Hälsoeffekter av elektromagnetiska fält – en väckarklocka

20:23, 19 augusti 2017 in Okategoriserad by Snabba Nyheter

Visste du att kemoterapi misslyckas till 97 procent?

00:58, 15 augusti 2016 in Okategoriserad by Snabba Nyheter

Mjölkbonde: ”Är vårt sista hopp en stilla bön?”

23:52, 13 augusti 2016 in Okategoriserad by Snabba Nyheter

.

det är danska Arla

Se ”Uppdrag Granskning” och om du tycket detta är OK
så behöver du inte göra någonting (sista dagen att se
inslaget är fredagen 26 augusti 2016
) … SVT
.

Sverige saknar ledning

Sven-Erik Bucht

Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) har abdikerat från sitt ansvar (vilket framgår av inslaget i Uppdrag Granskning ovan) vilket lämnar fältet fritt för Arlas ledning att tillämpa sin destruktiva affärsstrategi som går ut på fullständig dominans på marknaden (sedan kan de helt dikterar villkoren mot både bönder och konsumenter). Sven-Erik Bucht (S) går i sin företrädares Eskil Erlandssons (C) fotspår – som inte heller gjorde sitt jobb.

Nu måste konsumenterna göra sitt jobb annars blir det snart GMO och antibiotika i glaset och på tallriken vare sig vi vill eller ej – och vid kriser får vi svälta.

Hur tänker Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) och hur tänker resten av regeringen? Även oppositionen präglas av passivitet vad gäller svenskt lantbruks framtid.

Det handlar också om SOLIDARITET – att ställa upp för våra bönder som idag grovt misshandlas av Arla som genom sin marknadsdominans bestämmer ett skamligt lågt priset till bönderna (som inte ens täcker produktionskostnaderna). För ansvariga politiker verkar SOLIDARITET och rimligt betalt för sitt jobb som man leva på – bara vara tomt prat utan innehåll.

Det handlar också om krisberedskap i en orolig värld och om att värna djurskydd och miljö – men det verkar också bara vara tomma ord som bara används för att värva röster. Suck!

Och allt hänger på 1,70 kronor mer för mjölken till bönderna – som Arla skulle kunna åtgärda redan imorgon utan att det hade kostat dem ett öre eftersom konsumenterna är villiga att betala denna merkostnad för hög kvalitet jämfört med importerad ”fulmjölk”.

Men det vill inte Arlas ledning – de vill svälta ut sina konkurrenter (och tydligen även de svenska bönderna) som de gjorde med Milko. Medan ansvariga politiker och tjänstemän gör ingenting. Suck!

huvudet_i_sanden

.
ζ
.

”Är vårt sista hopp en stilla bön?”

pray-2-hArlas ledning lever loppan och vd´n har en månadslön på en halv miljon kronor, medan bönderna går i konkurs med stora skulder. Arla betalar 2:30 öre per liter mjölk vilket är 1,70 kronor under vad de borde betala.

Allt hänger således på 1,70 kronor mer för svensk mjölk!

Arlas ledning menar att svensk kvalitetsmjölk är lika mycket värd som importerad ”fulmjölk” från kor som aldrig kommer ut i friska luften, som äter GMO spetsat med antibiotika. Med det resonemanget är svenskt kött inte heller mer värt än importerat.

Under 2015 tvingades VARJE VECKA fem svenska mjölkbönder i konkurs! Arlas ledning som bestämmer priset skulle kunna betala ett anständigt pris redan imorgon – men deras affärsstrategi synes vara att svälta ut konkurrenterna (och bönderna). Regeringen med landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) har abdikerat från sitt ansvar och endast folket kan rädda svenskt lantbruk.

.
Se ”Uppdrag Granskning” och om du tycket detta är OK så behöver du inte göra någonting (sista dagen att se inslaget är 28 augusti 2016) … SVT

monopol_manArlas ledning tog tidigare ut stora bonus för sitt arbete att sänka svenskt lantbruk och nu har de dubblat sina ersättningar. De måste tycka att de är på god väg att sänka sina konkurrenter (och svenska mjölkbönder) och därigenom etablera ett starkt monopol. Även Konkurrensverket (KKV) verkar sova – som de även gjorde när Arla billigt tog över Milko efter att ha fått mejeriet och bönderna ner på knä genom sin aggressiva prispolitik.

 • Stora bonuslyft för Arlas cheferSvD
 • Arla-vd:ns bonus fördubbladesDI
 • Arlas kupp gör mjölken dyrareklicka här

Böndernas sista hopp är att medborgarna vaknar och röstar med plånboken – och att de ställer ansvariga politiker till svars. Är det Arla som ska driva svensk jordbrukspolitik?

Uppdrag granskning - Arla - textζ

Vad göra?

Köp främst från lokala mejerier, sedan från de större svenska mejerierna som Skånemejerier, Norrmejerier eller från Falköpings mejeri (observera att Arla är danskt med global inriktning) och allra sist från handels egna märken och från Arla under förutsättning att det är svensk mjölk som råvara (mjölk utan GMO och utan antibiotika).

Köp inte mejerivaror från Danmark och Tyskland då de sannolikt innehåller GMO och antibiotika. Dvs. mjölk från sjuka djur (som befinner sig under sin inkubationstid). Vem vill dricka eller äta det?

Det är hyckleri av kommuner och landsting att köpa in livsmedel producerade under förhållanden som givit svenska bönder fängelse – som dessutom inte är bra för hälsan. Men vi har de politiker vi väljer och så länge ingen bryr sig är det fritt fram för lekmän att göra politisk karriär.

Nyligen förbjöd våra politiker (och myndigheter) svenska bönder att använda bekämpningsmedlet ”Stomp” vid odling av bland annat lök, vilket hade varit bra om de samtidigt förbjudit kommuner och landsting att köpa in lök som varit i kontakt med Stomp – men det gjorde de inte. Konsekvensen blir att svenska lantbrukare slås ut och vi köper lök med Stomp plus med andra giftiga kemikalier (som svenska lantbrukare inte använder) – och svenska jobb flyttar utomlands. Vet svenska politiker och tjänstemän vad de sysslar med? Suck! Läs mer … SYDSVENSKAN

ζ

Tidigare inlägg

 • FAIRTRADE för svenska mjölkbönder – såklartklicka här
  .
 • Mjölkbönderna måste få hjälp – NUklicka här

… Bollen ligger hos konsumenterna som måste rösta med plånboken.FOTNOT

Om du uppskattar Team Kostdemokrati’s arbete och tycker att det är viktigt för dig och dina barn.

