna i TV4 att viktoperation ökar risken för alkoholism i en rapport (klicka på bilden nedan).

  De flesta som lider av övervikt är också sockerberoende i varierande grad – ett beroende som svenska sjukvård anser inte existerar (men det finns i USA). Ett beroende som i styrka kan mäta sig med nikotin eller narkotika.

  Det behövs kunskaper och support för att kunna bemästra ett sådant beroende – varför en intensivkurs i sockerberoende ingår i SoS – utbildningsprogrammet. Viktopererade får däremot klara sig själva och det slutar ofta med alkoholism eller att man inom en tioårsperiod återigen blir fet (den kroniska näringsbristen består dock).

  Inte heller de som lider av ätstörningar blir hjälpta av en viktoperation – problemet sitter ju i hjärnan och det krävs en livsstilsförändring (och inte en magoperation så att man får svårt att äta utan att må illa).

  Om det vore enkelt att kontrollera ett beroende så hade vi inte behövt några alkoholkliniker – det är ju bara att sluta dricka alkohol.

  – – –

  Detta är dock ingen nyhet – men ingen i ansvarig ställning verkar bry sig.

  Citat METRO 24 OKTOBER 2010:

  Man kan inte operera bort en sorg eller längtan

  Här är dagens kolumn i Metro. Om alla dessa magsäcksoperationer som görs – till vems nytta. Efter tio år har patienterna gått upp 80 procent av sin gamla vikt.

  Och många, många har bara bytt missbruk. Vi har faktiskt fått helt nya grupper alkoholister, de som inte ens har haft ett riskbruk förut – men som trillar dit på alkohol sedan de gjort en fetmaoperation. Eftersom ingen tar reda på vad det egentligen handlar om, det där längtanshålet som man försöker fylla med mat eller alkohol eller spelmissbruk eller vad det nu är. Man kanske borde sätta sig ner och snacka först – och ta fram kniven sedan.

  ”Kirurgerna har ju inte tid att sätta sig ner och snacka.
  De vill bara riva av så många operationer som möjligt
  och tjäna så mycket pengar de kan.”

  Källa … Hillevi Wahl

  Metroklicka här

 2. DET FINNS HOPP ÄVEN FÖR OPERERADE

  Vi har även tittat på möjligheterna om och hur vi skulle kunna hjälpa även de som redan är GBP-opererade, men vi har inte funnit någon generell lösning som fungerar för alla – då skillnaderna mellan olika individer är stora. Det finns de med små problem och de med stora – som beror på bland annat operationsresultatet.

  Många har berättat att LCHF är det som fungerar bäst (efter en viss tillvänjning), men det fungerar inte för alla. Här får man själv prova sig fram. Fördelen med LCHF är att det är energirikt och oftast näringsrikt – bra mat om man väljer hög kvalitet.

  Näringsupptaget är begränsat efter en GBP så det gäller kompensera för detta och hur väl detta lyckas beror till stor del på hur operationen har utförts, kosten man äter, hur man åter och vilka tillskott man väljer. B12 måste man t.ex. oftast injicera livet ut då man oftast har brist på intrinsic factor som produceras i magsäcken, som måste finnas för att man ska kunna tillgodogöra sig B12 oralt. På t.ex. ”Viktoperation i Fokus” kan man få tips och råd (men man måste själv validera informationen) … klicka här

  Det bästa sättet att validera information på nätet är att söka information på flera oberoende webbplatser som man litar på och sedan använda sitt eget sunda förnuft. Därefter prova och lyssna på sin kropp.

  Exempel på felaktig information på Viktoperationer iFokus är följande påstående:

  ”Problemet är till stor del fysiskt. Vi har alla kroppar som är programmerade för att lagra energi tills det tar död på oss, mycket på grund av det enkla faktum att tillgången vi har till mat idag är historiskt helt unik. Om du låses in i din bostad idag, fundera på hur många veckor du kan överleva på allt du samlat på dig. Smal som tjock, vi har mat för veckor, ofta månader, hemma. Detta ger oss trygghet. Vår fysik är inte anpassad efter en i det närmaste ohämmad tillgång på mat, kort sagt.”et spe

  Har du någonsin sett en fet zebra, lejon, tiger, älg, ren, hare – eller något vilt djur som är gravt överviktigt? Det spelar ingen roll om de vadar i ett överflöd av mat – de blir ändå inte feta för att de äter sin artriktiga föda. Vi däremot äter en extrem högkolhydratkost (tallriksmodellen) som ger högt blodsocker och ett högt insulinpåslag (så att vi inte dör direkt) – och då blir vi feta. Detta är mycket viktig information. Läs själv … Är viktoperation en genväg till normalvikt?

