55 svar på ”Snabba Nyheter – ett urval september/oktober 2017”

 1. Mera trams från Livsmedelsverket … klicka här … https://alltomvitamind.wordpress.com/2016/04/24/mera-trams-fran-livsmedelsverket/

  ”Snart tillsätts mer D-vitamin i maten”

  Citat:

  Om man är intresserad av kost och hälsa kommer man oundvikligen att stöta på Livsmedelsverkets olika utspel. Efter många år har jag inte fått anledning att ändra uppfattning: de antingen saknar kompetens på sitt eget område, eller också vill de helt enkelt inte göra ett bra jobb. En känd forskare i Linköping menade att de har stora kunskapsluckor. Andra menar att de egentligen är till för att gynna livsmedels- och läkemedelsindustrin.

 2. Rakit ökar i Storbritannien

  Antalet fall av Rakit har ungefär fyrdubblats under de sista tio åren i Storbritannien, och nu föreslår regeringens chefsläkare att alla barn under 5 år ska få vitamin D-tillskott gratis … klicka här

  Det här förslaget är intressant, och har ett nyhetsvärde, eftersom det belyser ett allvarligt systemfel inom offentlig hälsorådgivning.

 3. AYURVEDA

  Alternativmedicinska föreningen i Göteborg inbjuder till en hälsokväll onsdagen 4 oktober på SMU-gården i Missionskyrkan vid Chapmans Torg i Göteborg.

  Onsdagen 4 oktober kl. 18.30–20.00

  Introduktion till Ayurveda – för dig som inte vet så mycket om Ayurveda. Vi fokuserar på begreppen Vata, Pitta resp. Kapha, hur dessa kan förklara våra mänskliga egenheter och olikheter och vad det innebär att vara ”i balans”.

  Flyerklicka här

  Välkommen!

  – – –

  AYURVEDA

  I Sverige vet knappt läkarna vad Ayurveda är för något och än mindre erbjuds patienterna denna behandlingsform. Nu på onsdag kan du som bor i Göteborg lära mer. Tipsa gärna om du känner någon som bor i Göteborg med omnejd.

  I Indien (källa Wikipedia):

  Den indiska regeringen stödjer både forskning och undervisning inom Ayurveda och hjälper att institutionalisera traditionell medicin så att det kan forskas vidare. Som exempel kan nämnas det centrala rådet för indisk medicin (CCIM) som inrättades 1971, med underavdelningar i bl.a. ayurveda, homeopati och yoga.

  I Indien tar det 5,5 år att utbilda sig till ayurvedisk läkare. Utbildningen som är under statlig kontroll består av arton olika ämnen såsom anatomi, fysiologi, farmakologi, patologi, modern klinisk medicin & klinisk kirurgi, pediatrik, tillsammans med ämnen i ayurveda som Charaka Samhita, historia och utveckling av Ayurveda, identifiering och användning av örter (dravyaguna), och ayurvedisk filosofi i diagnostik och behandling.

  TEST: Hitta livsbalans med ayurveda – vilken doscha är du? … klicka här

 4. OM INTE DETTA ÄR KVACKSALVERI …. VAD ÄR DET DÅ?

  Doktor Annika Dahlqvist:

  Ketogen LCHF gav bättre effekt än psykosmediciner – och inga biverkningar. Två fallbeskrivningar där schizoaffektiva patienter blev avsevärt förbättrade efter övergång till ketogen kost … klicka här

  Statiner stimulerar kärlförkalkning och hjärtsvikt. Man bör inte blint tro på statinindustrins dimridåer … klicka här

  FRÅGAN ÄR VAD TUSAN SVENSKA MYNDIGHETER OCH VÅRDEN SYSSLAR MED?!

  – – –

  ÖVERDIAGNOSTICERING GER MERFÖRSÄLJNING

  ”Allen Frances har själv arbetat i åratal med att förfina den psykiatriska diagnosmanualen DSM. Men nu varnar han för överdiagnosticering i spåren av att idag används manualen allt för flitigt och i samspel med läkemedelsindustrins satsningar.” … SR

  – – –

  Tusentals dör av felbehandling

  Bortåt 4 000 patienter om året dör i onödan inom sjukvården (i snitt 11 patienter varje dag) på grund av felbehandlingar, olyckor och informationsmissar … SvD

  TÄNK OM vi hade fått skrota 4000 bilar om året på grund av slarv på våra bilverkstäder. Hade vi accepterat detta och på köpet betalat snuskigt mycket för slarvet? Är människor mindre värda än bilar? Svar JA.

  1. Att äta för mycket socker kan leda till depression och ångest, enligt en stor brittisk studie.

   Socker ökar risk för psykisk ohälsa

   Personer som äter stora mängder socker, exempelvis i form av sötad mat, bakverk och läskedrycker, löper en ökad risk att drabbas av psykiska störningar. Det hävdas i en stor brittisk studie. Resultaten, som publiceras i Scientific Reports, bygger på analyser av en grupp på 8.087 män och kvinnor i åldrarna 39 till 83 år.

   Läs mer … SVT

 5. Vaccinhearing i Göteborg den 14 oktober

  Hej!

  Hjärtligt välkommen till vaccinhearing i Göteborg
  den 14 oktober, mer info … klicka här

  Läs mer … NHF

  PS. Vid inbetalning – skriv ditt namn samt “vaccinhearing”
  i meddelanderaden. Obs! Begränsat antal platser… först till kvarn.

  1. Senaste nytt från världens största hälsosajt – Dr Mercola

   Kikhostevaccin är fake – de fungerar inte.

   Whooping Cough Reemergence Traced Back to Vaccine Failure and Flawed Assumptionsklicka här

   Skolmedicin har monopol på offentlig sjukvård i Sverige. Har de också monopol på kvacksalveri?

 6. Klipp från Facebookgrupp:

  Den fantastiska Guldmjölken!

  ”Guldmjölk är den hetaste drycken man kan dricka just nu och det är inte så konstigt. Guldmjölk är en fantastisk uråldrig hälsodryck som har många fördelar så som att lindra smärta, öka immunförsvaret, vara avgiftande och minska inflammation i kroppen.

  Enligt Ayurveda finns det många fördelar med att göra sig en kopp guldmjölk och avnjuta på kvällskvisten, då den är lugnande för nervsystemet och hjälper dig att slappna av. Receptet innehåller både gurkmeja och ingefära som är antiinflammatoriska örter som tillsammans med honung och kokosolja skapar en ljuvligt söt och kraftfull dryck.”

  Ingredienser:

  Guldpasta

  1/2 dl gurkmeja (torkad)
  1/2 dl ingefära (torkad)
  1 tsk svartpeppar
  2 dl vatten

  Guldmjölk:

  2 dl valfri, osötad mjölk (t.ex. laktosfri mjölk, kokosmjölk eller havremjölk)
  1 tsk Guldpasta
  1 tsk honung alt vanlig honung går också jätte bra)
  1 tsk ekologisk, kallpressad kokosolja
  1 krm malen kardemumma
  1 krm malen kanel

  Guldpasta: Alt 1:
  Koka ingredienserna till guldpastan på svag värme i cirka 10 minuter. För att de aktiva ämnena i gurkmejan ska göra största möjliga nytta behöver den enligt yogiska traditionella recept koka i 8-10 minuter. Håller i ca 2 veckor i kylskåp.

