Dags för ansvariga politiker att vakna och göra sitt jobb!

.

Dagens politiker

ζ

Dags för ansvariga politiker att Vakna!

[världen står inte still för att ansvariga politiker gör ingenting]

Några aktuella klipp:

GP HÖJD BEREDSKAP

ζ

Dagens krissituation fick en medborgare att undra vad regeringen
(Socialdemokraterna och Miljöpartiet) gör – förutom att prata?

FRIA ORD

Varfor hander ingenting

Förvånande

.
Varför händer ingenting?

Trots att såväl statsministern som migrationsministern i snart två månader upprepat att Sverige inte klarar att ta emot fler flyktingar, har ännu inga konkreta beslut fattats för att minska pressen på Sverige.utropstecken_gubbe

Förra veckan kom 10 500 flyktingar, vilket är det högsta antalet för en vecka hittills. Det visar att den överenskommelse som riksdagspartierna ingick för en månad sedan inte har haft någon effekt.

I söndagens Agenda i SVT diskuterades det svenska flyktingmottagandet. I programmet intervjuades en dansk expert på FN:s flyktingkonvention. Enligt denne expert är det i enlighet med konventionen att Sverige skickar tillbaka flyktingar som innan ankomsten till Sverige befunnit sig i ett säkert land, som Danmark eller Tyskland. Detta gäller förutsatt att det står klart att det inte handlar om familjeanknytning. Flyktingkonventionen uppställer heller inga krav på att flyktingarna ska ha registrerats i det aktuella landet.

När Morgan Johansson (S), som också intervjuades i programmet tillfrågades om varför dessa regler inte tillämpades, anförde han hänsyn till resten av Europa och Schengensamarbetet.

Sverige är det land i Europa som har tagit det absolut största ansvaret för flyktingar. Det är anmärkningsvärt att ministern anser att Sverige ska avstå från att tillämpa de regler som finns för att minska vår, enligt hans egen utsago, ansträngda situation. Det innebär att vår egen minister av rädsla väljer att mer värna om Europa än om Sverige.

Jurist


Så fel det kan bli …

Hörde i Sveriges Radio hur en arbetsplats i Göteborg hade anställda som skrivit brev till sin arbetsledning och protesterat därför att deras arbetsuppgifter blivit för ansträngande.exhausted2-bw

Personalen tvingas arbeta långa arbetspass, schemaläggningen är ohållbar, deras familjeliv blir lidande, stress och osäkerhet råder och nu skall även jul och nyårshelgerna schemaläggas med kort varsel. Det krävs att personalen skall cykla mellan arbetsuppgifterna för att snabba på arbetsuppgifterna, påpekades också.

Äntligen tänkte jag, har hemtjänstpersonalen satt ned foten och protesterat mot sina dåliga arbetsförhållanden. Och så fortsätter nyhetsuppläsaren med att säga:

“Denna ansträngda situation för personalen har pågått sedan i september”

Men, hemtjänstpersonalen har ju haft ohållbar arbetsmiljö och stress i flera år? Och då äntligen förstår jag. Det handlar om Migrationsverkets personal som sedan september fått högre arbetsbelastning. Tänk så lätt det går att missuppfatta, när man är gammal och hörseln svag …

Pensionär


Fler klipp

DN 2015-11-19

ANALYS. Sverige står inför ett mycket allvarligt terroristhot.

poliser-DNBåde polisens insatsstyrka och försvarsmaktens hemliga specialförband gör sig redo för att i värsta fall gå i strid mot Islamiska statens terrorister på svensk mark.

Aldrig någonsin har terroristhotet mot Sverige bedömts ligga så här högt, på nivå 4, på den femgradiga skalan. Beslutet av Säpochefen Anders Thornberg på onsdagen att höja hotnivån och kalla till presskonferens kan ses som en förvarning till svenska folket. Vi kan se fram mot skärpt polisbevakning, ett kanske dramatiskt ingripande eller i värsta fall en terrorattack.

– Nu är det skarpt läge, säger terroristexperten Hans Brun vid King’s College, som bevittnade polisens presskonferens tillsammans med DN.

Källa … DN


NYHETER IDAG

(klicka på bilden nedan för att läsa mer)

NYHETER IDAG

 • Direktsändning: Säpos presskonferens om förhöjt terrorhot mot Sverigeklicka här
  .
 • Polisen: Vi biter ihop – Trots problem i förorterna, asylkaos och terrorhot.
                                                      ”Vi klarar inte mer”
  Det är beskedet från en polisman som Nyheter Idag varit i kontakt med efter beskedet idag om ett konkret terrorhot mot Sverige. – Vi gick på knäna redan utan de två sista arbetsuppgifterna, förklarar han. … klicka här

DEBATT. Två scenarier

– varav det ena är lovande och det andra skrämmande.