TTIP – handelsavtalet mellan EU och USA

00:21, 3 maj 2016 in Okategoriserad by Snabba Nyheter

.

Oligarker

Missa inte filmen nedan som visas t.o.m. 12 maj 2016.

ζ

Klipp från Facebook

TTIP, handelsavtalet mellan EU och USA

En bakdörr för GMO

TTIP, handelsavtalet mellan EU och USA som ger monopolen rätt att stämma stater för utebliven vinst, om t.ex. deras produkter är så dåliga att de hindras av miljölagar eller andra lagar. Så skulle till exempel Monsanto kunna stämma Sverige för utebliven vinst om vi stoppa deras GMO-grödor. Det rör sig om miljardbelopp och naturligtvis om vår hälsa och vår miljö.

Kort video på 2 1/2 minut om TTIP – Direktörsdomstolen som hotar vår demokrati.

Publicerades den 7 april 2016

brev_skrivaAlla vet att storbanker flyttar de superrikas miljarder utomlands. Men visste du att samma personer sen kan komma stämma oss i en särskild direktörsdomstol om vi stiftar lagar de inte tycker om. Här är filmen som avslöjar den lömska planen.

SKRIV UNDER FÖR ATT STOPPA TTIP HÄR: https://kampanj.skiftet.org/page/s/ttip

ζ

En film på TV om TTIP som alla bör se

TTIP-STOPPA

– obs visas gratis under en begränsad tid (t.o.m. 12 maj 2016)

OBS! Missa inte att se ”Frihandels pris” som nyligen visades i svensk tv … klicka här
 ζ

Detta är en politisk fråga av stor betydelse

Hälsopartiet-logo
.

ZZZSannolikt kommer inte de etablerade partierna att lyssnar på folket nu heller – speciellt inte när större delen av folket sover. Mörka krafter tar över rodret medan folket aningslöst är fullt upptagna med sina vardagliga ting.

Därför måste vi byta politiker – som gör sitt jobb.

Dock gäller det då att se upp – så att man inte hamnar ur askan i elden. Om man synar Hälsopartiet så finner man att de har både en sakpolitik och en värdegrund – som skulle tilltala många väljare som är trött på de ”lekmän” som idag mest pratar och som låter sig ledas av ekonomiska särintressen. Sakpolitiken växlar och inte sällan infrias inte vallöften – men värdegrunden består och förändras mycket långsamt.

Dags att vakna – innan avtalet är signerat (av lekmän som gjort politisk karriär). Lekmän som främst värnar ”ego business” är ett lätt byte för professionella lobbyister som har tillgång till obegränsade resurser. Vi behöver kompetenta politiker som lyssnar på folket.
.

Astrid Lindgren - när männsikor med makt slutar lyssna på folket

ζ

Uruguays frihandelsavtal

 • Uruguays frihandelsavtal visar varför vi ska vara livrädda för TTIP … Skiftet

ζ

TTIP – Läckor

Greenpeace Nederländerna har släppt hemliga TTIP förhandlingsdokument. De har gjort det för att ge välbehövlig öppenhet och utlösa en debatt om fördraget. Detta fördrag hotar att få långtgående konsekvenser för miljön och livet för mer än 800 miljoner medborgare i EU och USA.

makt-underdånigOavsett om du bryr dig om miljöfrågor, djurskydd, arbetstagares rättigheter eller internet integritet, bör du vara bekymrad över vad som finns i dessa läckta dokument. De understryker de starka invändningar civila samhället och miljontals människor runt om i världen har uttryckt:

TTIP handlar om en enorm maktöverföring
från människor till storföretagen.

Du kan ladda ner alla dokument nedan, i sin helhet och per kapitel. För mer bakgrundsinformation om innehållet i dessa dokument och TTIP i allmänhet, klicka på länken nedan.

Om inte folket vaknar upp så kommer det att kosta oss skjortan – både hälsomässigt och ekonomiskt.

ζ

PRESSMEDDELANDE 1 MAJ 2016:

 • megaphoneLeaked TTIP documents confirm major risks for climate, environment and consumer safetyclick here

Googleöversatt:

 • Läckta TTIP-dokument bekräftar stora risker för klimat, miljö och konsumentsäkerhet ... klicka här

Omöjligt uppdragLäs mer … SVT

ζ

Bör man undvika antioxidanter? … debatt 8 nov i Göteborg.

19:59, 6 november 2015 in Okategoriserad by Snabba Nyheter

.

Skyddar antioxidanter

.
ζ
.

Bör man undvika antioxidanter?

Obs! Nytt möte

Söndagen den 8 november kl 13.00 – 16.00 – Dalheimers Hus Slottsskogsgatan 12, Göteborg

Kosttillskott med antioxidanter

– Bra eller dåligt för personer, som har eller har haft cancer?

Diskussion mellan Professor Martin Bergö Sahlgrenska sjukhuset
och Professor Emeritus Per Arne Öckerman

Martin Bergö

Martin Bergö

Professor Martin Bergö cancerforskare Sahlgrenska Sjukhuset. Nyligen kom ett pressmeddelande med rubriken

”Antioxidanter får hudcancer att sprida sig fortare”.

I pressmeddelandets står det:

”Ny forskning vid Sahlgrenska akademin visar att antioxidanter fördubblar spridningen av malignt melanom i möss. Resultaten stärker forskarnas tidigare studier som visar att antioxidanter påskyndar lungcancer. Cancerpatienter och personer med en ökad risk för cancer bör därför få rådet att undvika kosttillskott med antioxidanter, anser professor Martin Bergö.”

Per-Arne Öckerman

Per-Arne Öckerman

Medierna hakade på och varnade för kosttillskott. Detta har gjort att många personer som tar kosttillskott känner sig oroliga och undrar om de törs äta kosttillskott med antioxidanter. Om antioxidanter kan påskynda cancer är en viktig fråga.

