Arga bolånekunder planerar att byta bank

.

Rusning-för-att-byta.
ζ
.

Arga bolånekunder planerar att byta bank

SvD Näringsliv 26 september 2014

Bankkunderna har tröttnat. Efter de senaste dagarnas avslöjanden av trixande banker vill allt fler byta bank. Allra argast verkar Swedbanks kunder vara.

Det är många som vill byta bank. De senaste 48 timmarna har vi sett ett otroligt uppsving i registreringen. Mestadels handlar det om arga Swedbank-kunder, men även många SEB-kunder har hört av sig. Totalt sett handlar det om över en halv miljard kronor i bolån, säger Alexander Widegren, vd för sajten lånbyte.se.

Han berättar att flera kunder varit såpass upprörda, att de har velat byta bank, även om boräntan därmed blivit högre. I samtliga dessa fall har det handlat om Swedbanks kunder. Och de flesta kunder har troligen bestämt sig för att byta bank efter att de läst om bankernas trixande i tidningen.

SvD Näringsliv har de senaste dagarna skrivit om hur SEB smyghöjt boräntor, hur Swedbank har räknat med extra räntedagar och hur Nordea trixat med vd Christian Clausens bonus. Och avslöjandena har alltså fått många att ilskna till.

Läs mer …. SvD Näringsliv (med fler intressanta länkar)

ζ

En bank är som en försäljare – var otrogen mot den

Vilket är det i särklass bästa sättet att som kund visa sitt missnöje med en hög bolåneränta, en låg sparränta eller en dyr fondförvaltning?

Att rösta med fötterna.

Läs mer … SvD  (se en översikt med bolåneräntor)

ζ

SEB:s räntehöjning kan bryta mot lagen

SvD Näringsliv kan nu avslöja att SEB:s smyghöjning av kundernas boränta kan bryta mot lagen. Samtidigt har aktieanalytiker på Deutsche Bank räknat ut att SEB tjänar 650 miljoner kronor per år på räntefifflet.

Läs mer … SvD

ζ

Bankerna tvingas avslöja de verkliga boräntorna

Skillnaden mellan bankernas listräntor och de faktiska räntenivåerna är ofta stor. Nu sätter Finansinspektionen ner foten – och tvingar bankerna att redovisa den genomsnittliga räntan som kunderna får.

Läs mer … Aftonbladet

ζ

Kommentar

Kemiföretagen (GMO-industrin), läkemedelsindustrin, vaccinindustrin, livsmedelsindustrin och bankerna har fokus på att tjäna pengar och inget fel med det. Men när de börjar mörka, fiffla och trixa på kundernas bekostnad då är det dags att agera – att ”rösta med fötterna”.

Företag som lider brist på etik och moral, som bedrar istället för att serva sina kunder på bästa sätt, de bryr sig bara om deras egen plånbok hotas. Det åstadkommer man genom att välja en annan leverantör av produkter och tjänster. Det som biter är att agera i akt och handling – att ”rösta med fötterna”.

ζ

”RÖSTA MED FÖTTERNA”

Man bör fråga sig om man vill stödja organisationer som lider brist på etik och moral, genom att förbli deras kund, väljare eller supporter?Rösta-med-fötterna-xs

Det räcker att 5 % av ”kunderna” agerar
– ”röstar med fötterna” –
för det ska ruska om tillräckligt för att göra skillnad.

Detta är en ny trend som vi nu börjar se i Sverige, vilket inger hopp. Det var delvis vad artikeln ”Arga bolånekunder planerar att byta bank” handlade om.

ζ

Det handlar om att folket nu tar befälet istället för
att bli grundlurat på både pengar och livskvalitet.

ζ

Kommentera