LCHF är traditionell mat

köttfri-måndag

ζ

[ Kommentar på ”Nya nordiska kostråd visar att skatt på animaliskt fett behövs”, ST 20 augusti ]

ζ

LCHF är traditionell mat

Författarna tar i artikeln bladet från munnen och skriver under rubrik ”Nya nordiska kostråd visar att skatt på animaliskt fett behövs”.

Det står naturligtvis Herrar Bengmark, Sjöström och Paulsson att tycka och skriva vad de vill. Vi lever ju i ett fritt land.

speech-x3

Men, när trion ger luft åt utsagan ”i och med de nya nordiska kostråden har den nordiska forskarvärlden på ett tydligt sätt sagt sitt” och påstår att detta sker för ”vi ska komma tillrätta med kroniska sjukdomar bl.a. stroke, hjärtinfarkt och andra hjärtkärlsjukdomar” ådagalägger de sin rysliga okunnighet.

Grunden till det lealösa uppkastet, står troligen att finna i det faktum att en majoritet av trion, mig veterligen, saknar grundläggande medicinsk träning och utbildning.

Härav följer att trion, nogsamt bör hålla rågången fri gentemot Kvacksalverilagen, som med ursprunglig i SFS 1960:409, numera ingår i Hälso- och sjukvårdslagen kap 4 (1998:531). Däri stadfästes, i syfte att skydda människor mot psykisk påverkan utövad av personer som inte har läkarlegitimation eller motsvarande, att ingen må, utan personlig undersökning, föreskriva hälsoåtgärder i förebyggande, botande eller lindrande syfte.

Artikeln som trion klämt ur sig är rent trams och där vimlar av tossigheter.

Så till exempel är inte stroke och hjärtinfarkt exempel på ”kroniska sjukdomar”. De är akuta, livshotande tillstånd. Vilket är något väsentligen helt annorlunda.

Ett annat exempel är att trion anger att ”den nordiska forskarvärlden på ett tydligt sätt sagt sitt”, troligen i tron om att detta skulle utgöra ljus från något slags fixstjärna.

Så är inte fallet. Upplysningsvis finns det en hel värld utanför Sundbyberg. Som man bör ta med i beräkningen. Och på något sätt förhålla sig till.

Ett tredje exempel är trions famösa vimsande kring att ”den höga konsumtionen av fett är en viktig orsak till sjuklighet och skenande sjukvårdskostnader”.

Så är inte fallet. Fett är inte problemet. Socker och stärkelse är problemet. Hur hett än trion önskar att verkligheten skulle se annorlunda ut.

Ett sista exempel utgör utsagan ”Fettdieterna hotar den svenska folkhälsan”. Inte ens det kunde de få rätt.

 ζ

“Artikeln som trion klämt ur sig är rent
trams och där vimlar av tossigheter.”

ζ

LCHF uttytt, läses ”Low Carb High Fat”. Nettoeffekt således: ta bort kolhydrater (undermålig näring) och ersätt med fett (bra näring).

LCHF är inte någon fettdiet.

Kungar-Adel-Präster-Borgare-BönderLCHF är traditionell mat. Helt vanlig mat; naturliga råvaror, inga tillsatser, närproducerat och miljösmart.

Beprövat sedan mycket lång tid. Serverat till Kungar, Adel, Präster, Borgare och Bönder. Som låtit sig väl smaka och blivit både mätta och belåtna.

Och blivit vid hälsa och god vigör. Långt upp i livet.

Fett gör att Du blir mätt, på en mindre mängd och står Dig under lång tid.

Fröskal, kvarnavfall och barkbröd (*) binder vätska i kroppen, gör Dig tung och otymplig och Du blir aldrig mätt. Sådant kan man inte leva av.

.
Dr Tore Persson, överläkare Stockholm

Källa … ST 23 augusti 2013

sopskyffel-med-lock

(*) Fröskal, kvarnavfall och barkbröd =
”nyttiga” fibrer (billig utfyllnad, nödproviant under
andra världskriget när det var brist på riktig mat).

.ζ

Fler läs- och tänkvärda artiklar av Dr Tore Persson på NEWSMILL:

ζ

tandemcykel-3hjul

Tandemparet Bengmark och Paulsson är ute och cyklar igen,
på sin roadshow,
i sina försök att påtvinga skolbarn och andra
medborgare sina påfund, sitt hitte-på. De börjar bli jobbiga.

