Alternativ till Bulimi nu lanserat

REKLAMFILM

Saluförs som ett alternativ till Gastric Bypass, men är snarare ett alternativ till Bulimi, där man pumpar ut maginnehållet istället för att kräkas upp det.

Se reklamfilmen och förundras över mänsklig galenskap. Att skära sönder mage och tarmar i en irreversibel Gastric Bypassoperation är förstås mycket värre, men detta är precis lika dumt och inte alls riskfritt.

.
Affärsidén
bygger på att desperata överviktiga medborgare, som nu är många, litar på ”auktoriteter” och deras metoder. Det finns numera en uppsjö marknadsaktörer som livnär sig på okunskapen om hur man naturligt reglerar sin vikt och de verkar vara skrupelfria eller så förstår de inte bättre. Deras inkomst hänger på att inte förstå.
.

.

GALENSKAP TILL SALU

Så, ett nytt trick för människor utan botten, verkar passa binge-eaters och bulimiker som hand-i-handske.

Sockersugets och de raffinerade kolhydraternas förbannelse får fortsätta att härska. Risken för näringsbrist är överhängande. Ett alternativ till gastric bypass, till gastric sleeve?

Hur vore det att börja äta riktigt mat som ger äkta mättnadskänsla, som stabiliserar blodsockret, som får kroppen att läka (se snabbguide).

Jag får sån lust att skriva till företaget och klaga, som om detta vore en enkel lösning?

Det finns komplikationer med PEG-knapparna. Och vilket rent ut sagt j-a resonemang, så alla överviktiga har en ätstörning som KBT botar? Suck, dessa amatörer.

Det finns så många orsaker till övervikt att någon fungerande patentmetod, ”one-fits-all”, inte fungerar. Men det har alltid varit OK att sparka på dem med övervikt.

Somliga är ju så mycket finare och bättre än andra, särskilt de med övervikt … speciellt de som är naturligt magra. Även om de missköter sig och kroppen, så håller de vikten, om än inte fettet kring inälvorna, det ligger där förstås, fast osynligt.

Hur vore det med en lektion i fysiologi, eller insulinets effektiva fettinlagrande effekt, det svängande jo-jo-blodsockret som driver på ätbeteendet, det kan bli en hel bok ju, som man tydligen skall hantera med att tömma ut halvsmält magsäcksinnehåll.

Helsjukt, säger jag.

Undra vad kalaset kostar?

.
säger Elisabeth

Kostintresserad läkare (väl påläst om kost)
Bloggkatalog: www.kostdemokrati.se/elisabethpuur/ 

APPENDIX

OBS! REKLAM

SÅ HÄR GÅR DET TILL

Efter läkarkontroll med bedömning om allmäntillstånd, vikt och BMI görs ett mindre ingrepp via gastroskop. Ingreppet tar ca 30 minuter och kräver endast lugnande medicinering och lokalbedövning. Gastroskopet är en slang som förs ner i magsäcken via munnen och med hjälp av detta gastroskop monteras en slang från magsäcken ut genom bukväggen. Denna slang + port kallas för PEG (perkutan endoskopisk gastrostomi). Patienten går hem samma dag.

På utsidan monteras en port som används till att tömma ut maginnehållet ca 20 minuter efter måltid. Till detta finns ett speciellt set med vattenbehållare och en slang som man ”klickar” fast på porten på magen så att denna öppnar sig. Eftersom maten i magsäcken är ganska trögflytande måste den tunnas ut med vanligt vatten för att kunna tömmas ut. Maginnehållet låter man rinna ner i toalettstolen via en lång slang. Denna procedur lär man sig hos sköterskan ca 2 veckor efter ditsättningen av PEG:en, när såret läkts.

Tömningen efter en måltid tar ca 5 minuter och detta görs efter frukost, lunch och middag. Om man av någon anledning inte kan eller vill tömma magsäcken låter man helt enkelt bli. Det enda som då händer är att viktnedgången inte blir så stor som man tänkt. Det kan ju vara så att man är på en middag och inte vill gå på toaletten för att tömma magsäcken för att det inte passar sig. Ingen skada skedd.

VI TAR HAND OM HELA MÄNNISKAN

Orsaken till övervikt är i grunden en ätstörning, ett missbruksbeteende (?). Aspire + KBT tar hand om hela människan med viktproblem. Tömningen via PEG:en på magen ger snabb viktnedgång och KBT gör att den önskade vikten blir bestående.

KBT-behandlingen startar med ett enskilt samtal med specialutbildad psykolog. Resterande behandling sker i grupp med andra Aspireanvändare. Målet med KBT är att ändra vanorna, öka medvetandet och beteendena kring ätvanorna samt att lära sig tänka som en smal person. De allra flesta överviktiga har alla provat olika dieter, soppkurer osv. Därför är det en lättnad att fokus inte ligger på vad man äter utan mängden och hur snabbt.

Kommentera