Läkemedelsindustrins ”rätta ansikte”

.

sjukvardens-ratta-ansikte

Men det är inte effektivt varför
patienterna förblir patienter.

En lysande affärsidé där
antalet ”kunder” bara ökar.

ζ

Nedan ett utdrag från 2000-Talets Vetenskaps Facebook (läs gärna
kommentarerna). Om ”Rubbning i sköldkörteln – en dold sjukdom”
som drabbat 400.000 – 500.000 svenskar. Klicka på bilden nedan.

skoldkorteln.

Läkemedelsindustrins ”rätta ansikte”

Läkemedelsindustrins ”rätta ansikte” visade sig idag (20 sept 2016) på nyhetsmorgon på TV 4. Man börjar känna igen de karaktäristiska argumenten, som används av våra skolläkare och som ofta får oss att hamna i livslångt läkemedelsberoende:

1) Orsaken till ditt hälsoproblem är okänd

2) … men det finns en ärftlig komponent

3) Den är ofta autoimmun, d.v.s. din kropp angriper sig själv

4) Lösningen: ta bort, slå ut, förstör eller koppla förbi den felande funktionen

5) …  så att du blir läkemedelsberoende i resten av ditt liv

I morgonens ämne, ”Rubbning i sköldkörteln – en dold sjukdom” lyckades TV- och överläkaren Mikael Sandström på några få minuter under högt tempo pricka in samtliga argument.

Tilde:

– Vi har aldrig fått in så mycket frågor som vi har fått nu… Är det vanligt att hypertyreos går i arv?

Mikael:

– Ja det är det. Det finns en ärftlig komponent. Det är ju så här att det är en autoimmun sjukdom det här, d.v.s. att man reagerar mot sig själv. Det är osäkert varför man får den här. Men man kan se på familjer att det finns en väldigt stor komponent som är ärftlig, både på under- och överproduktion av sköldkörteln.

Tilde undrar vad man gör om man har en överaktiv sköldkörtel.

Mikael:

– Då slår man ihjäl den. Och sen behandlar man underfunktionen med mediciner.

Tilde:

– Varför då? Kan man inte bara justera den?

Mikael:

– Nej, det kan man inte. Justeringen blir att man tar bort den produktionen och tillför… Och det kommer man att göra resten av livet.

I inslaget framkommer inte hur man ”slår ihjäl” sköldkörteln men den bistra sanningen är att en standardprocedur inom sjukvården är att använda radioaktivt jod. Behandlingen innebär att patienten får dricka en lösning av radioaktivt jod, som nästan uteslutande tas upp av sköldkörteln och förstör dess celler.

spira.
I Föreningen SARA’s växande register över alternativkliniker finns flera kliniker som arbetar med problem med sköldkörteln, utifrån en naturlig utgångspunkt. Naturliga terapier syftar till att återställa kroppens funktioner och hjälpa kroppens självläkningsförmåga så att man slipper använda läkemedel och förstöra de organ/funktioner som felar.

Om du har en klinik som hjälper människor naturligt med sköldkörtelrelaterade problem kan du enkelt registrera dig i Spira så att fler hittar dig.
.

2000-Talets Vetenskap ... http://www.2000tv.se./
Bloggkatalog ... http://www.kostdemokrati.se/2000taletsvetenskap/

 

Ett svar på ”Läkemedelsindustrins ”rätta ansikte””

 1. ETT ANNAT EXEMPEL

  Sköldkörteln dödar vården med radioaktivitet och vid övervikt skär vården sönder magen och tarmarna så att de drabbade knappt kan äta och självklart går man då ner i vikt – och på köpet erhåller ALLA som opereras en kronisk brist på vitaminer och mineraler. Hur tänker vården då?

  – Oskuret är bäst!
  PDF

  Biverkningar man ska räkna med om operationen ”lyckas”:

  Och nu skär vården sönder magen och tarmarna (friska organ) på överviktiga barn (från 13 år) i ”kliniska försök” vilket självklart går åt skogen. Läs mer … ”Många fetmaopererade barn mår dåligt

  Ett inlägg med anledning av dessa ”kliniska försök” på barn … klicka här

  Vården har ännu inte förstått att det är ”enkelt” att på ett naturligt och kostnadseffektivt sätt både normalisera vikten OCH stärka hälsan. Därför har Kostdemokrati tagit fram och även testat ett unikt alternativ med fantastiskt resultat vad gäller hälsan och viktkontroll fås på köpet – snabbt (vad sägs om minus 4 kg första veckan – utan hunger och utan extra träning). Vi kallar programmet S o S (Sund o Slank) – med betoning på att optimera hälsan. En klok och lönsam investering för företag och organisationer.

  Nedan en fördjupning – livsviktig läsning om du funderar på viktoperation (Gastric Bypass):

Kommentera