Socialstyrelsen struntar i att följa lagen trots påpekande – år ut och år in

.

Socialstyrelsen-bryter-mot-lag

ζ

Socialstyrelsen struntar i att följa lagen

– trots påpekande – år ut och år in – utan påföljd

.
↓ klicka på bilderna nedan för att läsa mer och se se klippen ↓

Så hindrasζ

sjuksköterskor-stoppasζ

EU granskarζ

Lång väntanSocialstyrelsen har brutit mot lagen minst 140 gånger

ζ

Sköterskor får vänta↑ klicka på bilderna ovan för att läsa mer och se se inslagen ↑

ζ

Lagen

LAG-GÄLLER-EJLagen säger max 3 månader. Men när Eva-Maria Thiel flyttade till Kalix fick hon vänta ett år och tre månader (!) innan hennes sjuksköterskelicens blev godkänd av Socialstyrelsen.

Detta var ingen förlåtlig engångsföreteelse utan det upprepas år ut och år in och det enda som sker är att ansvariga pratar istället för att se till att följa lagen, och de kommer undan med det.

Enligt Centrum för rättvisa bröt Socialstyrelsen mot lagen minst 140 gånger förra året. Men ingen verkar bry sig, precis som åren dessförinnan.

Om en göteborgare däremot missar en månadsinbetalning av vägtull (från 8 kronor) med EN dag, så kostar det omedelbart 500 kronor i straffavgift, vilket blir en förseningsränta på 22.881.250 % om beloppet är åtta kronor. Vanliga medborgare tillåts inte att vara en enda dag sen, men myndigheter kan och får dröja år.

Vad skulle hända om företag struntade i lagen och betalade in skatter, sociala avgifter och moms ett år för sent? År ut och år in – trots påpekanden. Om likhet inför lagen, om samma tolkning gäller för företag som för myndigheter, så händer just ingenting om man bryter mot lagen.

Detta är en politisk fråga av dignitet, för myndighetstjänstemän och generaldirektörer verkar inte bry sig. Myndigheter ska följa lag, annars lever vi i ett laglöst och odemokratiskt samhälle.

Myndigheter ska föregå med gott exempel och garantera likhet inför lagen, allt annat är oacceptabelt från folket sida. Det borde ansvariga politiker nogsamt beakta.

ζ

Kommentera