Varför underkastar vi oss?

Högaktuell film om kemikalier och bekämpningsmedel.

Vi sitter på en tickande bomb som vi
konsumenter själva måste desarmera!

Missa inte filmen ”Underkastelsen” som visas t.o.m. söndagen 5 februari 2012.

En omtumlande film alla medvetna konsumenter och politiker bör se – en spännande och upplysande samhällsdokumentär som handlar om din hälsa, dina barns hälsa och miljön.

Varning: Filmen innehåller obehagliga fakta som kan vara skrämmande att veta om.

Citat: ”Vi vet ingenting om cocktail effekten” och ”först nu börjar vi bli medvetna om cocktaileffekten – effekten på människor, djur och växter när kemikalier samverkar”

Om inte vi konsumenter tar över rodret
då barkar det åt skogen,
och det är bråttom.

Team KOSTDEMOKRATI

– ◊ –

Bokform

För de som föredrar att läsa böcker rekommenderas ”Förgiftad – Om kemikalier i vardagen och det osynliga hotet mot vår hälsa” som nyligen blev översatt till svenska.

Beskrivning:

Alarmerande läsning om osynligt miljöhot

Säg ”miljöhot” och de flesta av oss tänker klimatförändringar, oljeutsläpp och sopberg. Men det mest förrädiska hotet av dem alla riktar sig direkt mot våra egna kroppar.

I Förgiftad beskriver Rick Smith och Bruce Lourie, två av Kanadas främsta miljöaktivister, hur vår vardagsmiljö blivit en veritabel giftfälla som riskerar att allvarligt påverka vår hälsa.

Giftiga kemikalier återfinns idag i allt från hygienprodukter, möbler och köksredskap till elektronikvaror, kläder och barnleksaker. Vi får i oss dem genom den mat vi äter, det vatten vi dricker och den luft vi andas.

Från det att vi stiger upp ur sängen och våra skrynkelfria lakan (behandlade med det cancerframkallande ämnet formaldehyd) till dess att vi går och lägger oss efter en filmkväll med mikrade popcorn (vars förpackning på insidan är belagd med en oförstörbar kemikalie som lagras i våra kroppar) exponeras vi för olika gifter.

Gifter som bland annat förknippas med bröst- och prostatacancer, hormonella rubbningar, infertilitet, Parkinsons, Alzheimers och diabetes.

Genom att utgå från vår vardagsmiljö redogör författarna för sju av de vanligaste kemikaliegrupperna och deras långsiktiga inverkan på vår hälsa.

De beskriver de mäktiga intressen som representeras av kemikalieindustrin och berättar vad vi kan göra för att skydda oss själva och våra barn från att långsamt förgiftas.

– ◊ –

Andra bloggar: Bengt Ingerstams blogg (ordförande Konsument-Forum)

1 048 svar på ”Varför underkastar vi oss?”

Kommentera