Hur kan fetmaoperation bota diabetes på bara ett par dagar?

.

busenkelt

.
ζ
.

Vad är det som är så svårt för ”auktoriteter” att förstå?

Det är ju busenkelt!

”Hur kan fetmaoperation bota diabetes på bara ett par dagar?”

Frågan ställs av förvånade forskare på diabetesportalen.se. Portalen ägs av Lunds universitets Diabetescenter (LUDC). De har ett omfattande och långsiktigt samarbete med diabetesforskare i Uppsala inom ramen för EXODIAB-projektet (Excellence Of Diabetes Research in Sweden) och uppsalaforskarna är en del av diabetesportalens bevakningsområde.

 

Citat:

”Ingen kan förklara det märkliga fenomenet. Merparten av de typ 2 diabetiker som fetmaopereras tillfrisknar bara några dagar efter ingreppet, långt innan viktminskningen har börjat. Nu tänker forskare på Lunds universitets Diabetescenter ta reda på vad som egentligen händer genom att studera såväl patienter som grisar före och efter fetmakirurgi.”

 Nils Wierup. Docent, forskargruppschef

Nils Wierup. Docent, forskargruppschef

”Eftersom tillfrisknandet från diabetes går så snabbt måste det vara andra processer än viktnedgång som ligger bakom. Kan vi identifiera och härma dem öppnas vägen för helt nya sätt att behandla typ 2 diabetes, säger Nils Wierup, en av forskarna bakom studien.”

”Vi menar inte att alla med typ 2 diabetes ska opereras men kanske vi kan lära oss att åstadkomma samma antidiabetiska effekt utan operation”, säger Nils Wierup.

Patienterna som ska bjudas in att delta i studien är typ 2 diabetiker som ska gastric bypass-opereras. De kommer att följas med en mängd provtagningar såväl före som med jämna mellanrum efter operationen.

ζ

Experiment med grisar

gris-operera
Forskningsanslag tilldelas så länge man ”rättar in sig i ledet” och inte utmanar med ny kunskap.

Forskargruppen kommer också att använda friska och diabetessjuka grisar för de experiment som inte kan utföras på patienter.

”Grisar är lämpliga, de liknar oss människor på många sätt, bland annat anatomiskt och när det gäller tarmhormoner, säger Nils Wierup och tillägger att kanske enbart en mindre omfattande gastric bypass kan få samma dramatiska effekter.

I så fall minskar sökområdet där mekanismen vi letar efter kan finnas.”

ζ

”Mekanismen” finns ju redan!

Om forskarna tog tillfället i akt och tittade på TV-programmet ”Vetenskapens värld” igår, där man visade hur diabetiker som drar ned på kolhydraterna och ersätter dem med naturligt fett (LCHF) snabbt kan minska sin medicinering, så skulle de kunna bespara både människor och grisar att bli sönderskurna helt i onödan.

busenkelt-att-förståDet som händer när man genomgår en viktoperation, är att man kan äta mycket litet och istället börjar använda kroppsfettet. Det är ju också det som är tanken bakom operationen.

Den lilla mängden mat gör att man inte heller får i sig mycket av insulinhöjande kolhydrater och istället ”äter” kroppen av fettlagren, dvs. den nyttjar i huvudsak samma föda som de som äter LCHF – litet kolhydrater och mer fett.

Svårare än så är det inte att förklara ”det som ingen kan förklara”  inom forskarvärlden!

Frågan om diabetes och andra kostrelaterade sjukdomar är medicinskt utredd och det som krävs är nu att framsynta och modiga politiker tar tag i frågan och stoppar den styggelse som viktoperationerna utgör och tvingar sjukvården att istället  ”härma” den väg som visades på  i ”Vetenskapens värld”

Det enda sjukhusen behöver göra är att följa lagen och informera om LCHF och lära ut hur man äter naturlig mat. Vi biträder gärna i detta. Vi besitter den nödvändiga professionen.

.
Team KOSTDEMOKRATI

ζ

FÖRDJUPNING

Klicka på löpsedeln nedan och läs om hur svensk sjukvård medvetet vanvårdar diabetiker och överviktiga (här finns även klipp från TV-programmet ”Vetenskapens värld” som refereras till ovan). Vården bryter även lag.

Se själv och förundras över hur  vården struntar i vetenskap och beprövad erfarenhet och även bryter lag – på din bekostnad. Även Statens Beredning för medicinsk Utvärdering (SBU) har underkänt vårdens behandlingsriktlinjer vad gäller diabetes.

Men vem bryr sig?    klicka på bilden till höger →

Vården är kapad av ekonomiska särintressen och många lever gott på skattepengar – forskare, tjänstemän, läkare, sköterskor, dietister och politiker – och ingen vill bita i den hand som föder dem – då offras istället patienterna som utsätts för ett stort onödigt lidande och förtidig död.

Vården kostar idag mer än 10 % av BNP vilket blir mer än 80.000 kronor per arbetande svensk och år – vilket blir 160.000 kronor per år för ett hushåll där två arbetar. Dessa pengar används bland annat till att försörja ”forskare” som håller fasaden uppe för ohälsoindustrin med meningslös forskning – vars resultat sedan vinklas för att stödja dåliga (med lönsamma) behandlingar inom vården.

Klicka på löpsedeln för att läsa mer.

19 svar på ”Hur kan fetmaoperation bota diabetes på bara ett par dagar?”

Kommentera