S o S – Sund och Slank (utan kirurgi)

.

SoS-sund-o-slank-utan-kirurgi

OBS. Missa inte föreläsningarna i Falköping och Göteborg den 11 respektive 12 september 2015.

KORT SAMMANFATTNING

Team Kostdemokrati har utvecklat ett slagkraftigt alternativ till Gastric Bypass-operation – det självklara valet som i en ärligt fight slår knockout på viktoperation.

Vår första provelev, som tidigare hade provat ”allt” (även LCHF) gick ner 24 kg på 18 veckor, utan svält och utan extra motion. Se resultatet i videoklippet nedan!

Se hela föreläsningen (tre delar) … klicka här

Facebook-SoS-GBPStäll frågor på Facebook … ”Gastric

Skicka intresseanmälan till …. sos@kostdemokrati.se

Läs även … Sista minuten chans (i Falköping och i Göteborg)

S o S (mer info) … klicka här

ζ


FÖRDJUPNING

Diabetiker är särskilt utsatta för risken att utveckla fetma

Diabetiker är särskilt utsatta för risken för att utveckla fetma på grund av relativt höga insulinnivåer (som gör att fett lättare lagras). Nedanstående SoS-koncept (Sund o Slank) tar inte bara fighten mot fetma – utan även fighten mot diabetes. Det finns mer än en miljon diabetiker och prediabetiker i Sverige vars följdsjukdomar utgör ett stort lidande, förtidig död och en hög belastning på sjukvården.

Genom att ta fighten mot både fetma och diabetes så tar vi också fighten mot cancer, hjärt- och kärlsjukdomar, njursjukdomar, demens, ögonsjukdomar, nervskador, cirkulationssjukdomar som ofta leder till amputation, med flera andra kost- och diabetesrelaterade sjukdomar. Trycket på sjukvården skulle minska markant.

En av våra testelever (kvinna 35+) visade sig ha ett högt blodsocker, hon hade utvecklat en hög insulinresistens och var således på god väg att utveckla åldersdiabetes (diabetes typ 2) trots sin relativt unga ålder, med risk att hamna i ”naturalförloppet” – vilket innebär att bli kontinuerligt allt sämre och kräva alltmer vård. Denna utveckling vände vi nu på med hjälp av en anpassad kost (naturlig mat).

Många klarar att på egen hand förbättra sin hälsa och kontrollera sin vikt med hjälp av LCHF, men det fungerar inte för alla. Speciellt kvinnor kan få problem då kvinnor hormonellt sett fungerar på ett annat sätt än män. För de som behöver hjälp och support finns det nu ett icke-kirurgiskt alternativ – SoS (Sund o Slank), ett smart sätt att normalisera sin vikt. Kunskaper och insikter om hur människokroppen fungerar, och om kost och hälsa får man på köpet.

ζ

trött-på-övervikten

TRÖTT PÅ ÖVERVIKTEN

GP 2015-08-30

Jag blir tröttThomas Knutsson hade bestämt sig. Han ville gå ner i vikt och siktade på tvåsiffrigt. Tre månader efter operationen har den 51-årige fembarnspappan nått sitt mål. I dag väger han 98 kilo.

Själv bestämde han sig för en fetmaoperation efter att ha funderat både länge och väl i minst sex år. Under tiden har han också prövat alla tänkbara metoder för att bli av med sina överflödiga kilon – från Viktväktarna till LCHF, GI och andra dieter.

Som mest lyckades han gå ner 13 kilo, men bara för att snart falla tillbaka i gamla vanor och öka minst lika mycket i vikt igen.

Jag blir trött av att väga för mycket. Och min kropp har tagit skada, säger Thomas och räknar upp alla mediciner han måste äta mot diabetes, högt blodtryck och höga blodfetter.

För en tid sedan drabbades han också av gikt (ledinflammation) och svårläkta sår på benen. Båda knälederna har han tidigare tvingats byta ut.