  I inlägger står också:

  ”Naturligtvis ska man testa andra, mindre drastiska metoder först, men de fungerar inte för alla, långt ifrån. Att göra det man behöver för att må bra kan aldrig vara ett nederlag, och krävs det för detta en operation, vem ska döma mig eller någon annan för det? Och om det finns ”genvägar” till att må bra, leva längre och trivas mer med sig själv, varför skulle man inte ta dem?”

  Vi påstår att vårt koncept (SoS – Sund och Slank) passar i stort sett alla som satsar helhjärtat, eftersom vi anpassar konceptet efter vars och ens förutsättningar, vilket gör att alla elever får mycket goda förutsättningar.

  Om man tycker det är jobbigt att byta livsstil så är det ingenting mot de förändringar som man efter en viktoperation tvingas till för att inte må illa. Sedan är det korrekt att man absolut inte ska döma någon som valt denna väg – utan istället stötta och supporta i största möjliga mån. Tvärtom är det förståeligt att många väljer operation med tanke på den förhandsinformation som presenteras – där risker och biverkningar förringas. Kritiken faller istället på vårdens företrädare som inte gör sitt jobb och som inte ens följer lagen.

  Tyvärr är inte en viktoperation en ”genväg” utan snarare en uppförsbacke som aldrig tar slut och vi tror att praktiskt taget ingen skulle välja denna väg – om de blivit korrekt informerade innan. Speciellt inte när det finns vägar som ger ökade kunskaper, nya spännande erfarenheter och som bär mot optimerad hälsa och hög prestationsförmåga – utan några biverkningar alls.

  Sedan finns det korrekt information i inlägget också vilket gör att det blir svårt att ”sålla agnarna från vetet” – så att säga. Ofta är sanningar och osanningar blandade med faktoider – vilket ökar förvirringen ännu mer.

  Med fel information är man slagen på förhand
  , medan man har goda chanser att lyckas med att ta befälet över sin hälsa och vikt med korrekt sakligt korrekt information. Därför är det viktigt med en utbildning grundad i gammal hederlig fysiologi, biologi och hormonlära – och professionell support som hjälper ”eleverna” att se och förstå sammanhangen – först då har eleverna de verktyg de behöver för att kunna optimera sin hälsa och för att kunna ta befälet över sin vikt (självklart utan hunger). Vi förmedlar också den senaste forskningen och kunskaper om modern teknologibaserad medicin.

  Trots allt finns det hopp för de som redan genomgått en GBP – och vi skulle gärna se att vården satsade mer resurser och mer forskning på att hjälpa de som genomgått en viktoperation – så att vårdens patienter kan upprätthålla en god näringstillförsel även efter operation. En uppgift som idag till stor del faller på patienterna själva. Den bristande eftervården har nu även fått läkare att reagera (och vi instämmer i den kritiken).

  – »Ta ansvar för fetmaopererade« Riktlinjer saknas och uppföljningen måste förbättras radikalt … Läkartidningen

  Vården har gjort det svårare att upprätthålla hälsan efter en GBP – men vi tror inte det är omöjligt. Så rådet är att läsa på och prova sig fram. Som sagt finns det hopp och de värsta scenarier händer tack och lov bara ett fåtal.

  Vi har full förståelse för att många väljer en GBP med tanke på den information som förmedlas – men vi har mindre förståelse för att vården inte fullt ut informerar om risker, biverkningar och om de icke-kirurgiska alternativ som finns (som de är skyldiga enligt lag att erbjuda).

  – Läkare och diabetessköterskor känner inte till lagen (eller vägrar följa den) … PDF

 3. EN RIKTIG SKRÄCKHISTORIA – SOM ”VÅRDEN” ÄR SKULD TILL

  Frågan är om vården får bära sig åt hur som helst – utan ansvar för sina handlingar?

  Camilla Näslund delade öppenhjärtigt med sig av sina erfarenheter i en kommentar på Facebook:

  Tack för detta inlägg!

  Quickfixsyndromet i Landstingen ihop med okunskap hos landets läkare, som låter desperata människor tro att detta är lösningen. Jag har förlorat min gudmor i operationen.

