Snabba Nyheter – ett urval april/maj/juni inför riksdagsvalet

Välkommen!

Nedan presenteras ett urval av artiklar om bland annat kost, hälsa och om demokrati inför riksdagsvalet 9 september 2018 – plus mycket annat som påverkar vår frihet, livskvalitet och vårt välstånd⇓

31 svar på ”Snabba Nyheter – ett urval april/maj/juni inför riksdagsvalet”

 1. Yttrandefriheten har ett bredare syfte

  Det fria ordet bör inte inskränkas lättvindigt, även om syftet med en reglering kan vara lovvärt. Lovvärda syften finns bakom i stort sett varje frihetsinskränkning.

  En domstol ska inte ha att avgöra vad som är finjournalistik och vad som är fuljournalistik.

  Staten ska inte heller göra skillnad mellan professionella aktörer och vanliga medborgare.

  Samma regler måste gälla för söktjänster oavsett om de riktar sig till jurister, till journalister eller till en intresserad allmänhet.

  Läs hela ledaren … https://www.svd.se/yttrandefriheten-har-ett-bredare-syfte

  Detta borde vara självklart för alla demokratiska partier – men flera av de etablerade partierna lider uppenbarligen av demokratiunderskott eller så begriper de inte vad de sysslar med. Regeringen (S+MP) bör nu omedelbart dra tillbaka sitt förslag om de inte vill etiketteras som ”antidemokrater” med ett förslag som allvarligt skulle underminera vår yttrandefrihet – en av demokratins hörnstenar.

 2. Oscar Hedin: ”Behövs debatt om medborgarkontraktet”

  I den nya dokumentärserien Det goda landet, skildras civilsamhälle och yrkesverksamma i svallvågarna av migrationen.

  – Pressmeddelande … http://detgodalandet.org/press/

  – Trailer … https://vimeo.com/241491110
  Citat: ”De sista 25 åren har jag inte sett en enda enskild åtgärd som har gjort att tryggheten har blivit bättre i vårt land”

  – UR play … https://urplay.se/serie/203924-det-goda-landet

  1. Özge Öner: Vådan av fördelar utan förväntningar.

   Efter att nu ha givit mycket frågar sig många människor om de kommer att få tillbaka något senare. Det sociala kontraktet handlar om samhällets uppbyggnad och överhetens legitimitet att bestämma över den enskilde. Det svenska sociala kontraktet är omfattande och har så varit under lång tid. Genom århundraden av kulturell utveckling har kontraktet utvecklats till vad vi har i dag: medborgarna ska ge bort när de har mycket, för att kunna få när de inte har tillräckligt.

   Löftet handlar om bra offentlig utbildning när man har barn, god hälso- och sjukvård när man blir sjuk, bra arbetslöshetsförmåner när man inte har förmåga att jobba och en hög livskvalitet som pensionär. Helt enkelt förmåner som gjort att människor villigt har delat med sig av mycket av det värde de har producerat under sitt yrkesverksamma liv. När de via skattsedeln hjälpte andra visste de att de själva och deras nära senare kunde få hjälp på motsvarande sätt. Kunskapen om detta implicita avtal mellan staten och medborgarna är central i det svenska samhället. Efter att nu ha givit mycket frågar sig många människor om de kommer att få tillbaka något senare.

   Läs hela krönikan … SvD

   KOMMENTAR: 7-klövern har råd att spendera runt 250 miljarder kronor per år på en okontrollerad immigration – men har inte råd med 5 miljarder kronor på att lyfta en kvarts miljon svenska fattigpensionärer över EUs fattigdomsgräns (vilket i snitt skulle gett en kvarts miljon svenska pensionärer 1700 kronor mer per månad).

   De väljare som tycker att detta är en bra politik, en bra prioritering och väl använda skattepengar kan fortsätta rösta på regeringen (S+MP) eller på Alliansen. För de som tycker annorlunda är Folkhemmet Sverige det självklara valet i riksdagsvalet 9 september 2018 … program på 5 min

 3. Nya regler för asylsökande: ”Har saknat ordning”

  Mottagandeutredningen vill förändra systemet för att ta emot asylsökande i grunden. I dag är väntetiderna för långa, återvändandet ineffektivt och etableringen tar för lång tid. Allt detta leder till höga kostnader, både för samhället och för individen. Arbetsmarknads- och etableringsminister Ylva Johansson (S) håller med om den analysen.

  – Vi har saknat ett bra helhetsperspektiv, vi har saknat ordning och reda i mottagandet, säger hon. Läs mer … SvD

  Regeringen (S+MP) erkänner att de inte har gjort sitt jobb och tyvärr verkar de sakna den kompetens som erfordras (för annars hade resultatet varit annorlunda). Tyvärr så var Alliansen inte heller bättre än så.

 4. Mikromat till patienter på Nya Karolinska – cancersjuka Oskar kan inte äta

  Nya Karolinska sjukhusets lokaler är inte anpassade efter de svårt sjuka barnens behov. Cancersjuke Oskar kan inte äta sjukhusmaten och det saknas pengar för att bygga familjekök. Därför har sjukhuset bett Barncancerföreningen och andra privata intressen om hjälp.

  Stockholm har byggt ett av de dyraste sjukhusen i världen. Notan kommer enligt de beräkningar som finns idag att hamna på över 60 miljarder kronor. Men pengar har inte använts för att göra tillvaron drägligare för de svårt sjuka barnen som vårdas på avdelningarna … SVT

  Världens dyraste sjukhus som inte är anpassat till patienternas behov. Hög tid att byta politiker eller låta vården gå under tillsammans med folkhälsan.

 5. Sista skörden Svensk naturdokumentär från 2017.

  Det handlar om ett av våra viktigaste ekosystem och en förutsättning för vår överlevnad. Planetens jordar är hotade. Den industriella livsmedelsproduktionen utarmar vår matjord, det påverkar näringsinnehållet i vår mat och näringsbrist kan vara orsaken till det vi kallar välfärdssjukdomar. Vi tömmer vårt jordkonto på dess kapital när vi behöver det som allra mest. Utan jord inget liv och utan liv ingen jord. En film av Tina-Marie Qwiberg … SVT PLAY

  KOMMENTAR. En mycket viktig film som alla ansvarstagande medborgare bör se – då det etablerade partierna bevisligen inte bryr sig (de lämnar fältet fritt för kommersiella särintressen som inte tänker längre än nästa kvartalsrapport). Därför faller det på folket att visa ansvar.

  Folkhemmet Sverige är partiet som tänker satsa på småskalig ekologiskt lantbruk så att vi blir självförsörjande på baslivsmedel – partiet som har en politik för att få detta att hända på riktigt.

  – Folkhemmet Sverige … http://folkhemmetsverige.se/

 6. EU-länder skrattar i smyg åt den naive svenskens migrationspolitikNewsVoice

  KOMMENTAR. Moderaterna tillsammans med Miljöpartiet (med Liberalernas och Kristdemokraternas tysta godkännande) öppnade gränserna helt och Socialdemokraterna har fortsatt med samma politik tillsammans med Miljöpartiet.

  Folkhemmet Sverige tänker stänga gränsen för fri invandring OCH se till att integrationen fungerar. Folkhemmet Sverige har också en politik som stänger den kriminella vägen och de immigranter som begår brott ska omedelbart lämna landet och eventuellt fängelsestraff ska avtjänas utomlands (outsourcing). Hög tid att återupprätta lag och ordning i Sverige – på ett humant och kostnadseffektivt sätt.

 7. Teodorescu: Viktig kritik av regeringens migrationspolitikLedare GP

  Citat: Det är uppenbart att Socialdemokraterna pressats av det alltmer desperata Miljöpartiet i denna infekterade fråga. Men konsekvenserna för det gamla maktpartiet, vars stora paradgren varit just regeringsdugligheten, kan komma att bli långsiktigt kännbara.

  Att Lagrådet markerar så tydligt borde få statsminister Stefan Löfven (S) att tänka om. En regering som inte förmår omsätta ambitionen om ordning och reda i praktiken, genom att upprätthålla rättssäkerheten i asylprocessen, förtjänar inte att tas på allvar av någon.