Ligger verkligheten någonstans däremellan? Bedöm själv.

 • ”Flyktingarna gör oss rika”NEWSVOICE
  .
 • ”The Open Gates to Refugees” – Världens mest kontroversiella video?NEWSVOICE

Många medborgarna är oroliga över dagens politik.

Håller den politiska kartan på att ritas om – i all tysthet?

Dagens fråga på Superstart på Internet:

Dagens fråga Superstart

.
Hur ska man tolka detta?

Superstart är en startsida på Internet som används av alla kategorier av medborgare – så besökarna är ganska så representativa som ett snitt av befolkning.

En tolkning är att häften av de svarade är missnöjda med regeringens passivitet vad gäller emigration – en vänta och se hållning. Man agerar alltså som man brukar göra inom politiken.

Observera att det är fler som tänker rösta blankt än på annat parti än riksdagspartierna – vilket betyder att medborgarna ännu inte uppmärksammat att det finns ett helt nytt parti med ett heltäckande kompetent program (fortfarande under utveckling) – med en politik i medborgarnas och landets intressen -som gynnar ALLA.rött-kort-domare

Det finns ett parti som svarar rätt på följande tre strategiska valfrågor:

 • NEJ till GMO
 • JA till hälsofrihet – på riktigt
 • JA till trygghet – på riktigt

Det finns inget riksdagsparti som i ord, akt och handling klarar att få rätt på alla dessa tre strategiska frågor (de flesta får faktiskt tre röda kort) – där samtliga valfrågor kan rubriceras som ”röda-kort-frågor”. Precis som i fotboll räcker det med ett rött kort för att tvinga lämna spelplanen.

ζ

Hälsopartiet

Partiet ifråga – som inger hopp – hade offentlig premiär en vecka före förra valet och det heter Hälsopartiet – ett parti som tar täten genom att föreslå rationella lösningar som gynnar ALLA medborgare – med en heltäckande politik (inte bara vad gäller hälsofrågor).

Hälsopartiet vilar på en värdegrund som sannolikt de flesta medborgare skulle kunna skriva under.

ζ

Insiktsfull insändare i GP 13 november 2015

Sverige saknar ledarskap

Frusterande

.
Sverige saknar ledarskap

Jag har tänkt mycket på vilka politiska alternativ vi har i dag och kommer inte på många politiker som kan anses vara självklara ledare och karismatiska individer som man vill ha som förebilder. Den andan och drivkraft som har funnits i vårt land håller på att försvinna. Jag vill inte låta pessimistiskt eller negativ men jag ser att vårt land är på väg åt fel håll.

Som medborgare och stark förespråkare av demokratiska värden och utveckling, känner jag som många andra i vårt land en frustration över den otydligheten och brist på ledarskap som råder hos våra politiker.

I stället för att fokusera på helheten och jobba mot gemensamma mål som gynnar vårt samhälle och Sveriges fortsatt ledande position inom många områden, bryr de sig bara om sitt eget intresse och slösar tid och energi på att skilja på varandra och vinna politiska poäng. Man ser inte långsiktigt och vilka konsekvenser dagens beslut kommer att leda till.

Som företagsledare är mitt viktigaste verktyg att ha tydlighet och väl utfästa mål, man måste också vara en god förebild och visa både passion och engagemang. Alla medborgare har också en skyldighet att bidra till vårt lands välstånd och utveckling, men om våra politiker och ledare inte ens har en aning om framtiden och riktningen, hur ska det då gå till?

Låt oss gemensamt jobba för en förändring och en konstruktiv utveckling. Sverige kan återigen ta en ledande position i världen men vi behöver en samsyn och tydlighet.

A A

ζ

huvudet-i-sanden-x2
Uppmaning till regeringspartierna S och MP. Sluta upp med att stoppa huvudet i sanden – om ni vill vara kvar vid makten. Ser ni inte vad som händer?

.
Förslag

Idag – mer eller mindre – så lurar vi hit emigranter på en livsfarlig resa som kostar dem alla deras besparingar och sedan kan vi knappt erbjuda dem tak över huvudet när de anländer. Det talas mycket om ”ansvar” – men ska inte det ansvaret fördelas solidariskt inom hela EU? Ska inte alla länder ta ansvar – speciellt när alltfler inom Sverige larmar om att vi inte klarar mer just nu. Våra välfärdssystem krackelera och människor som jobbar inom systemen mår dåligt.

