Varning för soja!

.

soja-innehåller-växtgifter

ζ

Varning för soja – innehåller växtgifter och skadliga hormoner

SojaprodukterSoja framhålls av livsmedelsindustrin som den proteinkälla som ska rädda världen.Veganer och även en del idrottsnotritionister stämmer in i kören. Man rekommenderar produkter som tofu, sojamjölk, sojaglass, sojaost m.m. till en intet ont anande allmänhet.
Soja är en produkt som ger betydande skador, både på hälsa och miljö.
Den kanske mest akuta skadan orsakas av en produkt som våra minsta får i sig, nämligen modersmjölksersättning baserad på soja.

ζ

Växtgifter

Sojan innehåller växtgifter som ska skydda växten mot bland annat skadeinsekter och svampar.

  • Fytinsyra hämmar upptagning av viktiga mineraler.
    .
  • Lektiner kan passera genom tarmväggen och orsaka en läckande tarm där proteinrester kan passera och orsaka allergier och autoimmunsjukdomar. Det enklaste sättat att undvika dessa växtgifter är att inte äta dem!

Soja som proteinkälla är undermålig jämfört med animaliskt protein, eftersom viktiga aminosyror som metionin och cystein saknas nästan helt.

ζ

Fytoöstrogener

Soja innehåller dessutom fytoöstrogener, hormoner som liknar kvinnans eget könshormon östrogen.

Ibland ser man diskussioner om huruvida fytoöstrogenerna orsakar bröstcancer eller inte. Man brukar påstå att folk i Asien äter mycket soja utan förhöjd cancerutveckling, men påståendet är en myt. I Asien används soja mest som en krydda. Så anger t.ex. en förkämpe för soja, Mark Messina, att japanerna äter i snitt 8,6 gram per dag.

Men fytoöstrogenerna är ännu lömskare än så.

Bland barn som får sojabaserad modersmjölkersättning har man noterat östrogennivåer som motsvarar 3-5 p-piller varje dag! Flickornas pubertet tidigareläggs och pojkarnas senareläggs och hämmas.

Flickor kan utveckla bröst och pubesbehåring före åtta års ålder och i en del fall vid tre års ålder!
(Lierre Keith : Vegomyten Optimal Förlag s. 206 ). Boken rekommenderas å det varmaste!

ζ

Genmanipulation – GMO

Nu kommer också på bred front kemiföretagens patenterade genmanipulerade soja.

GMO-soja är klimatmässigt och hälsomässigt en katastrof.

Forskare har visat att hamstrar blir sterila redan i tredje generationen efter att ha fötts upp på GMO-soja. Är det någon som tror att människor är tåligare än hamstrar? … klicka här

Sveriges radios reportage ”Matens pris” visar hur brasilianska arbetare tvingas använda västgifter som är förbjudna i Europa och skadas för livet. GMO-grödor besprutas kraftigt med växtgifter, eftersom de designats speciellt för att tåla dem. De odlas med hjälp av stora insatser av konstgödsel, som avger lustgas, vilken är 300 gånger så potent som växthusgas som koldioxid … http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3737&grupp=10485

ζ

Vetenskapen

Kemiföretagen har fuskstudier för att visa grödornas förträfflighet, men U.S. Food and Drug Administration har en lista på flera hundra vetenskapliga studier om sojasprodukters skadliga effekter. Här kan du läsa en del av dem: http://westonaprice.org/soy-alert/

ζ

Skolmaten

Det finns påtaglig risk för att detta också kommer in i skolmaten.
Här på Kostdemokrati kommer vi naturligtvis att fortsätta bevakningen av soja och GMO-produkter

.
Frank Nilsson

Oberoende debattör och författare ... http://livlinan.eu/
Bloggkatalog ... www.kostdemokrati.se/frank/

13 svar på ”Varning för soja!”

Kommentera