 8. Boscanin: Det är inte ”bilden” av verkligheten som behöver förändras

  [Ledarkrönika] Både i Rosenbad och i Göteborg används skattebetalarnas pengar för att förändra en kritisk bild. Men med gängskjutningar, segregation, lärarbrist, poliskris och vårdköer är det snarare politiken som behöver förändras … GP

  Citat: Fridolin vill bland annat lyfta att människor som kommit hit från andra länder ”snabbare får arbete”. Samtidigt visar 2017 års siffror från SCB att det tar nio år innan hälften av en årskull flyktingar har någon slags sysselsättning, vilket är ett års ökning jämfört med året innan och långt ifrån regeringens mål på två år. Bilden av verkligheten tycks vara viktigare än verkligheten i sig.

  KOMMENTAR: Sverige behöver en ny politik och det kräver att folket väljer andra politiker – och nu finns det äntligen ett vettigt alternativ … Folkhemmet Sverige

 9. Boscanin: Miljöpartiet famlar i mörker

  [Ledarkrönika] Det finns ett direkt samband mellan antalet personer som bosätter sig i Sverige och hur väl de kan integreras. Miljöpartiet vill gå till val på mer generös migrationspolitik, men hur ser partiets integrationspolitik ut? … GP

 10. ”ANTIDEMOKRATER” BEGÅR KARAKTÄRSMORD – UTAN ATT VÅRA POLITIKER BRYR SIG

  Hej,

  Mycket bra och tankeväckande artikel på Humanism & Kunskap och på Facebook ”Läkaren som vägrade ge upp” … klicka här

  Artikeln handlar bland annat om karaktärsmord på forskare som söker nya vägar och att man ska kunna använda sig av medel som inte skadar kroppen. Vidare handlar det om fejkdebatterna beträffande hälsa och forskning samt om mycket mycket mer, till exempel om vaccinationer.

  Börje Peratts utforskare är riktigt bra! Läs länkarna vid tillfälle, viktiga de också!

 11. Nära hälften av svenskarna vill se ändringar i LAS (lagen om anställningsskydd)

  Enligt mätningen är 47 procent för ett förslag om ändringar i las, 32 procent emot, medan 21 procent inte vet vad de tycker. … Expressen

  KOMMENTAR. LAS låser in de som har ett jobb (minskar flexibiliteten) och låser ute de som inte har ett fast jobb. LAS minskar näringslivets konkurrenskraft (innebär färre jobb) och missbrukas till en del. Dock behövs det en motkraft mot nyckfulla arbetsgivare som annars kan frestas att överutnyttja sin maktposition.

  Folkhemmet Sverige skissar på en ny modell influerad av danska Flexicurity som ska ge större flexibilitet, stor trygghet för de anställda och gynna näringslivet. LAS som den ser ut idag har passerat sitt bäst-före-datum.

  . Så fungerar danska modellen Flexicurity … SvD

  – Dansk flexibilitet bättre än svenskt anställningsskydd? … pdf

  – Skrota Lagen om anställningsskydd — LAS! … klicka här

  Alliansen satt vid makten under 8 år och lade inte två strån i kors för att reformera LAS – varför det behövs nya krafter för att ta fram något som är bättre för både anställda och arbetsgivare (ett vinna-vinna koncept).

  – Folkhemmet Sverige … http://folkhemmetsverige.se/

  Folkhemmet Sverige kommer att presentera sitt förslag närmare valet om hur LAS kan reformeras. Just nu ligger fokus på en fungerande immigration/integration, trygghet genom att reformera rättsväsendet, att rätta till systemfelen in vården så att vården slipper krascha, införande av ett BOT-avdrag (som kommer att halvera kostnaden för ditt besök hos en terapeut, din tandläkare eller hos veterinären) och vi måste ta hand om våra pensionärer på ett värdigt sätt (en bra enhetspension och en omsorg värd namnet). Sedan måste vi har ett väl fungerande ekologiskt jordbruk, ett försvar som fungerar och vår demokrati måste säkras genom att uppgradera konstitutionen (grundlagen). Så det finns lite att göra – som måste göras om vi inte ska krascha.

  Vem annars?

 12. Åkesson: Närmare S än Alliansen om migration

  Sverigedemokraterna ligger närmare Socialdemokraterna än Alliansen i migrationspolitiken. Det anser SD-ledaren Jimmie Åkesson. Hans förstahandsval är en Moderatledd regering, men ett minimikrav för SD:s stöd är att den tillfälliga asyllagen som löper ut nästa år blir permanent, förklarar han i en intervju med Dagens industri (DI).

  På frågan om vilka som SD står närmast i migrationsfrågan svarar Åkesson:

  – Inte den samlade Alliansen i alla fall. Socialdemokraterna är jämfört med Annie Lööf väldigt mycket bättre.

  SD-ledaren påpekar att det var Socialdemokraterna som drev igenom den stora omläggningen av asylpolitiken och anpassade lagstiftningen till EU:s miniminivå.

  – Just nu är Socialdemokraternas stora problem att de har lierat sig med Miljöpartiet. Kan de fimpa det blir det jätteintressant givetvis
  , säger Jimmie Åkesson.

  Källa … Aftonbladet

  – – –

  ”MINIMINIVÅ” PÅ ASYLPOLITIK

  Vad innebär en ”omläggningen av asylpolitiken och anpassade lagstiftningen till EU:s miniminivå”? Jo, att Sverige tar emot omkring tre gånger så många som grannländerna tillsammans.

  Förra året (2017) tog Sverige emot knappt 26.000 asylsökande. På grund av eftersläpning var det faktiska antalet beviljade uppehållstillstånd dock avgjort högre: drygt 36.000. Därutöver beviljades samtidigt drygt 19.000 uppehållstillstånd till anhöriga på asylgrund. Summa 55.000.

  I jämförelse med våra nordiska grannländer framstår vi som vidlyftiga. Norge tog emot drygt 3 500 asylansökningar förra året och Danmark ungefär lika många. Finland drygt 2 000. Tillsammans tog de emot summa 9.000.

  – Per Gudmundson: Smyg inte med invandringspolitikenSvD ledare

  Värt att beakta:

  – Thomas Gür: Skillnad på bosättare och invandrareSvD Ledare

  Bägge utvecklingsvägarna är problemfyllda. Men historiskt vet vi att en utveckling där nykomlingarna blir settlers är mycket besvärligare. Få samhällen har förmått hålla ihop när nykomlingar blivit bosättare, och de, på fundamenten av sina kulturella särdrag, introducerat sina egna institutioner.

  Alla proklamationer att skillnader berikar och
  att samhällen som utmärks av mångfald också är
  framgångsrika och dynamiska, är inte mycket mer
  än fagra ord.

  Det som utmärker framgångsrika samhällen som präglas av mångfald, är tvärtom deras förmåga att övervinna skillnaderna och enas om gemensamma mål och värden.

 13. Går kroniska sjukdomar att bota?

  FINNS DET KRONISK SJUKDOM ELLER ÄR DET FALSKT?

  Stefan Whilde gästbloggar om sin svåra resa med lyckligt slut.

  ”När jag var 17 år fick jag diagnosen ulcerös kolit (en ’kronisk’ inflammatorisk sjukdom som främst sätter sig i tarmarna, även i leder). Skoven hölls till en början i schack med kortison och sulfa-preparat, vilket var väldigt skönt för en aningslös tonåring. Men behandlingen hade ett högt pris.

  Begreppet ”kronisk” innebär att skolmedicinen (allopatin) saknar redskap och kunskap för att bota sjukdomen. Läkekonsten ifråga kan bara tillfälligt symtomlindra genom att hämma (sänka) immunförsvaret med syntetiska läkemedel – ett förfaringssätt som ökar risken inte bara för medicinska biverkningar utan också för nya sjukdomar samt följdsjukdomar (just på grund av att syntetiska läkemedel enkom har till uppgift att hämma/dämpa immunförsvaret).”

  Läs hela berättelsen … NewsAboutDisease

  – – –

  KOMMENTAR

  Samtliga riksdagspartiet (”8-klövern”) är överens om att skolmedicin ska ha monopol på våra liv och skattepengar – och de låter även våra egna myndigheter jag allt som hotar detta monopol som kostar skattebetalarna. Således sätter de samtliga läkemedelsindustrins intressen framför medborgarnas och landets.