  Efter en fallolycka med söndertrasade ben tyckte ortopeden att en akut gastric bypass var på sin plats för mig för att kunna rädda benen. Amputation ställdes mot gastric bypass och jag önskar idag att jag gått en annan väg.

  Livet har förändrats och jag lever med kramper, demensliknande tillstånd, tinnitusen från helvetet, känselbortfall och hjärnstress m.m. Jag kommer aldrig att tystna och det viktigaste just nu är att stoppa operationer på barn för det är ren och skär stympning som de själva inte väljer.

  Eftervården är i det närmaste obefintlig när man får problem.

  Sveriges sjukvård kan BARA operera, inte ta hand om komplikationerna. Jag har skapat min egen rehab för att överleva. Jag tror fler vill betala mer för en ”quick fix” än för tre års självkärlek och hårt arbete.

  Idag tar jag B12 sprutor själv varannan dag i ett försök att hitta bättre tal och minne, men det är nog kört för mig då jag med största säkerhet blivit skadad med glukos vid min stora näringsbrist i samband med akuta operationer till följd av tarmvred mm.

  En gastric bypass opererad har nämligen samma typ av näringsbrister som utmärglade alkoholister och kan därför drabbas av Wernicke-Korsakoffs syndrom. Mycket få läkare vet om att Gastric bypass patienter bör behandlas snabbt om detta uppstår annars kan hjärnskadan vara ett faktum. Jag hade kanske klarat mig om de behandlat mig inom några dygn. Skadan var nog irreversibel efter 7 månaders väntan på behandling.

  Jag är dock glad att jag lever och hoppas kunna varna så många som möjligt. Både jag och Maria Jallow är tjuriga nog att inte ge upp. Varje människa och framförallt alla barn jag kan rädda från operation gör mig glad. Idag är jag tacksam att skadan inte blev större och tog hörsel och syn eller rent av mer av min intelligens, mitt praktiska och mitt logiska tänkande.

  Jag kommer inte att minnas detta jag skrivit men det spelar ingen roll. Hoppas det gör någon nytta för någon!

  1. Klicka på bilden ovan för att se inslaget och för att läsa EXPRESSEN-artikeln.

   Frågorna man måste ställa sig är om läkarna vet vad de gör (?) och den andra frågan är om läkare får bära sig åt hur som helst utan konsekvens? Det är både oprofessionellt och närmast kriminellt att i en akutsituation ställa en patient inför valet att bli magopererad eller förlora sitt ben. Vad hade magoperation med benet att göra?

   Har sjukvården blivit tokig? Detta är ju ett uppträdande och agerande som är otänkbart annorstädes.

   Vården tillgriper en dyr, livsfarlig metod med svåra biverkningar när det finns kostnadseffektiva metoder med både bättre resultat och inga biverkningar alls. Detta är ett enormt slöseri med livskvalitet och skattemedel.

   Vem har tillåtit detta slöseri? Är det någon som styr svenska sjukvård – förutom läkemedelsindustrin?

  2. QUICK-FIX?

   Gastric Bypass är en ”quick-fix” för kirurgerna – men inte för patienterna som efteråt måste försöka äta utan en normal magsäck – vilket fungerar hyfsat för några, men knappt alls för andra (vilket kategori man tillhör vet man först efter operationen).

   Ett annat problem är att man efter en viktoperation tappar vikt så snabbt att huden inte hänger med och en plastikoperation får man oftast själv bekosta (kostar ungefär lika mycket som viktoperationen – runt 100.000 kronor). Även en plastikoperation innebär en risk.

   S o S – Sund och Slank

   S o S är en naturlig ”quick-fix” och man kan räkna med en viktnedgång på drygt ett kilo i veckan – vilket blir 50 kilo på ett år – om man inte fuskar. Då brukar huden hänga med tillräckligt bra så att man slipper en extra plastikoperation. År två när man nått sin idealvikt utökar man menyn (med sådant man tål) och lär sig hur man gör detta på ett hälsosamt sätt. År tre är ett extra år för de som behöver det.

   Utbildningen sker på respektive elevs villkor där de själva bestämmer ambitionsnivån – utöver baskunskaper. En spännande kunskapsresa där eleverna lär sig hur de fungerar och på samma gång ta befälet över sin livskvalitet.

   – Vi kallar det ”egenkontroll”.