Professor Emeritus Per Arne Öckerman

Erfarenheter under 20 år med analys av fria radikaler och behandling med antioxidanter – Positiv till antioxidanter för personer som har eller har haft cancer.

Mötet inleds av Martin Bergö och Per-Arne Öckerman som var och en redovisar sin syn sedan debatt och möjlighet till åhörarna att ställa frågor samt ha inlägg.

Alla välkomna

Kostnad 50 kr

Stödkompisarna

Stödförening för personer som har eller har haft cancer är anhörig eller stödjer målgruppen. Syftet att ge varandra stöd stimulera till hälsa livslust och livsglädje …. http://www.stodkompisarna.se/wordpress/

ζ

BAKGRUND

Är detta ett försök att misskreditera antioxidanter genom vinklad forskning? Eller är det så att antioxidanter i vissa fall är skadliga? År det skillnad på syntetiska antioxidanter (i läkemedelsform) och på naturliga antioxidanter i riktig mat och i kosttillskott?

Nedan några intressanta inlägg i frågan – som ger en bakgrund inför debatten på söndag. Med tanke på att var tredje svensk beräknas få cancer är det en viktig fråga som behöver belysas utifrån olika synvinklar.

ζ

Michael Zazzio

Michael Zazzio

Fria radikaler och antioxidanter

Balans mellan fria radikalerÄr fria radikaler enbart skadliga eller kan de vara av godo och till och med nödvändiga?

Är det bra att stoppa i sig stora mängder antioxidanter eller kan antioxidanter i för stor mängd ha en skadlig inverkan på organismen?

En av Sveriges främsta experter – Michael Zazzio – bjuder på en lektion … klicka här

ζ

Bertil Wosk

Kosttillskottsexpert Bertil Wosk:

Bör man undvika antioxidanter?

Den 8 oktober 2015 presenterades en ny svensk studie som påstås visa att antioxidanter får hudcancer att sprida sig fortare. Många har blivit oroliga och undrar om de nu ska sluta äta antioxidanter. Det skriver Bertil Wosk i en uppföljande artikel som knyter an till en tidigare debatt om antioxidanter med professor Martin Bergö vid Sahlgrenska Cancer Center.

Läs mer … NEWSVOICE

Replik … NEWSVOICE

Citat: ”Antioxidanter förebygger cancer och det finns gått om studier som visar att antioxidanter även förebygger och skyddar mot en mängd andra kroniska sjukdomar. Alla vill ju bli gamla och antioxidanter skyddar mot de flesta ålderssjukdomar inklusive cancer. Att avråda från antioxidanter till de som är äldre kommer att leda till att fler drabbas av både cancer och en mängd andra sjukdom. Det gynnar varken individen eller samhället. Det gynnar bara läkemedelsindustrin.”

ζ

Tidigare inlägg i frågan:

 • Törs man äta kosttillskott med antioxidanter? … klicka här

ζ

Äntligen ett NEJ till GMO – men misshandeln av överviktiga barn fortsätter

00:11, 24 juni 2015 in Okategoriserad by Snabba Nyheter

.

Äntligen ett NEJ

ζ

Äntligen ett NEJ till GMO från regeringen
.

GMO-skärpta krav 1

GMO-skärpta krav 2

Äntligen

Regeringen vill förbjuda GMO som besprutas med växtgiftet Roundup … SVT ( 17:35 – ) … kan ses till tisdagen 30 juni.

Äntligen börjar en och annan politiker förstå att GMO är en politiskt strategisk fråga, en fråga som man förlorar val på. En eskalerande opinion mot GMO börjar bära frukt.

Kampen går vidare tills all GMO i djurfoder, livsmedel, lantbruk och skogsbruk är borta.
.

david suzuki -gmo.
↓ PM för dig som ännu inte gjort din hemläxa (klicka på bilden nedan) ↓
.

ζ ζ ζ

Misshandeln av överviktiga barn

– fortsätter som vanligt

– om professorn får bestämma

Claude-16_30-äter lite mindre och rör sig mer

.
Statsunderstödd barnmisshandel

Professor Claude Marcus upprepar sitt mantra ”äta mindre och springa mer” som kan rubriceras som utstuderad barnmisshandel …. SVT ( 17:35 – )

 • ”Sjukvården hjälper inte barn med fetma” … SVT  (helt sant)

Vården och dess ledare leder in föräldrar och barn på en väg som vi vet leder till en ännu större övervikt plus att barnen skuldbeläggs för att de misslyckas. I själva verket är barnen slagna på förhand och det borde var professor Claude Marcus som skuldbeläggs.

 • Lågkaloribantning och fettsnål kost (lightprodukter) … klicka här

Inte nog med att han göder överviktiga ungdomar, han magstympar därefter 13-åringar i ”kliniska försök” som han leder. Har vi blivit tokiga som tillåter detta?

 • 90 stycken operationer på barn och unga … icakuriren

Lyckligtvis finns det nu alternativ till kostråd som inte fungerar och till viktoperationer som ger uruselt slutresultat.

 • Oskuret är bäst! … PDF
 • Naturligt alternativ till GBP … PDF  (Sund o Slank – S o S)

Mer information om konceptet ”Sund o Slank” med fokus på hälsa där viktkontroll fås på köpet (utan svält och utan extra motion), kommer att publiceras nu under sommaren.

Att svälta är t.o.m. förbjudet och att röra på sig är bra, men det påverkar bara vikten marginellt (läs mer…).

Med start i Göteborg med omnejd (nu till hösten).

 • Snabbguiderklicka här
 • Frågor besvaras här … sos@kostdemokrati.se

Mer information följer nu under sommaren och vi startar med ett introduktionserbjudande för privatpersoner. Ett unikt utbildnings- och hälsokoncept.

ζ

Läkaren som vägrade ge upp – dokumentärfilmprojekt om Dr Erik Enby

21:15, 21 juni 2015 in Okategoriserad by Snabba Nyheter

.

säg nej till cancer

ζ

Klicka på bokbilden nedan
för en fördjupning

Erik-Enby-bok

Spännande bok i romanform
– där verkligheten överträffar dikten.