  Varje arbetande svensk betalar varje år i snitt 90.000 kronor till vården – vilket blir 180.000 kronor per år för ett hushåll där två arbetar. Vad får vi för det? En kölapp och sedan endast tillgång till skolmedicin! Alternativmedicin är endast till för de som har en fet plånbok – således står 8-klövern för en ojämlik vård. Och de som vill slippa kön kan köpa sig en privat sjukförsäkring som mer än en halv miljon svenskar gjort. Är detta signum för socialdemokratiskt politik?

  Folkhemmet Sverige vill införa ett BOT-avdrag som mer än halverar kostnaden för ett besök hos en terapeut, hos tandläkaren eller hos veterinären (när besöket betalas med privata redan skattade pengar). Det gör att fler får råd att ta hand om sin hälsa – när skolmedicin inte hjälper.

  BOT-avdraget … klicka här

  Att medborgarna ska kunna välja behandling inom Integrativ Medicin tycket Folkhemmet Sverige är en självklarhet och det är också självklart att våra myndigheter ska sluta bromsa det som håller oss friska.

  Vill du kunna välja själv – eller röstar du på politikerna som väljer att lägga alla våra skattepengar på skolmedicin?

 14. Stefan Whilde:

  ”Hälsofrihet är, precis som yttrandefrihet, näringsfrihet, föreningsfrihet och tryckfrihet, en demokratisk rättighet och en självklarhet i ett friskt och levande samhälle. Det är därför hög tid att avveckla det svenska medicinska monopolet och bjuda in människor att ta ett större ansvar och få ett större inflytande över sin egen hälsa.”

  Partiet ENHET bad mig skriva en text om den naturligaste sak i världen, så då gjorde jag det. Här är min text om hälsofrihet.

  – – –

  Den naturligaste sak i världen – Hälsofrihet

  Hälsofrihet är, precis som yttrandefrihet, näringsfrihet, föreningsfrihet och tryckfrihet, en demokratisk rättighet och en självklarhet i ett friskt och levande samhälle. Det är därför hög tid att avveckla det svenska medicinska monopolet och bjuda in människor att ta ett större ansvar och få ett större inflytande över sin egen hälsa.

  Italien har öppnat sitt första sjukhus där naturliga, helhetliga läkekonster samverkar med skolmedicinen, i Tyskland ökar antalet sjukhus med särskilda avdelningar för homeopatisk och annan naturlig medicinsk behandling, friskhus (sjukhus med helhetlig syn på hälsa) startas runt om i hela Europa och Indien har en särskild hälsominister för homeopatisk medicin.

  Läkekonster som homeopati, osteopati och kinesisk medicin (akupunktur inkluderat) införlivas i allt fler länders försäkringssystem, nu senast i Schweiz.

  Nobelpristagaren i medicin från 2008, Luc Montagnier, fortsätter outtröttligt sina studier i homeopati och 2015 års nobelpristagare, Tu Youyou från Kina, med rötter i traditionell kinesisk medicin, har satt medicinalväxten artemisia annua på världskartan (även om växten i fråga har använts som medicin i flera tusen år).

  Medvetenheten ökar dramatiskt om att helt vanliga kosttillskott som C- och D-vitamin, MSM (Svavel), Magnesium, Omega 3 med flera i olika individuella kombinationer inte bara är bra för majoriteten av oss utan också kan ersätta vanliga hämmande och biverkningstyngda syntetiska läkemedel i många fall. Allt fler svenskar väljer naturliga alternativ till exempelvis syntetiskt antibiotika, dels för egen hälsas skull men också för att hjälpa till att motverka antibiotikaresistensen som sprids över hela världen på grund av ett långvarigt missbruk av penicillin och liknande miljöfarliga preparat.

  Världshälsoorganisationen, WHO, konstaterar att vi med ändrade levnadsvanor kan bromsa cancerns framfart, men svenska cancerläkare får inte vidarebefordra kunskapen då den ligger utanför Socialstyrelsens och läkemedelsindustrins kontroll.

  ”Många läkare i Sverige känner att de inte vågar diskutera alternativ vård eller föda – något som är en självklarhet i andra länder – eftersom de är rädda att få problem /…/ Kreativa läkare i Sverige finner sig ibland kvävda och söker sig t o m utomlands för att verka och utvecklas. Det är nog det mest sjuka i den svenska sjukvården.” (Sagt av Percy Nessling, tidigare ledamot av Region Skånes Patientnämnd.)

  Människor runt om i hela Sverige gör ett fantastiskt arbete för att öka medvetenheten om vad (o)hälsa är och om alla de alternativ och komplement till konventionell skolmedicin som faktiskt finns i vårt land och i hela världen. Tex växer den opinionsbildande fb-gruppen #ValfriVård snabbt och närmar sig 10 000 medlemmar.

  Skolmedicinen är egentligen bara en bråkdel av den medicinska floran, ändå dras vi med ett förstelnat monopol i Sverige – ett monopol som behöver luckras upp och ersättas av hälsofrihet och medicinsk mångfald.

  Monopolet försvaras givetvis av läkemedelsindustrin som ogärna vill ha någon konkurrens, det försvaras av aggressiva lobbyföreningar som med förtalskampanjer, trakasserier och hot skrämmer läkare, journalister, politiker, myndighetsanställda och förespråkare av internationell medicin till tystnad och det skyddas av alla läkare och annan sjukvårdspersonal, journalister, politiker och myndigheter som låtit sig skrämmas till tystnad av nämnda föreningar.

  I det här perspektivet är Sverige ett u-land när det gäller hälsa och medicin. Men människor börjar som sagt få nog. Människor vill göra sina egna val i en demokrati utan att utsättas för hot av föreningar eller för efterhängsna övertalningsförsök av rädd, nedtystad sjukvårdspersonal. Människor vill ha hälsofrihet.

  Istället för att ta avstånd från omvärlden och bli helt isolerad i sitt gamla medicinska monopol bör Sverige ta tillfället i akt och lära sig av sina vänner i Tyskland, England, Indien, Brasilien, Kina, Australien, Sydafrika och Schweiz – samförstånd och mångfald är alltid ledord i arbetet med hälsa.

  I praktiken innebär hälsofrihet ett prestigelöst och jämlikt teamwork mellan olika läkekonster och behandlingsmetoder på individens villkor och efter individens önskemål och unika situation. Vid sjukdom bör jag, som individ, vara delaktig i valet av behandlingsmetoder. Individens ansvar = individens inflytande = varaktig hälsa.

  Stefan Whilde, författare, journalist, föreläsare, klassisk homeopat

 15. Moraliska haverier på hög nivå.

  Citat: Just nu upprörs jag kanske mest av Kungliga Vetenskapsakademin, som enligt min mening ”lurat till sig” Bengt Sjöbergs två miljarder kronor. Bengts vilja var att pengarna skulle gå till forskning om alternativa behandlingsmetoder mot cancer. Och det vet jag bl.a. därför att jag själv talade med honom om detta.

  Och när nu professor Dan Larhammar blir preses i KVA finns det sannolikt inte någon möjlighet att en enda krona kommer att användas till någon som helst ”alternativ forskning”. Han ser rött bara han hör ordet ”alternativ”.

  Den som har tid kan titta på den mannens uppträdande inför Humanisterna i Kalmar 2016 på nedanstående länk. Där framgår med all önskvärd tydlighet hans uppfattning om allt som kan kallas ”alternativt” inom vården. Att han på något sätt skall ha inflytande över nämnda TVÅ MILJARDER KRONOR får närmast betraktas som en garanti att pengarna inte används enligt Bengt Sjöbergs ursprungliga intentioner!

  https://www.youtube.com/watch?v=wM8_93x4AKQ

  Läs hela artikeln Moraliska haverier på hög nivå2000-Talets Vetenskap

 16. WOW

  SCHWEIZ FOLKOMRÖSTAR OM BANKSYSTEMET

  Schweiz är känt för både sina folkomröstningar och banker.

  Rörelsen Vollgeld Initiative har lyckats få till stånd en folkomröstning i alplandet om banksystemets själva livsnerv, skriver Business Insider.

  I omröstningen den 10 juni ställs schweizarna inför valet att hindra banker från att ”skapa pengar”, det vill säga låna ut mer pengar än de lånar in från kontosparare.

  Så sker i dag i alla länder med en fungerande kreditmarknad. Centralbanken kontrollerar normalt utgivningen av kontanter och den så kallade monetära basen. Men inräknat affärsbankernas utlåning, som större än medlen på konton i banken, är mängden pengar i ekonomin mångfalt större än så.