   Våra provelever tappade runt 4 kilo vardera första veckan och det kan man ju kalla en ”quick-start” – självklart utan hunger och utan extra träning – bara god naturlig mat och tillskott av de vitaminer och mineraler som eleverna enligt hälsoundersökning led brist på. Näringsbrist är inte hälsosamt.

   S o S (Sund o Smart) på 5 minuter – snabbguider:

 4. GASTRIC BYPASS SKADAR DIN LIVSKVALITET (MER ELLER MINDRE) – VARFÖR INTE ISTÄLLET HÖJA DIN LIVSKVALITET?

  Sockerberoende är något som ofta hör ihop med övervikt och som kräver insikt och stöd för att kunna kontrolleras. Därför ingår självklart detta i vårt program för viktkontroll utan kirurgi (en intensivkurs som behandlar just sockerberoende ingår i SoS).

  Läs ett skräckexempel ovan i tidigare kommentar:

  – EN RIKTIG SKRÄCKHISTORIA – SOM ”VÅRDEN” ÄR SKULD TILLklicka här

  Svensk vård erkänner inte diagnosen ”sockerberoende” och saknar alternativ till sin viktoperation – som ju inte fungerar (men de opererar ändå – med ”runt hörnet garanti”).

  Många betalar idag hundratusenkronor privat ur egen ficka för att få sin mage och tarmar sönderskurna – i ren desperation – så att de knappt kan äta efteråt och de får på köpet en kronisk brist på näringsämnen som successivt underminerar hälsan.

  TÄNK EFTER FÖRE!

  För dig som insett att detta är fel väg att gå och som vill ha hjälp med att optimera din hälsa – och få kunskaper och viktkontroll på köpet – bör vika torsdag kväll den 17:e december i Göteborg. Då kommer vi att mer ingående presentera konceptet ”SoS-Sund o Slank” och så snart vi har en elevgrupp på 4 – 8 elever så kör vi igång efter julhelgen.

  Vi börjar med en kickstart – där våra provelever gick ner 5,7 kg respektive 4,1 kg de två första veckorna – utan svält eller extra motion (de orkade inte ens äta så mycket – naturlig mat – som deras individuella kostrekommendationer tillät).

  Torsdagen den 17 december vänder oss till presumtiva elever som vill ta befälet över sin och sin familjs livskvalitet (insikter och kunskaper spiller över på andra familjemedlemmar) – och till representanter för företag som inser att detta är en mycket lönsam investering på samma gång som det är sätt att visa sin personal omsorg.

  För en kostnad som motsvarar lönekostnaden för två månader får en medarbetare en grundlig utbildning, hjälp med att optimera sin hälsa och sin prestationsförmåga – och på samma gång normalisera sin vikt på ett naturligt och hälsosamt sätt.

  Organisationen och företaget får därtill en ”diplomerad hälso- och kostrådgivare” och det goda exemplet inom sin verksamhet – som kommer att inspirera andra medarbetare att också ta tag i sina hälso- och viktproblem – vilket resulterar i betydligt lägre kostnader för sjukfrånvaro och även för sjuknärvaro (lägre kreativitet, produktivitet och kvalitet). Ett sätt att vårda sin personal som i de flesta verksamheter är den viktigaste resursen.

  Vi vänder oss till de har ett BMI över 30 och som inte har någon allvarlig sjukdom som t.ex. hjärtsjukdom eller cancer (däremot är prediabetes eller diabetes typ 2 inget hinder). Man bör väga under 150 kg och inte vara vegetarian. Det underlättar om man bor i Göteborg med omnejd och man måste ha tillgång till Internet – då utbildning och hälsoanalyser sker i Göteborg med omnejd och via Internet.

  Det mesta ingår i kursavgiften, det som tillkommer är resekostnader och kostnaden för en ny garderob. En av våra elever har gått från storlek XL till M och S på 10 månader – vilket gör att de gamla kläderna är alldeles för stora.

  Observera att våra ”provelever” med ett BMI innan provat ALLT – även LCHF – men de gick ändå upp i vikt. De behövde SoS för att lyckats och resultatet kom snabbt.

  Mer information om torsdag kväll den 17 december i Göteborg följer på Kostdemokrati.se om cirka en vecka. Låt Camillas öde vara en varningsklocka och en väckarklocka. Läs mer om hennes öde … EN RIKTIG SKRÄCKHISTORIA – SOM ”VÅRDEN” ÄR SKULD TILL … klicka här

Kommentera