Ny krönikör: Anita Supe (kostekonom)

.

.

Team KOSTDEMOKRATI hälsar Anita Supe välkommen som krönikör. Utbildade sig som kostekonom (examen Göteborgs Universitet 2008) och är för tillfället aktiv i Kroatien där hon står för en av Kroatiens mest välbesökta kost- och hälsa bloggar. Hon har gett ut en bok om LCHF (och fått kontrakt på fler böcker), hon har medverkat i nationell TV i Kroatien och beskrivs som kvinnan som vänder upp och ner på allt man trodde sig veta om kost och hälsa. Anita Supe presenterar sig själv nedan.

Ny krönikör: Anita Supe
.

Hej,

Jag kommer från Kroatien och har bott i Sverige i tio år. I hela mitt liv har jag varit intresserad av sambandet mellan kost och hälsa och läst allt jag bara kom åt.

Jag har jag studerat kostvetenskap vid Göteborgs Universitet och tog min examen 2008 som Kostekonom.

Vid sidan av studier började jag läsa oberoende forskare som Uffe Ravnskov, Malcolm Kendrick, Gary Taubes, Lars Wilsson, Sally Fallon, Mary Enig, Jenny Reimers, Natasha Campbell-McBride m.fl. Vilket jag fortfarande gör med stort intresse.

Man kan säga att halva min utbildning har jag skött på egen hand, av eget intresse.

År 2010 började jag blogga om LCHF paleokost på kroatiska. Min blogg ”Sant och Falskt om Kost” (Googleöversatt) blev snart den mest populära hälsobloggen i Kroatien liksom i andra forna Jugoslaviska länder.

I maj 2012 kom min första bok ut, under samma namn Istine i lazi o hrani (Sant och Falskt om Kost). Jag är stolt över att jag skapat ett ökat intresse för riktig mat i hemlandet, liksom en ökad medvetenhet om den moderna kostens fällor.

Tack vare mina studier, både formella och egna, samt erfarenhet från läsarna som följer mina kostråd, har jag byggt upp ett omfattande kunskap och ett brett perspektiv i ämnet.

Förutom att jag jobbar som kostrådgivare, skriver jag som krönikör för tidningar och jobbar med min nästa bok.

Lite mer om mig, min kamp för naturlig mat och min bok finns att läsa i Margareta Lundströms inlägg: Succé för naturlig mat i Kroatien.

I fortsättningen kommer jag vara mera aktiv i skrivandet även på svenska. Inom kort kommer min första krönika här på KOSTDEMOKRATI, som kommer att handla om:

”LCHF PALEOKOST – DEN URSPRUNGLIGA KOSTEN”

.
Anita Supe

Examinerad Kostvetare

2 svar på ”Ny krönikör: Anita Supe (kostekonom)”

Kommentera