Kan beställas via Adlibris eller Bokus.
[läs gärna kundrecensionerna]

ζ


DOKUMENTÄRFILM

.
Läkaren som vägrade ge upp

– dokumentärfilmprojekt om Dr Erik Enby

Enbyfilm-PlusgiroEn dokumentär om Dr Erik Enby är på gång och hjälp behövs med finansiering. Vill du ge stöd så är bidrag välkomna till: Cultnet

Plusgiro: 320793-3  Skriv: Enbyfilm

Dr Erik Enby är för er som inte känner till honom känd för nedanstående.

Källa … VAKEN.SE


ζ

Kan cancer vara en svampväxt?

mikroskopEfter att ha mikroskoperat blod och andra kroppsvätskor från sjuka patienter i många år, har Erik Enby kommit fram till att alla kroniska sjukdomar har samband med mikrobiologisk växt i kroppsvätskor och vävnader. Efter att ha hittat svampliknande växt i cancersjuka patienter har han börjat utforska teorin att cancer i själva verket är svamp.

Skulle denna teori stämma, skulle det innebära en revolutionerande syn på den behandling som cancerpatienter får idag. Och ny kunskap, kan vara hotfull mot ett stort etablissemang.

Ny kunskap stör mer än folk egentligen
har en aning om”
, säger Erik Enby.

Dr Erik Enby förlorade sin läkarlegitimation 2007, efter att ha använt alternativa behandlingsmetoder. Missa inte filmklippet nedan med doktor Erik Enby. Av tretton läkare utsägs doktor Erik Enby till syndabock, trots att han inte gjort något fel alls, vår tids ”inkvisitionsdomstol” där godtycke råder och där den anklagade inte har någon talan alls.

Lyssna på doktor Erik Enby ↓ (vars forskning skulle kunna revolutionera cancerbehandlingen)

sek-money-heart-mDoktor Erik Enbys forskning hotade cancerindustrin där enbart cancermediciner omsätter 800 miljarder kronor per år plus hela forskningsindustrin som verkar vara på fel spår – som dock är lönande – så varför byta spår?

Ju fler som får cancer – ju mer pengar satsas på cancer. Ny kunskap hotar business as usual och cancerindustrins lobbyister drog igång en häxjakt och de försökte även tysta Erik Enby genom att på osakliga grunder beröva honom hans läkarlegitimation. Doktor Erik Enbys forskning vänder upp och ned på dagens cancervård – därför angrips han med full kraft av de som lever gott på cancerutvecklingen och våra skattemedel.

 • Cancerindustrin sålde kempreparat för över 800 miljarder kr 2014 – Så här luras vi av falsk cancerstatistik … klicka här

ζ

Erik Enby farlig läkare

.
Mediedrev

Om det ska råda likhet inför lagen och om det är doktor Erik Enbys fall som utgör rättesnöre inom svensk rätt – så kommer alla läkare som har med patienter att göra att förlora sina legitimationer.

LäkemedelsverketAtt läkemedelsindustrin försvarar sina ekonomiska intressen är väntat, men det är anmärkningsvärt att media och svenska myndigheter dansar med runt ”guldkalven” (cancer). Ingen verkar bry sig om medborgarna eller att bekämpa cancer på riktigt, såsom doktor Erik Enby gjort, som vikt sitt liv i sökandet efter sjukdomars innersta väsen.

Tacken för detta banbrytande forskningsarbete är inte att bli nominerade till ett Nobelpris, utan det blev ett kränkande gatlopp i Publik Service (SvT och SR) och i tidningar, plus att svenskt rättsväsende utan saklig grund försökte ”vingklippa” Erik Enby genom att beröva honom hans läkarlegitimation. En samlad komplott mot det som hotar cancerindustrin.

ζ

Dr Erik Enbys forskning

– som gjorde att han titulerades ”en av Sveriges farligaste läkare i Sverige”

Vad de flesta medborgare inte vet om är att läkarlegitimationen sitter löst om man hotar läkemedelsindustrins monopol på cancer (eller andra lönsamma sjukdomar). Läkarlegitimationen kan dras in om man är ”olydig” och följer sin inre kompass, om man tänker själv utanför givna ramar. Detta vet alla forskare och läkare om, vilket får dem att ”hålla sig på mattan”. Fallet doktor Erik Enby visar vad som händer om man utmanar mäktiga intressen som lever på ohälsa, som inte alls vill att vi ska bli friska.

Vanligt är att man drar in läkarlegitimationen efter pensionsåldern för att inte skapa rubriker. Då undergräver man trovärdigheten hos de läkare som vägrar att flyta med strömmen likt badankor.strypkoppel-bw

Detta sätter ”stryp-koppel” på fritänkande läkare, där karriären lätt kan strypas och där man kan bli berövad sitt legitimation och sitt jobb som läkare. Doktor Erik Enby är en läkare på tusen – som vågar utmana gamla ”sanningar” och som driver utvecklingen framåt.

Erik-Enby

Doktor Erik Enby lät sig inte kuvas eller tystas (han såg ju med egna ögon i sitt professionella mikroskop att det fanns ett tydligt samband mellan svampväxt och cancer), och för detta blev anklagad för att med ”ovetenskapliga” metoder vållat en kvinnas död 2004 och fick plikta med sin läkarlegitimation vid 69 års ålder (det blir färre efterforskningar och mindre rubriker efter pensionering).

Denna form av rättsövergrepp vill man inte ska komma till allmänhetens kännedom och speciellt inte när det får konsekvensen att cancersjuka förnekas den bästa vården. Här pratar vi tiotals människoliv, varje dag.

doctors_9-3-1Vad man inte talar om är att vården inte upptäckte kvinnans cancer förrän efter ungefär ett år (trots tumörmisstankar och flera läkarbesök), och vad ingen säger är att kvinnan träffade fem läkare inom sjukvården (Helsingborgs lasarett med ”Sveriges bästa cancerspecialister och cancervård”), innan hon sökte upp doktor Erik Enby för konsultation och ingen berättar heller att hon därefter träffade ytterligare fyra läkare inom vården och även genomgick en canceroperation.

Därtill tre legitimerade privatläkare och terapeuter. Bland alla dessa läkare och cancerspecialister, varav flera ledande i Sverige, ansågs Erik Enbys konsultation vara vållande då den var ”ovetenskaplig” (han agerade ju utanför given box, vilket är helt otillåtet). Under 30 år har ingen dött av kosttillskott i USA, men i Sverige blir doktor Erik Enby anklagad för detta.