  Alt 2:
  Vill du istället göra receptet RAW så blandar du alla ingredienser (utan vatten) och förvarar kryddblandningen i en burk.

  Guldmjölken:
  Värm mjölken till dricktemperatur. Blanda i övriga ingredienser, honung är känsligt för värme så tillsätt den allra sist. Vill du göra guldmjölken RAW värm ej mjölken mer än till 45 grader. Guldmjölk kan med fördel drickas 1-2 gånger om dagen, gärna på kvällen.

  Källa … klicka här

  – – –

  Recept på antiinflammatorisk guldmjölkKurera

  Kommentar på Facebook: Rekommenderar att man börjar med små mängder då det är väldigt kraftfullt. Om man känner att man blir väldigt trött eller mår dåligt så måste man gå ner ordentligt i dosering. Ner till 10 %. Obs att de flesta klarar doseringen bra men det finns några som liksom mig som inte klarar av den.

 7. Magnesium säkert och verksamt mot depression

  En amerikansk studie från universitetet i Vermont visar att det vanliga, billiga mineralämnet magnesium kan minska besvär med ångest och depression … klicka här

  – – –

  Forskare: ”Magnesium räddar liv”.

  Felaktig kost och omfattande medicinering gör att magnesiumbrist är en av de vanligaste näringsbristerna i Sverige. Bristen orsakar både nedsatt mental förmåga och hjärt- och kärlsjukdomar. Forskaren och magnesiumexperten Jürgen Vormann förklarar vikten av kroppens ”anti-stress-mineral” … klicka här

  – – –

  Så köper du rätt sorts magnesium!klicka här

 8. VÅR DEMOKRATI OCH YTTRANDEFRIHET ÄR ATTACKERAD!

  Hallå Facebook – Sluta jäklas med NewsVoice

  Journalisten Nanok Bie på SVT skrev 2011 i en artikel att allt fler rasar över att det inte går att komma i kontakt med dinosaurien Facebook efter att personliga konton blivit raderade. Nu har NewsVoice drabbats. Jag som redaktör är låst från att uppdatera både min privata profil och NewsVoice Facebook-sida. Anledningen är ”misstänkt aktivitet” påstår FB. Resultatet är att en tidning hämmas i sin verksamhet. 80% av trafiken till NewsVoice kommer via Facebook. Vi måste kunna dela våra artiklar där.

  Mediet NewsVoice avstängt från Facebook

  Den 2:a oktober blev jag som redaktör utestängd från att uppdatera både min egen FB-profil och NewsVoice Facebook-sida. Även mitt äldre privata reservkonto på FB låstes omedelbart när jag försökte använda det och efter att jag igår registrerat en ny FB-profil i mitt eget namn låstes den också snabbt av FB med hänvisning till ”misstänkt aktivitet”. Det enda ”brottet” var att jag delat en artikel om hälsa i några Facebook-grupper om just hälsa där jag sedan länge är medlem. Det är min rutin att dela ut artikellänkar i dessa hälsogrupper, utan problem.

  Sprid gärna denna artikel på Facebook för jag kan inte göra det. Från och med nu finns jag och NewsVoice även på Facebook-utmanaren VK.com. Kom dit du med.

  Läs hela artikelnNewsVoice

  – – –

  KOMMENTAR

  Detta innebär att det råder censur i den ”fria världen” och syftet är att folket ska föras bakom ljuset. Detta är inget vi (folket) kan acceptera! Om inte våra politiker agerar och försvarar vår yttrandefrihet som är en av demokratins hörnstenar så måste de bytas ut i nästa val september 2018!

  1. Katarina Hollbrink

   Det hände mig något konstigt också för ca 6 månader sedan, dom stängde min facebooksida och sade att lösenordet var ogiltigt! Jag var tvungen att skicka in kort på mitt körkort och fick inte kalla mig Kia Hollbrink längre utan måste heta Katarina som på mitt körkort!

   Jag har Sveriges största grupp på facebook om hälsoriskerna med mikrovågsstrålningen i form av alla våra trådlösa nätverk! Sprider mycket även på min tidslinje! Forskning som varnar och appeller inskickade till UN WHO och EU kommer inte ut i mainstreammedia och mörkläggningen fortsätter uppe på SSM Strålsäkerhetsmyndigheten.

   NewsVoice skriver om det. Vinstintressena går före hälsoriskerna som med så mycket annat och barnen vår framtida generation är känsligast för skador men alla är i riskzonen ! Strålningen orsakar DNA-skador, neurologiska sjukdomar och cancer, mikrovågssyndromet/elöverkänslighet! … https://www.facebook.com/groups/408666892574591/

  2. Oberoende svenskt licensfinansierat media går VoFs ärenden, borde rubriken vara.

   Illustrerad Vetenskap spred reklam för kolloidalt silver – backar … SR

   – – –

   KOMMENTAR

   Public Service ägnar sig åt ”false news” och bryter mot sin avtal med staten. Om inte ansvariga politiker agera så är det upp till folket att byta ut dem i nästa val september 2018.

   1. I SVERIGE RÅDER CENSUR – SOM LEDS AV LÄKEMEDELSINDUSTRINS LOBBYORGANISATION (VoF).

    T.o.m. Public Service deltar och bryter därmed sitt avtal med staten om att de ska vara sakliga och opartiska. Detta är en stor skandal och än större blir den om ansvariga politiker underlåter att agera.

    Häromdagen organiserade lobby föreningen Vetenskap och Folkbildning (VoF) en attack mot tidningen Illustrerad Vetenskap då denna publicerat annonser för Ionosil kolloidalt silver. Även Sveriges Radio gav sig på Illustrerad Vetenskap bara någon dag efter, och fick genom att utöva härskarteknik, chefredaktören till Illustrerad Vetenskap lova att tidningen framöver ska dra tillbaka annonseringarna för kolloidalt silver.

    Canal Second Opinion har skrivit om händelsen och kopplingen mellan Sveriges Radio och föreningen VoF här … Canal Second Opinion

  3. NU GÅR FAN PÅ TORRA LAND

   Syftet sägs vara att motverka ”fake news” och hjälpa användare att bedöma vad som bör och inte bör delas. Sanningen är att de inte vill att sanningar ska spridas utan de vill ha monopol på ”sanningar” – så att de kan styra folket likt en fårskock dit de vill.

   Facebook ska identifiera och bedöma skribenter mha WikipediaNewsVoice

 9. Fler utsatta områden trots rikspolischef Dan Eliassons löfte om motsatsen

  Antalet utsatta områden har blivit fler de senaste två åren. För två år sedan när rikspolischef Dan Eliassson intervjuades i Ekots lördagsintervju lovade han att de skulle återta kontrollen i flera områden. Ett löfte han inte har kunnat hålla.

  Läs mer … SR

  – – –

  KOMMENTAR

  Vad rikspolischefen egentligen säger är att regeringen även misslyckats med migration och att rättsväsendet har misslyckats med gängskjutningar, grov brottslighet och terror. Vad regeringen och rikspolischefen inte har förstått är att hela rättskedjan lider av ett systemfel, vilket innebär att det kommer att bli mycket värre hur mycket pengar man än skjuter till.