Läs hela artikeln … GP


Det finns risker

Kommentar

Thomas har som mest vägt över 140 kilo, vilket innebär att hans BMI låg nära 45 (178 cm lång) och inför operationen vägde han 122 kg (vilket motsvarar ett BMI på 38,5). Med tanke på de konsekvenser som övervikt medför så är det inte konstigt att många väljer att viktoperera sig och för att slippa stå i kö betalar många privatpersoner själva operationen som kostar mellan 80.000 och 120.000 kronor.

Om man har försökt ”allt” men ändå går upp i vikt, så är det lätt hänt att man ser viktoperation som en sista utväg och att man blundar då omedvetet för de risker som finns och de biverkningar som följer efter en operation, bland annat en kronisk brist på vitaminer och mineraler.

Citat: Nu väntar i stället kosttillskott med vitaminer och mineraler för resten av livet. Och betydligt mindre portioner. Efter operationen går det bara att äta 1–2 deciliter mat per gång. Men i princip behöver man inte avstå från något som man tycker om.

Att man inte behöver ”avstå från något som man tycker om”, är inte sant. Operationen innebär stora begränsningar beträffande vad man KAN äta och om man inte ser upp så är risken stor att man efter 5 – 10 år har blivit fet igen, Det finns även stor risk för att utveckla alkoholism.

Om man verkligen sätter sig in ämnet så inser man att Gastric Bypass-operation inte är någon bra lösning. En del klarar operationen någorlunda bra och biverkningarna går att leva med, även om de påverkar livskvaliteten i negativ riktning. Sedan finns det de som far mycket illa på grund av operationen och som det inte finns någon bot för, varför de blir hänvisade till att klara sig själva så gott det går. Hur det går, vet man först efteråt.GBP-meny

Om man väger den viktnedgång som viktoperation ger mot de biverkningar som uppkommer efter operation, så överväger biverkningarna kraftigt.

Många viktopererar sig för att förbättra sin hälsa men försämrar istället sina möjligheter att upprätthålla en god hälsa. Frågan är om offentligt finansierad sjukvård ska utföra ingrepp som försämrar hälsan när det finns kostnadseffektiva alternativ som ger bättre resultat.

 • Viktigt att tänka på efter en Gastric Bypass-operation … kom-ihåg-lapp
  • Kostråd för dig som är Gastric Bypass-opererad … klicka här

Vad för livskvalitet är detta?

ζ
.

Ett naturligt alternativ till Gastric Bypass-operation

Kompetensutveckling

Team Kostdemokrati har under fem års tid utvecklat och testat ett icke-kirurgiskt alternativ som skulle kunna hjälpa de flesta och den enda ”biverkningen” utgörs av en förbättrad hälsa och kunskap om hur man själv kan förbättra sin livskvalitet – ”egenkontroll”.

Alternativet är uppbyggt som ett ”utbildningspaket” med kurser på plats och på distans, hälsoundersökningar och support – en spännande hälso- och kunskapsresa som snabbt ger resultat för de som satsar helhjärtat och fullt ut.

healthGör som en av våra ”testelever” som gick ner 24 kg på 18 veckor och vars midjemåttet minskade med 20 cm – en kvinna som före det hade provat ”allt” (även LCHF) men vikten gick upp ändå och ohälsoproblemen började göra sig påminda på olika sätt.

Det har nu gått sju månader och viktreduktionen ligger nu på minus 30 kg och med ett BMI på 27 (startade med ett BMI på 39). Nu återstår bara 5 kg till ett BMI på 25. Detta har skett utan hunger och utan extra motion.

Det har även skett på ett sådant sätt att det är relativt ”enkelt” att efter viktminskning kunna kontrollera sin vikt och samtidigt kunna äta sig mätt på naturlig och god mat. På köpet har ett högt blodtryck normaliserats och risken för framtida ohälsa har därmed reducerats, utan några som helst nackdelar eller något annat negativt.

Till skillnad från rn Gastric Bypass-operation som inte kan göras ogjord, så är SoSkonceptet reversibelt. De som så önskar, kan strunta i allt det som de har lärt sig och återgå till sin gamla livsstil och återigen bli feta och hamna i ohälsoträsket. Vi tror dock att det är få som vill det.

