Dags för ansvariga politiker att vakna och göra sitt jobb!

23:28, 19 november 2015 in Okategoriserad by Samhälle

.

Dagens politiker

ζ

Dags för ansvariga politiker att Vakna!

[världen står inte still för att ansvariga politiker gör ingenting]

Några aktuella klipp:

GP HÖJD BEREDSKAP

ζ

Dagens krissituation fick en medborgare att undra vad regeringen
(Socialdemokraterna och Miljöpartiet) gör – förutom att prata?

FRIA ORD

Varfor hander ingenting

Förvånande

.
Varför händer ingenting?

Trots att såväl statsministern som migrationsministern i snart två månader upprepat att Sverige inte klarar att ta emot fler flyktingar, har ännu inga konkreta beslut fattats för att minska pressen på Sverige.utropstecken_gubbe

Förra veckan kom 10 500 flyktingar, vilket är det högsta antalet för en vecka hittills. Det visar att den överenskommelse som riksdagspartierna ingick för en månad sedan inte har haft någon effekt.

I söndagens Agenda i SVT diskuterades det svenska flyktingmottagandet. I programmet intervjuades en dansk expert på FN:s flyktingkonvention. Enligt denne expert är det i enlighet med konventionen att Sverige skickar tillbaka flyktingar som innan ankomsten till Sverige befunnit sig i ett säkert land, som Danmark eller Tyskland. Detta gäller förutsatt att det står klart att det inte handlar om familjeanknytning. Flyktingkonventionen uppställer heller inga krav på att flyktingarna ska ha registrerats i det aktuella landet.

När Morgan Johansson (S), som också intervjuades i programmet tillfrågades om varför dessa regler inte tillämpades, anförde han hänsyn till resten av Europa och Schengensamarbetet.

Sverige är det land i Europa som har tagit det absolut största ansvaret för flyktingar. Det är anmärkningsvärt att ministern anser att Sverige ska avstå från att tillämpa de regler som finns för att minska vår, enligt hans egen utsago, ansträngda situation. Det innebär att vår egen minister av rädsla väljer att mer värna om Europa än om Sverige.

Jurist


Så fel det kan bli …

Hörde i Sveriges Radio hur en arbetsplats i Göteborg hade anställda som skrivit brev till sin arbetsledning och protesterat därför att deras arbetsuppgifter blivit för ansträngande.exhausted2-bw

Personalen tvingas arbeta långa arbetspass, schemaläggningen är ohållbar, deras familjeliv blir lidande, stress och osäkerhet råder och nu skall även jul och nyårshelgerna schemaläggas med kort varsel. Det krävs att personalen skall cykla mellan arbetsuppgifterna för att snabba på arbetsuppgifterna, påpekades också.

Äntligen tänkte jag, har hemtjänstpersonalen satt ned foten och protesterat mot sina dåliga arbetsförhållanden. Och så fortsätter nyhetsuppläsaren med att säga:

“Denna ansträngda situation för personalen har pågått sedan i september”

Men, hemtjänstpersonalen har ju haft ohållbar arbetsmiljö och stress i flera år? Och då äntligen förstår jag. Det handlar om Migrationsverkets personal som sedan september fått högre arbetsbelastning. Tänk så lätt det går att missuppfatta, när man är gammal och hörseln svag …

Pensionär


Fler klipp

DN 2015-11-19

ANALYS. Sverige står inför ett mycket allvarligt terroristhot.

poliser-DNBåde polisens insatsstyrka och försvarsmaktens hemliga specialförband gör sig redo för att i värsta fall gå i strid mot Islamiska statens terrorister på svensk mark.

Aldrig någonsin har terroristhotet mot Sverige bedömts ligga så här högt, på nivå 4, på den femgradiga skalan. Beslutet av Säpochefen Anders Thornberg på onsdagen att höja hotnivån och kalla till presskonferens kan ses som en förvarning till svenska folket. Vi kan se fram mot skärpt polisbevakning, ett kanske dramatiskt ingripande eller i värsta fall en terrorattack.

– Nu är det skarpt läge, säger terroristexperten Hans Brun vid King’s College, som bevittnade polisens presskonferens tillsammans med DN.

Källa … DN


NYHETER IDAG

(klicka på bilden nedan för att läsa mer)

NYHETER IDAG

 • Direktsändning: Säpos presskonferens om förhöjt terrorhot mot Sverigeklicka här
  .
 • Polisen: Vi biter ihop – Trots problem i förorterna, asylkaos och terrorhot.
                                                      ”Vi klarar inte mer”
  Det är beskedet från en polisman som Nyheter Idag varit i kontakt med efter beskedet idag om ett konkret terrorhot mot Sverige. – Vi gick på knäna redan utan de två sista arbetsuppgifterna, förklarar han. … klicka här

DEBATT. Två scenarier

– varav det ena är lovande och det andra skrämmande.

Ligger verkligheten någonstans däremellan? Bedöm själv.

 • ”Flyktingarna gör oss rika”NEWSVOICE
  .
 • ”The Open Gates to Refugees” – Världens mest kontroversiella video?NEWSVOICE

Många medborgarna är oroliga över dagens politik.