  Ingen kedja är starkare än dess svagaste länk och idet här fallet är alla länkar svara (lider av systemfel). Det enda som hjälper är att rätta till dessa systemfelet och för att detta ska bli möjligt måste folket först byta politiker i riksdagsvalet september 2018 (annars händer ingenting).

  – Ett självklart val är (vem annars) … klicka här

  – – –

  Så här styrs Sverige idag. Inte alls konstigt att det går åt pipan.

  Tillverkning korv i Sveriges riksdagLedaren SvD

  Citat: Det här är en liten inblick i hur man ”stoppar korv” i det svenska parlamentet. Och den får den delen av Livsmedelsverkets digra författningssamling som omfattar korvproduktion att framstå som ytterst transparent och logisk.

  Den 25 oktober är det debatt i kammaren, följd av beslut. Låt oss hoppas att det blir ett beslut om lagändring som ökar Sveriges möjligheter att utvecklas och växa. Alla partier har sagt att de ser problemet med kompetensutvisningar. Alla partier har sagt att de vill göra något åt saken. Och alla partier kan på riktiga grunder säga att deras agerande har möjliggjort förändringen. Alla får korv!

  – – –

  ”Helsvenskt” funkar inte i tio år till”Ledare SvD

  Citat: Sverige i dag: Å ena sidan rekordlåg arbetslöshet. Å andra sidan drygt 20-procentig arbetslöshet bland utrikes födda, enligt Arbetsförmedlingen. Och samtidigt kompetensbrist. Inte minst teknikföretag har svårt att hitta personal: År 2020 kommer vi att sakna 60 000 it-proffs av olika slag. Samtidigt utvisas it-tekniker, programmerare, ingenjörer på löpande band, ofta av bagatellartade skäl.

  Sverige av i dag har mer att lära av omvärlden än vad omvärlden har att lära av oss. Om vi ska överleva och vara framgångsrika i den internationella konkurrensen måste vi bli mycket mer öppna för utländska influenser, och långt mer toleranta.

  Vi är en del av världen och kan lära av andra länder. Vi måste bättre se möjligheterna för människor som kommer hit. I Sverige borde vi kunna bättre. Förr funkade ”helsvenskt” bra. Men det kommer inte att hålla i tio år till.

  – – –

  KOMMENTAR

  Det håller inte med tio år till med ”korvfabrik” i riksdagen. Vi behöver framsynta kompetenta politiker med en helhetssyn som åtgärdar grundproblemen … https://www.facebook.com/groups/410305089322992/

  1. ÄNNU EN … OCH ANSVARIGA POLITIKER GÖR SOM VANLIGT INGENTING.

   Ännu en myndighetschef som anser sig står över lagen – och som lovar mer än han kan hålla. Det anmärkningsvärda är att de politiker som utsett Dan Eliasson till rikspolischef inte agerar mot denna arrogans och inkompetens. Det är uppenbart att även regeringen synes sakna erforderlig kompetens – eller är myndigheterna bara till för att belöna likasinnade och att resultatet är sekundärt?

   Läckorna är inte ett avslutat kapitel.

   LEDARE. Det är skandalöst att regeringen inte på ett mer rättframt sätt gör upp med säkerhetsläckorna och vad som ledde fram till dem.

   För drygt en månad sedan avslöjade Ekot och P4 Stockholm att rikspolischefen Dan Eliasson beslutat om att göra undantag från säkerhetskyddsförordningen (5/9). Detta ska ha skett 2015 i samband med att myndighetens personal- och lönesystem outsourcades till ett kanadensiskt företag.

   När det rör sig om hemliga uppgifter med bäring på rikets säkerhet måste informationen mellan polisen och den andra parten krypteras enligt ett system som har godkänts av Försvarsmakten. Men Eliasson fattade beslut om att inte använda försvarets kryptering utan att i stället använda ”andra säkra lösningar”. Han hävdar att han därför inte har brutit mot lagen (TT 6/9).

   Nu har det framkommit nya uppgifter om Eliassons agerande. Polisen ska ha bett försvaret om lov att använda en krypteringsmetod som inte var godkänd. Men trots att Försvarsmakten uttryckligen sade nej till detta valde Polisen ändå att gå vidare (SR 6/10).

   Bilden som framträder allt tydligare, med myndighetschefer som själva väljer vilka lagar och regler som ska följas, är skrämmande. Det är också häpnadsväckande hur tyst det har varit om detta från regeringens sida, trots att man har fått hård kritik för den bristfälliga hanteringen av IT-skandalen på Transportstyrelsen.

   Läs mer … GP

   1. DEMOKRATI

    Folket är ytterst ansvarigt för hur landet styrs. Var fjärde år väljer folket vilka som ska sitta i riksdagen, som utser en regering som utser myndighetschefer. Således får folket det de väljer och om medborgarna är nöjda med resultatet så kan man göra som man brukar göra. Om man vill få till en förändring så MÅSTE man byta politiker september 2018. Således folkets ansvar.

    Sverige behöver en ny kompetent ledning och sedan en omstartklicka här

    Ansvariga politiker ska sedan se till att våra myndigheter styrs av kompetenta ledare som åstadkommer RESULTAT i folkets och landets intresse – och självfallet så ska också de följa lagen.

    Det är alltså folket som placerar inkompetenta ledare på höga poster.

   2. Även vår statsminister sysslar med outsourcing av klassificerade information

    Löfven KU-anmäls efter avslöjande om outsourcing.

    Regeringen har varit hård i sin kritik mot Transportstyrelsens hantering av känsliga uppgifter. Nu rapporterar DN att regeringskansliet outsourcat viktiga delar av sitt eget it-system utan säkerhetsskyddsavtal. Efter avslöjandet anmäler Kristdemokraterna statsminister Stefan Löfven till Konstitutionsutskottet.

    Läs mer … Aftonbladet

  2. Teodorescu: Stig fram, alla vuxna i rummet.

   Ledarkrönika Med knappt ett år kvar till 2018 års riksdagsval har det offentliga samtalet spårat ur totalt … GP

   – – –

   KOMMENTAR

   Tyvärr blev partiledardebatten som vanligt. Det var en uppvisning i debattkonst istället för att respektive partiledare argumenterade med utgångspunkt från sin politik. De verkar tro att lyssnarna är dumma som går på vad som helst. Det är också svårt att föra en seriös debatt i den form som dessa program stöps i.

   Symptomatisk var att inget av riksdagspartierna ännu har förstått att Sverige lider av allvarliga systemfel inom immigration, integration, rättsväsende, vården, omsorgen, skolan … etc. Samtliga försökte övertrumfa varandra med mer av det vi vet inte fungerar som t.ex. mantrat ”fler poliser och strängare straff”.

   Det finns nu äntligen ett alternativ som fokuserar på helheten och grundorsakerna … Omstart Sverige … klicka här

  3. Thomas Gür: Stöd till kulturbevarande blev klanvälde

   Klanstrukturernas framväxt i Sverige var inte en slump, det var en konsekvens av politiska viljeyttringar, skriver gästskribenten Thomas Gür. I sitt installationstal på den moderata partistämman, sade den nyvalda partiordföranden Ulf Kristersson, bland annat:

   ”Det är inte kön, klass eller klan som ska sätta
   dina gränser. Utan vad du vill, och vad du gör.”

