Wienerbröd ätar-tävling på jobbet idag?

Jag är en sur gammal gubbe som bråkar i butiker.

Om de inte har ohomogeniserad fet mjölk, bråkar jag. Om det står SMÖR på skylten och när det egentligen mest är margarin under den bråkar jag. Om det står MARGARIN med stora bokstäver över en hel hyllvägg med margarin och det ligger smör diskret i en hörna bråkar jag och talar om falsk marknadsföring.

Men idag blev jag särskilt upprörd när jag möttes av denna installation i butiken. Tävla i wienerbrödsätning!? Jag talade med butikföreståndaren och ifrågasatte deras moraliska ansvar och talade om socker och transfetter.

Han svarade att vi säljer det folk vill ha. Men så ville han visa att de var hälsomedvetna i butiken och hänvisade till grönsaksdisken som de också slog ett slag för. Men så tillade han:

”För att vara ärlig så äter jag inga grönsaker själv. Jag vet hur besprutade de är”

Ridå!

Det är synd om oss människor / konsumenter. Vi måste organisera oss och försvara oss
både mot marknadskrafterna och dess allierade våra statliga folkhälsovårdande institutioner.

Vi måste ge både Kostdemokrati.se och Konsumentforum de muskler som de behöver.

Pelle Lundström

– ◊ –

Gästkrönikör

Vi hälsar Per-Lars Lundström välkommen som en av våra gästkrönikörer, som vi hoppas vi får läsa mer av. Han var diabetiker under 17 år, han följde noggrant de kostråd som han fick av sin dietist och de råd han fick av sin diabetessköterska och läkare, och under tiden blev han allt sämre och doserna fick ökas successivt  (en ond spiral).

Han läste boken ”Fettskrämd”  och förstod genast hur saker och ting hänger ihop. På mindre än en vecka kunde Pelle sluta med sitt insulin och han blev en ”potentiell diabetiker”, och på den vägen är det fortfarande, nu fem år senare. Först när blodsockret och insulinnivåerna normaliseras får kroppen en chans att börja läka, innan dess gick det bara utför, vilket kallas ”naturalförloppet”.

Det är upp till oss själva att behandla diabetes genom att sluta äta det som skadar, dessa råd får man sällan från sjukvården. Enligt uppgift är dock en liten justering av kostråden på gång, där sjukvården uppmanas att åtminstone stödja de patienter som självmant väljer LCHF, framför socker och kolhydrater som höjer blodsockret.

Läs mer om Pelle i GODA NYHETER – hans erfarenheter hoppas vi inspirerar fler till att sluta äta sig sjuka.

Team KOSTDEMOKRATI

Kommentera