Föreläsning med Torbjörn Nilsson

torbjörn-nilsson-artikel

torbjörn-nilsson2ζ

Om att tänka positivt

  • Vad är kunskap?

  • Motivation

  • Våra grundbehov

  • Livscykeln (balans i livet)

  • Mål

  • Feedback

Datum: Onsdagen 16 oktober (Obs!)

Plats: Östlyckeskolans aula

Tid: 19.00

Entré: 150 :- (betalas kontant vid entrén)

Studiefrämjandet-DiOS-Sparbanken

ζ

Förmån

Obs! Medlemmar i DiOS (Diabetesorganisationen i Sverige) betalar endast 50 kronor i entréavgift (en av flera medlemsförmåner).

DiOS är öppen för alla, även för icke-diabetiker, och just nu kostar ett e-medlemskap endast 150 kronor t.o.m. hela 2014. Medlemskap kan tecknas i entrén och då kostar det totalt 200 kronor (medlemskap inklusive entréavgift).

DiOS är en demokratisk nationell organisation som tar fighten mot diabetes på flera fronter. Idag är mer än en miljon svenskar diabetiker eller prediabetiker och genom att ta grepp på diabetes så kan sjukvården räddas.
.

welcome

.
Alla är välkomna
, vare sig man som diabetiker främst föredrar läkemedelsbehandling eller kostbehandling, eller en kombination. Vare sig man har diabetes typ 1 eller typ 2. Prediabetiker får tips som sannolikt kan förhindra att diabetes utvecklas. Övriga får kunskaper så att man slipper utveckla diabetes eller prediabetes. Allt ske på de villkor som man själv bestämmer.

Läs mer om DiOS … Nu tar vi fighten mot diabetes – från ord till handling

ζ

APPENDIX

Rädda sjukvården för 150 kr per hushåll och år – är det möjligt?

Absolut värt att pröva! Det är absolut möjligt.

Genom att ta fighten mot diabetes så tar vi också fighten mot fetma, cancer, hjärt- och kärlsjukdomar, njursjukdomar, demens, ögonsjukdomar, nervskador, cirkulationssjukdomar som ofta leder till amputation, med flera andra kost- och diabetesrelaterade sjukdomar. Trycket på sjukvården skulle minska markant.Tänk om 100.000 hushåll tecknar ett medlemskap (från 150 kronor per år), då skulle vården kunna räddas. Och denna månad bjuder DiOS på resterande månader av 2013 när man tecknar ett medlemskap för 2014. Observera att detta är en samhällsfråga som berör ALLA medborgare, inte bara diabetiker.

Tanken svindlar inför den nytta vi då skulle kunna göra. Bland annat finns det mycket att göra för att förebygga diabetes, så att vi barnen får bättre förutsättningar redan i skolan och sedan slipper alla de sjukdomar som annars lätt följer.

.
Carita Henriksson
Ordförande Alingsås Diabetesförening (ingår i DiOS)

ζ

 

Kommentera