   En i alla delar sympatisk normativ sats bortom ideologiska etiketter – få personer skulle invända mot den. Och ändå är den uppseendeväckande. Ty vad är det Kristersson säger? Han talar om kön, klass och klan. Om klan? I Sverige?

   Läs mer … GP

 10. Även våra auktoriteter har vaknat så smått.

  Så farligt är det att söta utan socker.

  Sött och gott, helt utan socker. Sötningsmedel kan framstå som en perfekt lösning för den som vill undvika onyttigheter. Men forskningen ger ämnena en viss eftersmak.

  Vill du bli sjuk och tjock så är lightprodukter ett alternativ!

  Läs mer … GP

  – – –

  Men det ska vara måttligt även med socker (och med kolhydrater).

  Socker ökar risk för psykisk ohälsa

  Personer som äter stora mängder socker, exempelvis i form av sötad mat, bakverk och läskedrycker, löper en ökad risk att drabbas av psykiska störningar. Det hävdas i en stor brittisk studie.

  Resultaten, som publiceras i Scientific Reports, bygger på analyser av en grupp på 8.087 män och kvinnor i åldrarna 39 till 83 år … SVT

  Alltför mycket socker och kolhydrater lägger också grunden diabetes, fetma – och diabetes. Om du lär dig det som står på svarta tavlan nedan så vet du mer än vad de flesta inom vården ger uttryck för att kunna.

  1. Aspartam & cancer!

   Direktöversatt utdrag ur artikeln:

   ”Så lite som en lightläsk dagligen kan öka risken för leukemi hos män och kvinnor och för flera myelom och icke-Hodgkin lymfom hos män, enligt nya resultat från den längsta någonsin studien av aspartam som cancerframkallande hos människor.

   Viktigt är att det här är den mest omfattande, långsiktiga studien som någonsin avslutats på detta ämne, så det ligger i vikt än andra tidigare studier som inte visade någon risk. Och störande kan det också öppna dörren för ytterligare liknande resultat på andra cancerformer i framtida studier.”

   Källor:

   http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23097267
   http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16507461
   http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17805418

   Popular “Diet” Ingredient Now Linked to Leukemia and Lymphoma in New Landmark Study on Humansklicka här

   1. Nej till Cancerfonden

    Vi säger nej – till Cancerfonden. Missförstå oss inte. Vi tycker att alla ska bidra till forskningen kring cancer. Vi säger däremot nej till att stödja just Cancerfonden. Anledningen? Det ger ytterst tveksamma kostråd och samarbetar med sockerindustrin … klicka här

 11. Ingerö: Skolan förändras bäst underifrån.

  Så sent som förra året föreslog Liberalerna en kommission för ordning i skolan, som om en sådan skulle kunna berätta något vi inte redan vet. Ändå talar ganska lite för att utvecklingen håller på att ändras, skriver gästkolumnisten Johan Ingerö.

  Den känns så avlägsen nu, skoldebatten under 90-talet och början av 00-talet. Då när en ung och arg kommunpolitiker vid namn Jan Björklund nästan på egen hand förändrade skoldebatten och mosade skolministern Ingegerd Wärnersson så grundligt att Göran Persson till slut tvingades avskeda henne. Då ansågs det kontroversiellt, på gränsen till omstörtande, att säga att det är läraren som bestämmer i klassrummet, att mössor och mobiler inte har på lektionerna att göra, att det är den mobbande och inte den mobbade som ska flyttas och att betyg måste ges tidigare.

  I dag är de åsikterna en del av den skolpolitiska huvudfåran, och omfattas gissningsvis av drygt åttio procent av riksdagen. Och de som fortfarande tycker något annat ligger lågt, eftersom det har blivit politiskt omöjliga ståndpunkter.

  Ändå lever skolans ordningsproblem vidare. Hörselkåpor har blivit en del av vardagen i svenska klassrum. Lärarutbildningen har gjorts om – igen – men likväl säger blivande lärare att de inte rustas för den verklighet som väntar dem ute i skolorna. Frågan är om rikspolitiken över huvud taget mäktar med att vända skolans utveckling.

  Läs mer … GP

  – – –

  KOMMENTAR

  Gustav Fridolin (34 år ung) och hans team har uppenbarligen inte den den kunskap, erfarenhet och kompetens som erfordras för att lösa de strukturella problem som skolan dras med. Vad har Gustav Fridolin (MP) åstadkommit under tre år som utbildningsminister? Är en ministerpost ett karriärsteg för partiledare/språkrör där kompetens och RESULTAT är sekundärt?

 12. Peter Hjörne: Det är mycket som står på spel!

  Nu är det dags för politiker, lagstiftare och polismakten att noga överväga och bestämma hur vi bäst hanterar extremisters nyttjande av de rättigheter som de egentligen föraktar … GP

  Citat:

  Förvaltningsrätten och kammarrätten fattade de enda rimliga besluten när de flyttade och kortade vägen och tiden för Nordiska Motståndsrörelsens demonstration.

  Det hindrade dock inte att Göteborg blev en belägrad stad på helspänn. Trots tumult, stenkastning och utfall mot polisen, inte minst från våldsamma motdemonstranter, förefaller det i skrivande stund som om polisen lyckats hantera situationen.

  Trots det kan man, i efterhand, konstatera att det sannolikt hade varit klokare att från början ha meddelat: ”Ni får demonstrera men inte på lördag eller söndag. Säkerhet och ordning kan inte garanteras. Det finns inte utrymme för er i Göteborg dessa dagar. Utsålt!”

  Eller så måste man helt enkelt inse att det inte går att tillåta nazistdemonstrationer och samtidigt upprätthålla ordning och säkerhet. Priset blir för högt – kaos, risk för förstörelse, våld och personskador, 1 300 poliser, helikoptrar, förstärkta gränskontroller.

  Nu är det dags för politiker, lagstiftare och polismakten att noga överväga och bestämma hur vi bäst hanterar extremisters nyttjande av de rättigheter som de egentligen föraktar. Vi måste värna viktiga principer men också sans och måtta och det Johan Hakelius kallar ”den civila mitten”.

  Det är också viktigt att behålla proportionerna. De enda som vinner på att vi blåser upp nazisterna till något de inte är, är just nazisterna. De är, i dagens svenska tappning, inte ett hot mot demokratin. De kan inte välta vårt samhälle över ända.

  Samtidigt är det symptomatiskt för mycket av den infekterade, understundom illasinnade, svajiga och grumliga debatten om Bok och Bibliotek. Principer, fakta, integritet och rätlinjighet har fått stå undan för känslostormar, personliga påhopp, poser och ideologi. Men några särskilt genomarbetade argument för varför några få skall förmena andra deras rätt att uttrycka åsikter har inte framförts. Som Jan Guillou sa till Svenska Dagbladet: – Jag har försökt följa deras argument men inte fått något begripligt svar på varför man borde bojkotta mässan. Debatten är konstgjord.

  Åsa Linderborg, som i ett flertal artiklar intellektuellt glasklart har argumenterat mot bojkotten, skrev i somras: ”Långt över tvåhundra författare har undertecknat ett upprop med en enda mening: Om Nya Tider kommer, kommer inte vi. Några vidare förklaringar anser de oss inte skyldiga. De har ett eget regelsystem, förankrat i någon slags gudomlig sanning: För vi har rätt. Och det räcker så. Som antirasistisk manöver fungerar den sortens arrogans mycket dåligt.”