Man bortsåg helt ifrån han faktiskt botade många, även svåra fall, fler än vad vården klarade av (enligt tillgänglig statistik). Att han heller aldrig någonsin avrått någon från konventionell behandling, det faktum bortsågs också ifrån. Domslutet var utstakat från början.

ζ

Svensk rättsröta kommer i dagen

piratflagga2Detta innebär i klartext att våra rättsskipande myndigheter är kapade – vilket självfallet är synnerligen allvarligt och oacceptabelt i vårt land som gör anspråk på att vara en demokratisk rättsstat, där opartiskhet och likhet inför lagen påstås gälla.

Det innebär att svenska medborgare förvägras den bästa cancervården – av våra egna tjänstemän. Heltokigt!

De övriga tolv inblandade läkarna och terapeuterna hade agerat efter vedertagen praxis och gick således fria, enligt denna oskrivna lag. Vad utmärkte då doktor Erik Enby bland alla dessa specialister, varav ledande cancerläkare?

blodkropparJo, doktor Erik Enby behandlar blodet och infektioner med naturliga vitaminer, mineraler och antioxidanter, vilket också behandlar blodklumpning och svampväxt (och cancer). Detta helt utan patenterade cancerläkemedel och utan biverkningar.

Istället för att slå ut patienternas immunförsvar, stärker han det, vilket också minskar risken för att cancern ska komma tillbaka. Men det gäller att komma under behandling tidigt och att fullfölja behandlingen – för bästa resultat.

ζ

Doktor Erik Enbys ”brott”

Doktor Erik Enbys ”brott” var två konsultationer (med två veckors mellanrum) och att han bland annat ordinerade korallmineraler som löste upp kvinnans klumpade blod (som klart framgick under mikroskop) och att han ordinerade naturliga medel mot infektionen i blodet.

Att kvinnan avled av cancer (som varannan cancerpatient gör), är knappast något som bör ligger någon av dessa 13 läkare och terapeuter till last, allra minst doktor Erik Enby som ju faktiskt gjorde en positiv insats genom att lösa upp blodets klumpning och genom att behandla infektionen (och kanske hade utgången varit en annan om denna behandling satts in mycket  tidigare?).

Themis_JusticeDen direkta dödsorsaken var självmord och egentligen var ”brottet” redan preskriberat – men det stoppar inte cancerindustrins lobbyister inom våra myndigheter.

Om detta är rättsväsendets likare för att dra in en läkares
legitimation och om det ska råda likhet inför lagen, så lär
vi snart inte ha några legitimerade läkare kvar.

Han hade ju forskat på blodet inom förbjudet område och funnit ett tydligt samband mellan infektioner, svampväxt och cancer. Han visade att en bröstcancertumör i ett fall var en sporsäcksvamp (!).

Denna forskning var dock ett grovt övertramp långt utanför givna tillåtna ramar och straffet blev indragen läkarlegitimation. Hur skulle det se ut om detta spred sig och om nästa storsäljare – cancermediciner – skulle droppa?

Kvinnan sökte aktivt alternativ hjälp och doktor Erik Enby bidrag var ofarliga, men mycket effektiva kosttillskott, som bland annat upphäver klumpning av blodet (som sker vid infektion, och även vid cancer). Och med hjälp av korrekt dosering av vitaminer, mineraler och antioxidanter stärks kroppens immunförsvar och tillväxten av svampar och andra mikrober avstannar, ofta tillräckligt för att kroppen ska hinna rensa ut dem. Även cancertumörer påverkas och kan helt försvinna.

Det är inget ovanligt att cancerpatienter dör trots behandling, det gör i snitt 68 svenskar per dag, varannan cancerpatient. Ingen kan bota alla, inte ens Tullio Simoncini eller Erik Enby, men mycket pekar på att de kan hjälpa betydligt fler än vår skattefinansierade vård. Och detta är sant tills vården har motbevisat det. Att prova och utvärdera är som sagt billigt, enkelt och det går snabbt. Det kallas att forska.

tystnad-svGenom att beröva läkare deras läkarlegitimation försöker man tysta röster som hotar ”business as usual”, läkare som är nyfikna, som tänker själva och som arbetar med patienternas bästa framför ögonen.

Därefter framförs denna av-legitimering i alla möjliga och omöjliga sammanhang, för att stryka under att vederbörande inte längre är trovärdig och att man således ej bör lyssna på vederbörande (som ju är en ”brottsling”). Och de flesta vanliga medborgare går på det och förfasas över ”bluffdoktorer”. Medborgarna blir dubbelt lurade.

StrålbehandlingOch visst har de brutit mot en oskriven lag, de har satt sann vetenskap och patienternas bästa framför läkemedelsindustrins intressen. Hur skulle det se ut om det synsättet började sprida sig? Då skulle ju läkemedelsindustrin förlora kunder och sälja mindre.

Det finns inga kliniska vetenskapliga studier på att de operationer, cellgifter och den strålning som vården tillämpar utgör ”best practice” – tvärtom har Socialstyrelsen i sina rapporter konstaterat att de endast har en försumbar effekt på dödligheten i cancer. Det hindrar dock inte att vården fortsätter att göra det som de brukar göra, då det är mycket lönsamt för cancerindustrin.

Här är tvärtom mest lönsamt – Ju sämre resultat de presterar, ju fler med cancer, ju större forskningsanslag och ju större förtjänst på ökad försäljning av mediciner, direkt eller mot biverkningar. Medlöpare belönas med frikostiga forskningsanslag.

Nu kommer mer studier på att cytostatika (och strålning) ÖKAR risken för fortsatt cancer … Kemoterapi ger mer cancer

ζ

Lydig?

Vill vi ha lydiga läkare som sätter läkemedelsindustrin framför patienternas bästa? Även när de vet bättre? Eller ska vi ta fighten mot cancer på riktigt? Om vi vill ta fighten mot cancer på riktigt så måste vi agera.

Enbyfilm-PlusgiroNu kan du stödja dokumentärfilmen om Erik Enby som avslöjar en osannolik rättsröta som syftar till att ingenting får störa nuvarande cancerutveckling – som är mycket lönsam för ”forskare” och för läkemedelsindustrin.

