”Och cancern bara försvann”

.
Nu finns äntligen min bok att köpa – ”Och cancern bara försvann”.
.
Det är en detaljerad berättelse om min egen cancerhistoria, baserad på dagboksanteckningar och mina sjukhusjournaler. Därutöver innehåller boken en del medicinhistoria och försök till förklaring av det globala bedrägeri den officiella sjukvården är en del av – just när det gäller cancer och andra s.k. kroniska sjukdomar.
.
Boken går att beställa via förlaget – Karneval t.ex. via denna länk:
men kommer väl att finnas också i vanliga bokhandeln eller via Bokus och andra distributörer.

Ett svar på ””Och cancern bara försvann””

 1. PRESSMEDDELANDE

  Karneval förlag utger Sven Erik Nordins gripande berättelse, Och cancern bara försvann, om hur han tackar nej till den canceroperation som enligt läkarna var enda möjligheten att rädda hans liv, men lyckas bli fullt frisk på egen hand.

  Första recensionsdag: 1 juli

  Vänlig hälsning

  BJÖRN EKLUND
  Förläggare
  Karneval förlag
  Mäster Pers gränd 2 C
  116 35 Stockholm
  Tel. 0702-573534
  kontakt@karnevalforlag.se
  http://www.karnevalforlag.se

  – – –

  Sven Erik Nordin: Och cancern bara försvann

  I juli 2014 får Sven Erik Nordin besked av sin läkare att han har en aggressiv form av cancer i under­livet.

  Vid samma tillfälle får han också veta att hans enda chans att över­leva är att genomgå en omfattande operation som bland annat innebär att hela penis avlägsnas.

  Efter en kort betänketid bestämmer sig Sven Erik ­Nor­din för att inte följa läkarens råd. Han ­tackar nej till behandling. Samtidigt börjar han att feb­rilt leta efter alternativa metoder som kan bota honom.

  Idag, fem år senare, är Sven Erik Nordin sedan flera år friskförklarad. Och cancern bara försvann berättar han om si­na erfaren­heter av att som dödsdömd cancerdrabbad lyckas hitta en väg till­baka till livet. Han tar också upp hur hans syn på cancer och cancervård dramatiskt kom att förändras under färden.

  ”Jag lyckades besegra cancern, men inte med hjälp av de meto­­der som den moderna läkarvetenska­pen erbjöd mig, utan med dem som jag själv hittade.

   Jag är givetvis glad och ­tacksam över att mot alla odds ha överlevt min cancer på ett sätt som läkarna för­klarade var omöjligt. Men jag är sam­tidigt ledsen, frustrerad, arg och förtvivlad över alla dem som inte får den möjligheten.

   Denna bok har jag skrivit för att ge andra den mira­­ku­lösa möjlighet som jag själv fick.”

  Sven Erik Nordin

  – – –

  om författaren

  Sven Erik Nordin är pensionerad bete­­endevetare och grundare av hemsidan http://www.svaradoktorn.se som sedan starten år 2016 har haft över 700.000 besök.

  – – –

  Ett surrealistiskt möte på min kirurgmottagning

  Av Sven Erik Nordin

  Ur boken ”Och cancern bara försvann”

  Häromdagen hade jag ett surrealistiskt möte på min kirurgmottagning. Jag blev där betraktad som en okunnig lögnare. Jag börjar alltmer undra om det inte i läkarutbildningen ingår en kurs i att hålla fast vid sina inlärda dogmer och under alla omständigheter vägra acceptera allt som inte stämmer med dem – alldeles oavsett hur många fakta som konkret motsäger dogmerna. En viss träning i att sorgfälligt undvika att ta in information från patienter har man nog också fått (möjligen är kursen sponsrad av Big Pharma).

  Den läkare jag nu fick träffa var generellt vänlig och omhändertagande, men han tycktes inte kunna ta emot vederhäftig information om cancer – inte ens om just min cancer och trots att jag faktiskt var hans patient. En frustrerande upplevelse, måste jag säga.