  Initiativtagarna föreslår att pengar på transaktionskonto i en bank ska betraktas som ”centralbankspengar” och anser att reformen skulle motverka finansiella bubblor och bespara skattebetalare från framtida kostsamma bankräddningar.

  I praktiken skulle tillgången på krediter i ekonomin styras direkt av centralbanken.

  DI … https://www.di.se/nyheter/schweiz-folkomrostar-om-banksystemet/

  – – –

  DUMMARE ÄN EN FEMTEKLASSARE

  ATT FÖRSTÅ HUR BANKSYSTEMET FUNGERAR …
  och inte svårare än att en tolvåring klarar det med bravur, men uppenbarligen inte våra riksdagspartier (”8-klövern”).

  12-ÅRIG SENSATION FÖRKLARAR BANKIRERNAS BLUFF

  12-åriga Victoria slog världen med häpnad när hon i ett tal på en konferens i april förklarade hur världens banksystem fungerar och hur bankirerna blåser oss.

  Låt oss först göra en liten överblick över det
  finansiella systemet i världen och dess konsekvenser:

  Nästan alla skapade krediter och lån i världen består till 92% av luft. De pengar som människor får i handen är papperslappar med symboler som inte längre är kopplade till någonting av värde, typ silver och guld. Vanligtvis har varje bank tillräckligt med mynt och sedlar för att klara de dagliga transaktionerna men vid större lånebelopp använder man sällan sedlar och mynt. Dessa lån är krediter och existerar bara genom ett dataprogram som tickar fram ränta och amorteringar och banken behöver bara ställa upp med 8% enligt gällande lag, övriga 92 % består alltså av luft.

  Läs, hör och se med häpnad när en 12-åringen berättar hur dagens banksystemet lurar skjortan av oss (och våra politiker bara jamsar med)klicka här

  – VIDEON ’We’re being robbed!’ 12yo girl exposes Canada banking flawsYouTube

 17. Vetenskapligt haveri med konsekvenser

  När man får uppleva hur en man med sådana meriter som Måns Rosén kan åstadkomma ett sådant veritabelt vetenskapligt magplask som den utredning han lett, så inser man till fullo hur litet akademiska titlar och prestigefyllda tjänster betyder.

  Han har tidigare varit myndighetschef för SBU, chef för epidemiologiskt centrum vid Socialstyrelsen, adjungerad professor i epidemiologi vid Umeå Universitet, och i medicinsk metodutvärdering vid Karolinska Institutet mm.

  Om han visat samma brist på analytisk förmåga i sin tidigare karriär, så kan man undra vilka skador han har förorsakat där (och hur han skapat sin karriär).

  Framför allt när det gäller medicin och sjukvård förefaller det ofta som om höga befattningar och akademiska meriter ibland kan ta över omdöme och förmågan att uppfatta och beakta konkreta fakta! Och annars skulle ju inte heller dagens sjukvård se ut som den gör i dag!

  När det, som i detta fall, gäller ”medicinsk statistik” får man också vara extra varsam med sitt material. Det går inte att behandla människor och sjukdomstillstånd som enkla matematiska variabler på samma sätt som i andra sammanhang. Då riskerar man att hamna helt fel – vilket extremt tydligt illustreras i detta fall.

  Det som aktualiserar ovanstående fundering är självklart programmet i TV 1 den 9 maj – ”Dokument inifrån – Den stora sjukhusstriden” – där en vetenskaplig skandal – nästan i närheten av Macchiarini-episoden på Karolinska – avslöjades.

  Det handlar om en upplaga av Statens Offentliga Utredningar, som alltså Socialstyrelsen ytterst ansvarar för.

  ”Träning ger färdighet. Koncentrera vården för patientens bästa” – (SOU 2015:98)

  Det hela är alltså extra allvarligt, eftersom det också riskerar att devalvera det omvittnat goda rykte SOU-skrifter hittills haft. De slutledningar man dragit i utredningen har nu lett till att regering och riksdag försöker påskynda utvecklingen mot en alltmer centraliserad verksamhet inom vissa medicinska områden.

  Det innebär en dyr, frustrerande, destabiliserande och kontraproduktiv omställning – som sannolikt kommer att medföra ökat lidande och försämrade behandlingsresultat vid många av de mest frekventa typerna av ingrepp.

  Anledningen till utredningens stora genomslagskraft – och att företrädarna för samtliga politiska partier låtit sig luras – är förstås det självklara faktum att ”övning ger färdighet”, vilket framförs som ett mantra av utredaren.

  Detta är förstås inte kontroversiellt i sig, och bör självklart beaktas och medföra viss centralisering, när det t.ex. gäller komplicerade kirurgiska ingrepp, och/eller behandlingar där man är beroende av avancerad medicinsk teknologi, som rimligtvis inte kan finnas på varje enskild klinik.

  Men i denna utredning utgjorde denna typ av ingrepp endast omkring 7 % av hela underlaget. Att dra generella slutsatser utifrån det aktuella materialet är därför ett vetenskapligt haveri! Och ett haveri med stora konsekvenser – mänskligt och ekonomiskt.

  För t.ex. Drago Senekovic i Olofström, som omnämndes i programmet, så innebär förändringen följande:

  Enligt tidigare modell hade han opererats på närmaste sjukhus, Karlskrona, inom en månad efter att beslut om operation fattats. Nu kommer han att få vänta åtminstone fyra månader, innan han kan opereras på ett redan hårt belastat sjukhus i Malmö. När det gäller cancer kan en sådan väntan vara skillnaden mellan liv eller död!

  Men det allra mest sorgliga i det samanhanget är nog, att Drago sannolikt inte fått några som helst råd om vad han kan göra under väntetiden. Med hjälp av en kostomläggning, tillskott av vissa vitaminer och mineraler och/eller andra icke invasiva insatser skulle kanske inte ens någon operation behövas. Detta bekräftas hela tiden världen över – men förnekas oftast av skolmedicinens företrädare, eftersom de inte kan något om den delen.

  I utredningen påstås, att kirurgerna måste utföra minst 50 ingrepp årligen för att uppnå och bibehålla tillräcklig kompetens på en viss typ av operation. Det finns inget vetenskapligt stöd för en sådan slutsats! Gränsen tycks i stället ligga vid kanske tre eller fyra ingrepp per år.

  Vad man glömmer här är också, att kirurger ofta utför flera olika typer av ingrepp, med ungefär liknande förlopp och teknik. Därför kan en kirurg upprätthålla sin skicklighet på flera olika typer av ingrepp – utan att genomföra många ingrepp av varje specifik typ.

  Enligt utredarens synsätt skulle t.ex. den som är duktig på specialslalom knappt tillåtas ställa upp i grenen storslalom – om han/hon inte deltagit i tillräckligt många storslalomtävlingar det senaste året! De flesta torde inse, att båda dessa grenar kräver skicklighet i flera gemensamma tekniska detaljer.

  Enligt uppgift skulle Rosén ha försökt få sin studie publicerad i vetenskapliga tidskrifter, men refuserats p.g.a. studiens bristande vetenskapliga kvalitet. Detta hedrar i så fall deras redaktioner – och utgör ytterligare ett bevis för att den här studien inte på långt när uppfyller de krav man självklart bör kunna ställa på en statlig utredning – särskilt en med så omfattande följder som denna tycks kunna få!

  Några enkla fakta:

  Om man tittar på den konkreta statistiken, så finns det ingen skillnad i antalet dödliga komplikationer mellan operationer som utförts på större resp. på mindre sjukhus.

  Det finns generellt inget tydligt samband mellan volym (antalet ingrepp) och resultat. De kliniker där man genomför ett större antal ingrepp av samma typ har alltså inte generellt bättre resultat än de kliniker där man utför färre ingrepp (om de är fler än 4).

  I studien har man inte skilt på mer eller mindre dödliga sjukdomstillstånd, utan varje dödsfall har bedömts som förorsakat av det medicinska ingreppet – även när det gällt palliativ vård, då det redan stått klart att patientens liv inte gått att rädda, d.v.s. när den aktuella sjukdomen är orsaken till dödsfallet.

