Gastric Bypass … hur kan detta vansinne tillåtas?

.

varför-får-vården-skära-sönder

Hur länge till ska vården få fortsätta med att utsätta patienter för orimliga risker och livslånga biverkningar, när det finns betydligt bättre och billigare metoder, utan biverkningar?

fängelsegallerTänk om alternativmedicin hade gjort något liknande, då hade de ansvariga omedelbart hamnar bakom lås och bom. Men vården verkar har en oskriven immunitet och licens att t.o.m. skära sönder patienter (från 13 års ålder), utan någon som helst etik, moral eller ansvar, Detta gör de på en ovetenskaplig grund och erfarenheterna är högst avskräckande. Men ansvariga landstingspolitiker och vården bryr sig inte!!!

Snabbguide … Viktoperationer – ett onödigt lidande.

huvudet_i_sanden

De sjukvårdspolitiker som med skattepengar finansierar detta vansinne måste bytas ut i nästa val den 14 september. De gör ju inte sitt jobb. Nedan ett av flera fallbeskrivningar på vad vad vården ställer till med sina livsfarliga Gastric Bypassoperationer. Tyvärr inte det enda fallet – alltför många viktoperationer slutat med ett helvete, mer eller mindre, för resten av livet. Detta helt i onödan, av ren dumhet.

Läs mer … Oskuret är bäst!

ζ

.
Anne´s resa …

Jag gjorde min GBP i mars-2010, och har sedan dess bara haft komplikationer.

Jag har blivit opererad nio gånger på dessa fyra år. Jag har haft sex magsår, många inklämsattacker, två tarmvred, för trång koppling, bråck, man har två gånger kopplat om mina tarmar, och nu sist då man öppnade mig, den 4:e mars-2014, så låg alla mina tarmar som i ett nystan, det var tur att tarmarna inte fick syrebrist och dog, för jag fick vänta i över en månad på operation, trots att magen krampade vid intag av föda och dryck, och sedan kräktes jag upp allt.

Gick ned nio kilo de veckorna. Som vanligt då jag blir opererad så fick jag även denna gång komplikationer, jag fick en infektion i bukhålan, så en morgon då jag ställde mig upp så vällde det ut en brun, trögflytande sörja från min mage, som luktade värre än ett avlopp.

Man körde ner mig till operation och öppnade upp snittet, så att varet kunde rinna ut, och såret ska vara öppet tills det självläker. Syr man igen det så kan jag få blodförgiftning, om det skulle finnas någon bakterie kvar.

Jag är tacksam att jag har gått ner 67,4 kilo, men det har inte varit värt det, då jag den mesta delen av dessa fyra år har mått så dåligt av alla komplikationer.

Jag ångrar faktiskt min GBP varje dag.

Läs mer (varning för otäcka bilder) … Lev ditt liv (med kommentarer)

ζ

Kommentar

svordomar-pratbubblaNu måste politiker och ansvariga inom vården ställas till svars för att de tillämpar en dåligt underbyggd viktreduceringsmetod som fullständigt slår sönder livskvaliteten för många patienter. Det är ingen överdrift att säga att en överväldigande majoritet av viktopererade ångra sin operation inom tio år, många redan veckan efter, när det går upp för dem vad operationen egentligen innebär.

Drabbade patienter har all anledning att bli rasande när de får reda på att det går att äta sig ner i vikt och att Socialstyrelsen den 16 januari 2008 kungjorde att LCHF uppfyllde kravet på «vetenskap och beprövad erfarenhet» för behandling av diabetes och övervikt. Men det struntar vården i. De skär hellre sönder patienter baserat på en fuskstudie, medan ansvariga landstingspolitiker låter det ske.

femteklassare-häst-räcker upp handen 2Till och med en femteklassare förstår det tokiga i att skära sönder magen och tarmarna (friska organ) för viktnedgång. Det visar att ”vården” drabbats av hybris och att dagens landstingspolitiker inte är sin uppgift mogen (de bara betalar). Detta innebär att vansinne har fritt fram inom svensk sjukvård, vilket nu får vården att krackelera, falla sönder. Och det går fort idag.

Dessa landstingspolitiker finansierar ett övergrepp som vilar på lösan sand, de slösar bort vår livskvalitet, våra liv och våra skattepengar. Detta är oförsvarbart, speciellt  när vården samtidigt mörkar att man kan äta sig ner i vikt. Om detta är svårt att förstå, då bör man byta jobb till något man förstår.

