Tiggerisamordnaren vill ha förbud

00:10, 30 augusti 2017 in Okategoriserad by Samhälle

.
ζ

Tiggerisamordnaren vill ha förbud

Norsk TV berättar om gatutiggarna, där pengarna i koppen går till organiserad brottslighet, prostitution, knarkförsäljning och stölder. Vilka svenska slutsatser kan dras?

Hör regeringens tidigare tiggeriutredare, Martin Valfridsson, som tidigare inte ville ha förbud, men har ändrat sig – varför?

Magnus Takvam, politisk kommentator på NRK, berättar om reaktionerna på den norska dokumentären.

 • Lyssna själv … SR
  .
 • Se själv dokumentärfilmen ”LYKKELANDET” … NRK (som bidrog till att tiggerisamordnaren i Sverige bytte åsikt)
  .
 • Hvem er overrasket? … NRK


Ledaren GP 2017-04-26

Bekämpa tiggeriet med information

Fler måste inse att pengar i en mugg inte är detsamma som en hjälpande hand

Men trots alla bevis har svenska politiker ännu inte kunnat förmås att agera. Det finns fortfarande de som ser det som viktigt att tiggeriet får fortgå. Statsminister Stefan Löfven har gjort utspel i riktning mot tiggeriförbud. Men på kongressen i april fick han inte sitt parti med sig.

Skriver Ann-Sofie Hermansson (S) – kommunstyrelsens ordförande i Göteborg

En av de tydliga motståndarna var Göteborgs KSO (kommunstyrelsens ordförande) Ann-Sofie Hermansson (S) som till och med skrivit en debattartikel där hon markerat mot partiledningens ”testballonger” (DN 5/1). En dokumentär som den norska ger Hermansson en möjlighet att ompröva sin tidigare inställning utan att tappa ansiktet.

Intressant förslag frän Göran Persson:

Ett tiggeriförbud är dock fortfarande långt borta. Frågan är känslig för politikerna. Den splittrar blocken, men också enskilda partier. De skarpaste utspelen mot tiggeriet har kommit från socialdemokrater. Förre statsministern Göran Persson hade ett intressant förslag om att återinföra ett nationellt förbud mot tiggeri. Ett sådant fanns ju i Sverige fram till år 1982. För att inte köra över kritikerna tillade Persson att kommuner skulle ha möjlighet att ansöka om ett lokalt undantag. Då kunde till exempel Ann-Sofie Hermansson gå till val på att göra tiggeri tillåtet i Göteborg.

Läs hela ledaren … GP

KOMMENTAR: Med politiker som Ann-Sofie Hermansson är det inte konstigt att Socialdemokraterna befinner sig på ett ett sluttande plan och för Göteborg är det extra bekymmersamt eftersom Socialdemokraterna vill driva igenom en av vår tids mest vansinniga infrastrukturprojekt ”Västlänken” som riskerar hela Göteborgs framtid – mot folkets vilja som manifesterats i ett NEJ i en folkomröstning och med demonstrationer som tiotusentals medborgare deltagit i. På eget initiativ har folket dessutom arbetat fram ett mycket bättre alternativ – helt gratis. Med detta struntar Socialdemokraterna blankt i och därför måste de avsättas av folket i nästa val september 2018.

 • ”Sveriges sämsta infrastrukturprojekt någonsin” (RRV) – Västlänken och nya Hisingsbron under luppen … klicka här

Dagens politiker verkar helt ha tappat kontakten med verkligheten och de lyssnar inte längre på folket – vilket utgör ett reellt hot mot folkets och nationens framtid. Därför måste folket rösta bort dem.

ζ


Detta är ingen nyhet – redan 2014-10-04 publicerades t.ex. denna artikel i DN:

Så tvingar de tiggarna att betala

Utsatta, outbildade och utan ett öre på fickan. DN kan nu avslöja att många av tiggarna på Stockholm gator måste betala mellan 400 och 2.000 kronor för en tiggarplats till ledare för olika grupper som delat upp staden mellan sig. Ofta är de skuldsatta upp över öronen innan de ens satt sig ned på gatan. ”Jag betalar 1.000 för platsen, 2.000 för resan hit och 1.000 för en plats att sova”, säger en kvinna till DN.

Läs mer … DN

ζ


”Gaphalsar” bestämmer de åsikter som är politiskt korrekta (PK)

Det är sedan länge känt att tiggeri utgör en grogrund för organiserad brottslighet, prostitution, knarkförsäljning och stölder – som även drabbar handikappade och gamla som utför själva tiggeriet. Men det har man inte fått säga i Sverige. Varför tillåter vi ”gaphalsar” att styra landet?