Det räcker inte att säga ”Nej till cancer”. Vi måste avskaffa den censur och det monopol som idag råder runt cancer (och andra sjukdomar, som t.ex. allergi).

Ett monopol och en censur som motarbetar våra möjligheter att förebygga och behandla cancer på ett effektivt sätt. Vi måste också åtgärda den inkompetens alternativt korruption som råder inom våra myndigheter.

ansvarDet som nu måste ske är att doktor Erik Enby utan ytterligare dröjsmål får tillbaka sin läkarlegitimation och att han ersätts för förlorad arbetsinkomst under de år han på osaklig grund varit berövad sin legitimation. En ursäkt är också på sin plats.

Sedan måste vi kräva att ansvariga myndighetstjänstemän träder fram och på ett sakligt och opartiskt sätt förklarar sig. Att beröva en läkare sin legitimation är ett allvarlig ingrepp som måste vara grundad på ett rättssäkert sätt. Här är respektive tjänsteman ytterst ansvarig för att detta sker på ett korrekt sätt enligt lagens bokstav. Detta har INTE skett i doktor Erik Enbys fall – tvärtom.

Här finns inget utrymme för inkompetens, partiskhet eller uttalat oansvarigt och godtyckligt beslutsfattande. Vill vi ha lydiga tjänstemän och lydiga läkare som låter läkemedelsindustrin styra cancerutvecklingen – till att mycket snart varannan svensk drabbas av cancer.

Låt oss säga NEJ till denna utveckling.

lydigVill vi ha forskare, läkare och tjänstemän som lyder under läkemedelsindustrin?

ζ

Husrannsakan och polisförhör – strax innan jul (december 2014)

Eftersom doktor Erik Enby inte låter sig kuvas så fortsätter gatloppet för doktor Erik Enby och nu engageras svensk polis i försöket att mörka doktor Erik Enbys forskning innan den kommer till allmän kännedom. Hur kommer cancerpatienter att reagera då effektiv behandling – utan biverkningar – förnekas dem?

polisförhör-mEn tidig morgon december 2014 tränger fyra poliser in i doktor Erik Enbys och hans polioskadade fruns våning och gör en husrannsakan. De beslagtar hans dator och medan två poliser tar honom till polisstationen och låser in honom i ett förhörsrum genomsöker de två andra våningen. Den nu i hög ålder helt förlamade hustrun följer razzian bokstavligt och bildligt paralyserad.

Två månader senare får han tillbaka en del av det beslagtagna materialet. Samtidigt med hans 78 årsdag  i maj 2015 publicerar ett internationellt forskarteam forskningsresultat som ger hans teori fullt stöd och veckan därpå kommer en annan studie som ger fullt stöd för hans behandlingsmetod.

Polisen ringer också upp doktor Erik Enbys patienter för att förvissa sig om att han inte botar någon cancer.

Inget åtal har väckts. Fabricerade påståenden som i radio gick ut till hela svenska folket står fortsatt oemotsagda.

 • Erik Enbys kommentar till Sveriges Radios yttrande 2014-10-13 om “Kropp och Själ”, P1 … klicka här (där rök publik services opartiskhet och saklighet all världens väg). Vad finns då kvar som motiverar tvingande licensavgifter?

Varför medverkar medarbetarna på P1 till att mörka och motverka lovande cancerforskning? Ett angrepp på hela svenska folkets möjlighet att både förebygga och behandla cancer. Är de dumma eller köpta?

Patienter rycker ut och försvarar doktor Erik Enby (som aldrig skadat någon patient) – men de verkar tala för döva tjänstemannaöron. Ett utdrag ur Erik Enbys bok ”Blod, Mod och Envishet – På jakt efter sjukdomarnas väsen”, sid. 252-255:

Personer inom hälso- och sjukvården som försöker hitta alternativa vägar till bot och bättring för patienterna lever farligt. Det visar fallet Erik Enby. Här skriver nio före detta patienter om den rättsvidriga process som dragits igång av myndigheter och media.

 • Nio patienter till dr Erik Enbys försvar … PDF

Våra myndigheter har förvandlats till läkemedelsindustrins propagandaministerium och en modern form av inkvisitionsdomstol (som tror att de kan göra som de vill, även bryta mot lagen). Däremot har doktor Erik Enbys forskning och hans fall uppmärksammats av oberoende organisationer som ger sitt stöd. Nyligen fick doktor Erik Enby 2015 års utmärkelse för en livslång gärning i humanismens tjänst … klicka här


Och föreningen SARA tilldelade nu under
veckan doktor Erik Enby den välförtjänta titeln:

”Extra Legitim Läkare”

(klicka på bilden nedan för att förstora den)

Extra-legitim-läkare

Socialstyrelsen_folkperspektiv

Extra Legitim Läkare

När Socialstyrelsen är blockerad i såväl mikrobiologisk kompetens som i social empati, så tvingas Föreningen SARA att ta saken i egna händer och återupprätta Erik Enbys förlorade heder genom att åter ge honom tillbaka hans legitimitet som läkare. Detta tillkännagivande gavs vid på SARAs 25-årsdag i Uppsala. Vittnen vid scenen var också den vetenskaplige vapendragaren Ingemar Ljungqvist, f.d cancerpatienterna Lena Forsberg, Siv Wernborg och Viola Jansson. Och också den verkliga drivkraften bakom Eriks engagemang att finna sjukdomarnas gåta; hans hustru Gunnel Enby.

jubileumsgirot-juni-2015Den 17 juni firade föreningen SARA sitt 25-årsjubileum i Uppsala. Det blev en spännande och högtidlig tilldragelse. Förutom intressanta föredrag med stor bredd, så hade föreningen SARA:s styrelse beslutat att tillerkänna Dr Erik Enby hederstiteln Extra Legitim Läkare i samband med jubileet.

Utnämningens legitimitet materialiserades i form av en för tillfället särskild utformad legitimation, i vilken titeln motiverades. Det var med stor stolthet som Erik Enby mottog utmärkelsen.