  Vid komplicerade situationer t.ex. vid olyckor, där olika typer av ingrepp gjorts, och patienten har avlidit, har varje enskilt ingrepp registrerats som dödsorsak. Det betyder att vissa patienter i utredningsmaterialet i statistisk mening avlidit flera gånger! Ett minst sagt häpnadsväckande sätt att skapa statistik!

  En sammanfattande slutsats blir: Gör om, gör rätt!

 18. SVENSK SJUKVÅRD I ETT NÖTSKAL

  En mycket kort sammanfattning av bakgrunden till dagens katastrofala sjukvårdssituation:

  Från tidernas begynnelse har det funnits ”medicinmän”, som på olika sätt försökt bota människor sjukdomar – främst med ”naturliga” produkter från växtriket. Metoderna har varierat i olika kulturer.

  I USA fanns i början av 1900-talet ett antal olika inriktningar på de läkarutbildningar som erbjöds vid landets universitet. Det fanns ”örtmedicin”, ”homeopati”, ”naturmedicin” mm, mm. Men alla dessa utbildningar resulterade i att man blev ”doktor” och hade rättighet att behandla människor.

  Dock fick efter hand de olika lärosätena ganska varierande kvalitet, och viss kritik fanns mot detta. Det började växa fram ett önskemål om en gemensam och likvärdig läkarutbildning.

  Det var alltså den perfekta jordmånen, när några stora karteller, med familjen Carnegie och bröderna Rockefeller i spetsen, gjorde sitt inhopp på ”marknaden”. Den ökända Flexner-rapporten (1910) innebar i princip närmast ett totalförbud mot ”naturliga” botemedel Därefter skulle endast petrokemiska, farmaceutiska metoder godkännas. De nämnda familjerna hade närmast obegränsade ekonomiska tillgångar, och genom att utnyttja dessa och ge frikostiga ”donationer” till de institutioner som utbildade läkare, kunde de efter hand vinna så stort inflytande över dessa, att de slutligen helt styrde utbildningarnas inriktning.

  Deras agerande tjänade dubbla syften. Dels fick de ett oförtjänt gott rykte för sin ”välgörenhet” och dels fick de tillgång till en extremt lönsam ”marknad” (Läkemedelsindustrin är än i dag världens i särklass mest lönsamma).

  Det hela betydde att ”Rockefeller Foundation” som bildades 1913, efter mindre än 20 år hade lyckats styra över all läkarutbildning till vad vi i dag ser, hundra år senare, en inriktning helt mot syntetiska läkemedel. Örter, vitaminer, kosttillskott och traditionella ”folkmediciner” får inte finnas inom skolmedicinen och betraktas generellt som ”kvacksalveri”.

  Dagens läkare bibringas fortfarande via sin utbildning uppfattningen att farmaceutiska produkter (”MEDICIN”) – och kirurgi – är de enda lösningarna på medicinska problem. Att ”mediciner” i dag är orsak till omkring 1/3 av samtliga dödsfall i vårt land, och att man genom sin inställning effektivt hindrar framgångsrik alternativ behandling av t.ex. sjukdomar som diabetes och cancer är en ofattbar tragedi – men en mycket lönsam sådan för de stora läkemedelsföretagen!

  Nästan över en natt blev alltså i början av 1900-talet bl.a. 30 000 örtmedicinare arbetslösa och förbjudna att bedriva sin verksamhet.

  Efter att läkarna tidigare hade haft en ganska varierad kunskap och praktik, delvis med vad vi idag skulle kalla en holistisk eller funktionell inriktning, kom nu den kliniska verksamheten att helt och hållet bli ”farmaceutisk”. Det betydde att läkarna utbildades till att hitta rätt kemiskt preparat till varje åkomma. Det betydde också, att nästan all medicinsk forskning kom att bedrivas på det området. Tyvärr spreds också denna inställning över hela Västvärlden, och det är denna tradition som fortfarande gäller.

  Svenska läkare har i dag knappt fått någon utbildning i kost och nutrition. När det gäller antalet undervisningstimmar i dessa ämnen ligger Sverige, tillsammans med Tyskland och Belgien, i EU:s bottenskikt. Och den medicinska forskningen, när det gäller kost, eller ”naturprodukter” (som inte kan patenteras) lyser i stort sett med sin frånvaro…

 19. Brist på kollagen gör att du åldras, får rynkor och högt blodtryck

  Klipp från Facebook:

  Dr Eric Berg säger i videon att förmågan att bryta ner proteiner i maten och omvandla det till kollagen beror på magsäckens förmåga att producera saltsyra. Vid åldrande minskar surheten väsentligt och i åldern mellan 60-70 år kan magsyrans styrka utgöra endast 25% mot när du var 20 år gammal.

  – Brist på kollagen gör att du åldras, får rynkor och högt blodtryck … http://www.tv-helse.se/kollagen-rynkor-blodtryck/

  Varje dag viktopereras i snitt 20 svenskar varvid de mer eller mindre förlorar sin förmåga att producera saltsyra. Hur tänker myndigheterna och vården då?

  Konsekvenser efter en ”lyckad” viktoperation:

  Vad tusan sysslar vården med?

 20. VIKTIG NAMNINSAMLING … klicka här

  Det är viktigt att markera med namnunderskrifter och demonstrationer även om dagens riksdagspartier har slutat att lyssna på folkets röst. Det är ännu mer viktigt att byta politiker i nästa riksdagsval annars kommer de att strunta i folket under ytterligare fyra år. Nu finns det äntligen ett förnuftigt alternativ …. http://folkhemmetsverige.se/

  Stefan Löfven , LÅT OSS BEHÅLLA VÅR CBD OLJA !

  Jag skriver till dig som regeringschef eftersom frågan om CBD olja och produkter tillverkade av Industrihampa handläggs av flera olika departement trots att det borde ligga under Jordbruksverket eftersom det rör sig om ett av EU godkänt livsmedel. De handlägger frågor om stöd och tillstånd för odlare.

  Läkemedelsverket har nyligen klassat CBD molekylen som läkemedel efter att tidigare hävdat att den saknade medicinsk effekt. De har även med hot om vite förbjudit fyra företag att fortsätta saluföra produkter med CBD i. Livsmedelsverket påstår å sin sida att allt från växten Hampa d.v.s. Cannabis Sativa, med undantag av frön, är narkotika. Åklagare har med hjälp av polis beslagtagit lager från tillverkare av CBD olja men tvingats återlämna beslagen efter domstolsbeslut att det inte handlar om narkotika. Idag jagar tullen produkter från andra EU länder med hänvisning till beslutet från Läkemedelsverket.

  Detta sker trots att allt handlar om lagliga inköp av varor från annat EU land. Det är för oss medborgare bättre att alla frågor handlades under en departementschef, för att förhindra att den ena inte vet vad den andre beslutar.

  Låt oss behålla vår CBD olja. Den är en naturlig produkt framställs av s.k. Industrihampa där den psyko aktiva beståndsdelen THC är mindre än 0,2%. Tusentals personer använder, för att uppnå en bättre hälsa, regelbundet dessa produkter, som är totalt ofarliga och naturliga. De innehåller s.k Fytocannabinoider till skillnad från Endocannabinoider som kroppen tillverkar själv.

  Vad dessa Cannabinoider gör är att hjälpa kroppen att uppnå Homeostas dvs jämnvikt vilket sker via det Endocannabinoidsystemet som består av receptorer som finns på alla celler, vilka reagerar på Cannabinoiderna och styr cellens aktivitet oavsett om den behöver ökas eller minskas. Det innebär att dessa molekyler har förmåga att påverka kroppens alla funktioner som sömn, smärta, ångest, magens funktion mm. Det sker utan risk för överdosering eller biverkningar. Det handlar om ett överordnat system för kroppens självreglering.

  För ett par veckor sedan startades en grupp på Facebook som heter ”Folkstorm för CBD olja” med syftet att få behålla produkter av Industrihampa. På några veckor har den vuxit till fler än 2500 medlemmar och nya kommer till i en strid ström. Om det inte sker en ändring av besluten kommer inte oljan att försvinna utan bli kvar. Det kan ske genom inköp från andra EU länder, smuggling eller genom odling och egen tillverkning av önskade produkter. Det finns idag ett flertal grupper på Facebook och andra sociala medier som utförligt beskriver hur man ska göra sin egen olja. Troligtvis kommer dessa hemmagjorda oljor även att saluföras. Att jaga dessa personer med polis kommer att kräva stora resurser som borde användas bättre t ex till narkotikabekämpning.