ζ

Gastric Bypass – valfråga nummer ett i landstingsvalet

Valfråga nummer ett i landstingsvalet är att välja politiker som tar tag i frågor som denna. Dags att byta ut de politiker inom landsting som stillasittande tillåtit vården att t.o.m. skära sönder magen och tarmarna på intet ont anande patienter, när det finns mycket bättre alternativ utanför vården. De har helt enkelt inte gjort sitt jobb. Låt denna fråga ”skilja ut agnarna från vetet” i kommande landstingsval.

Sedan måste självklart odugliga chefer inom vården också skiftas ut.

Ballong-stor2Gastric Bypass är ett vansinne som NU måste stoppas och de ansvariga bör ställas till svars. Redan är mer än 50.000 svenskar drabbade av detta övergrepp och det är bara en tidsfråga innan denna ballong spricker, precis som luften gick ut lobotomin. Det kan bli kostsamt.

I landstingsvalet blir ett alternativ till Gastric Bypass huvudfrågan. De politiker som ens klarar denna enkla fråga, de bör inte anförtros andra frågor heller. Inga fler ska behöva genomlida Anne´s resa, som vården är ansvarig för.

Anne ska inte ha gjort sin helvetesresa förgäves, låt den sätta P för fler sådana resor.

Vi kräver att ansvariga landstingspolitiker tar befälet NU!

Den 14 september röstar vi på landstingspolitiker som förstår och som agerar därefter. Den 14 september röstar vi fram landstingspolitiker som befälet och som inte går i industrins koppel..

.
Team KOSTDEMOKRATI

Programförklaring ... läs mer... 

rött-kort-domarePS. Allvarliga anklagelser mot vården och mot ansvariga förtroendevalda landstingspolitiker, dock till hundra procent berättigat när vården med berått mod utsätter patienter för ett ingrepp som man vet innebär stora risker och livslånga allvarliga biverkningar, som bagatelliseras och mörkas för patienter.

När tillräckligt många medborgare förstår detta vansinne som idag drabbar i snitt 22 svenskar varje dygn, då blir domen hård. Narkolepsin drabbade hundratals, men nu pratar vi mer än 50.000 drabbade.

Låt oss dela ut många ”röda-kort” redan i detta landstingsval.

Vad finns att säga till ansvariga landstingspolitikers försvar?

 • Jag litar blint på vårdens auktoriteter?
 • Jag är dum och fattar inte vad jag ansvarar för?
 • Jag är lat och orkar inte sätta mig in i de frågor jag ansvarar för?
 • Jag är psykopat och bryr mig inte om andra människor?
 • Jag är feg och vågar inte utmana vårdens företrädare?
 • Jag prioriterar ”ego business” och denna fråga är inte bra för min karriär?
 • Jag saknar kompetens och kan således inte ifrågasätta någonting alls?
 • Det är inte mitt jobb att ta ställning till medicinska frågor?
 • Grupptrycket gör att jag saknar handlingsfrihet?
 • Jag gör bara som alla andra?
 • Jag bara ….. …. ?

De landstingspolitiker inte tar tag i denna uppenbart tokiga fråga som slår oerhört hårt mot enskilda medborgare och som är lätt att förstå, de ifrågasätter sannolikt inte heller några andra frågor, utan de bara flyter med och betalar med våra skattemedel. Vi kan inte låta politiker av denna kaliber skjuta vården i sank, på vår bekostnad.

De landstingspolitiker inte tar tar befälet i denna fråga har svikit det förtroende de fått av sina väljare, där tusentals nu får plikta med ett helvete, mer eller mindre, under resten av sina liv. För samhället rör det sig om förluster i miljardklassen.

ζ

När verkligheten inte stämmer med teorin – något man visste redan för knappt tre år sedan – men varför bryr sig?

Syge fedmeopererede vælter ind på hospitalerne

Lone S. Jensen, ledende overlæge på kirurgisk gastro-
enterologisk afdeling på Aarhus Universitetshospital.

Når Sundhedsstyrelsen sammen med fedmekirurg Peter Funch-Jensen kan fremlægge tal for komplikationer for samtlige fedmeoperationer i Danmark, der viser en lav risiko for komplikationer, så er det på ingen måde i trit med virkeligheden.