Är det för mycket begärt att Sverige nu inför ett tillfälligt
stopp för invandring – tills vi har kontroll på situationen?

FULLTDet skulle ju tvinga andra länder att ta samma ”ansvar” som Sverige redan tagit. Det skulle sända en tydlig signal om att Sverige för tillfället är fullbelagt och vi skulle inte lura hit någon med falska förhoppningar. Vi skulle också stoppa de som inte har rent mjöl i påsen.

Uppemot hälften – mest yngre män – försvinner in i Sverige ”under radarn” utan att registrera sig. Var de befinner sig eller vad de gör är det ingen som vet – ”noll koll”.

För att integrationen ska fungera så behövs det mer än enbart mat och tillfälligt husrum. Det krävs också bostäder, utbildning och jobb – och även på dessa områden finns det gränser på vad vi klarar av – gränser som enligt många initierade nu redan är passerad. Lyssnar inte regeringen på folket och sina egna tjänstemän? Har de blivit handlingsförlamade av krisen?

Ingen är betjänt av att våra samhällssystem och människorna i dem kraschar – får då kan vi inte hjälpa någon – inte heller svenska medborgare. Därför kan kan vara klokt att agera medan vi fortfarande har handlingsutrymme – innan kraschen är ett faktum.

Dagens politiker är till stor del ”lekmän” som gjort politisk karriär och som kanske tagit ett stort karriärsteg och blivit minister. Ansvarig för svensk hälso- och sjukvård kom t.ex. direkt från Socialdemokraternas ungdomsförbundet och ansvarig för utbildningsväsendet är relativt ung utan någon större erfarenhet inom sitt område. Har ministerposter blivit ”PRAO-platser” – med stöd av ”sakkunniga” som styrs av särintressen?

Inte alls konstig att svenska tjejer ska injiceras med ett värdelöst och farligt vaccin (Gardasil), att ADHD-medicin ska vara gratis för barn, att mammografi ska vara gratis (när det finns medicinsk termografi som ger mycket bättre resultat – utan strålning) och att det läggs en motion om tvångsvaccinering (från Moderaternas sida) – medan det bedrivs en häxjakt från både politiker och från våra egna tjänstemän sida mot allt som håller oss friska. Lekmän som passerat sin inkompetensnivå är lätta offer för professionella lobbyister – som de blir beroende av.

I senaste numret av 2000-Talets Vetenskap kan man läsa sanningen om Gardasil – ”Nu vet vi: HPV-vaccinet Gardasil ger allvarliga biverkningar”. Ett vaccin som nu ingår i det allmänna vaccinationsprogrammet. Det kan vara värt mödan att läsa på om man har barn eller barnbarn.

Föräldrar har ansvar för sina barn och det är en illusion att tro att någon annan tar det ansvaret – något som föräldrar till narkolepsidrabbade barn har fått erfara efteråt. Läs på innan.

 • Prenumerera här … ”2000-Talets Vetenskap” … klicka här (tidningen som skriver om det andra tiger om – med nyheter, kunskaper och insikter som får dig att tappa andan).
  .
 • WOW … vilket erbjudande! … klicka här

Sverige har sedan andra världskriget (när konkurrenterna var sönderbombade) fungerat som ett ”självspelande piano” och lekmän till politikerna har kunnat ”leka” och  göra sina ”experiment” lite hur som helst – landet har ju fungerat bra ändå. Ett exempel på misslyckade experiment är skolan – som nu befinner sig i fritt fall kunskapsmässigt och där både elever och lärare mår dåligt – och alltjämt famlar politikern efter en lösning (de har ännu inte förstått grundproblematiken).

Idag är landet är inte längre ett ”självspelande piano” och konkurrensen om framtidens jobb och välstånd är knivskarp – och våra konkurrenter är inte längre sönderbombade och Asien har lagt in en överväxel – medan vi står still eller t.o.m. backar in i framtiden (mycket på grund av politisk inkompetens). Vad gäller t.ex. skola och sjukvård så ligger vi snart på jumboplats – av ren dumhet – och det blir dyrt. Just nu är sysselsättningen relativt hög, men risken är stor att kunskapsjobben kommer att flytta någon annanstans och med dem följer välståndet.

De politiker vi valt har underlåtit att underhålla och utveckla folkhälsan, skolan, vården, omsorgen, bostadsmarknaden, emigrationen, försvaret, rättsväsendet och lantbruket (som nu dör sotdöden).

