Mjölkbonde: ”Är vårt sista hopp en stilla bön?”

23:52, 13 augusti 2016 in Okategoriserad by Snabba Nyheter

.

det är danska Arla

Se ”Uppdrag Granskning” och om du tycket detta är OK
så behöver du inte göra någonting (sista dagen att se
inslaget är fredagen 26 augusti 2016
) … SVT
.

Sverige saknar ledning

Sven-Erik Bucht

Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) har abdikerat från sitt ansvar (vilket framgår av inslaget i Uppdrag Granskning ovan) vilket lämnar fältet fritt för Arlas ledning att tillämpa sin destruktiva affärsstrategi som går ut på fullständig dominans på marknaden (sedan kan de helt dikterar villkoren mot både bönder och konsumenter). Sven-Erik Bucht (S) går i sin företrädares Eskil Erlandssons (C) fotspår – som inte heller gjorde sitt jobb.

Nu måste konsumenterna göra sitt jobb annars blir det snart GMO och antibiotika i glaset och på tallriken vare sig vi vill eller ej – och vid kriser får vi svälta.

Hur tänker Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) och hur tänker resten av regeringen? Även oppositionen präglas av passivitet vad gäller svenskt lantbruks framtid.

Det handlar också om SOLIDARITET – att ställa upp för våra bönder som idag grovt misshandlas av Arla som genom sin marknadsdominans bestämmer ett skamligt lågt priset till bönderna (som inte ens täcker produktionskostnaderna). För ansvariga politiker verkar SOLIDARITET och rimligt betalt för sitt jobb som man leva på – bara vara tomt prat utan innehåll.

Det handlar också om krisberedskap i en orolig värld och om att värna djurskydd och miljö – men det verkar också bara vara tomma ord som bara används för att värva röster. Suck!

Och allt hänger på 1,70 kronor mer för mjölken till bönderna – som Arla skulle kunna åtgärda redan imorgon utan att det hade kostat dem ett öre eftersom konsumenterna är villiga att betala denna merkostnad för hög kvalitet jämfört med importerad ”fulmjölk”.

Men det vill inte Arlas ledning – de vill svälta ut sina konkurrenter (och tydligen även de svenska bönderna) som de gjorde med Milko. Medan ansvariga politiker och tjänstemän gör ingenting. Suck!

huvudet_i_sanden

.
ζ
.

”Är vårt sista hopp en stilla bön?”

pray-2-hArlas ledning lever loppan och vd´n har en månadslön på en halv miljon kronor, medan bönderna går i konkurs med stora skulder. Arla betalar 2:30 öre per liter mjölk vilket är 1,70 kronor under vad de borde betala.

Allt hänger således på 1,70 kronor mer för svensk mjölk!

Arlas ledning menar att svensk kvalitetsmjölk är lika mycket värd som importerad ”fulmjölk” från kor som aldrig kommer ut i friska luften, som äter GMO spetsat med antibiotika. Med det resonemanget är svenskt kött inte heller mer värt än importerat.

Under 2015 tvingades VARJE VECKA fem svenska mjölkbönder i konkurs! Arlas ledning som bestämmer priset skulle kunna betala ett anständigt pris redan imorgon – men deras affärsstrategi synes vara att svälta ut konkurrenterna (och bönderna). Regeringen med landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) har abdikerat från sitt ansvar och endast folket kan rädda svenskt lantbruk.

.
Se ”Uppdrag Granskning” och om du tycket detta är OK så behöver du inte göra någonting (sista dagen att se inslaget är 28 augusti 2016) … SVT

monopol_manArlas ledning tog tidigare ut stora bonus för sitt arbete att sänka svenskt lantbruk och nu har de dubblat sina ersättningar. De måste tycka att de är på god väg att sänka sina konkurrenter (och svenska mjölkbönder) och därigenom etablera ett starkt monopol. Även Konkurrensverket (KKV) verkar sova – som de även gjorde när Arla billigt tog över Milko efter att ha fått mejeriet och bönderna ner på knä genom sin aggressiva prispolitik.

  • Stora bonuslyft för Arlas cheferSvD
  • Arla-vd:ns bonus fördubbladesDI
  • Arlas kupp gör mjölken dyrareklicka här

Böndernas sista hopp är att medborgarna vaknar och röstar med plånboken – och att de ställer ansvariga politiker till svars. Är det Arla som ska driva svensk jordbrukspolitik?

Uppdrag granskning - Arla - textζ

Vad göra?

Köp främst från lokala mejerier, sedan från de större svenska mejerierna som Skånemejerier, Norrmejerier eller från Falköpings mejeri (observera att Arla är danskt med global inriktning) och allra sist från handels egna märken och från Arla under förutsättning att det är svensk mjölk som råvara (mjölk utan GMO och utan antibiotika).

Köp inte mejerivaror från Danmark och Tyskland då de sannolikt innehåller GMO och antibiotika. Dvs. mjölk från sjuka djur (som befinner sig under sin inkubationstid). Vem vill dricka eller äta det?

Det är hyckleri av kommuner och landsting att köpa in livsmedel producerade under förhållanden som givit svenska bönder fängelse – som dessutom inte är bra för hälsan. Men vi har de politiker vi väljer och så länge ingen bryr sig är det fritt fram för lekmän att göra politisk karriär.

Nyligen förbjöd våra politiker (och myndigheter) svenska bönder att använda bekämpningsmedlet ”Stomp” vid odling av bland annat lök, vilket hade varit bra om de samtidigt förbjudit kommuner och landsting att köpa in lök som varit i kontakt med Stomp – men det gjorde de inte. Konsekvensen blir att svenska lantbrukare slås ut och vi köper lök med Stomp plus med andra giftiga kemikalier (som svenska lantbrukare inte använder) – och svenska jobb flyttar utomlands. Vet svenska politiker och tjänstemän vad de sysslar med? Suck! Läs mer … SYDSVENSKAN

ζ

Tidigare inlägg

  • FAIRTRADE för svenska mjölkbönder – såklartklicka här
    .
  • Mjölkbönderna måste få hjälp – NUklicka här

… Bollen ligger hos konsumenterna som måste rösta med plånboken.FOTNOT

Om du uppskattar Team Kostdemokrati’s arbete och tycker att det är viktigt för dig och dina barn.