  Industrihampa kan användas till mycket mer än att göra CBD olja av. Hampfibrer användes förr till mat, kläder och rep mm. Den tekniska utvecklingen har visat att man kan göra byggnadsmaterial som andas, göra biologisk nedbrytbar plast som bryts ned om den sprids i naturen och drivmedel som är fosilfritt. Det kan med fördel användas i kosmetika, målarfärg, hamp papper osv. Fröna är ett utmärkt livsmedel som innehåller samtliga Essentiella Aminosyror vilka bygger upp ett utmärkt protein, samt en bra balans mellan Omega 3 och Omega 6 fettsyror osv. En satsning på hampaproduktion innebär en småskalig industri som gynnar vår landsbygd och förhindrar avflyttning. I gruppen har bl a möjligheten att odla Industrihampa på offentlig mark framförts.

  Hampfrö är ju en laglig produkt som används som kosttillskott och till fågelmat. Att mata fåglar på offentlig mark som parker, skogskanter badplatser och på liknande platser är tillåten aktivitet. Låt oss anta att hälften av medlemmarna köpen en påse med 500 g hampfrö och sprider / matar fåglarna/ så innebär det att cirka 6-700 kg utsäde sprids. Dessa plantor kan sedan plockas s.k. ogräsrensning, torkas eller användas som färskvara till framställning av CBD olja. Är det en önskvärd utveckling?

  Vi som funnit att detta kosttillskott hjälper oss att må bättre behöver önskar få behålla det. Är det dessa personers välbefinnande eller är det läkemedelsindustrins behov av vinst som är din viktigaste prioritet ? Utan tillgång till oljan kommer en ökning av sjukskrivningarna att ske eftersom många tack vare hampaprodukter har kunnat återgå i arbete eller annan ordnad sysselsättning.

  Det innebär också en ökad belastning på sjukvården och förskrivning av ångest och smärtstillande läkemedel typ opioater. I USA sker var 15 minut ett dödsfall relaterat till av läkare förskrivna opiater. Allt detta lidande kan för många individer undvikas genom en ändring av ett felaktigt beslut.

  Kungsbacka 2018-05-04 Johnny Eriksson

  VIKTIG NAMNINSAMLING … klicka här

  1. SVENSKA MYNDIGHETER AGERAR I LÄKEMEDELSINDUSTRINS INTRESSE – MED POLITIKERNAS GODKÄNNANDE.

   Klipp från Facebook:

   Medicinsk Cannabis & Cancer i Sverige!

   Vad säger ni om detta då? 🤔

   Uppsalabolag ger sig in i cannabisbranschen!

   ”Satsar på att ta fram en alginatbaserad munhålefilm för administrering av cannabinoider via munslemhinnan. Bolaget Klaria Pharma, baserat i Uppsala, meddelade nyligen att man ger sig in på den växande marknaden med medicinsk cannabis.

   Genom ett licensavtal med ett annat Uppsalabolag, Uppsalagruppen Medical AB, har man säkrat rättigheterna till att använda bolagets teknik med buckal film för läkemedelsleverans och 85 olika cannabinoidmolekyler.

   Utifrån dessa ska man tillverka läkemedel bestående av en eller ett par av cannabinoidmolekylerna förpackade i en alginat-baserad polymerfilm som fästs på munslemhinnan, som ett frimärke, där den sedan löses upp och levererar läkemedelssubstansen till blodet.

   Men exakt vilka cannabinoider som läkemedlen ska bestå av är inte känt.

   – Vad filmen ska innehålla är lite av en företagshemlighet, säger Scott Boyer, vd för Klaria.

   Han menar dock att kliniska prövningar kan inledas redan nästa år eftersom man kommer att utgå från redan godkända cannabis-baserade läkemedel, som Sativex och Epidiolex, där de nödvändiga preklinska studierna redan är gjorda.

   Sativex, med cannabinoiderna CBD och THC som verksamma substanser, är godkänt i Sverige för behandling av muskelspasmer i samband med multipel scleros. Den verksamma substansen i Epidiolex utgörs av CBD och produkten är i sen utvecklingsfas för behandling av bland annat kramper i samband med epilepsi.

   – Vi kommer att bygga den kliniska säkerheten på generiska substanser så gott det går. Sedan får vi se om vi kör bioekvivalensstudier mot dessa produkter eller om vi själva utvecklar unika produkter för någon särskild sjukdom, säger Scott Boyer.

   I första hand är det smärtlindring för cancerpatienter som är Klarias fokus, berättar Scott Boyer.

   – Det finns de som inte har tillräckligt god smärtlindring av till exempel paracetamol men som inte vill ha opioider. Där tror vi att vår produkt har potential, säger Scott Boyer. Likaså för patienter med nervskador och neuropatisk smärta.

   Munslemhinnefilmerna kommer att bygga på syntetiskt framställda substanser och inte på plantbaserade preparat. En av utmaningarna med de kliniska studierna som planeras är jämförelsen med liknande preparat som finns på marknaden i dag, inklusive USA och Kanada, där CBD-olja fortfarande finns tillgängligt. I Sverige får dessa produkter inte längre säljas, utan att ha registrerats som läkemedel, vilket Läkemedelsvärlden.se rapporterat om tidigare.

   – CBD-olja är ju till exempel en ganska oren produkt som både kan innehålla en mängd andra ämnen och där mängden CBD kan skilja sig åt ganska mycket i olika batcher, säger Scott Boyer. Sådana studier vill vi helst undvika. Förutom mot placebo kommer vi att testa våra substanser mot de befintliga godkända cannabinoid-läkemedlen som finns på marknaden när det är lämpligt eller mot traditionell smärtlindring som till exempel paracetamol.”

   – – – slut citat – – –

   Hög tid att byta politiker i riksdagen och nuvarande politiker kan ju söka tjänst inom läkemedelsindustrin som de redan tjänar – på folkets bekostnad. Nu finns det äntligen ett vettigt parti att rösta på i riksdagsvalet: Folkhemmet Sverige

 21. Tankar i samtiden och för framtiden.

  fredag 25 maj 2018
  Om världens sjukaste land – Gästinläggklicka här

  Citat:

  PS. Jag håller inte med Olle om att SD är ett alternativ att rösta på. Anledningen är att partiet är öppet sionistiskt och enbart fungerar som kontrollerad opposition i riksdagen. Något jag skrev om här i december 2016.

  Om jag överhuvudtaget röstar (vilket inte är sannolikt) så röstar jag på Folkhemmet Sverige. Att rösta på något parti i 8-klövern (de 8 partierna i riksdagen) är att rösta för fortsatt utförsäljning av landets oberoende.

  Att rösta på NATO-vänliga medborgerlig samling (MED) är att rösta på globalisterna och deras New World Order (NWO).

  Det enda parti som har Sveriges nationella oberoende och en politik för fred och verklig alliansfrihet och neutralitet som ledstjärna i sitt program, är det nya partiet Folkhemmet Sverige.

  Det är också ett antifascistiskt program, eftersom det tar upp välfärdsfrågor, som t.ex. ett nytt jämlikt pensionssystem, som gör att spänningarna i samhället minskar och därmed också minskar grogrunden för fascism. Fascismen kan endast bekämpas genom kamp för människornas trygghet och välfärd, inte med rop och beskyllningar om fascism.

  Det är dags att verka för en förändring, medan den ännu är möjlig!

  Läs programmet här … http://folkhemmetsverige.se/. DS

  1. ÄR DE SOM RÖSTAR PÅ SD GRUNDLURADE?

   Om kontrollerad opposition – ett möjligt scenarioklicka här

   Citat:

   Säg att man vill införa en totalitär ny världsordning (NWO) där ett måste är att krossa medelklassen, nationalstaterna och ekonomin i de territorier man vill ta över och förslava/folkmörda folket i. Hur gör man då på bästa sätt då man vet att man kommer att möta motstånd från de som är nationalistiskt lagda?

   Jag har redan skrivit om NWO-agendan och Kalergiplanen så många gånger på min blogg att jag finner ingen anledning att upprepa detta. Att socialism är navet för NWO har jag också skrivit om här.

   Åter till, hur gör man då för att kontrollera och tysta de som är nationalister och som kan hota agendan? Ett sätt är att skapa en kontrollerad opposition, ett parti, i riksdagen där nationalistiskt lagda personer kan engagera sig i både nationellt och lokalt. Ett parti med en synbart nationalistisk agenda som attraherar de med ett nationalistiskt sinnelag.