Krönika:

Eberhard: Gaphalsarnas skrik kantrar debatten

Förklaringen till varför många samhällsdebatter blivit allt mer absurda under de senaste tio åren är att den stora normala majoriteten håller tyst och låter skrikhalsar med galna åsikter stå oemotsagda, skriver gästkolumnisten David Eberhard.

Läs hela krönikan … GP

ζ


Nedan ett axplock om sådant som det är tabu att prata om enligt de som betraktar sig själva  som ”godhetsapostlar” – och de plockar genast fram sin etikett ”rasist” om någon avviker från deras ”åsiktskorridor”. Vad som menas med  ”rasist” är dunkelt tänkt med tanke på det bara finns en mänsklig ras – homo sapiens (menar de att det finns flera?).

 • Uppdrag granskning sände inslag om organiserat tiggeri (4 oktober 2016) … klicka här
  .
 • Så avslöjade polisen människohandlarna … SVT
  .
 • Många bor under vidriga och olagliga förhållanden. Lekplatsen stank av tiggarnas avföring … SvD

 • Hon kan inte gå ut med hunden utan att bli hotad av män … TV4
  .
 • Gatubarn bakom rånvåg i Uppsala … SvD
  .
  Många omhändertas eller grips dagligen, men släpps direkt på grund av ålder. Risken för återfall i brottslighet torde vara regel snarare än undantag, vilket borde få ansvariga åklagare att tänka om.
  .
  Poliser jag pratat med beskriver det som ett sisyfosarbete att tvingas gripa och släppa samma personer, utan att det får konsekvenser för den kriminelle. För att polisen ska kunna göra sitt jobb behövs därför systematiska åldersbedömningar. Men också en översyn över hur man kan arbeta mer effektivt mot unga kriminella.
  .
  Frågan om hur dessa unga ska nå en fungerande tillvaro i vårt samhälle är svårare att svara på – i de fall då de fått uppehållstillstånd och inte helt enkelt ska utvisas. Men klart är att det som nu pågår är en tragedi för samhället och alla inblandade.

KOMMENTAR: Svenskt rättsväsende behöver en revidering. Folkhemmet Sverige kommer att sänka den ålder från vilken man är ansvarig för sina handlingar och kommer att presentera nya typer av humana och kostnadseffektiva påföljder som omöjliggör långa brottsregister. Nuvarande system är ju ett skämt – med allvarliga konsekvenser.


Hur Norsk Television ser på Sverige

Norsk TV talar klarspråk


Slutkommentar

Det är dagens politiker som skapat denna grogrund för misär och kriminalitet (Regeringen och Alliansen) – genom att göra ingenting. Om du är nöjd med dagens politik så finns regeringen och Alliansen att rösta på – som i stort sett bedriver samma politik vad gäller tiggeri, invandring, integration och brottsbekämpning (med uruselt resultat).

Om vi vill ha en annan utveckling
så måste vi byta politiker.

Det finns nu ett nytt politiskt alternativ med en helhetssyn och med lösningar som löser grundproblemen innan konsekvenserna blir alltför stora – och som ser potentialer som går att realisera. Partiet heter Folkhemmet Sverige vars program spänner över alla viktiga samhällsfrågor.

Partiet har nyligen startat en Facebookgrupp där man får information och gruppens medlemmar kan ställa frågor – ett parti som tål att synas i sömmarna. Folkhemmet Sverige … klicka här

VARFÖR BEHÖVER SVERIGE ETT NYTT PARTI?

Det går nu snabbt utför inom alla viktiga områden i Sverige: skolan, arbetslösheten för ungdomar och invandrare, bostadsbristen åt unga, den grova brottsligheten, bristande försvarsförmåga, en polis med rekordlåg uppklarningsprocent, alla skandaler där tjänstemännen eller politikerna aldrig ställs till svars utan tvärt om belönas med fallskärmar samt en vård och omsorg som fungerar allt sämre. Småföretagarna (Sveriges jobbmotor) går på knäna av alla lagar, all onödig administration och alltför höga skatter (som nu ska skärpas ytterligare).

SVERIGE BEHÖVER EN NY POLITIK

Det som krävs nu är en erfaren och kompetent ledning för Sverige, en fördjupad demokrati med ökat personligt ansvar för politiker och tjänstemän vilket skapar mer genomtänkta beslut. Sverige behöver en uppdatering av regelverket och därefter en omstart.

 • Folkhemmet Sverige – det självklara valet … klicka här

Folkhemmet Sverige säger nej till tiggeri av ovan nämnda skäl och menar att det finns bättre sätt att hjälpa – än att förnedra människor och att skapa en grogrund för kriminalitet.

 • Tiggeri var förbjudet i Sverige – fram till 1981 … klicka hår

ζ