  – – –

  KOMMENTAR

  Många som har läst Nya Tider finner inte ett spår av främlingsfientlighet eller högerextremism. Däremot är den inte ”politiskt korrekt” på så sätt att den granskar makten och den tar upp ämnen som inte ryms i den smala åsiktskorridoren som styr svensk systemmedia.

  Nya Tider belyser en immigration och integration som inte fungerar, belyser ett rättsväsende som havererat, sätter lampan på yttrandefriheten som är under attack, skriver om en vårdapparat som fungerar allt sämre, om kriget i Syrien belyst på annat sätt än vad systemmedia förmedlar, etc.

  Kort sagt förmedlar tidningen en ”second opinion” i kontroversiella frågor – utan ett spår av högerextremism eller konspirationer (som det står på Wikipedia). Detta är sannolikt något som finns i betraktarens ögon och som säger mer om läsaren än om tidningen.

  De 200 författare som säger sig har bojkottat Bokmässan av detta skäl vill begränsa yttrandefriheten utan att uppge sakliga och godtagbara skäl (och sannolikt har de inte heller läst tidningen). De agerar därmed som självutnämnda åsiktspoliser och kan etiketteras som ANTIDEMOKRATER som försöker undergräva en av demokratins hörnstenar – vår grundlagsskyddade yttrandefrihet. Hur tänker en författare som inte värnar vår yttrandefrihet? Tror de inte att folket är tillräckligt klokt för att självt kunna tänka?

  Dessa ANTIDEMOKRATER föräras härmed en virtuell keps. Observera att många av dessa tror sig agera för en god sak och det är inte upp till andra att döma dem – utan istället ska vi värna och respektera deras rätt att uttrycka sina åsikter.

  1. Även inom vården råder yttrandeförbud – om man vill ha kvar jobbet.

   Nu reagerar även läkarna på att de inte får yppa att vården (som lider att ett allvarligt systemfel) håller på att klappa ihop – vilket även inbegriper de som jobbar inom vården där många redan idag går på knäna.

   Sjukhuschef larmade om risker i vården – tvingas bort.

   Södersjukhuset i Stockholm brottas med svår personalbrist, stängda vårdplatser och oanvända operationssalar. Men när sjukhusets vd larmade om riskerna för patientsäkerheten fick han lämna sin tjänst.

   – Förtroendet raseras när man tystar en chef som vågar säga
   som det är, säger Clara Strömberg, läkare på Södersjukhuset.

   Läs mer … SvD

   1. Harald Blomberg: Tiden är inne för holistisk sjukvård.

    RECENSION. Vi har en tillväxt i sjuklighet som vi längden inte kommer att ha råd att betala. De flesta av dagens sjukdomar beror på kronisk inflammation. Det skriver psykiatern Harald Blomberg i sin nya bok: ”Ta makten över din hälsa! För en holistisk hälsovård”. Blomberg vill ha en övergång till holistisk sjukvård och hans bok reser ytterligare tvivel mot dagens sjukvård.

    Holistisk betyder att man skall se till hela kroppens reaktion, inte bara söka diagnos för ett sjukdomstillstånd och sedan behandla det med kirurgi eller medicin, som inte kan ge bot utan bara lindring i bästa fall, så som dagens skolmedicin. Detta bristande intresse för hela människan kallas evidensbaserad vård, vetenskap och beprövad erfarenhet.

    De som ger alternativ behandling hotas av indragen läkarlegitimation – därför är det tyst i läkarkåren … NewsVoice

   2. Ministern efter Metros läkargranskning: ”Mycket allvarligt”

    Metros granskning visade att nästan 1 000 läkare runt om i landet jobbade mer än vad arbetstidslagen tillåter förra året. ”Mycket allvarligt”, säger socialminister Annika Strandhäll, S.

    En enskild läkare i Norrbotten arbetade hela 938 övertidstimmar förra året – vilket var det högsta antalet i landet. 985 läkare arbetade mer än 200 övertidstimmar och 109 läkare arbetade mer än 400 övertidstimmar. Det visade Metros granskning som publicerades på torsdagen.

    Nu reagerar socialminister Annika Strandhäll, S, på de höga siffrorna.

    – Det är mycket allvarligt. Vi ser nu hur sjukskrivningarna har börjat öka bland läkare, och då framför allt bland kvinnor. Det blir allt vanligare att kvinnliga läkare sjukskrivs på grund av utmattningssyndrom och andra stressreaktioner. En delvis ny trend, säger ministern.

    Läs mer … Metro

    – – –

    KOMMENTAR

    Vården rasar samman och ansvarig minister ser ”mycket allvarligt” på utvecklingen. Hur skulle det vara om Socialminister Annika Strandhäll (S) istället löste de systemfel som finns inom vården (annars kraschar ju vården)! Att beklaga utvecklingen klarar patienterna själva.

    Att bryta mot lagar inom vården är mer regel än undantag numera, så varför bli upprörd över det? Sedan 2008 bryter de mot lagen när det gäller behandling av diabetes och fetma och de vägrar att behandla hörselskador.

    Läkare och diabetessköterskor känner inte till lagenPDF

    Hur man kan bota hörselskadorklicka här

    Undra varför vårdens tjänstemän kan strunta i lagen – och komma undan med det? Undra om socialminister Annika Strandhäll (S) som ansvarig minister har ett bra svar på den frågan?

 13. Neandertalarna gör oss sjuka än i dag

  Neandertalare gav oss människor betydligt fler arvsanlag än vad man hittills trott. Bland de gener som vi fick från våra kusiner finns allt från anlag för solbränna, hårfärg, höga kolesterolnivåer till schizofreni.

  Den nu aktuella analysen, som presenteras i tidskriften Science, visar bland annat att neandertalarnas bidrag till vår egen arvsmassa är något större än vad man tidigare trott. Antagligen, skriver forskarna, kan 1,8–2,6 procent av vår arvsmassa härledas till neandertalarna.

  Läs mer … GP

  – – –

  KOMMENTAR

  Finns det ytterligare en ras förutom Homo sapiens? Det finns andra källor som gör gällande att det finns människor med upptill 60 % gener från Homo neanderthalensis (Neandertalare). I så fall finns det två raser människor på jorden.

 14. Studie: Saknas bevis för att cancerläkemedel förlänger eller förbättrar livet för patienter … TV HELSE

  – – –

  KOMMENTAR

  Om cancerläkemedel varken förlänger eller förbättrar livskvaliteten så är vi ju utsatta för ett fruktansvärt och gigantiskt KVACKSALVERI – sponsrat av våra förtroendevalda politiker.

  Vad göra? Jo, byta politiker september 2018!

  – – –

  Psykiatrin är också ute och cyklar.

  Margareta Larsson jobbar för att få till en förändring inom psykvården. En av de saker som definitivt måste stoppas är elchocker (ECT) till barn! … YouTube

  KOMMENTAR

  Vården lider av systemfel och mer resurser löser inte dessa problem – men det förstår inte dagens politiker (”åtta-klövern”).