Kommentar

bubbla2Vad paret Bengmark och Paulsson verkar ha svårt att förstå är att naturlig mat är en väg mot hälsa, hög prestationsförmåga och välbefinnande, långt upp i åldrarna. De tycks tro att det enbart är en sätt att gå ner i vikt. Automatisk viktkontroll, som alla däggdjur har, är bara en pluseffekt.

Endast om man lever i en ”kommunikationsbubbla” (i en ”bunker” med likasinnade), kan man missa detta faktum. Ett par miljoner svenskar har redan fattat, många genom egen erfarenhet, men våra självutnämnda LOBbare spelar omedvetna. Det måste vara pinsamt.

Läs senaste inlägget i denna fråga:

I senaste inlägget skriver Bengmark och Paulsson:

”Folketinget i Danmark införde i mars 2011 en skatt på 16 danska kronor per kilo mättat fett som finns i mejeri- och köttprodukter. En sådan skatt behövs i Sverige om vi ska komma tillrätta med kroniska sjukdomar bl.a. stroke, hjärtinfarkt och andra hjärtkärlsjukdomar. Nu är det tid för våra politiska företrädare att agera.”

Vad de INTE skriver är att Danmark sedan dess avskaffat denna tokiga skatt … Danmark slopar fettskatten

De är dåligt pålästa eller så försöker de medvetet manipulera politiker och läsare.

ζ

huvudet-i-sanden-x2.
De skriver vidare att ”Rätten hos legitimerade läkare att föreskriva LCHF, som saknar vetenskapligt stöd, kan därmed verkligen ifrågasättas.”

teleprinterVad de tydligen helt missat i sin ”bunker” är att Socialstyrelsen efter flera års utredning fann att LCHF uppfyller kravet på «vetenskap och beprövad erfarenhet» för behandling av diabetes och övervikt (16 januari 2008). Det har skrivits spaltkilometrar om detta och debatten har varit intensiv.

narr-2ansiktenMen teleprintern i ”bunkern” kanske är trasig? Eller saknas det kabel? I vilken värld lever dessa Narrar?

Istället rekommenderas diabetiker att äta maximalt av det de inte tål – kolhydrater. Detta trots att det saknas vetenskaplig grund – enligt SBU. Världen är tokig!

Det är tandemparets okunskap och bristande slutledningsförmåga som bidrar till att deras påfund vilar på lösan sand. De drar sig inte heller för att tala osanning, när de påstår att ”de som förespråkar LCHF gör detta enbart ur perspektivet viktminskning och har inte hela hälsoperspektivet”. Detta är ren lögn, då det är precis tvärtom.

Sammanfattningsvis: Tandemparet är dåligt pålästa eller så ljuger de medvetet. Deras förtroendekapital måste vid det här laget vara på upphällning. Skäms de inte?

ζ

Skattevägen – för de som inte förstår

Att föreslå differentierad skatt baserat på industrins definition på nyttighet och påstådd miljöpåverkan är också utomordentligt ointelligent. Som att be räven vakta hönshuset.

räven-vaktar-hönshusetζ

Valfrihet – kostdemokrati

Bengmark och Paulsson får gärna äta vegetariskt varje måndag om de vill, men det vore önskvärt att de slutade upp med att försöka påtvinga andra medborgare detta påfund. Varför upplåts mediautrymme för dessa båda herrar, gång på gång? Det börjar bli tjatigt.

budcykel-BigPharmaBengmark och Paulsson ska inte bestämma om våra barn eller äldre ska äta vegetariskt på måndag. Det är lika tokigt som att påtvinga vegetarianer kött på tisdagar. Vad vi stoppar i munnen ska var och en själv bestämma.

Vår hälsa är vårt eget ansvar som inte kan delegeras. Om vi tror att någon annan tar det ansvaret så kommer vi att bli gruvligt besvikna. Det är ”ego business” som är styrande och då väger vår hälsa, våra barns hälsa och även samhällets intressen, lätt som en fjäder.

