Kunskap som höjer livskvalité

ζ

Carita Henriksson

Kunskap

Ibland blir man verkligen förvånad över hur mycket värdefullt man har i sin ägo.

Jag fick lust att titta på ett kompendium som jag köpte i samband med en föreläsning i höstas. Jag har under de senaste åren köpt många bra böcker om hur man lagar nyttig och god mat, och fått många idéer.

Jag hade förmånen att få lyssna på Frank Nilsson, lägg namnet på minnet och ser du ett föredrag med honom, rusa dit.

Frank är också expert på motion och idrott, han skrev boken ”Istället för doping!” som Björn Ferry läste för att sedan ta ett OS-guld på den kosten. En livsstil för alla som vill hålla sig friska och alerta, även på elitnivå (läs mer…).

Denne man uppträder i all enkelhet och berättar saker om hur vår kropp fungerar och hur vi bör ge den näring. Han är ej påstridig, utan serverar den kunskap han har på ett  trevligt och lättförståeligt sätt, som gör att man förstår hur saker och ting hänger ihop.

ζ

Studera i grupp eller på egen hand.

Det som jag nu tog fram var ett kompendium/bok av just Frank Nilsson , med titeln ”Frisk och smal med Njutmetoden!” (se nedan).

Egentligen är det ett studiecirkelmaterial, men kan också läsas av envar.

Återigen blir jag imponerad av denne författare som till exempel nyligen när nyheten om tillsatser i plast m.m. togs upp som tänkbar orsak till typ2 diabetes, fetma och cancer togs upp som en nyhet i media.

I denna bok har han redan behandlat detta ämne!

Han har ett kapitel om växthusgaser och köttproduktion. Även detta ämne har diskuterats i media i vinter, men redan innan hade Frank skrivit om detta på ett sakligt och bra sätt. Vilken hedersman!

Nu är du väl redan så nyfiken på denna bok så jag måste kittla dig lite till. Det finns massor med tips på olika maträtter och fika bröd.

Ja, du läste rätt, fikabröd, för det är viktigt att man har det trivsamt med vänner och sig själv. Tvekar du fortfarande så finns det adresser till olika rapporter om hälsa och matens betydelse.

Nu skall jag försjunka i min värdefulla bok och tror mig hitta fler guldkorn än förra gången, det är ju så att ju mer man tror sig veta desto lyckligare blir man.

Kunskap är lätt att bära. Speciellt när den kan öka livskvalitén.

.
Carita Henriksson
Ordförande Alingsås Diabetesförening

ζ

PS. Klicka på bilden nedan och läs innehållsförteckningen.
.

Ett svar på ”Kunskap som höjer livskvalité”

  1. Instämmer helt Carita! Äras den som äras bör. Frank Nilsson var en av de personer som fick min familj in på rätt väg. Efter en föreläsning av honom fick jag för första gången fick klart för mig om skillnaden på de olika fettsyorna, Omega-6 och Omega-3, och mycket annat livsviktigt. Då fick jag det ytterligare bekräftat att jag sedan länge låtit mig föras bakom ljuset av våra egna skattefinansierade myndigheter och det medicinska etablissemanget. Första tanken blev: Vad har jag gjort min barn? Jag skickade mina vuxna barn till Solvieg Kiander- Andreassom LCHF rådgivare i Partille. Det var ett bra beslut. Som f.d. Livsmedelsverksfundamentalist hade jag inte kunnat omvända dem som Solveig gjorde.
    Vi kan inte vara nog tacksamma mot de människor som ifrågasätter dogmer, gräver fram fakta och sprider sin kunskap. Det gäller faktiskt liv eller död.

Kommentera