Däremot är det många, om inte merparten, som inom en tioårsperiod ångrar sin viktoperation och som skulle vilja ha sin Gastric Bypass-operation ogjord. Men det går inte att återställa magens och tarmarnas normala funktion efter en Gastric Bypass-operation, varför det är viktigt att tänka efter FÖRE.

Även testelev två gjorde en liknande viktresa: minus 20 kg och minus 24 cm på 17 veckor. Samtliga delar i konceptet är utförligt testat på tusentals människor under flera decennier. Det som är unikt är att vi har sammanställt det bästa som vi har funnit och vi har byggt upp ett kraftfullt koncept där de olika bitarna samverkar mot samma mål – att optimera hälsan både på kort och lång sikt (där vikt bara är en pusselbit). Detta koncept passar alla som vill öka sin livskvalitet (inte bara överviktiga), inte minst elitidrottsmän som skulle kunna öka sin prestationsförmåga och minska sin sjukfrånvaro.

S o S – konceptet vilar på vetenskap, beprövad erfarenhet och godkänd medicinsk utrustning medan viktoperationer främst vilar på en studie som heter ”Swedish Obesity Study”, vilken inte ens handlar om Gastric Bypass och där studiens resultatet har blåsts upp med hjälp av statistisk manipulation, genom att redovisa relativ procent (28 %) i stället för att redovisa absolut procent (1,4 %), vilket vore mer ärligt. Är syftet patienter ska luras till att viktoperera sig?

Vi kallar vårt utbildningspaket för S o S (Sund o Slank) med betoning på hälsa och livskvalitet (automatisk viktkontroll får man på köpet – helt naturligt). Detta paket kommer nu att erbjudas landsting, företag och privatpersoner (ett introduktionserbjudande som är värt 24.700 kr för privatpersoner).

Läs mer … S o S (Sund och Slank) … klicka här

Se den videofilmade föreläsningen som förklarar mer om hur det fungerar och som visar på RESULTAT.

video
(klicka på ”VIDEO” ovan)

En föreläsning i tre delar:

I. Allmänt om hur kost påverkar hälsa
II. Alternativet till viktoperation
III. Medicinsk teknikutveckling

klicka på flyern nedan för att läsa mer och se föreläsningen

ζ

Introduktionserbjudande

(värt 24 700 kronor för privatpersoner)

Investering i livskvalitetS o S – konceptet kommer nu att erbjudas landsting, kommuner, företag och privatpersoner. En privat Gastric Bypass-operation (GBP) kostar mellan 80.000 och 120.000 kronor (inklusive moms), vilket patienterna själva får betala. Därtill kommer runt hundratusen kronor för plastikoperation för att avlägsna överflödig hud, något som de flesta råkar ut för på grund av den kraftiga viktminskningen under det första halvåret (flera kg i veckan).

Plastikoperation efter GBP brukar i allmänhet patienterna själva få betala, även när landstinget har betalat själva operationen. Alternativet är att man får acceptera detta problem som i vissa fall kan medföra andra hälsoproblem (svamp, eksem, irritation etc). Med vårt alternativ kan man räkna med 0,5 – 1,0 kg i viktminskning per vecka som successivt planar ut och då hinner huden med att anpassa sig bättre. I de flesta fall uppstår inget behov av plastikoperation (ett operativt ingrepp som i sig utgör en riskfaktor).

Sådana biverkningskostnader som är en följd av viktoperation, står samhället för (även om man som privatperson betalat för sin viktoperation). Tarmvred och läckage är livshotande och kräver omedelbar re-operation och intensivvård. Samhälle och arbetsgivare står även ekonomiskt för konsekvenser i form av ökad sjukskrivning och förtidspensionering (som också kan bli dyrt för de drabbade).introduktionserbjudande2

PRIVAT. Vi vill erbjuda privatpersoner ett alternativ som ligger i nivå med vad en privat Gastric Bypass-operation kostar, varför vi erbjuder privatpersoner ett introduktionserbjudande som är värt 24.700 kronor. Privatpersoner betalar då 98.800 kronor inklusive moms (79.040 kronor exklusive moms).

