Sommarkurs för överviktiga barn en världsnyhet!

.

äntligen-kollo-för-barn

ζ

Sommarkurs för överviktiga barn – äntligen.

LCHF Nolaskogs sommarkurs för överviktiga barn markerar ett nytt avstamp i försöken att hejda barnfetman. Märkligt nog möts försöket av hätska utfall från ”auktoriteter” med årtionden av egna misslyckanden i denna fråga. Det hade varit mer på sin plats med en mer ödmjuk inställning och en intresserad nyfikenhet eftersom de själva, trots höga löner och pråliga titlar, istället för att hjälpa ungdomarna lett dem in i svältens och fetmaoperationernas tragiska återvändsgränd.

Barn på kolloInitiativet till sommarkurser är mycket intressant. Det kommer säkerligen att bli framgångsrikt och förhoppningsvis får det efterföljare över hela landet. Det liknar faktiskt till det yttre kollorörelsen, där barn i utsatta situationer i städerna fick möjlighet att komma ut i naturen till sol och bad under skolornas sommarlov. Kostnaden var till största del betald av kommunerna.

De överviktiga barnen är också i en utsatt situation och har inte metoderna och medlen att förändra sin situation, utan kvarhålls i sin utsatthet av professorer vid överviktsenheterna, understödda av vissa vetenskapsjournalister och dietister. Personer i beslutande ställning har inte tillräckliga kunskaper för att våga gå emot dessa ”auktoriteter” och barnen lämnas skyddslösa.

Claude MarcusI själva verket är lösningen skäligen enkel och man måste nästan vara professor, betald av kolhydratindustrin, för att inte se den. De kolhydrater vi äter bryts ned till blodsocker och höjer hormonet insulin, vilket skapar det sötsug som får oss att överäta. Överskottet lagras som kroppsfett med insulinets hjälp och insulinet minskar också möjligheten att komma åt detta fett.

Om vi istället minskar kolhydraterna och ersätter dem med fett, stannar fettlagringen av, sötsuget minskar och fettförbränningen kommer igång.

Det är så barnsligt enkelt, att professorerna på överviktsenheterna rekommenderas att göra ett ytterligare försök att förstå dessa enkla sammanhang.

På sommarlägret i LCHF Nolaskogs regi kommer både barn och föräldrar att delta. Detta är mycket viktigt, dels för att föräldrarna själva kan ha problem med vikt och hälsa, men också för att de insikter man får på lägervistelsen måste föras vidare in in vardagslivet efter lägret för att få full effekt.

Vi vill uppmana föräldrar och barn som befinner sig i den situation som beskrivits ovan att ta chansen att anmäla sig till lägret. Det är en billig investering i den framtida hälsan!

4 svar på ”Sommarkurs för överviktiga barn en världsnyhet!”

 1. Hur tänker de som motarbetar riktig mat? Vems intressen företräder de?

  Anna Bäsén
  Anna Bäsén

  Det var tänkt att Anna Bäsén skulle deltaga i SVT´s Debatt 19 januari 2012, men blev ersatt i sista stund av gladiatorn ”Hero”. Anna Bäsén är medicinjournalist som skriver i kvällstidningen Expressen. År 2008 utsågs hon av Föreningen ”Vetenskap och Folkbildning” till Årets folkbildare ”för hennes kritiskt granskande reportage om alternativmedicinska behandlingsmetoder” (det senare kanske skall ses som en belastning).

  Det var synd att Anna Bäsén inte ville/kunde bekänna färg i Debatt, vilket hon dock tidigare gjort:

  Anna Bäsén: Fettläger för barn är barnmisshandel … Expressen

  Anna Bäséns beskrivning av LCHF vittnar om en djup okunnighet och nog borde Expressen vinnlägga sig om att ge sina läsare en korrekt bild och inte förmedla en snedvriden och felaktig beskrivning som legitimeras av en medicinjournalist (som borde veta och begripa bättre). Ett sänke för Expressen som dock kompenseras av lördagens bilaga (läs mer…). Börjar Expressen komma till insikt?

  Att lära sig äta riktig mat som aktiverar vår automatiska viktkontroll (som alla däggdjur har) betraktar Anna Bäsén som ”barnmisshandel”. Men att i forskningssyfte skära bort magsäcken, tolvfingertarmen och en bit av tunntarmen på 90 överviktiga barn/ungdomar mellan 13 och 18 år är uppenbarligen OK.

  Detta sker inför öppen ridå och Anna Bäsén med flera andra ”auktoriteter” ger sitt tysta medgivande.

  Claude Marcus
  Claude Marcus

  Projektledare för att skära sönder magarna på 90 barn/ungdomar är Claude Marcus som är huvudman för Rikscentrum för svår övervikt hos barn, som våren 1997 startades vid Huddinge universitetssjukhus med stöd av Socialstyrelsen. Han är också chef för ett laboratorium för pediatrisk endokrinologisk forskning vid barnkliniken/enheten för pediatrik i Huddinge. Uppenbarligen kan de som befinner sig på toppen av sjukvårdens herrelösa hierarki göra precis som de vill. Hur detta projekt kunde passera den etiska kommitténs granskning är högst anmärkningsvärt och beklagligt (hur tänker de?).

  Läs mer … 90 stycken operationer på barn och gamla (ICA-kuriren)

  Läs mer … Svårt för barn att få hjälp mot övervikt

  Världen måste ha blivit galen!

  – – –

  Läs mer om viktoperationer här…

  ”Ego business” har fritt spelrum inom den herrelösa hierarki som sjukvården bevisligen utvecklats till.

  EGO BUSINESS

Kommentera