  1. VAD SYSSLAR LÄKEMEDELSVERKET MED?

   Det köps in kvacksalveri medicin för miljontals kronor av våra skattepengar. Samma kvacksalverimedicin erbjuds till cancerdrabbade. Man skulle lika gärna kunnat erbjuda placebo med bättre effekt (utan biverkningar).

   ”Av de 48 läkemedel mot cancer som godkändes inom EU mellan 2009 och 2013 hade över hälften ingen bevisad effekt på ökad överlevnad eller livskvalitet. Det framgår av en genomgång som publicerats i BMJ.”

   Få nya cancermedel ger längre överlevnadDagens Medicin

 15. NY STUDIE VISAR ATT RRSI-MEDICINER ÖKAR RISKEN FÖR DIABETES

  Vet regeringen och vården vad de sysslar med när de gratis delar ut narkotiska ”läkemedel” till barn? Sverige och Finland är redan värst i världen på barndiabetes (diabetes typ 1).

  Det enda man kan vara säker på är att RRSI är beroendeframkallande och ger allvarliga biverkningar – ändå skrivs det ut på löpande band av svenska läkare. RRSI dämpar symtomen på kort sikt – men förvärrar sjukdomsbilden på längre sikt.

  Är det denna typ av ”vård” som ska finansieras med offentliga medel? Varför inte använda kosten och naturmedel som har betydligt bättre effekt och utan biverkningar? Detta är svar vi borde avkräva våra ansvariga politiker och om de inte kan ge bra svar bör de bytas ut. Således folkets ansvar – vart fjärde år.

  – – –

  RRSI ÖKAR RISKEN FÖR DIABETES

  I dagarna kom en studie att RRSI-preparat ökar risken för diabetes och frågan är om regeringen inte tycker att vi har tillräckligt med diabetiker i Sverige (mer än en miljon diabetiker och prediabetiker).

  Genom att ta fighten mot diabetes så skulle vi också fighten mot fetma, cancer, hjärt- och kärlsjukdomar, njursjukdomar, demens, ögonsjukdomar, nervskador, cirkulationssjukdomar som ofta leder till amputation, med flera andra kost- och diabetesrelaterade sjukdomar. Trycket på sjukvården skulle minska markant. Men dagens politiker verkar inte bry sig.

  Studien: Association of Antidepressant Medications With Incident Type 2 Diabetes Among Medicaid-Insured Youths JAMA

  – – –

  Antidepressiv medicinering av små barn ökar stort

  Allt fler barn – ända ner i lågstadieåldern – behandlas med antidepressiva SSRI-preparat, visar uppgifter som SvD tagit fram. Den snabba ökningen sker trots att forskare varnar för outredda risker med att ge de starka medicinerna till barn.

  Läs mer … SvD

  – – –

  Lyckopiller, SSRI och vikten
  netdoktor

  – – –

  Antidepressiva verkar öka risken för frakturer

  De så kallade SSRI-preparaten verkar öka risken för benbrott hos kvinnor som tar läkemedlen mot klimakteriebesvär. Det visar en ny amerikansk observationsstudie.

  Läs mer … Dagens Medicin

  – – –

  SSRI kan öka risken för magblödning

  Misstankar om att antidepressiva läkemedel av SSRI-typ kan orsaka magblödningar får nu stöd i en studie … klicka här

  – – –

  SSRI-exponering ökar risken för underburenhet och andningsstörningLäkartidningen

  – – –

  Läs även … Vart är vi på väg? … klicka här

 16. The end is near? Antibiotic resistance to spell the end of chemical medicine.

  (Natural News) Will Big Pharma’s reign over the modern world of medical practice soon come to an end? England’s Chief Medical Officer, Professor Dame Sally Davies, has warned of a “post-antibiotic apocalypse.” According to Davies, widespread antibiotic resistance could be driving “the end of modern medicine” as we speak. The potential for a future without antibiotics continues to grow as antibiotic resistance spreads, health experts undoubtedly agree on that. In fact, The Guardian reports that experts believe antibiotic resistance could soon become a bigger threat to human health than cancer.

  Read more … click here

 17. Odette blev kvitt feldiagnosen – tog saken i egna händer

  När Odette Craaford fick diagnosen ADHD var det en lättnad. Men när hon blev diagnostiserad med Aspergers syndrom blev det raka motsatsen.
  – Jag hittade aldrig något som stämde in på mig, och kände mig extremt arg och vilsen, berättar Odette Craaford som är med i SVT-dokumentären Diagnosen … SVT

  – – –

  KOMMENTAR

  Värden har utvecklats till en ”lekstuga” där man leker med människors liv till en ofantligt hög kostnad. Hög tid att ställa krav på vårdens kvalitet och på kompetens hos de som arbetar där. Annars kan vi lika gärna stänga ner dessa verksamheter.

 18. SOCKER/KOLHYDRATER GÖDER CANCER

  ”Den tyske Nobelpristagaren Otto Warburg upptäckte redan på 1920-talet att cancerceller/tumörer använder mellan 5 och 35 gånger mer socker än frisk vävnad.”  Cancergödande reklamkampanj.

  Bullogram är en reklamkampanj av Vaasan Sverige AB som står bakom varumärket Bonjour. Genom ett samarbete med Cancerfonden marknadsför och säljer de sina kanelbullar med motivet att stödja forskningen kring bröstcancer. Kanelbullar vars ingredienser höjer blodsockret vilket i sin tur göder cancerceller. Detta är idioti.

  Läs mer … SockerChocken

  – – –

  KOMMENTAR

  Den offentliga vården göder cancer och så kan vi självklart inte ha det. Vad kan vi göra åt det? Det vi kan göra är att byta politiker och äntligen finns det ett riksdagsparti som inte kommer att acceptera denna idioti – detta kvacksalveri som dagens politiker med skattepengar sponsrar (som drabbar alla cancerpatienter).

  Folkhemmet Sverige (vem annars?) … Facebookgrupp … klicka här

  – – –

  Socker och stärkelse göder cancer – på sjukhus

  Läkaren Nisse Simonsson:

  Nobelpristagaren Warburg visade att cancerceller svälter ihjäl utan glukos.

  Jag fick äran att tala inför ett gäng verkligt initierade forskare i en grupp som brukar samlas i Vålådalen. Där talade Sveriges ledande cancerforskare Ingemar Ernberg om bland annat Otto Warburg och om hur han kartlade cancercellernas metabolism.

  Warburg visade att cancerceller svälter ihjäl utan glukos,som ju inte bara finns i det vita processade sockret, utan även i stärkelse (potatis,pasta,ris och bröd) och i många matvaror vi köper där detta socker har många olika namn.

  Läs mer … klicka här

  – – –

  Vätskeersättning med socker eller utan socker?klicka här

 19. INFEKTIONER KAN ORSAKA PSYKISK SJUKDOM

  Våra förtroendevalda politiker och våra egna myndigheter agerar som om de vore läkemedelsindustrins springschasar – och de struntar mer eller mindre i hur detta drabbar medborgarna och samhällsekonomin.

  Norsk läkare misstänker att psykiska sjukdomar kan orsakas av infektioner

  Den norska läkaren Geir Flatabø misstänker att många psykiska sjukdomar inte orsakas av fel i psyket utan av infektioner i nervsystemet och hjärnan. Det betyder att vården är inne på fel spår som idag nästan enbart fokuserar på läkemedel och samtalsterapi. Forskningen på orsakerna till psykisk ohälsa måste breddas.

