Supporten för Windows XP upphör

.

XP

ζ

Supporten för det 13 år gamla operativsystemet XP upphör

Vad innebär det för dig som kör XP?

schweizerostDet innebär att datorn snabbt blir som en schweizerost, full av säkerhetshål som i sin tur innebär att datorn förr eller senare bli kapad och därigenom även kan utgöra en säkerhetsrisk för andra som du kommunicerar med. T.ex. kan en kapare använda din adressbok och skicka falska mail som ser ut att komma från dig, till alla dina kontakter. Eller använda din dator för att skicka spam till andra, eller för att attackera webbplatser. Man kan också själv bli attackerad och bli bestulen på information. Således ingen bra idé att fortsätta använda Windows XP.

Äldre datorer är oftast inte anpassade till att köra modernare operativsystem så det blir till att byta till ny dator och då ingår nästan alltid ett nytt operativsystem.

Trots sin ålder kördes XP under februari 2014 på strax under 30 procent av alla Windowsdatorer världen över. Om du använder operativsystemet Windows XP … läs mer …PC för ALLA

ζ

 

Kommentera