ζ

Stöd cancerforskningen – på riktigt

Enbyfilm-PlusgiroSå om du vill att man ska forska på cancer på riktigt – då är ett bidrag till dokumentären den bästa gåvan, en bra investering. En dokumentär som kommer att skaka om de potentater som struntar i medborgarnas livskvalitet och som i första hand värnar läkemedelsindustrins monopol på forskning och behandling – trots att dödligheten i cancer nästan är lika stor idag som för 20 år sedan. Har det aldrig slagit dem att de kanske är på fel spår?

Nu behövs nya infallsvinklar och ny kunskap, annars har vi snart alla cancer.

Om inte folket ingriper så kommer dansen runt guldkalven (cancer) att eskalera, tills vi alla drabbas av cancer eller tills skattepengarna tar slut. Endast folket kan stoppa detta vansinne, som nu med full kraft även drabbar våra barn.

(klicka på bilden nedan)

Tillfälle för dig som är intresserad av hälsa (halva priset till 1 mars)

23:36, 24 februari 2015 in Okategoriserad by Snabba Nyheter

Ny forskning visar oväntad kraft i eko-odlingar

17:35, 8 januari 2015 in Okategoriserad by Snabba Nyheter

.

ny-stor-studie

Endast 8 % skiljer

Handelsavtal-med-USA-är-en-lönndörr-shortEkologisk odling gav i genomsnitt 19,2 procent mindre skörd, men skillnaden krympte till bara 8 procent med välkända metoder som växtrotation eller genom multiodling som går ut på att odla mer än en sort samtidigt.

Detta faktum ger unika förutsättningar för svenskt småskaligt lantbruk att blomstra – om vi stoppar särintressen som jobbar för att ta död på svenskt lantbruk genom att föra in GMO, för att de själva ska kunna styra marknaden. Om dessa särintressenter lyckas så blir vi alla underställda kost-, kemi och läkemedelsindustrin – vilket kommer att kosta oss skjortan, vårt välstånd och till slut kanske livet.

Det är värt mödan att ta befälet över sin och sina närmastes livskvalitet.

öre-2-6

Icke-GMO-foder fördyrar idag produktionskostnaden med
2,6 öre per liter mjölk och med 77 öre per kilo fläskkött.

Man försöker lura och tvinga svenska bönder att sälja ut sin främsta konkurrensfördel för en spottstyver. Sedan kan t.ex. Arla spela ut bönder mot varandra i Sverige, Danmark och Tyskland och mer eller mindre ta över marknaden och vi skulle tvingas att acceptera det som erbjuds till det pris Arla sätter. Arla skulle då bestämma  både utbud och pris (både mot bönder och konsumenter), och således kunna styra sin egen vinst. Allt på bönders och konsumenters bekostnad, som skulle berövas sin valfrihet (och GMO i mejerivaror, vare sig man vill eller ej)..

Hur ta befälet?
En bra första steg redovisat i slutet på inlägget.
På köpet blir du en medveten medborgare som slipper bli grundlurad.

ζ

bönor (string-beans)

Ekologiskt odlade bönor ger lika stora skördar som konventionellt odlade
enligt en ny stor studie som omfattar mer än tusen odlingsförsök.
.

SvD 7 januari 2014

Ny forskning – ekoodling bättre än sitt rykte

Ekologisk odling är mer produktiv än vad man tidigare trott, visar en analys gjord av forskare vid Berkeley-universitetet. I genomsnitt får ekobönder skördar som är endast 19 procent mindre än konventionella odlare. Men kritiska forskare menar att ekobönder ofta gjort sig beroende av att köpa organiskt gödsel från konventionella producenter.

Debatten kring den ekologiska odlingens för- och nackdelar har varit intensiv under hösten. I en debattartikel i SvD skrev fyra forskare vid lantbruksuniversitetet SLU att ”hundra procent ekologisk odling skulle vara en katastrof för framtida livsmedelsförsörjning och innebär större belastning på miljön till en hög kostnad.”

SLU-forskarna hänvisade till jordbruksstatistik och hävdade att skördarna med eko-odling minskar med 30 till 60 procent beroende på vad som odlas. Argumentet bemöttes av andra forskare som pekade på att SLU:s egna tioåriga försök utanför Piteå visat att ekologisk och konventionell odling gav lika stora skördar.

Nu har forskare vid Berkeley Food institute gjort den hittills största analysen av skillnaderna i avkastning och enligt den ligger sanningen mitt emellan: gapet varierar från 0 till 30 procent.

Ekologisk odling gav i genomsnitt gav 19,2 procent mindre skörd, men skillnaden krympte till bara 8 procent med välkända metoder som växtrotation eller genom multiodling som går ut på att odla mer än en sort samtidigt.

– Överlag verkar skillnaden ha överdrivits. Snittet var 19 procent, men det finns också regioner och växtsorter där skillnaden kan vara större. Det största gap vi hittade var för rotfrukter och det var inte mer än 30 procent, säger Claire Kremen som är professor i miljövetenskap vid Berkeley till SvD.

Även för spannmål som vete och korn var gapet nära 30 procent, men för exempelvis legymer som bönor, ärtor och linser såg forskarna ingen skillnad alls. Noll skillnad noterades även för havre, äpplen och tomater.

Berkeley-forskarna har vägt samman 115 studier med data från mer än 1000 odlingsförsök med 52 växtsorter i 38 länder. Det gav ett dataunderlag som var tre gånger större än i någon tidigare forskningsgenomgång.

Claire-KremenClaire Kremen påpekar att möjligheterna att öka skördarna med konstgödsel inom det konventionella jordbruket har minskat. Med tanke på det växande behovet av livsmedel de kommande 50 åren finns det därför starka skäl att mer ingående utreda möjligheterna att öka produktionen med hjälp av ekologiska metoder.

– Vi tror att skillnaden går att minska ännu mer och i flera fall elimineras, säger Claire Kremen.

Hon efterlyser växtförädling som är anpassad för uthålliga odlingsmetoder. Det större skördegapet för spannmål som vete och korn, men även ris och majs, menar Claire Kremen hänger ihop med att växtförädlingen i många år varit inriktad på att möta behoven inom det konventionella jordbruket.

Berkeley-forskarna betonar att ekologisk odling inte i alla avseenden kan påstås vara ett uthålligt produktionssätt.

– Det finns inte en metod som passar i alla sammanhang. I framtiden måste forskningen gå in mer i detalj på vilka metoder som lämpar sig för olika grödor och regioner, säger Claire Kremen.