LANDSTING OCH FÖRETAG. Landsting och företag betalar ordinarie pris på 98.800 kronor exklusive moms (123.500 kronor inklusive moms).

Västra Götalandsregionen skulle med hjälp av detta koncept kunna spara uppemot 200 miljoner kronor per år OCH samtidigt erhålla ett betydligt bättre behandlingsresultat på samma gång som man följer lagstiftningen.

Politiker inom VG-region har fattat ett beslut om att erbjuda kraftigt överviktiga patienter
ett ”icke-kirurgiskt alternativ” – så, nu är det dags att gå från ord till handling.

ζ

GODA NYHETER

(klicka för att läsa mer)

Goda nyheter är att ansvariga politiker inom VG-region strax innan valet fattade ett strategiskt viktigt beslut om att erbjuda överviktiga patienter utökade, icke-kirurgiska behandlingsalternativ, vilket är ett viktigt trendbrott.

Detta är ett beslut som skulle komma att stärka VG-regionens möjligheter att hantera en alltmer besvärlig vårdsituation, med ökande kostnader, växande vårdköer och med en personal som idag är överbelastad.

”Beställning 2015” – citat:

”Utöka möjligheten för barn, unga och vuxna
att erbjudas icke kirurgiska behandlingar
vid övervikt och fetma.”

TIPS. Tala med din läkare, ansvarig tjänsteman eller ansvarig politiker inom VG-region och tala om att det nu finns ett icke-kirurgiskt alternativ för att stärka hälsan och gå ner i vikt, viket du väljer i stället för viktoperation.

Under introduktionsfasen vill vi att följande krav ska vara uppfyllda:

 • BMI får gärna vara 35 eller högre och startvikten max 150 kg.
 • Elever ska inte ha några allvarliga sjukdomar som t ex hjärtsjukdom, inflammatorisk tarmsjukdom (Ulcerös kolit / Crohns sjukdom) eller cancer.
 • Elever ska vara beredda att satsa helhjärtat på att förbättra sin livskvalitet.
 • Elever bör bo i Göteborg med omnejd, där såväl kurser som hälsoavstämningar sker.
 • Elever måste vara beredda att lära sig nytt – en inlärningsprocess med support.
 • Elev ska ha tillgång till Internet, där en del av utbildningen bedrivs.

Facebook-peopleFrågor kan ställas på den slutna Facebookgruppen ”Gastric” (bli medlem) eller så kan man skicka en intresseanmälan via mail:

 • Facebook … Gastric
 • Intresseanmälan kan skickas via mail till sos@kostdemokrati.se

Till en början finns det ett begränsat antal platser och vi startar med en intervju där vi går igenom förutsättningarna och fattar beslut om SoS -konceptet är lämpligt i varje enskilt fall.

Först när det föreligger ömsesidigt konsensus, så är man antagen till utbildningen, vilken inleds med en hälsoundersökning. Kursen börjar med en kick-start och kan sägas bestå av tre huvuddelar:

 1. En kickstart med en viktminskning som varar under ett halvt till ett och halv år beroende på hur stor övervikten är och hur helhjärtat man går in för det. För våra tidigare provelever med cirka 35 kg övervikt rörde det sig om cirka tio månader.
  .
 2. Äta och motionerar på rätt sätt. När överflödigt fett är förbränt övergår kursen i att lära sig att hålla vikten och ytterligare förbättra sin hälsan. Denna fas Inleds med en hälsoundersökning för att kunna utesluta födoämnen som man inte tål, innan man utökar menyn till mer och ännu godare, naturlig mat.
  .
 3. Konsolideringsfas med fortbildning. Det är viktigt med support under denna tid i händelse av att man skulle råka trilla tillbaka i gamla vanor, så att man får hjälp upp på banan igen på vägen mot en förbättrad livskvalitet. Efter tre år är kursen avslutad och våra elever har då tillägnat sig ovärderlig kunskap och sådan insikt som gör att de även kan råda andra i samma situation som de själva ahr befunnit sig i. De blir ”hälsoambassadörer” som svårligen kan luras in i ohälsoträsket igen.

world classBetalning sker i förskott, efter det att vi är överens om att det föreligger goda förutsättningar för att lyckas med viktnedgång och förbättring av hälsan och när man väl är antagen. Vi erbjuder de bästa förutsättningarna för detta men eleverna måste själva satsa helhjärtat på detta om resultatet, hälso- och viktmässigt sett ska bli av ”världsklass”.