Noll koll på invandringen gör att vi nu ännu snabbare tappar kontrollen över samhällsutvecklingen – och snart kommer notan (vilket inte minst kommer att drabba alla pensionärer hårt).

Hela vårt välstånd och den demokrati som många tar för givet är under attack och om inte medborgarna vaknar så kommer vi att bli överkörda – och det blir ett otäckt uppvaknande.

Nuvarande riksdagspartier och politiker klarar bevisligen inte av att leverera och då är det skönt att veta det finns nya alternativ som inger hopp om framtiden. Att inte rösta alls är inget bra alternativ för då lämnar man ju walkover till de partier och den politik man ogillar.

Endast ett engagerat folk kan rädda välståndet och demokratin i Sverige.

Börja med att kräva att nuvarande regering gör sitt jobb och att de tar befälet över situationen. Det duger inte längre att flyta med likt ”badankor” och hoppas på att allt löser sig själv – för det gör det inte denna gång (heller) och skillnaden är att det denna gång går det fort – blixtsnabbt – vilket förhoppningsvis gör att folket vaknar och agerar.

 

badanka-bw

ζ

APPENDIX

Från öppna hjärtan till gränskontroller

På ett år har Sverige gått från att tala om öppna hjärtan till att införa gränskontroller – och fler åtgärder väntar. SvD berättar om de avgörande händelserna som i grunden förändrat svensk politik och flyktingmottagning. … klicka här

Antal flyktingar per månad

Merparten är yngre män och uppemot hälften registreras ej
– de försvinner in i landet ”under radarn” ( = noll koll ).

Hur försörjer de sig?
Utgör de ett hot?

ζ

3 svar på ”Dags för ansvariga politiker att vakna och göra sitt jobb!”

 1. SvD Ledarsidan

  Politisk naivitet räcker inte

  ”Jag är orolig för naiviteten hos mina partikamrater.”
  Mannen som ringde mig är rödgrönt kommunalråd i en mindre kommun. Vi pratade en lång stund. Tyvärr vågar han inte framträda med namn. ”Flyktingsituationen börjar gå ut över ordinarie verksamhet. Var ska det här sluta?”.

  Naivitet är en svensk paradgren
  . Att konstatera hur verkligheten ser ut är däremot något som ofta bemötts med misstänkliggöranden. Vad är det egentliga syftet med att visa hur det ligger till? Som att det vore suspekt att beskriva verkliga problem. Men att däremot ägna sig åt önsketänkande har många kommit undan med och sluppit kritiska frågor. Detta trots att alla varningssignaler funnits länge. Men att säga att man har varit naiv, vilket många svenska politiker gör när saker går åt pipsvängen, är egentligen detsamma som att medge att man är inkompetent, feg eller okunnig.

  Runtom i landet berättas om en pågående systemkollaps. En ny rapport från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, säger att den svenska kapaciteten att ta emot asylsökande tar slut redan i december. Då kommer sjukvården och socialtjänsten inte längre mäkta med sina åtaganden. Asylsökande och ensamkommande minderåriga tränger redan i dag undan den ordinarie verksamheten på sina håll, säger Alexandra Nordlander, verksamhetsansvarig för operativ analys på MSB. Läs mer … klicka här

  – – –

  Den naive Stefan Löfven

  När jag nyss på Rapport såg Stefan Löfven tala om att hans regering kom till ett tomt bord vad gällde säkerhetsåtgärder insåg jag att landets statsminister inte har en susning om svensk modern politik.

  Det är kanske förståeligt eftersom Löfven är en politisk nybörjare som inte varit med på allvar särskilt länge.

  Detsamma gäller hans statssekreterare Emma Lennartsson som visserligen har en bakgrund på finansdepartementet, men som därefter tillbringat tid på Carnegie och Kommunal. Läs mer … klicka här

  – – –

  Sveriges resa utför

  Citat:

  Bloomberg har en bra sammanfattning av dagsläget:

  Sweden’s plan to absorb hundreds of thousands of Middle Eastern refugees looks set to widen the pay gap in one of the world’s most equal societies.

  Decades-old practices that have propped up wages and restricted hiring have so far stopped unskilled immigrants from joining the workforce. But with some 350,000 asylum seekers, mostly from Syria and Afghanistan, set to arrive in Sweden by the end of next year, keeping all those people on state handouts rather than letting them do low-paid jobs looks untenable.