  Se video och läs mer … TV HELSE

  – – –

  KOMMENTAR

  Den svenska läkaren Erik Enby har i sin forskning funnit att infektioner är grunden för alla kroniska sjukdomar – och nu kan vi lägga till psykiska sjukdomar. Erik Enby behandlade med stor framgång dessa infektioner med naturliga medel – vilket kostade honom hans läkarlegitimation (som drogs in utan sakliga skäl).

  Doktor Erik Enbys kunskaper och erfarenheter kunde man däremot inte beröva honom och han arbetar vidare som ”naturläkare/naturterapeut” med naturliga medel som har effekt på infektioner (som även synes ha psykisk påverkan).

  – – –

  VAD GÖRA?

  Allt som hotar läkemedelsindustrins monopol på våra kroppar och hjärnor samt samt våra skattepengar – det angrips av våra egna myndigheter, våra förtroendevalda politiker och av auktoriteter inom vården som om de vore ”Big Pharmas” springschasar. De verkar inte ägna en tanke på hur det ofantligt stora mänskliga lidande detta innebär och att det allvarligt skadar samhällets ekonomi.

  Nu finns det äntligen ett parti som inte kommer att acceptera detta kvacksalveri som hårt drabbar både patienter och samhällsekonomin.

  Folkhemmet Sverige (facebookgrupp) … klicka här

  Tips: Bli medlem i Facebookgruppen och ställ gärna frågor. Folkhemmet Sverige tål att synas i sömmarna – i alla frågor.

  Kortversion av partiprogramklicka här

 20. Metro:

  Efter #Metoo och #Ihave – nu sprider männen hashtagen ”How I will change”

  Just nu svämmar internet över med kvinnors historier över hur de blivit sexuellt utnyttjade och trakasserade under hashtaggen #Metoo. Nu svarar männen med hashtaggen ”How I will change”.

  Läs mer … Metro

  – – –

  GP:

  Vilket ansvar har jag för det ökande hedersvåldet?

  Krönika: Ingen kan ha missat Fadimes varningar, skriver Joakim Lamotte.

  Citat:

  ”Jämställdhetsministern uppmanar män att ta ansvar för hedersvåld” är rubriken på den artikel i Aftonbladet, 27/9-2017, där Åsa Regnér intervjuas med anledning av det ökande hedersvåldet i Sverige. Enligt artikeln har exempelvis de hedersrelaterade rättsfallen som når domstol ökat med 50 procent sedan 2015 och dessutom sker en kraftig ökning av antal samtal till den nationella telefonlinjen för hedersrelaterat våld och förtryck.

  Intervjun med Åsa Regnér fick många att reagera med ilska, men personligen blev jag mest förvirrad över vilket ansvar jag förväntas ta för att minska det ökande hedersvåldet. Självklart är det bra om män tar ställning mot hederskultur, men exakt vad är det vår jämställdhetsminister menar att jag, i egenskap av man, skall göra?

  Personligen tar jag som man gärna ansvar, om jag bara visste hur. Hur skall jag stoppa oskuldskontroller, könsstympning, barngiftermål, tvångsgifte och hedersmord?

  Det får Åsa Regnér gärna förklara. Sedan kan hon även förklara varför hon och hennes politikerkollegor, både till höger och vänster, har låtit det gå så här långt? Efter Fadimes tal i riksdagen kunde man ha trott att hedersvåldet skulle minska i Sverige, men det blev precis tvärtom. Hur ser jämställdhetsminister Åsa Regnér på sitt eget ansvar för detta? Har hon rannsakat sig själv överhuvudtaget?

  Läs hela krönikan … GP

  – – –

  VAD GÖRA?

  Eftersom ”8-klövern” inte bryr sig så måste vi byta till nya politiker i nästa riksdagsval september 2018. Den nya partiet ”Folkhemmet Sverige” har ett program för att återställa lag och ordning – på riktigt. Bli medlem i den nya Facebookgruppen du också och ställ gärna frågor.

  – Folkhemmet Sverige (vem annars?) … klicka här

 21. SVERIGE GÅR NU MED RASKA STEG MOT DIKTATUR
  – DÄR YTTRANDEFRIHETEN ÄR AVSKAFFAD

  Antidemokrater utövar påtryckningar på svaga personer som ger vika (och offrar demokratin). Vi kan inte ha odemokratiska rektorer och rektorn i videon redan bör rätta till sitt fel och be om ursäkt – eller lämna sin tjänst.

  Vi måste också belysa dessa antidemokrater och helt enkelt ta avstånd från dem precis som vi tar avstånd från nazister. Antidemokrater är ulvar i fårakläder och de utgör ett minst lika stort hot demokratin som andra extremgrupper. De borde har en keps på sig varje gång de framträder – så vi vet vad de står för.

  – – –

  Joakim Lamotte:
  Idag blev jag avbokad från att föreläsa på Gislaveds gymnasium. Yttrandefriheten i Sverige är hotad. Titta på och dela gärna det här klippet så att fler får se hur sjukt samhället har blivit.  Skola stoppar känd debattör efter kritik: ”Det är bara att beklaga”
  VN

  Lamotte är besviken: ”Otroligt ryggradslöst”klicka här

  Det finns nu äntligen ett parti som till skillnad från ”8-klövern” tänker försvara demokratin och yttrandefriheten … ”Folkhemmet Sverige” … Facebookgrupp

  Program (kort version) … pdf

 22. F. William Engdahl om dolda agendor och geopolitik – Exklusiv intervju.

  Professor F. William Engdahl berättar i denna exklusiva intervju för NewsVoice läsare om dolda agendor bakom den rådande geopolitiken i Västvärlden. Intervjun tar upp krigen, flyktingpolitiken, Mellanöstern, terrorismen, Trump, peak oil, Kina, eugenik och GMO.

  Professor Engdahl, ni har skrivit åtta böcker som avslöjar den globala geopolitiska agendan. Eftersom Europa berörs indirekt av konflikterna i Mellanöstern genom flyktingströmmen undrar många européer vad är det som som egentligen händer. Alla spelar ”goda” och krigar mot terrorgrupperna IS och al-Qaida, men trots det så verkar det som att världens största krigsmakter inte kan besegra en konvoj med Toyota SUV:ar, körda av analfabetiska rebeller med kalashnikov.

  Läs hela intervjun … NewsVoice

 23. Lars Bern: Influensavaccin ger ökad influensarisk

  En studie från Ohio State University Wexner Medical Center har funnit att influensavaccin försvagar människors immunförsvar åren efter vaccination och ökar därmed risken för att insjukna i influensa senare.

  Läs mer … NewsVoice

  – – –

  KOMMENTAR

  Det betyder att våra äldre är utsatta för för ett livsfarligt KVACKSALVERI som bekostas med skattemedel. Har våra politiker och myndigheter blivit galna?

  Dags att byta politiker eller gilla läget (med ”8-klövern” vid rodret).

 24. Antalet patienter med hjärntumör ökade 157% i Sverige 2001-2016

  Antalet patienter som i sjukvården får diagnosen hjärntumör fortsätter att öka i Sverige enligt ny statistik från Socialstyrelsen. År 2016 registrerades 2356 fler hjärntumörpatienter jämfört med år 2001, en ökning med 157%.