Håller den politiska kartan på att ritas om – i all tysthet?

Dagens fråga på Superstart på Internet:

Dagens fråga Superstart

.
Hur ska man tolka detta?

Superstart är en startsida på Internet som används av alla kategorier av medborgare – så besökarna är ganska så representativa som ett snitt av befolkning.

En tolkning är att häften av de svarade är missnöjda med regeringens passivitet vad gäller emigration – en vänta och se hållning. Man agerar alltså som man brukar göra inom politiken.

Observera att det är fler som tänker rösta blankt än på annat parti än riksdagspartierna – vilket betyder att medborgarna ännu inte uppmärksammat att det finns ett helt nytt parti med ett heltäckande kompetent program (fortfarande under utveckling) – med en politik i medborgarnas och landets intressen -som gynnar ALLA.rött-kort-domare

Det finns ett parti som svarar rätt på följande tre strategiska valfrågor:

 • NEJ till GMO
 • JA till hälsofrihet – på riktigt
 • JA till trygghet – på riktigt

Det finns inget riksdagsparti som i ord, akt och handling klarar att få rätt på alla dessa tre strategiska frågor (de flesta får faktiskt tre röda kort) – där samtliga valfrågor kan rubriceras som ”röda-kort-frågor”. Precis som i fotboll räcker det med ett rött kort för att tvinga lämna spelplanen.

ζ

Hälsopartiet

Partiet ifråga – som inger hopp – hade offentlig premiär en vecka före förra valet och det heter Hälsopartiet – ett parti som tar täten genom att föreslå rationella lösningar som gynnar ALLA medborgare – med en heltäckande politik (inte bara vad gäller hälsofrågor).

Hälsopartiet vilar på en värdegrund som sannolikt de flesta medborgare skulle kunna skriva under.

ζ

Insiktsfull insändare i GP 13 november 2015

Sverige saknar ledarskap

Frusterande

.
Sverige saknar ledarskap

Jag har tänkt mycket på vilka politiska alternativ vi har i dag och kommer inte på många politiker som kan anses vara självklara ledare och karismatiska individer som man vill ha som förebilder. Den andan och drivkraft som har funnits i vårt land håller på att försvinna. Jag vill inte låta pessimistiskt eller negativ men jag ser att vårt land är på väg åt fel håll.

Som medborgare och stark förespråkare av demokratiska värden och utveckling, känner jag som många andra i vårt land en frustration över den otydligheten och brist på ledarskap som råder hos våra politiker.

I stället för att fokusera på helheten och jobba mot gemensamma mål som gynnar vårt samhälle och Sveriges fortsatt ledande position inom många områden, bryr de sig bara om sitt eget intresse och slösar tid och energi på att skilja på varandra och vinna politiska poäng. Man ser inte långsiktigt och vilka konsekvenser dagens beslut kommer att leda till.

Som företagsledare är mitt viktigaste verktyg att ha tydlighet och väl utfästa mål, man måste också vara en god förebild och visa både passion och engagemang. Alla medborgare har också en skyldighet att bidra till vårt lands välstånd och utveckling, men om våra politiker och ledare inte ens har en aning om framtiden och riktningen, hur ska det då gå till?

Låt oss gemensamt jobba för en förändring och en konstruktiv utveckling. Sverige kan återigen ta en ledande position i världen men vi behöver en samsyn och tydlighet.

A A

ζ

huvudet-i-sanden-x2

Uppmaning till regeringspartierna S och MP. Sluta upp med att stoppa huvudet i sanden – om ni vill vara kvar vid makten. Ser ni inte vad som händer?

.
Förslag

Idag – mer eller mindre – så lurar vi hit emigranter på en livsfarlig resa som kostar dem alla deras besparingar och sedan kan vi knappt erbjuda dem tak över huvudet när de anländer. Det talas mycket om ”ansvar” – men ska inte det ansvaret fördelas solidariskt inom hela EU? Ska inte alla länder ta ansvar – speciellt när alltfler inom Sverige larmar om att vi inte klarar mer just nu. Våra välfärdssystem krackelera och människor som jobbar inom systemen mår dåligt.

Är det för mycket begärt att Sverige nu inför ett tillfälligt
stopp för invandring – tills vi har kontroll på situationen?

FULLTDet skulle ju tvinga andra länder att ta samma ”ansvar” som Sverige redan tagit. Det skulle sända en tydlig signal om att Sverige för tillfället är fullbelagt och vi skulle inte lura hit någon med falska förhoppningar. Vi skulle också stoppa de som inte har rent mjöl i påsen.

Uppemot hälften – mest yngre män – försvinner in i Sverige ”under radarn” utan att registrera sig. Var de befinner sig eller vad de gör är det ingen som vet – ”noll koll”.

För att integrationen ska fungera så behövs det mer än enbart mat och tillfälligt husrum. Det krävs också bostäder, utbildning och jobb – och även på dessa områden finns det gränser på vad vi klarar av – gränser som enligt många initierade nu redan är passerad. Lyssnar inte regeringen på folket och sina egna tjänstemän? Har de blivit handlingsförlamade av krisen?

