Vilka underbara veckor

välkommen-att-bli-medlemklicka på löpsedeln!
(DiOS-medlemmar betalar 1/3 entré)

ζ

höst

ζ

Vilka underbara veckor vi har haft!

Hösten har gjort sitt intåg på allvar, höjer du blicken kan du njuta av alla vackra höstfärger.

LCH-magasinet-2013-nr3Och stannar du kvar inne kan du njuta av senaste LCHF-magasinet, varje nummer är en fröjd för alla sinnen.

Den 23 september presenterade SBU sin rapport; de hade studerat olika dieter och att de fann inte belägg för alla de problem som kvällstidningarna gör löpsedlar om.

Ofta träffar jag medlemmar som frågar om just detta. Jag känner flera som lagt om kosten och alla säger samma sak, det fungerar och deras medicinbehov har förändrats och det allmänna hälsotillståndet har blivit bättre, en del har till och med blivit av med ”hotet” att du har typ 2 diabetes. Jag är ju inte medicinskt utbildad, så det gäller att inte ordinera, bara berätta om sådant jag lärt mig och hört av andra som jag litar på.

Jag har en ”guru” som jag ofta återvänder till. Han heter Frank Nilsson och har skrivit en bok med titeln ”Frisk och smal med Njutmetoden”. I denna bok finns det svar på allt från miljöaspekter till matrecept. Läs mer…

Ett-sötare-blodNaturligtvis har jag även läst andra och en bok som gav mig mycket var Ann Fernholms Ett sötare blod. En mycket bra bok!

När jag läst ut den boken kände jag en ilska och besvikelse på grund av att varför hade ingen sagt detta förr och till fler människor?

Ann Fernholm är ju inte vem som helst och hon har verkligen grävt i ämnet och serverar allt väldigt förståeligt för envar och säger aldrig så här är det utan visar hur det kan bli.

Många jag känner berättar om vilka råd de får i vården och det är bara att beklaga att vården inte låter sig uppdateras. Men nu kanske det blir bättre efter SBU rapporten?

Vi har sedan några år försökt att följa olika kostråd inte på grund av sjukdom utan mest för att öka välbefinnandet och inte riskera sjukdomar.

Vad har det blivit av detta? Jo ökad kunskap om kostens betydelse, fler nya kokböcker, många nya vänner men framför allt har vi tappat många kilon och känner oss piggare.

äggröra-bacon

Vi börjar vår dag med äggröra och bacon och en kopp te, sedan blir det en kaffekopp mitt på dagen med en god chokladbit eller något annat till.

Vid tretiden blir det dags för huvudmål grönsaker, fisk eller kött med någon god sås och ibland någon efterrätt.

Dagen avslutas med några skinkrullar och ost ibland ett glas vin.

Vi lever gott men vårt matkonto är inte dyrare än förr bara lite andra inköp och framför allt vi går inte hungriga utan mår bra.

Som sagt; vi har haft underbara veckor!

.
Carita Henriksson
Ordförande Alingsås Diabetesförening

ζ

PS. Just nu har vi ett kampanjerbjudande och från 150 kronor kan du bli medlem i DiOS (E-medlemskap) för resten av 2013 och hela 2014.

Helper helps person join people members company groupOch man behöver inte vara diabetiker för att via medlemskap stödja fighten mot diabetes, som berör alla. Ju fler vi blir ju större nytta kan vi göra, för att förebygga diabetes och att för att behandla diabetes på bästa sätt. I mångt och mycket en kunskapsfråga.

Du är också välkommen som medlem!

I Sverige finns det idag mer än en miljon diabetiker och pre-diabetiker, och genom att ta fighten mot diabetes så tar vi också fighten mot fetma, cancer, hjärt- och kärlsjukdomar, njursjukdomar, demens, ögonsjukdomar, nervskador, cirkulationssjukdomar som ofta leder till amputation, med flera andra kost- och diabetesrelaterade sjukdomar. Trycket på sjukvården skulle minska markant.

Sju av tio som får hjärtattack är diabetiker eller prediabetiker, och i Sverige får i snitt 165 medborgare hjärtattack eller stroke varje dag, året runt. Om vi lyckas få grepp om diabetes så räddar vi sannolikt sjukvården, som redan bågnar under patienttrycket. Alla Sveriges hushåll borde medlemmar i DiOS, med tanke på hur viktig frågan är. En billig hälsoförsäkring.

Och om man är diabetiker, så får man tips om hur man bäst kontrollerar sin diabetes, på sina villkor. Bland annat kan man ställa frågor på forumet på DiOS.bz vilket är gratis för DiOS medlemmar.

Fyll i formuläret med adressuppgifter och betala in från 150 kronor på bankgiro – klart!

Eller kom till Alingsås den 16:e oktober klockan 19.00 och lyssna på Torbjörn Nilsson och teckna ett förmånligt medlemskap då. Du som redan är medlem betalar bara 1/3 entré.

Reservera upp kvällen redan nu så du inte missat ett intressant föredrag (mer om detta om några dagar).

Torbjörn-NilssonTorbjörn Nilsson, en mycket uppskattad föreläsare.

.Se annons

ζ

Kommentera