  Läs mer … TV HELSE

  Cancerläkare: Hjärntumörer ”av osäker natur” ökar mest bland unga 20-39 år

  Kan det bero på ökat användande av mobiltelefon?

 25. Toxoplasma och bornavirus kan påverka psyke och beteende

  Det finns samband mellan infektioner av toxoplasma och bornavirus med psykiska störningar och beteendeförändringar hos möss respektive människor. Studier visar tex att möss som smittats av toxoplasma tappar omdömet och lättare blir offer för katter. Mellan 30-60% av befolkningen är infekterad av toxoplasma (Toxoplasma gondii) en parasit, berättar den norska läkaren Geir Flatabø.

  Toxoplasma är en encellig protozoisk parasit som fått stor spridning i hela världen. Varmblodiga djur som tex människan kan infekteras. Parasiten har en komplicerad livscykel och den kan endast föröka sig i levande celler.

  Läs mer … TV-HELSE

 26. ÄNNU ETT BEVIS PÅ ATT VÅRA MYNDIGHETER STYRS AV
  INDUSTRIELLA INTRESSEN – MOT FOLKETS INTRESSEN.

  Att våra myndigheter agerar MOT folkhälsan kan närmast rubriceras som organiserad brottslighet och det märkliga är att dagens ansvariga politiker inte agera kraftfullt mot detta – som i sin förlängning hotar att stjälpa hela sjukvården.

  Ett klipp från Facebook:

  Här, mina vänner – en reaktion från jurister från Dagens Juridik: ”Kriget mot narkotikan har tagit en skev sväng – när det förs mot produkter som inte är narkotika…”. Intressant och inte desto mindre VIKTIG läsning.

  – DAGENS JURIDIK … klicka här

  Några kommentarer på Facebook:

  Exilapotekaren: Hade det inte varit bättre med tillslag här istället (en produkt som tagit många liv) … SR

  Vad gäller CBD-oljan så hade det väl varit mer rätt att göra stickprovskontroll än beslagta allt och skall det nu klassas som ”medicin” så får man väl klassa de flesta vitaminer och mineraler som det också….. speciellt begränsa C-vitamin som kan ge helt fantastisk bot!

  – – –

  Om ett kosttillskott ska klassas som medicin, vilket Läkemedelsverket överväger att göra, borde även morots- och blåbärspuré göra det för det rekommenderas av personal på BVC till barn med problem magar.

  – – –

  Läkemedelsverket, samt den mäktiga läkemedelsindustrin och andra lobbyister har naturligtvis en stor inverkan på en alltmer politiskt inriktad Polismyndighet och Åklagarmyndighet. Då spelar det mindre roll om det finns några lagstöd för tillslagen – eller inte.

  – – –

  Tror personligen att detta sträcker sej längre än polis & åklagare.

  Läkemedelsverket ser nog inte med blida ögon, att svenska folket kan bli friskare av denna naturprodukt. Vilket ju leder till förlorad försäljning av de beprövade giftiga alternativ som läkare och apotek tillhandahåller. Dessa produkter med bipacksedel på otaliga biverkningar, som får en att känna sej tvingad att dämpa en åkomma för att erhålla en eller flera nya. Har personligen tagit starka mediciner i 30 år utan bli tillfredsställande hjälpt.

  Men efter 4 månader med CBD-olja är smärtan i stort sett borta och behöver inte längre något annat. Varför inte tillvarata och glädjas över vad naturen har att erbjuda?!

  Misstänker att det är fula fiskar som simmar i sjön och vill ha sin del, av den förlorade kakan.

  Har inget att göra med den lilla % THC den innehåller, som inte ger något rus överhuvudtaget. Rent trams, enligt min mening. Låt oss smärt-patienter leva ett drägligt liv, för en gångs skull …

  – – – slut Facebookkommentarer – – –

  MIN KOMMENTAR

  Att läkemedelsindustrin skickar ut sina ”hejdukar” (som avlönas med medborgarnas skattemedel) för att begränsa tillgången på CBD-olja innebär med största sannolikhet att CBD-olja fungerar så bra att många blir friska (således ett hot mot industrins vinstintressen). Det finns skäl att kanske prova CBD-olja!?

  Vad är CBD?klicka här

  Så här kan vi inte ha det och min erfarenhet är att dagens politiker eller vårdens auktoriteter inte lyssnar på goda argument, de bryr sig inte om vetenskapen och de struntar i om de bryter mot lagen (vilket de idag kan göra utan påföljd).

  Vi fann inget parti som ville ta tag i denna fråga (och vi har pratat med hundratals politiker) – varför vi nu startat ett nytt parti som slår de etablerade partierna på fingrarna vad gäller alla viktiga politiska frågor. Så nu finns det ett parti att rösta på.

  Folket är klokt – men det förutsätter att man tar sig tid att läsa på innan man gör sitt val. Läs gärna Folkhemmet Sveriges partiprogrammet innan du tar ställning. Jag tror inte att du hittar en bättre politik någon annanstans.

  Om inte folkets intressen representeras i riksdagen så går det garanterat åt skogen med demokratin, välståndet och landet. Ett sovande folk kommer att vakna upp i en diktatur (och då är det så dags att vakna).

  Folkhemmet Sverigehttp://www.folkhemmetsverige.se/

  1. Klipp från Facebook

   Den här länken innehåller mycket intressant läsning för dom som vill veta lite mer om cannabis som medicinalväxt, den innehåller även intressanta filmer och en dokumentär samt mer än 300 olika studier från National Institutes of Health i USA som är en av världens främsta medicinska forskningscentrum.

   En mycket intressant länk med andra ord som ni mer än gärna får dela så att sanningen sprids bättre.

   Medicinska användningsområden för Cannabis.

   Är cannabis en medicin? Kan den bota några sjukdomar eller lindrar den bara symptomen? Detta är frågor vars svar varit ganska självklara för alla doktorer som ordinerat cannabis genom världshistorien, men först under de senaste decennierna har de medicinska egenskaperna fått vetenskaplig acceptans.

   I detta kapitlet av legaliseringsguiden redovisas olika användningsområden för medicinsk cannabis tillsammans med omfattande källhänvisningar. Forskningsartiklarna som informationen bygger på är i princip uteslutande från 2000-talet, detta för att få en aktuell bild av cannabis som läkemedel i den moderna världen.

   Läs mer … klicka här

   – – –

   KOMMENTAR

   De som säger att det inte finns vetenskaplig grund för att CBD-olja har positiva hälsoeffekter pratar i nattmössan.

 27. VISSTE DU ATT KOLDIOXID ÄR LIVETS GAS?

  Det växer bäst om koldioxidhalten är hög – varför man ibland köper koldioxid för att höja halten av koldioxid i växthus. Utan koldioxid dör vi.

  Har du också gått på en av vårt tids största bluff?

  Läs om den stora lögnen och missa inte informativa filmer. Det finns t.o.m. ett riksdagsparti som byggt sin politik och sin existens på denna lögn (vilket blir dyrt för medborgarna)..

  All the biggest lies about climate change and global warming DEBUNKED in one astonishing interviewNatural News

Kommentera