  Läkaren frågade mig om mitt hälsoläge, och fick höra att jag mådde bra och inte har några som helst bekymmer som kan hänföras till min cancer, vilket tycktes förvåna honom.

  Jag berättade istället att mitt största bekymmer egentligen var att ingen läkare tycktes det minsta intresserad över mitt märkliga tillfrisknande. Jag tyckte att han borde vara förundrad över att jag satt där livs levande framför honom – eftersom specialisterna på det stora sjukhuset söderöver för två år sedan sagt att jag omöj­ligt kunde överleva mer än några månader, om jag inte genomgick deras före­slagna och mycket omfattande kirurgiska ingrepp – följt av strålning och/eller cellgiftsbehandling (vilket jag alltså vägrade).

  När jag berättade att man vid den första, mind­re operationen hittat cancerceller i den borttagna tumören ända fram till själva snittet, och att detta med säkerhet innebar att det fanns cancer även i den kvarvarande vävnaden, så verkade läkaren inte fatta detta. Uppenbarligen trodde han att kirurgerna där nere på ett mirakulöst sätt lyckats lägga snittet exakt vid den sista cancercellen – en precision som aldrig i den medicinska historien hittills kunnat uppnås. Det insåg ju också den kirurg som utförde ingreppet, och det var anledningen till att han sedan kraftfullt framförde åsikten att en ytterligare opera­tion var nödvändig, eftersom cancer med 100-procentig säkerhet fanns kvar i min kropp.

  Dessutom hittade man ju cancerceller också i den bortopererade lymfkörteln i höger ljumske. Alltså är det ingen som helst tvekan att jag fortfarande hade cancer i min kropp efter den förs­ta operationen. Man kunde ju också en tid efter ingreppet känna metastaser i form av små ”knölar” under huden vid operationsstället.

  När jag nu berättade hur jag blivit cancerfri (med hjälp av ändrad kost och vissa kosttillskott), så hade läkaren mage att påstå att sådant möjligen skulle kunna för­hindra eller fördröja cancerns uppkomst – men absolut inte bota redan erhållen cancer.

  En djupt sorglig upplevelse! Jag tänker hela tiden på de stackars cancerpatienter som varje dag dör – ofta på ett extremt plågsamt sätt – utan att ens få höra att det finns alternativa, enkla och smärtfria behandlingar, som är effektiva. Att läkarna är totalt ointresserade av att lära sig något utanför skolmedicinens snäva ramar är minst sagt upprörande.

  När jag sedan läste journalanteckningarna från detta möte, så hade läkaren klokt nog valt att inte nämna något om vårt samtal. Istället skrev han:

  ”Ultraljudkontroll av ljumskarna som är gjort i juni månad har vi­sat enstaka lymfkörtlar upp till 8 mm som inte bedömts ma­ligna, annars i övrigt inga tecken på lokalt recidiv.”

  I klartext alltså ingen misstanke om cancer i någon lymfkörtel – och inte heller något annat tecken på att cancern skulle ha återkommit. Det hade inte varit fel om han också uttryckt detta till mig muntligen när vi träffades – istället för att beskylla mig för att ljuga och påstå att jag aldrig haft någon aggressiv cancer.

  Det beskrivna mötet var ett av de sorgligaste jag upplevt under de år som gått sedan jag fick min cancerdiagnos – fast med god konkurrens från några andra, det medges.

  Den 21 februari får jag tid på vårdcentralen för blodprovstagning (även nu på mitt eget initiativ). Det visar sig nu att samtliga undersökta elektrolyter (17 parametrar – natrium, kalium, kalcium, albumin, kreatinin, urea, fosfat etc.) ligger exakt inom normalvärdena. Det vill säga att jag tycks vara fullt frisk.

  – – –

  Beställ här boken här …
  https://www.karnevalforlag.se/bocker/och-cancern-bara-forsvann/

  Karneval förlag, Mäster Pers gränd 2 C, 116 35 Stockholm, Telefon: 08-668 98 00, kontakt@karnevalforlag.se

Kommentera