.
Team KOSTDEMOKRATI

Programförklaring ... läs mer..

.
APPENDIX

Föreningen SARA (2000-Talets Vetenskap)
utökar med Jubileumsföreläsningar i
södra Sverige om naturlig hälsa och läkning.

Klicka på bilden för mer information

Tillfällepratbubbla-utropstecken

Fredagen den 11 september i Falköping och lördagen den 12 september i Göteborg finns det tillfälle att lära sig mer och ställa frågor (inte bara om ett alternativ till Gastric Bypass-operation). Det finns ett begränsat antal platser, men enligt uppgift finns det i skrivande stund flera platser kvar.

Ta chansen att bli medlem i föreningen SARA och få en av Sveriges viktigaste tidningar i brevlådan (2000-Talets Vetenskap), som skriver om det som andra tiger om (och få på köpet 50 kronor i rabatt på inträdet). I Göteborg får alla i samma hushåll rabatterat inträde om en är medlem (medlemskap kan tecknas på plats).

Obs! Kontant betalning vid entrén (ej kort). Se flyer nedan för mer information:

Klicka på flyern för att förstora den
(klicka på flyern för att förstora den)

ζ

Flyer-Gbg-12sept
(klicka på på flyern för att förstora den)

 

2 svar på ”S o S – Sund och Slank (utan kirurgi)”

 1. EN SAMMANFATTNING

  Från ord till handling.

  OBS. Missa inte föreläsningarna i Falköping och Göteborg nu på fredag och lördag, den 11 respektive 12 september 2015.

  KOMPETENSUTVECKLING – ETT KONKURRENSKRAFTIGT ALTERNATIV TILL GASTRIC BYPASS (GBP)

  Team Kostdemokrati har utvecklat ett utbildningspaket där ”eleverna” använder sin nya kunskap och insikt för att ta befälet över sin egen hälsa och sin vikt, på ett naturligt och långsiktigt hållbart sätt – ett konkurrenskraftigt alternativ till viktoperation.

  Ett kompetensutvecklingsprogram som fått namnet SoS (Sund o Slank) där tyngdpunkten ligger på hälsa och prestationsförmåga – där viktnormalisering fås på köpet.

  Utbildningen löper under tre år med inslag av hälsokontroller där eleverna själva kan följa utvecklingen av olika hälsoparametrar (”hard facts”) som mäts med hjälp av avancerad medicinskt utrustning med hög tillförlitlighet och hög precision (”medicinsk guldstandard”).

  Vi använder system som mäter cellaktivitet i dina organ, din kroppssammansättning, vi utvärderar det kardiovaskulära systemet, metabola syndromet, LDL kolesterol, glukoskänslighet, insulinresistens, det autonoma nervsystemet, lymfsystem, magsäck/tarmar, lever, genitalia, för män även prostata, skelett/muskler.

  Vidare ser vi avvikelser från det optimala vad gäller hormoner, signalsubstanser och mineraler, kroppens pH-värde och ev. inflammationer. Vi får även värden för kroppens totala homeostas vilken är av betydelse då den visar kroppens kapacitet till självläkning.

  Du kommer att se hela din kropps alla funktioner via grafik på skärmar. Vi har även möjlighet att se olika typer av mikroorganismer i din kropp som kan ligga till grund för ohälsa.

  Utbildningen sker på plats och via internet, kombinerat med självstudier – med professionell support. Utbildningsprogrammet börjar med en kick-start, där man kan räkna med 0,5 – 1,0 kg i viktminskning per vecka, utan svält och utan extra motion – för de som satsar helhjärtat.

  Parallellt med viktminskning stärker eleven sin hälsa på ett naturligt sätt med näringsrik mat och med tillskott av de vitaminer och mineraler man lider brist på – brister som bland annat framkommer vid de hälsoanalyser som ingår i utbildningskonceptet.

