Funderar Du på viktoperation?

Överväger Du att viktoperera Dig efter att ha läst glättiga broschyrer eller har Du en vän eller bekant som går i dessa tankar? Om Du tror att operation är en ” QuickFix ” kommer Du sannolikt att bli mycket besviken. Du kommer efter en operation att tvingas till en mycket större livsstilsförändring än om Du valt en naturlig metod och ändå inte må helt på topp. Resultatet blir helt enkelt inte vad Du förväntar Dig, inte vad Du läst i broschyrer eller på webben (reklam).

En Gastric Bypassoperation kan Du alltid göra senare, men den kan inte göras ogjord. Så det är klokt att noggrant gå igenom alla alternativ innan Du bestämmer sig, det gäller ju för resten av Ditt liv. Titta framför allt på broschyrens baksida, det finns nämligen en mörk sådan som Du själv måste söka kunskap om (operatörerna nämner knappt den).

Vi föreslår att Du först provar en livsstil där  ”lågkolhydratkost” (LCHF) ingår – innan Du lägger sig under kniven. Med rätt kunskap och stöd så fungerar LCHF (LowCarb-HighFat) nästan alltid. Det som krävs är vilja att byta livsstil och lite tålamod. Förutom en normaliserad vikt uppnås väsentliga hälsofördelar och en höjning av prestationsförmågan.

Maten är både nyttig, god och mättande. Säg farväl till margariner och lightprodukter, nu gäller istället naturlig mat, den mat som Dina mor- och farföräldrar hade känt igen som mat. Den goda maten gör att livsstilen ibland kallas för ”njutmetoden”, ibland kallas maten för ”jägarkost” eller ”stenålderskost”, kort sagt den mat vi åt förr, den mat vi genom evolutionen är designade för.

Vi kallar det livskvalité, att för resten av livet med gott samvete kunna äta sig mätt på naturligt god mat och därigenom stärka sin hälsa, sin prestationsförmåga och reaktivera vår naturliga viktkontroll (som alla däggdjur har).

Vilda djur som t.o.m ”vadar i mat” är varken underviktiga eller överviktiga. Deras hunger- och viktkontroll fungerar som tänkt, ett signalsystem som vi sätter ur spel med tillsatser och alltför mycket industriella kolhydrater.

Hur många vilda och feta älgar, rävar och rådjur har Du sett? Svaret blir för de flesta inga alls. Däremot finns det gott om feta hundar som också äter samma ”moderna” mat som vi människor. Som ett brev på posten följer efter ett tag alla ”moderna” sjukdomar som idag överbelastar hälso- och sjukvården.

Två milstenar

  • Den 16 januari 2008 kom Socialstyrelsen efter en noggrann undersökning fram till att ”lågkolhydratkost” (LCHF) var i överensstämmelse med vetenskap och beprövad erfarenhet, vid behandling av fetma och diabetes.
  • Oktober 2011 kommer vi att erbjuda ett kommersiellt alternativ som skiljer sig från andra ”viktminskningsklubbar” som baserar sig på svält. Vi baserar vårt koncept på vetenskap och beprövad erfarenhet, våra kunder äter sig mätt på riktig mat och viktnedgången sker hormonellt, utan hunger. Alla människor är olika, varför konceptet måste anpassas till respektive individ. Vi lär ut grunderna och coachar längs den väg våra kunder själva väljer. Vi kallar det ”egenkontroll”.

Hur många ”viktklubbar” tillämpar ett koncept baserat på vetenskap och beprövad erfarenhet, som också behandlar eller förebygger diabetes? Hur många tillämpar hormonell viktnedgång, där svält inte är tillåtet? Hur många ”viktklubbar” ger ett varaktigt resultat, efter två år? Läs om traditionell ”jojo-bantning”.

Vi förmedlar en livsstil, där viktkontroll bara är en av flera pusselbitar. Vi menar att hälsofördelarna och att må bra är viktigare än det tryck Du utövar på jordskorpan. En spännande och lärorik hälsoresa, där Du själv står vi rodret. Det handlar om att öka Din livskvalité.

Vi menar att viktoperationer inte behövs för att gå ner i vikt, operationer som dessutom är livsfarliga och som alltför ofta sänker patienternas livskvalité. En sund livsstil höjer istället livskvalitén och normaliserar vikten, utan risk för biverkningar.

Läs mer om viktoperationer och läs vår snabbguide som beskriver LCHF, en viktig pusselbit. En del klarar själva att på egen hand lägga om sin livsstil, emedan andra vill ha professionell support för att snabbare hamna rätt. Vi vänder oss till den senare kategorin.

Planerad start är oktober 2011. Ett koncept som passar de flestas behov och som nu även elitidrottsmän har börjat upptäcka. De vill förbättra sitt immunförsvar, prestera på topp och helt enkelt må bra.

Team KOSTDEMOKRATI

PS. Förebyggande arbete är också mycket viktigt om vi skall bryta överviktsutveckling och ökningen av ohälsan. Vårt projekt ”Skolupproret mot lightprodukter” är en del av detta arbete.

 


Kommentera