  “We’re stuck,” said Jonas Hinnfors, a political science professor at Gothenburg University. “Pressure is increasing on politicians to try something new.” Läs mer … klicka här

  Googleöversatt citat:

  Bloomberg har en bra sammanfattning av dagsläget:

  Sveriges plan för att absorbera hundratusentals flyktingar från Mellanöstern ser ut att vidga löneskillnaderna i ett av världens mest jämlika samhällen.

  Decenniers gamla metoder som har stöttat upp lönerna och begränsat möjligheterna för outbildade invandrare från att delta i arbetskraften. Men med 350.000 asylsökande, främst från Syrien och Afghanistan, som beräknas ha anlänt till Sverige i slutet av nästa år – blir det ohållbart att låta alla dessa leva på bidrag (statliga allmosor) istället för att låta dem utföra lågavlönade arbeten.

  ”Vi är fast”, säger Jonas Hinnfors, en professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet. ”Trycket ökar på politiker att prova något nytt.” Läs mer … klicka här

  – – –

  KOMMENTAR

  Återigen bekräftas att Sverige styrs av noviser som har svårigheter att tänka nytt och som sitter fast i gamla mönster – vilket inte alls duger i dagens värld – då störtar vi ju.

  Vi behöver en lednings som präglas av engagemang och kompetens samt att politikerna verkar i medborgarnas och samhällets tjänst. Men det gäller att se upp så att man inte hamnar ur askan i elden.

  Tidigare Alliansregering gjorde inte heller mycket för att öka tryggheten och de lät försvaret förfalla – ett förlopp som gick så långsamt att medborgarna långsamt vande sig utan att reagera.

  – – –

  ”Den långsamma tillvänjningens politik fungerar inte vad gäller invandringen – det går för fort”

  Ge en villfarelse lite tid, lite omsorg och olika förpackningar, så blir den till slut accepterad av de flesta – trots att det fortfarande är fråga om samma villfarelse!

  ”En groda ska kokas sakta” är ett talesätt som syftar på att det måste gå långsamt om en person skall vänja sig vid något ovant och obehagligt. Hettar man upp vattnet för snabbt hoppar grodan ur och flyr i väg. Tar man det riktigt sakta med upphettningen sitter den kvar och trivs i värmen, men dör då sakta allteftersom vattnet blir hetare.

  På motsvarande sätt är det med oss människor när vi ställs inför obehagliga nyheter och förändringar: kommer sådana nyheter/förändringar för snabbt slår vi ifrån oss och ryggar tillbaka, men kommer de sakta – i småportioner – så vänjer vi oss och accepterar det nya allteftersom. Vi kanske t.o.m. tycker att småportionerna är intressanta och njutbara. När vi väl inser att vår välfärd kraschar kan det vara försent att rätta till det.

  Bättre att vi vaknar upp tidigt och gör något åt det som inte fungerar – medan vi fortfarande har handlingsfrihet. Det är tur att våra konkurrentländer har liknande problem – annars hade vi redan varit ”kokta”.

  – – -.

  Klicka på bilden nedan eller klicka här

  Från och med nu finns inga hinder för militären att hjälpa polisen vid ett terrorangrepp. Det skulle kunna innebära skydd av religiösa byggnader, underrättelse eller stridande på gator. Inrikesminister Anders Ygeman understryker dock att det handlar om situationer när polisen själv inte har nog resurser.

  Klicka på bilden ovan för att läsa mer eller klicka här

  ”När polisen själv inte har nog resurser” – det låter som en heltidssysselsättning.

  Självklart måste vi utnyttja de resurser vi har på bästa sätt – ett exempel på nytänkande som krisen tvingat fram.

 2. Svenska Dagbladet Ledare 2015-11-18

  ”Sverige har blundat för handel med pass”

  Frågan om missbruket av svenska pass är bara ett av flera exempel inom migrationsområdet som hanterats slappt. Summan av bristerna hotar det politiska systemet, skriver Anders Jörle.

  DEBATT | MIGRATION

  Den svenska politiska senfärdigheten att förstå och agera på missbruket av svenska pass är, och har genom åren varit, häpnadsväckande.

  Det var under alla mina fem år i utrikesdepartementet uppenbart för alla tjänstemän att människor avsiktligt förlustanmälde pass som de egentligen sålt, oftast i Mellan­östern. Det fanns enstaka exempel på personer som förlustanmälde pass från samma plats i Turkiet omkring ett dussin gånger. Det fanns ingen anledning för dem att besvära sig med några nya för­klaringar till varför passet var borta eftersom lagen omöjliggjorde för myndigheterna att stoppa missbruket.