For virkeligheden for det voldsomt stigende antal af danskere, der de seneste år er blevet fedmeopereret, ser ganske anderledes og alvorlig ud. Senfølgerne af operationerne dukker op i disse måneder med et højt antal svære komplikationer, siger Lone S. Jensen, ledende overlæge på kirurgisk gastroenterologisk afdeling på Aarhus Universitetshospital.

»Lige nu vælter vi i komplikationer af fedmeoperationerne. Vi får en patient ind hver anden dag med svære komplikationer, og for nylig var komplikationerne hos en patient så alvorlige, at vedkommende døde. Antallet er steget voldsomt det seneste halve år, så lige nu ser vi de sande konsekvenser af fedmeoperationerne,« siger Lone S. Jensen, der forklarer, at antallet af fedmeopererede med komplikationer er fordoblet de første fire måneder af 2011 i forhold til 2010.

I alt har den aarhusianske afdeling haft 45 patienter indlagt 86 gange med komplikationer de første måneder af året, og ifølge Lone S. Jensen vil det tal blot stige de kommende år.

Patienterne har jo ikke været orienteret om disse alvorlige komplikationer, fordi vi ikke kendte til dem, og jeg er sikker på, at patienterne havde foretrukket en anden behandling end operation, hvis de kendte til konsekvenserne.

Läs mer ... Dagens Medicin (27.05.2011)

ζ

Inte konstigt att …

Det är inte konstigt att sjukvården går åt skogen, trots att vården aldrig tidigare förfogat över så stora resurser som idag. Vården saknar fungerande ledning, både vad gäller politik och operativ ledning.

Dags för folket att ta befälet!

ζ

Astrid-Lindgren-s

2 svar på ”Gastric Bypass … hur kan detta vansinne tillåtas?”

 1. ”Först och främst inte skada”- så lyder ett av buden i den Hippokratiska eden.
  Men alla läkare vet att alla undersökningar och behandlingar kan ge oönskade effekter. Varje medicinskt ingrepp riskerar att skada patienten. Då får man som läkare väldigt nogsamt väga tänkbar nytta mot ev. skada.

  När det gäller genomgripande ingrepp på friska människor eller på friska organ så tycker man att det vore självklart att allt annat prövats först och att man är fullständigt övertygad om att inget annat återstår än att oåterkalleligen amputera en frisk magsäck.

  Läkarförbundet har ett antal etiska regler som man som medlem i Sveriges Läkarförbund skall följa.

  När det gäller fetmaoperationer så bryter man inte bara mot den Hippokratiska eden utan flagrant mot nästa varje av Läkarförbundets etiska regler.

  För att rättfärdiga sig så försöker man få oss att tro att man botar sockersjuka genom att skära bort delar av magsäcken, som om detta är det skulle vara den ultimata metoden att bota sockersjuka.
  Men det är väl för oglamoröst och tidsödande och ger sämre privat utdelning att upplysa om orsaken till övervikten och kräva det självklara att patienten seriöst prövar LCHF-kost.

  Det är precis samma människoförakt och arrogans som manifesterar sig, när man i USA rekommenderar psykiatriker att skriva ut psykiatriska kemiska preparat till barn i låginkomstområden.
  “We’ve decided as a society that it’s too expensive to modify the kid’s environment. So we have to modify the kid”, Anderson said.

  http://www.nytimes.com/2012/10/09/health/attention-disorder-or-not-children-prescribed-pills-to-help-in-school.html

 2. Nu finns det äntligen fungerande alternativ till viktoperationer
  – kostnadseffektiva alternativ utan biverkningar.

  Team Kostdemokrati har utvecklat ett koncept riktat mot vården (”SoS-Plus”) och ett anpassat till företag (”SoS”) och vi har testat ”SoS) med mycket bra resultat – minus ett kilo per vecka under de 20 första veckorna utan hunger och utan krav på extra motion. Så frågan är vad vården sysslar med?

  – S o S (Sund o Slank) för företagklickas här

  Undra hur många viktopererade patienter som INNAN operationen fick fullständig information och som visste vad de gav sitt samtycket till? Sannolikt inte någon. En artikel som förklarar vad en operation egentligen innebär – som vården inte upplyser om innan (för då skulle de bli utan kunder):

  – Oskuret är bäst!LCHF-magasinet

  Vården envisas dock med att prioritera Gastric Bypass och då kan man förvänta sig följande biverkningar

Kommentera