Holger Kirchmann som är professor i växtnäringslära vid SLU i Uppsala, och var en av författarna bakom den uppmärksammade debattartikeln, säger att ekologisk odling enligt svensk skördestatistik ger 20 till 50 procent mindre skördar.

– I jordbruket är mängden växtnäring som tillförs grödor via gödselmedel avgörande för hur stor skörden blir. På lantbruk med kreatur är skördeskillnaderna mellan ekologisk och konventionell produktion normalt inte särskilt stora.

– Men i Sverige och övriga länder tillåts att ekobonden köper kreatursgödsel, kompost och andra organiska gödselmedel från konventionell produktion. I praktiken beror de ekologiska skördarnas storlek på hur mycket gödselmedel ekobonden köper från konventionell odling, säger Holger Kirchmann.

Källa … SvD 3 januari 2015 (klicka för fler länkar i ämnet)

ζ

kor_på_beteSvenska kor som producerar mejerivaror

Kommentar

Således ingen större skillnad i avkastning mellan ett utarmande jordbruk som kräver konstgödsel och växtgifter, jämfört med ett hållbart ekologiskt. Men som framgår av artikeln krävs naturgödsel och det får man bland annat av kor (och om de går ut och betar så sprider de själva sin gödsel).

Således behöver vi ännu fler mjölkbönder än idag och det är möjligt först när mjölkbönderna får betalt för sitt arbete. Då slipper vi också GMO och en massa antibiotika i våra mejerivaror, om vi köper svenskt.

 • FAIRTRADE för svenska mjölkbönder – såklart … klicka här

Nu har vi fått ytterligare ett argument för att värna svenska mjölkproduktion och det är att vi behöver våra mjölkkor för att de producerar naturligt gödsel som vi behöver för ekologisk odling (för smakens, hälsans och miljöns skull).

En bra strategi är att producera det som medvetna konsumenterna efterfrågar och medvetna konsumenter väljer bort lightprodukter, margariner i alla dess former och GMO. De väljer främst ekologisk mat, gärna lokalt producerat.

Rekordstor efterfrågan på ekologisk mat. Suget efter ekologisk mat och dryck är rekordstort i Sverige. Bara under det första halvåret 2014 steg ekoförsäljningen med runt 30 procentDN

VETE. Att det moderna högavkastande vetet (Triticum aestivum) fungerar bäst med konstgödsel var dock ingen överraskning, men trots allt var skillnaden inte större än 30 %.

 • Brödberoende – hur det moderna vetet gör dig fet och skadar din hälsa … klicka här
 • Studie: ALLA får läckande tarm av gluten från modernt vete! … klicka här

Ett inlägg nedan av en forskare vid Centrum för uthålligt lantbruk, SLU. Det finns klokskap även inom Sveriges lantbruksuniversitet (SLU), även om GMO-krämarna där har ett starkt fäste.

 • Mångfald slår enfald även inom jordbruket … SvD

Sverige har unika möjligheter att producera ekologisk mat, det gäller bara att ta tillvara dem. Och det kan vara klokt att satsa på andra grödor än vete. Tyvärr finns de mörka krafter som vill sänka svenskt småskaligt lantbruk så att vi istället ska bli beroende av globala företag som vill styra vår mat

Nu senast tyckte någon i en ledare i GP med rubriken ”Ekologiskt kan bli bättre” att man borde tillåta genmanipulering och ändå kalla det ekologiskt. Det väcker frågan om det finns någon gräns för mänsklig dumhet? Eller är det så att alla kan köpas?

 • Fler köpta professorer om ekologiskt jordbruk … klicka här

Eller vill man tävla med USA om att odla fram ännu mer sofistikerade superogräs, döda ännu fler bin, öka antalet cancerfall och sträva efter att antalet barn med autism ska bli fler än vartannat barn? För vad?

 • Forskare: Hälften av alla barn kommer att vara Autistiska år 2025 … klicka här

USA är ockuperat av kost-, kemi- och läkemedelsindustrin. Vad kommer att hända med landet om vartannat barn föds autistiskt, tillsammans med en epidemisk utbredning av cancer, diabetes, demens och fetma? Då måste istället andra kontinenter exploateras.

I Pia Hellertzs recension av boken ”HOTET MOT LIVET – Den Genetiska Manipulationens Dolda Agenda” Av F. William Engdahl finns ett citat som Hitler lär ha sagt:

”Vilken lycka för regeringarna
att människorna inte tänker!”

Att folket ägnar sin tankeverksamhet på mer vardagliga ting och att folket låter sig styras av auktoriteter, det förstod kost-, kemi- och läkemedelsindustrin tidigt och de visste också hur de skulle styra politiker (som är ett lätt byte för professionella lobbyister).

Cirkeln var sluten och snabbt utvecklades ohälsoindustrin till världens mest inflytelserika och lönsamma bransch, som idag är tillräckligt rik för att kunna påverka eller köpa nästan vem som helst inom utbildning, vård, forskning, myndigheter och inom den politiska sfären.

De som agerar utanför industrins ramar placeras snabbt i kylan (det ser våra myndigheter till), vilket får de flesta att hålla sig på mattan (de vill inte riskera sin karriär, sin legitimation och sitt jobb). De sitter fast.

Så om folkhälsan, vården och välståndet ska kunna räddas krävs att folket vaknar upp och ta befälet. Ingen annan tar det ansvaret eller gör det jobbet. Det enda som krävs för att ondskan ska segra är att rättfärdiga människor gör ingenting.

tumme-upp-approvedEn bra början är att informera sig själv och att rösta med fötterna, dvs. köpa svenska mejerivaror och svenskt kött, samt att bilda opinion. Det räcker att 5 % av medborgarna aktiverar sig, för att ruska om etablissemanget, för att göra skillnad.

För endast 190 kronor får ett hushåll både kunskap (i brevlådan) och ett aktivt opinionsarbete (via föreningen SARA) under hela 2015. Billigare och bättre än så kan det knappast bli.

ζ

david suzuki -gmo

Du som ännu inte satt dig in i GMO-frågan, klicka här

Ljus från surfplatta stör nattsömnen

22:45, 27 december 2014 in Okategoriserad by Snabba Nyheter

Hoppa till verktygsfältet