Även när det gäller vad som är bäst för hälsan, miljön och ett hållbart samhälle, är tandemparet ute och cyklar. Det blir inte många rätt när det gäller fakta och de höjer livsmedelsindustrins LOBbare till till skyarna. De har blivit skräpmattindustrins springschasar som sedan även gynnar läkemedelsindustrin.

Danger-band

I klartext överprövar Bengmark och Paulsson föräldrars och barns självklara rätt att själva bestämma över sin kost, sin hälsa och sitt välmående. De menar att de vet bäst och att de bör bestämma.

Auktoriteter som leder fel är bokstavligen livsfarliga för våra barn, våra aäldre och de skadar allvarligt vår ekonomi. Därför måste de belysas.

Bättre att tänka själv än att överlåta det till ”auktoriteter” som sprider ”trams och tossigheter”.

Läs mer:

.
Team KOSTDEMOKRATI

Programförklaring ... läs mer..

ζ

PS. Om man äter en felaktig kost med för lite mineraler och vitaminer och med hög andel omega-6 och hög andel kolhydrater (tallriksmodellen), plus lite andra gifter, då åstadkommer man lätt en kronisk inflammation i kärlen som kan resultera i en akut hjärtattack eller stroke efter något decennium eller så.

ζ

Hjärt- och kärlsjukdom (”The Silent Killer”)

hjärtattack_2Artärer är blodkärl vars vägg på insidan tapetseras av ett cellager som kallas endotel och på utsidan omges de av ett muskellager. Kärlväggen är uppbyggd av fibrer och elastisk vävnad men med åldern blir våra kärl stelare. Endotelcellerna har viktiga funktioner för att hålla blodkärlets insida ”teflonliknande” för att motverka hopklumpning av blodplättar, att motverka inflammationsreaktion och kärlinlagring  som kan utvecklas till förkalkningar.

När åderväggen förtjockas försvåras blodflödet och risken för proppbildning ökar. Vid stress ökar sammandragningen av de minsta artärerna och så ökas risken ytterligare för en akut kärlkatastrof.

ζ

blodprov

Hälsoundersökning

Räcker det inte till med blodprov – kontroll av kolesterol och andra blodfetter, blodsocker osv. – och reglerat blodtryck för att förebygga åderförkalkning och därmed hjärtinfarkt?

Svar: Nej.

Bomb-ticking-brain40‐60 %, dvs. ca hälften av alla som drabbas av hjärtinfarkt har inte riskfaktorer för hjärt‐kärlsjukdom såsom höga blodfetter och högt blodtryck (Johns Hopkins White Papers, Coronary Heart Disease – 1998, m.fl. studier). De har normala värden på de olika blodprov som man tar (blodsocker, blodfetter m.m.), de röker inte och de äter ”normalt”.

Fram till nu har man således inte kunnat hitta hälften av de människor som kommer att få hjärtinfarkt och/eller stroke. Ingen förvarning. I USA har man ibland kallat den symtomlösa tilltagande åderförkalkningen för ”The Silent Killer”, eller gjort liknelsen med en tickande bomb.

Därför kan en person som precis gjort en vanlig hälsoundersökning med normalt resultat, strax därefter ändå drabbas av hjärtinfarkt eller stroke, som en blixt. från klar himmel.

Källa: Blodkärlsundersökning – Arteriografi

ζ

Kronisk inflammation kan orsaka hjärtattack och stroke

Med tanke på att kronisk inflammation i blodkärlen kan resultera i akut hjärtinfarkt eller stroke, så är det inte fel att kalla hjärt- och kärlsjukdomar som kroniska, som inte försvinner förrän man byter livsstil och börjar ge kroppen den näring, mineraler och vitaminer som den behöver. Och att man undviker det som skadar; omega-6-rika växtoljor och margariner, det moderna vetet, höga halter av kolhydrater, farliga tillsatser etc. Detta koncept är grundbulten i LCHF-konceptet och det vet miljoner svenskar vid det här laget (många av egen erfarenhet), alla utom tandemparet  Bengmark och Paulsson som fortfarande inte gjort sin hemläxa.

Medicine Doktor Dwight Lundell

Varje dag drabbas i snitt 164 (!) svenskar av hjärtattack eller stroke.

Läs mer om vår främsta dödsorsak (och hur man förebygger kärlsjukdom):

ζ

Ett svar på ”LCHF är traditionell mat”

Kommentera