  Efter själva viktminskningsfasen (när eget överflödigt kroppsfett är förbrukat), inleds fas två när det gäller att hålla vikten och att ytterligare förbättra hälsan. Nu kan eleverna äta mer och ännu godare. Inför fas två kontroller vi vilka födoämnen man tål och inte tål (som t ex gluten, vetestärkelse, kasein, laktos etc.). Denna kontroll sker med hjälp av bioresonansterapi, som ingår i kursprogrammet att få kännedom om – en metod som används av läkare utomlands.

  Tredje året är en konsolideringsfas där den nya livsstilen internaliseras och en tid för vidareutbildning. Det är också ett ”säkerhetsnät” om man skulle råka falla tillbaka i gamla ovanor (t ex kan ett latent sockerberoende blossa upp igen), så att man får hjälp att komma upp på banan igen. Praktiskt taget alla faller tillbaka någon gång och då ligger styrkan i att resa sig upp igen – vilket är lättare med kunskap, insikt och support.

  – – –

  FETMA I SVERIGE

  Fetma ökar kraftigt i Sverige. Man räknar med att ungefär 800.000 svenskar lider av fetma (BMI över 30), vilket motsvarar ungefär 14 procent av alla i åldern 16-84 år. Av dessa lider uppskattningsvis 200.000 svenskar av livshotande fetma med ett BMI över 35.

  Vårdens behandlingsriktlinjer vid svår fetma är först ”svält” med fettsnål lågkalorikost (som mer fungerar som ”gödningskost”) och därefter viktoperation. Biverkningarna efter en Gastric Bypass-operation (GBP) är så pass allvarliga och slutresultatet så dåligt att det är svårt att förstå att ingreppet tillåts (ett enormt slöseri med livskvalitet och skattemedel).

  Team Kostdemokrati såg tidigt behovet av ett alternativ till GBP och har utvecklat och utvärderat ett icke-kirurgiskt alternativ som nu erbjuds landsting, företag och privatpersoner. Vi testade konceptet på ”provelever” som tidigare provat ”allt” (inklusive LCHF) för att gå ner i vikt – men som istället gick upp i vikt.

  Resultatet var t ex minus 24 kg på 18 veckor och minus 20 cm runt midjan, utan svält och utan extra motion. Viktigast var dock hälsofördelarna, som t.ex. ett normaliserat blodtryck och förbättrad vaskulär hälsa. En annan provelevs resultat var minus 20 kg och minus 24 cm i midjemått på 17 veckor (även här normaliserades blodtrycket och den vaskulära hälsan förbättrades).

  Observera att denna viktminskning åstadkoms genom att äta sig mätt på naturlig mat, en förutsättning om viktreduktionen ska bestå (”svält” är inte tillåtet”). Således tvärtemot Biggest Loser där deltagarna svälter och tränar intensivt flera timmar om dagen (med hög skaderisk).

  I SoS-paketet ingår att lära sig att motionera och träna på ett hormonellt intelligent sätt, så att man bygger upp kroppen istället för att bryta ner den – allt ifrån lätt motion till elitidrottsträning. Att motionera och träna är viktigt och ger hälsofördelar, men har mindre med vikten att göra.

  Konceptet utgörs av ett utbildningspaket som löper under tre år, med en kickstart, där man använder sina kunskaper för att förbättra sin egen livskvalitet, där fokus ligger på friskhet – där normalisering av vikten sker automatiskt om man äter rätt.

  Team Kostdemokrati erbjuder nu detta koncept till medborgare i Göteborg med omnejd, då kurser och hälsoundersökningar sker där. Ett alternativ för de som vill lära sig mer och som vill få en bättre egenkontroll på sin egen hälsa och vikt – på ett naturligt sätt utan biverkningar.

  Observera introduktionserbjudandet till privatpersoner som bor i Göteborg med omnejd – där kurser och hälsoundersökningar sker.

  Välkommen på föreläsning nu på fredag i Falköping eller på lördag i Göteborg.

  – Fördjupning … S o S … http://www.kostdemokrati.se/sos/ (med videoföreläsning)

Kommentera