Hur man går ner 89 kg på 89 veckor, utan operation!

Hela förvandlingen kom genom att äta riktig mat: kött, smör och en del grönsaker, dvs strikt LCHF. Promenerande bidrog möjligen till andra halvan av nedgången. Men ingen hunger eller kirurgi behövdes. Det som behövdes var att undvika socker och stärkelse.

Tretton studier av högsta klass som visar att lågkolhydratkost ger tydligt bättre viktnedgång än dagens fett- och kalorisnåla råd: Viktnedgång och LCHF: Dags att sluta förneka vetenskapen

Källa: Kostdoktorn.

– ◊ –

Vår kommentar:

Idag lider 200.000 svenskar av livshotande övervikt med ett BMI över 35, vilket motsvarar minst 30 kg övervikt om man  är 170 cm lång. Varje timma, året runt, magopereras (Gastric Bypass) en patient i Sverige, de flesta helt i onödan. De som väljer magoperation har provat allt innan operation, allt utom LCHF. De som hävdar att de även provat LCHF har gjort det på egen hand, utan professionell handledning.

Genom att viktnedgången är relativt långsam (0,5 – 1,0 kg per vecka) så hinner kroppen och psyket med att anpassa sig. Bland annat hinner huden bättre med att dra ihop sig och behovet av dyrbara plastikoperationer minimeras. Hälsofördelarna som följer med att äta riktig mat är minst lika viktiga som själva viktnedgången.

Magoperation ger ett dåligt resultat för de allra flesta, vilket många bittert erfar i efterhand. Med rätt kunskap och support och egen vilja kan de flesta gå ner i vikt genom att äta sig mätta på god och naturlig mat (där margariner och lättprodukter inte ingår). De uppnår då en markant förbättrad hälsa, förutom att de reaktiverar sin automatiska viktkontroll, och de kan fortsätta att njuta av god mat resen av livet. Vi kallar det ”njutningsvägen” till livskvalité.

Många klarar av denna livsstilsförändring på egen hand efter att ha läst en bok eller inlägg på webben, medan andra föredrar professionell support. För den senare kategorin kommer vi att nu till hösten erbjuda paketlösningar som matchar de flesta behov och plånböcker, för hela familjen. Så det kan löna sig att avvakta.

548 svar på ”Hur man går ner 89 kg på 89 veckor, utan operation!”

Kommentera