   Samtidigt ser man till att denna ”opposition” aldrig får någon reell makt i politiken utan synbarligen hålls utanför politiken. Synbarligen, eftersom en eller flera personer i partiledningen självfallet måste vara invigda i agendan och manövrera så att den löper på.

   Under tiden agendan genomförs på bredden i samhället engagerar sig de nationalistiska eldsjälarna (gräsrötterna) i politiskt arbete för det parti man tror kan skapa förändring i samhället. De hålls på så sätt upptagna så att de inte ”stör” genomförandet av NWO-agendan.

   Genom att skapa en personkult kring partiledaren, och dessutom låta honom extraknäcka som artist, skapas ett sektliknande beteende hos de som engagerar sig i partiet. De blir lätta att kontrollera då de har en stark emotionell koppling till sitt parti.

   Man skapar en socialpsykologisk dynamik med hjälp av en sektmodell med en noga genomtänkt sektdynamik omfattande rekrytering, indoktrinering, snapping, mind control, fester, konserter m.m. som stödjer syftet med den totalitära ideologins och manipuleringens införande. Alltså NWO.

   Upplägget är klassiskt och kan spåras tillbaka till Romartiden.

   Läs mer … klicka här

   1. VAD VÄLJER DU?

    Det finns många skäl att inte rösta på SD och istället välja ”Folkhemmet Sverige” som sitt parti för framtiden:

    SD slirar på målet när det gäller EU och vill ha ”en omförhandling” dvs. de vill vara kvar i EU. Folkhemmet Sverige vill lämna EU.

    De slirar också på målet om Nato och har stora motsättningar i den frågan. Folkhemmet Sverige vill ha fullständig alliansfrihets- och neutralitetspolitik. De har ingen plan för hur att verkligt starkt försvar ska byggas. Det har Folkhemmet Sverige.

    SD är för GMO och därmed för giftjordbruk och stordrift med hjälp av olja och konstgödsel. Folkhemmet Sverige säger blankt nej till detta och vill ha ekologiskt jordbruk med djurhållning och helst gräsbetesdrift. Hela landet ska brukas och Folkhemmet Sverige vill göra det möjligt att leva på familjejordbruk.

    SD ifrågasätter inte läkemedelsindustrins styrning av vården och inte heller Livsmedelsverkets kostråd. Det gör Folkhemmet Sverige.

    SD förespråkar inte bankreform och ifrågasätter alltså inte bankernas makt. Det gör att de måste hantera en liten budget, som inte räcker till den återuppbyggnad av landet som krävs. De riskerar också att behöva lösa ut dessa banker med skattemedel när de krisar. Folkhemmet Sverige skulle låta dem gå i konkurs. I Folkhemmet Sveriges system finns ett statligt banksystem som sköter allt.

    SD har ingen verklig politik för landsbygden och inte heller för staden. Det har Folkhemmet Sverige.

    SD har övergett pensionärerna. Folkhemmet Sverige vill ha en rundligt tilltagen skattefri enhetspension, lika för alla.

    Folkhemmet Sverige är inte belastade av en rasistisk svans som de.

    När det gäller att vi måste reglera och kontrollera immigrationen har Folkhemmet Sverige en rätt likartad politik, men det är också den enda likheten.

    Folkhemmet Sverige vill omedelbart stänga gränsen för fri invandringen, tiggeri ska förbjudas och immigranter som begår brott ska utvisas (och eventuellt straff ska avtjänas utomlands).

    Folkhemmet har ett program som kommer att minst halvera brottsligheten – till skillnad från 8-klöverna som verkar satsa på en fördubbling.

    Folkhemmet Sverige har en politik för snabb integration (dagens integrationspolitik är ett dåligt skämt).

    – Broschyr … klicka här

    – Kortversion av program (2 sidor) … klicka här

    – Partiprogram (40 sidor) … klicka här

    – Facebook Grupp … klicka här
    Välkommen att bli medlem i gruppen.

    – Facebook Sida … https://www.facebook.com/folkhemmetsverige/

    – Hemsida … http://www.folkhemmetsverige.se

    DET ÄR RESULTAT SOM RÄKNAS – OCH FACIT HAR VI REDAN PÅ 7-KLÖVERNS OFÖRMÅGA ATT LEVERERA.

    SD har förstått att vidöppna gränser underminerar välfärden – men det imponerar inte för det förstår ju de flesta medborgare (dock inte politikerna inom 7-klövern). I övrigt är SDs politik ungefär samma som 7-klöverns varför SD får ingå i begreppet ”8-klövern”. Folkhemmet Sverige utmanar nu 8-klövern vad gäller ALLA väsentliga frågor. Är det någon fråga som idag sköts bra av 8-klövern?

 22. ÄR CHEMOTERAPI ONÖDIGT?

  Klipp från Facebook:

  Bröstcancer & Kemoterapi!

  Goda nyheter för kvinnor med bröstcancer: Många behöver inte kemo.

  Direktöversatt artikel ifrån New York Times:

  ”Bari Brooks of White House, Tenn., Fick fyra kemoterapibehandlingar, sex veckors strålning och fem år av hormonblockeringsbehandling för bröstcancer. En ny studie tyder på att hon kanske inte behövde kemoterapi.

  Många kvinnor med bröstcancer i tidigt stadium som skulle få kemoterapi enligt gällande normer behöver inte det faktiskt, enligt en stor internationell studie som förväntas snabbt förändra medicinsk behandling.

  ”Vi kan spara tusentals och tusentals kvinnor från att få giftig behandling som verkligen inte skulle gynna dem”, säger dr. Ingrid A. Mayer, från Vanderbilt University Medical Center, en författare till studien. ”Detta är mycket kraftfullt. Det förändrar verkligen vårdstandarden. ”
  Studien visade att gentester på tumörprover kunde identifiera kvinnor som säkert kunde hoppa över kemoterapi och bara ta ett läkemedel som blockerar hormonet östrogen eller stannar kroppen från att göra det. Det hormonblockerande läkemedlet tamoxifen och besläktade läkemedel, som kallas endokrin terapi, har blivit en viktig del av behandlingen för de flesta kvinnor eftersom de minskar riskerna för återkommande, nya brösttumörer och dödsfallet från sjukdomen.

  ”Jag tycker att detta är ett väldigt viktigt framsteg,” säger Dr. Larry Norton, av Memorial Sloan Kettering Cancer Center i New York. Han är inte en författare till studien, men hans sjukhus deltog. ”Jag kan se människor i ögat och säga,” Vi analyserade din tumör, du har en riktigt bra prognos och du behöver inte kemoterapi. ” Det är en bra sak att kunna säga till någon. ”

  Resultaten gäller för cirka 60 000 kvinnor per år i USA, enligt doktor Joseph A. Sparano i Montefiore Medical Center i New York, ledare för studien.
  ”Resultaten indikerar att vi nu kan spara kemoterapi hos cirka 70 procent av patienterna som skulle kunna bli potentiella kandidater för det baserat på kliniska egenskaper”, sa Dr Sparano.

  Dr. Sparano och Dr. Mayer lade till en försiktighetsåtgärd: Uppgifterna indikerar att vissa kvinnor 50 och yngre kan dra nytta av kemo, även om genresultatresultaten föreslog annars. Det är inte klart varför. Men de kvinnorna kräver särskilt noggrant samråd, sa de. (De flesta fall av bröstcancer förekommer hos äldre kvinnor: Medianåldern vid diagnos i USA är 62.)

  Den studie som kallas TAILORx, publiceras av The New England Journal of Medicine och skulle presenteras på söndag vid ett möte i American Society of Clinical Oncology i Chicago. Studien började 2006 och betalades av USA och kanadensiska regeringar och filantropiska grupper. Genomic Health, företaget som gör gentestet, hjälpte till att betala efter 2016.

  I år förväntas cirka 260 000 nya fall av bröstcancer hos kvinnor i USA och 41 000 dödsfall. Globalt är de senaste siffrorna från 2012, när det fanns 1,7 miljoner nya fall och mer än en halv miljon dödsfall.

