March emot Monsanto och mot GMO i 500 städer imorgon 24 maj – missa inte denna chans

.

marsch emot GMO

ζ

gmo-free-hawaii-4

Lördagen den 24 maj demonstrerar tusentals medvetna och engagerade
medborgare i 500 städer mot det privata företaget Monsantos
GMO-grödor och gifter som hotar livet på jorden.

.
Tusentals demonstrerar mot GMO och Monsanto

Den 24 maj demonstrerar hundratals människor i Sverige och tusentals människor över hela världen i över 500 städer för att demonstrera mot företaget Monsanto och dess genmodifierade konsekvenser.

March-agains-MonsantoAldrig tidigare har ett företag lyckats ena folk från hela världen i protest mot dess företagande.

Människor bör informeras om att genmodifierade organismer, GMO, i händerna på ett multinationellt vinstdrivande företag som Monsanto innebär förödande konsekvenser för människor. Vi vill visa politiker och beslutsfattare att vi inte accepterar begränsningar utav användningen av ekologiska fröer. Vår självförsörjningsnivå bör höjas samtidigt som beroendet av import bör minska.

Vi som står bakom March Against Monsanto i Sverige lyfter upp matsuveränitet som ett alternativ och rätten till att helt fritt kunna distribuera, odla samt skörda ekologiska utsäden. Därför uppmanar vi alla att ta med fröer, skott och plantor för att byta med varandra på lördag Med detta vill vi bidra till ökad biologisk mångfald, vilket är grunden för ett hälsosamt ekosystem, en frisk planet och friska människor.

Källa … webfinansermyNEWSdesk

ζ

Göteborg lördagen 24 maj

– Demonstrationen utgår ifrån Järntorget klockan 13.30
.

March-agains-Monsanto-Gbg

Om du har chansen – missa inte detta tillfälle att göra din röst hörd i denna livsavgörande fråga

Det är valår och då är politiker mer mottagliga för vad folket tänker och tycker.

ζ

March-agains-Monsanto-Canal-Second-OpinionKlicka på bilden ovan för att läsa mer!

.
March Against Monsanto 2014

Lördagen den 24 maj 2014 samlas människor över hela världen för att protestera under rubriken March Against Monsanto. På 391 platser arrangeras möten där protesterna inte bara handlar om Monsanto, utan om att värna den enskilda människans säkerhet och hälsa, för frihet och för den biologiska mångfalden.

Dr. Vandana Shiva är en världskänd miljöaktivist som har protesterat mot stora multinationella företag som Monsanto och Coca Cola, framförallt i Indien där hon bor. Hon sammanfattar ett meddelande till alla inför March Against Monsanto 2014 på sin hemsida.

GMO-Shiva

Citat:

”In the US, Monsanto used its money to undermine the Right of US citizens to Know what they eat. It is threatening the State of Vermont because it got a labelling law in place. And it now has introduced a bill in Congress called called The Safe and Accurate Food Labelling Act which has earned itself the name the Dark (Deny Americans the Right to Know) Act.

This is an assault on Democracy and people’s freedom.

While Monsanto announces that it is retreating from Europe, it is pushing GMOs on the Eastern European countries. And is pushing new trade treaties like TIPP, to undermine Europe’s largely GMO free status, and to get stronger IPR rights on seed.”

ζ

Läs mer … tider och platser … Canal Second Opinion

ζ

Vandana Shiva: The Future of Food-Part 1

Monsanto kontaminerar bönders åkrar med sina GMO-grödor vars frön blåser med vinden .Sedan stämmer Monsanto dessa bönder för stöld av patenterad gröda. Det självklara är naturligtvis att stämma Monsanto för att de kontaminerar åkrar med sin monstergrödor. Ett bevis på att Monsanto med alla sina pengar tagit över rättsväsendet i USA. Tydligen kan allt köpas för pengar.

Vandana Shiva: The Future of Food-Part 2

GMO utarmar jorden och kostnaderna för GMO är så höga att bönderna svälter. I Indien begår bönderna självmord (en varje halvitimma) när de inte kan betala GMO-kostnaderna.

GalgeLäs mer … Våg av självmord bland indiska bönder på grund av GMO

GMO utarmar även växterna vad gäller vitaminer och mineraler … KNOCKOUT: ”GMO-majs” vs ”icke-GMO-majs”

GMO handlar om att kontrollera världens mat och kontrollera folk.

Vetenskap fabriceras, inte bara vinklas och förvandskas.

Vandana Shiva: The Future of Food-Part 3

Att sabotera själva livet kan få konsekvenser som får ekonomiska kriser att verka som västanfläktar.

GMO är förrädiskt då det kommer smygande utan att vi märker det.

groda-humanTa en groda och lägg den i en skål med kokhett vatten och den hoppar omedelbart ur skålen. Lägg en groda i en skål med kallt vatten och värm upp det långsamt med en bunsenbrännare så blir grodan gradvis allt slöare tills den inte längre orkar hoppa och den stannar tills den blir kokt. När den uppfattar faran är det för sent.

Precis så fungerar GMO, en smygande död och vem kan säga att cancern kom från GMO? Orkar ett försvagat fattigt folk protestera? Går det att återställa naturen, när manipulerade gener blandat sig med naturliga, som sedan går i arv, tills infertilitet inträffar?

Trots allt är Vandana Shiva hoppfull.

ζ

Vandana Shiva

Vandana Shiva

En kvinnlig vetenskapsman från tredje världen som både kan tänka, räkna och dra slutsatser tar sig ton, vilket är en vagel i ögat på många herrar inom GMO-industrin som idag anser sig ha rätt att bedra en hel värld, för pengar och makt. En industri med en enorm mängd pengar som uppenbarligen kan köpa de flesta forskare, politiker och tjänstemän. Och miljarder dollar satsas på att mörka för befolkningen, bland annat ska GMO-märkning till varje pris stoppas, då de vet att ingen vettig människa köper GMO.

GMO-märkning-Netto-DanmarkI Sverige är det förbjudet att GMO-märka och tala om för konsumenterna om ett livsmedel innehåller eller är fritt från GMO. Men det går bra att skriva t.ex. ”gluten-fritt”.

Men Netto i Danmark verkar få lov att göra det. Självklart borde det vara tillåtet även i Sverige och om det är ont om plats så kan vi ta bort GDA-märkningen som är tämligen värdelös (GDA är en förkortning av Guidance Daily Amount). En märkning som industrin hittat på.
.

dollar-mr-blankU.P.A.

Kommentera