  Citat:

  Tjänstemän på utrikesdepartementet, de som i stor utsträckning haft kännedom om saken, har i huvud­sak livstidsanställningar i statsförvalt­ningen och deras benägenhet att utsätta det politiska systemet för förlägenheter är följaktligen ­ganska begränsad. I den mån man försöker ändra på något blir det därför i interna kanaler. Trots att passfrågan var en välkänd problematik i hela utrikes­förvaltningen blev den aldrig en öppen diskussionsfråga i samhälls­debatten.

  Om vi sedan ser till det politiska systemet så fanns det alltid något eller några partier som gärna satte sig på tvären i frågor som inte var så kost­samma för regeringen som helhet. Omsorg om det egna partiets lyskraft, oftare hos journalister än väljarna, gjorde att vissa frågor sorterades bort med tanke på risken för en debatt som man inte ville ha. Och man spräcker inte ett regeringssamarbete på att skärpa passlagar.

  Läs mer … SvD

  – – –

  KOMMENTAR

  ”Ego business” styr våra myndighetstjänstemän – och inte att göra ett bra jobb.

 3. SvD Ledare 2015-10-29

  När polisen inte längre kan skydda

  citat:

  Natten till lördag gjorde någon inbrott i ekonomibyggnaderna där de har en verkstad, skördetröskor och traktorer. Inbrott sker förvisso återkommande, men den här gången stals en fyrhjuling, en transporter och en personbil. På lördagsmorgonen kom tre poliser dit för att göra en teknisk undersökning.

  – Jag frågade vad vi skulle göra eftersom detta skett vid upprepade tillfällen och med jämna mellanrum. Jag fick svaret att polisen inte kunde göra något.

  ”Alla resurser är utlånade till asylmottagandet i Trelleborg och Malmö. Vi är överbelastade just nu. Så jag föreslår er att ni tar kontakt med Eslövs medborgargarde.”

  :

  Behovet är givetvis stort i asylmottagandet.
  För ett par veckor sedan larmade Trelleborgs kommun om en ohållbar situation. På tre veckor kom cirka 1900 ensamkommande barn till Trelleborg.

  ”Mer än varannan har därefter avvikit, och nu slår kommunen larm om ’påtaglig risk för ett allvarligt missförhållande’” (Sydsvenskan 14/10)

  Självklart behöver polisiära resurser fokuseras där. Det stora problemet är att myndigheterna inte har gett någon information om att de har dragit ned på skyddet. – Jag vill inte att det ska behöva hända något och att jag ska behöva ta reda på det. Jag vill att myndigheterna ska informera mig om att de är så överbelastade att de inte har något skydd här. Ungefär som när man skyddar sig mot giftig gas så går de ut och säger det i lokalnyheterna: stäng fönstren.

  :

  När bevakningsbolagen har ringt på natten den senaste månaden så har polisen inte haft någon tillgänglig bil.

  På ledarsidan har Per Gudmundson skrivit om nattvandrarstaten, där ordning, säkerhet och krisberedskap alltmer överlåts åt frivilligkrafter. Eller åt säkerhetsföretag. 1974 fanns ungefär 6 900 väktare, i dag är de ungefär 20 000.

  Läs mer … SvD

  – – –

  KOMMENTAR

  På bara tre veckor avvek nästan tusen unga män bara ifrån Trelleborg in i landet ”under radarn” på samma gång som polisen inte längre har tid att utreda brott.

  Vilka signaler sänder detta och hur försörjer sig dessa tusen unga män
  (som försvann från Trelleborg under bara tre veckor)?

  Är Sverige på väg att bli en modern variant av Vilda Västern där var och en själva får sköta sitt eget skydd – med den skillnaden att det bara är den enda sidan som är beväpnad? Ska vi alla beväpna oss?

  Ska vi medborgare acceptera denna utveckling eller ska vi se till att landet får en politisk ledning som kan upprätthålla trygghet för alla? Det bestämmer du – eller rättare sagt majoriteten – i nästa val. I skrivande stund finns det inget av riksdagspartierna som redovisat någon vilja eller politik för att ta tag i detta problem – på riktigt.

  Svenskt rättsväsende (polis – domstol & lagar – kriminalvård) lider av ett allvarligt systemfel (det är inte fråga om mer resurser). Det handlar om brist på kompetent management och då räcker inga resurser i världen till – en parallell till hur sjukvården sköts i Sverige.

Kommentera