  Kemoterapi kan rädda liv, men har allvarliga risker som gör det viktigt att undvika behandling om det inte behövs. Förutom håravfall och illamående som patienterna fruktar kan kemo orsaka hjärtsjukdom och nervskada, lämna patienter sårbara för infektion och öka risken för leukemi senare i livet. TAILORx är en del av en större insats för att finjustera behandlingar och spara patienter från hårda biverkningar när det är möjligt.

  Endokrin terapi har också biverkningar, som kan innefatta varma blixtar och andra symptom på klimakteriet, viktökning och smärta i leder och muskler. Tamoxifen kan öka risken för livmodercancer.

  Patienter som drabbas av de nya resultaten är kvinnor som, som de flesta i studien, har brösttumörer i tidigt stadium som mäter en till fem centimeter som inte har spridit sig till lymfkörtlar. är känsliga för östrogen; test negativ för ett protein som heter HER2; och har en poäng på 11 till 25 på ett allmänt använt test som mäter aktiviteten hos en panel av gener som är involverade i återfall av cancer.

  Gentestet , som kallas Oncotype DXBreast Cancer Assay, är fokus för studien. Andra genanalyser finns , men den här är den mest använda i USA. Det utförs på tumörprover efter operationen för att avgöra om kemo skulle hjälpa till. Testet är generellt gjort för tidigt stadium sjukdom, inte mer avancerade tumörer som klart behöver kemo eftersom de har spridit sig till lymfkörtlar eller bortom.
  Testet, tillgängligt sedan 2004, ger poäng från 0 till 100. Det kostar ungefär $ 3000, och försäkring täcker vanligtvis det. Tidigare forskning har visat att poäng 10 och under inte kräver kemoterapi och poäng över 25 gör.

  Men de flesta kvinnor som är berättigade till testet har poäng från 11 till 25, vilka anses vara mellanliggande.

  ”Detta har varit en av de stora obesvarade frågorna i bröstcancerhanteringen under senare tid, vad man ska göra med patienter med mellanpoäng,” sa Dr. Norton. ”Vad man ska göra har varit helt okänt.” Han tillade: ”Många patienter i det området får kemo.”

  Dr Sparano sa att många patienter har fått kemo eftersom det nationella kraftsinstitutet 2000 rekommenderade det för de flesta kvinnor, även de som inte hade spridit sig mot lymfkörtlar, baserat på studier som visade att det kunde förhindra att cancer återkommit någon annanstans i kroppen och blir obotlig.

  ”Återkommande förebyggande, och lever förlängda”, sa Dr Sparano. ”Men vi har förmodligen överbehandlat många av dessa kvinnor. För varje 100 kvinnor vi behandlade, förhindrade vi förmodligen ca 4 avlägsna återkommande.”

  Dr. Mayer sa, ”Vi kunde inte ta reda på vem vi verkligen behövde behandla.” Tillgången till gentestet 2004 hjälpte forskare att sortera kvinnor med mycket hög eller mycket låg risk.

  ”Men vi visste verkligen inte vad vi skulle göra med kvinnor i mitten”, sa Dr. Mayer. ”Några tycktes gynna och vissa gjorde det inte. Vi var tillbaka till kvadrat noll, säker snarare än förlåt, ge kemo till en massa som inte behövde det.”

  Data började framstå som tyder på att kvinnor i mitten inte hjälpte med kemo, och många läkare började rekommendera det mindre ofta. Men en slutlig studie var nödvändig, vilket är hur TAILORX kom fram.

  Studien började 2006 och innehöll slutligen 10 253 kvinnor i åldrarna 18 till 75 år. Av de 9 719 patienterna med fullständig uppföljningsinformation hade 70 procent poäng på 11 till 25 på gentestet. De hade kirurgi och strålning, och tilldelades då slumpmässigt för att erhålla enbart endokrin terapi eller endokrin terapi plus kemo. Median uppföljningen var mer än sju år.

  Med tiden gick de två grupperna lika bra. Chemo hade ingen fördel. Efter nio år lever 93,9 procent fortfarande i den endokrina gruppen, mot 93,8 procent hos dem som också fick kemo. I den endokrina gruppen var 83,3 procent fria från invasiv sjukdom, jämfört med 84,3 procent som fick båda behandlingarna. Det fanns inga signifikanta skillnader.

  Men forskarna skrev att kemoterapifördelen varierade med kombinationen av återkommande poäng och ålder, ”med viss nytta av kemoterapi som finns hos kvinnor som är 50 år eller yngre med en återkommande poäng på 16 till 25.”

  Bari Brooks, 58, en patient av Dr Mayer från White House, Tenn., Lärde sig från ett mammogram att hon hade bröstcancer 2009 när hon var 49 år. Dr. Mayer berättade för henne att hon var kandidat till kemo och även för studie – där hon kanske eller kanske inte får kemo.

  Kan hon hantera risken att missa en behandling som kan rädda sitt liv? Eller risken för biverkningar som kan vara onödiga?

  ”Det var inte ens ett beslut jag var tvungen att tänka på,” sade Ms Brooks, som arbetar i mänskliga relationer för Vanderbilt University. ”Det var ja, jag vill göra det.” Hon tillade: ”Du inser hur obetydligt allt är. Pengar, det spelar ingen roll hur mycket du har. Arbeta, vilka projekt du har, det spelar ingen roll. Vad har jag bidragit till i mitt liv och vad vill jag bidra? Det här var en situation där jag också kunde bidra. Jag var hedrad och tacksam för att vara en del av det.

  Hon bestämde sig för att om hon tilldelades kemo: ”Jag skulle närma mig att jag blev renad snarare än förgiftad.” Hon landade i gruppen som fick både kemo- och endokrin terapi. Hjälpte chemo? Kanske kanske inte. Hon har ingen ånger. Och inga tecken på cancer.

  Dr Mayer sa att fru Brooks filosofiska attityd inte var ovanlig och att kvinnor som anmälde sig till studier förstod att de tog ett hopp om troen och kunde sluta få den ”fel” eller mindre önskvärda behandlingen.

  ”De är tacksamma att de hjälpte till att öka kunskapen för andra kvinnor”, sa Dr. Mayer. ”Jag underskattar aldrig hur trevligt och hur altruistiska människor kan vara. Kvinnor ser ut för varandra. ”

  Good News for Women With Breast Cancer: Many Don’t Need ChemoThe New York Times

  Studie: Cellgifter onödigt för mångaSvD

  Det finns många fler alternativ som t.ex. … klicka här

 23. TREVLIG MIDSOMMAR

  Kostdemokrati och Folkhemmet Sverige (som driver en politik i linje med team Kostdemokratis program) önskar alla besökare och medlemmar en riktigt trevlig midsommar – vilket blir startpunkten för valkampanjen.

  Om några dagar publicerar vi hemsidan http://folkhemmetsverige.se/ och vi siktar högt inför riksdagsvalet på 10 % av rösterna – för att partiprogrammet är kanonbra för ALLA och för att 8-klöverns politik är urusel.

  Vi tror att 8 av 10 skulle välja Folkhemmet Sverige om visste om att partiet ställer upp i riksdagsvalet och om de läste programmet. Ett tvärpolitiskt parti och var placerar man kompetens och sunt förnuft på vänster-högerskalan?

  De 2 (av 10) som inte väljer Folkhemmet Sverige är höger- och vänsterextrema grupper och den politiska elit som idag lever gott på att prestera INGENTING (mer än lite munväder).

  Vill inte ALLA pensionärer få en pension värd namnet? Var fjärde väljare är pensionär och en kvarts miljon är fattigpensionärer. Vill de inte alla ha en enhetspension på 16.000 – 20.000 kronor skattefritt? Och en omsorg värd namnet!

  Vill inte ALLA ha ett BOT-avdrag på 50% som i ett slag halverar kostnaden hos terapeuten, tandläkaren och veterinären?

  Vill inte ALLA
  få kontroll på invandringen och halvera antalet brott? Kort sagt återställa trygghet, lag och ordning.

  Men vi kommer ingen vart utan ”djungeltelegrafen” så nu hänger det på folket! Det är ju vansinne att slänga bort sin röst på det gamla vanliga och få det gamla vanliga – när man kan lägga sin röst på förändring och få förändring till det bättre!

  SD går framåt på EN fråga. Men varför nöja sig med en fråga när man kan få hela paketet – lösningar på alla viktiga frågor?

  Folkhemmet Sverige klicka här

Kommentera