Ingen är betjänt av att våra samhällssystem och människorna i dem kraschar – får då kan vi inte hjälpa någon – inte heller svenska medborgare. Därför kan kan vara klokt att agera medan vi fortfarande har handlingsutrymme – innan kraschen är ett faktum.

Dagens politiker är till stor del ”lekmän” som gjort politisk karriär och som kanske tagit ett stort karriärsteg och blivit minister. Ansvarig för svensk hälso- och sjukvård kom t.ex. direkt från Socialdemokraternas ungdomsförbundet och ansvarig för utbildningsväsendet är relativt ung utan någon större erfarenhet inom sitt område. Har ministerposter blivit ”PRAO-platser” – med stöd av ”sakkunniga” som styrs av särintressen?

Inte alls konstig att svenska tjejer ska injiceras med ett värdelöst och farligt vaccin (Gardasil), att ADHD-medicin ska vara gratis för barn, att mammografi ska vara gratis (när det finns medicinsk termografi som ger mycket bättre resultat – utan strålning) och att det läggs en motion om tvångsvaccinering (från Moderaternas sida) – medan det bedrivs en häxjakt från både politiker och från våra egna tjänstemän sida mot allt som håller oss friska. Lekmän som passerat sin inkompetensnivå är lätta offer för professionella lobbyister – som de blir beroende av.

I senaste numret av 2000-Talets Vetenskap kan man läsa sanningen om Gardasil – ”Nu vet vi: HPV-vaccinet Gardasil ger allvarliga biverkningar”. Ett vaccin som nu ingår i det allmänna vaccinationsprogrammet. Det kan vara värt mödan att läsa på om man har barn eller barnbarn.

Föräldrar har ansvar för sina barn och det är en illusion att tro att någon annan tar det ansvaret – något som föräldrar till narkolepsidrabbade barn har fått erfara efteråt. Läs på innan.

 • Prenumerera här … ”2000-Talets Vetenskap” … klicka här (tidningen som skriver om det andra tiger om – med nyheter, kunskaper och insikter som får dig att tappa andan).
  .
 • WOW … vilket erbjudande! … klicka här

Sverige har sedan andra världskriget (när konkurrenterna var sönderbombade) fungerat som ett ”självspelande piano” och lekmän till politikerna har kunnat ”leka” och  göra sina ”experiment” lite hur som helst – landet har ju fungerat bra ändå. Ett exempel på misslyckade experiment är skolan – som nu befinner sig i fritt fall kunskapsmässigt och där både elever och lärare mår dåligt – och alltjämt famlar politikern efter en lösning (de har ännu inte förstått grundproblematiken).

Idag är landet är inte längre ett ”självspelande piano” och konkurrensen om framtidens jobb och välstånd är knivskarp – och våra konkurrenter är inte längre sönderbombade och Asien har lagt in en överväxel – medan vi står still eller t.o.m. backar in i framtiden (mycket på grund av politisk inkompetens). Vad gäller t.ex. skola och sjukvård så ligger vi snart på jumboplats – av ren dumhet – och det blir dyrt. Just nu är sysselsättningen relativt hög, men risken är stor att kunskapsjobben kommer att flytta någon annanstans och med dem följer välståndet.

De politiker vi valt har underlåtit att underhålla och utveckla folkhälsan, skolan, vården, omsorgen, bostadsmarknaden, emigrationen, försvaret, rättsväsendet och lantbruket (som nu dör sotdöden).

Noll koll på invandringen gör att vi nu ännu snabbare tappar kontrollen över samhällsutvecklingen – och snart kommer notan (vilket inte minst kommer att drabba alla pensionärer hårt).

Hela vårt välstånd och den demokrati som många tar för givet är under attack och om inte medborgarna vaknar så kommer vi att bli överkörda – och det blir ett otäckt uppvaknande.

Nuvarande riksdagspartier och politiker klarar bevisligen inte av att leverera och då är det skönt att veta det finns nya alternativ som inger hopp om framtiden. Att inte rösta alls är inget bra alternativ för då lämnar man ju walkover till de partier och den politik man ogillar.

Endast ett engagerat folk kan rädda välståndet och demokratin i Sverige.

Börja med att kräva att nuvarande regering gör sitt jobb och att de tar befälet över situationen. Det duger inte längre att flyta med likt ”badankor” och hoppas på att allt löser sig själv – för det gör det inte denna gång (heller) och skillnaden är att det denna gång går det fort – blixtsnabbt – vilket förhoppningsvis gör att folket vaknar och agerar.

 

badanka-bw

ζ

APPENDIX

Från öppna hjärtan till gränskontroller

På ett år har Sverige gått från att tala om öppna hjärtan till att införa gränskontroller – och fler åtgärder väntar. SvD berättar om de avgörande händelserna som i grunden förändrat svensk politik och flyktingmottagning. … klicka här

Antal flyktingar per månad

Merparten är yngre män och uppemot hälften registreras ej
– de försvinner in i landet ”under radarn” ( = noll koll ).

Hur försörjer de sig?
Utgör de ett hot?

ζ