Långtidsfrisk – på naturligt vis

Sund o Slank för
680 kr per månad
under 18 månader.

ζ

Läkare: Dags för vården att lära sig om överviktDEBATT SvD 30 april 2017

Läkarna i debattinlägget ovan har insett problemet – men de har inte lösningen (läs mer…)

Fram tills vården lärt sig friskvård måste du själv ta ansvar för ditt välmående. Tala med din arbetsgivare om ett sunt alternativ som gynnar er bägge. Kompetensutveckling och friskvård i samma paket där kunskaper varvas med ”praktik” (att lyckas med sig själv).

Viktkontroll får du på köpet – utan svält och utan krav på extra motion.


Ett sunt alternativ

S o S – Sund o Slank på naturligt vis

Nu finns det ett hälsosamt alternativ som fokuserar på att förbättra hälsan och där viktnormalisering är något man får på köpet. Vi testade på två stycken ”provelever” (en kurs där man lär sig att äta sig Sund o Slank) där bägge eleverna hade ett BMI på 40 – plus diverse hälsoproblem (och de hade innan provat allt som finns på viktminskningsmarknaden – utan resultat).

 • Varför traditionell viktminskningsbehandling ÖKAR vikten och FÖRSÄMRAR hälsanklicka här

Utan svält och utan krav på extra motion så tappade våra provelever vardera 20 kg på 20 veckor (och det var fett de förbrände medan musklerna var intakta). Så man kan fråga sig vad ”Biggest Loser” sysslar med? Att träna hårt när man är kraftigt överviktig är farligt och att samtidigt svälta sig ner i vikt med kalorisnål och fettsnål kost är minst sagt dumt.

Resultat – genom hormonell viktminskning – genom att äta god mättande mat:

Var och varannan människa – smal som kraftig – går omkring och bär på låggradiga infektioner och inflammationer som orsakar sjukdom. Vi har utvecklat ett koncept som angriper dessa tillstånd som kan yttra sig som magproblem, trötthet, värk, o.dyl. Obehandlat kan det leda till allvarliga sjukdomar. Automatisk viktkontroll är en bonus.

Vi har lagt upp det som ett utbildningsprogram med behandling och support som löper under 18 månader där examensprovet är att lyckas med dig själv, med professionell hjälp som INTE finns inom den offentliga vården. Klicka på snabbguiden nedan eller klicka här.


Tala med din chef – om en lönsam investering

Bilda gärna en grupp om 4 – 8 personer (eller kör själv) och tala med din närmaste chef om att du eller ni vill gå en utbildning om kost och hälsa och att ni tänker satsa helhjärtat på att utveckla er hälsa, där utbildning sker på er fritid. Precis som framgår av ovanstående artikel så är detta kunskaper som varken den offentliga sjukvården eller företagshälsovården besitter (däremot är de bra på akutsjukvård).

Kursen ger er de kunskaper och verktyg ni behöver för att lyckas med en bestående viktnedgång (om man är överviktig) och man kan räkna med dramatiskt positiva hälsoeffekter. Med största sannolikhet kommer ni att må bättre, orka mer och vara mindre sjukskrivna. Även ”sjuknärvaron” minskar.

Kontakta oss gärna om ni vill ha mer information kring programmet och dess förväntade effekter. Ni får kunskaper som sedan sprider sig som ringar på vattnet bland nära och kära och inom organisationen.

Vad kostar det?

Vi föreslår att kostnaden delas mellan dig och företaget.

För att betala halva kursavgiften krävs ett bruttolöneavdrag på 1000 kronor i månaden under 18 månader (vid 32 % kommunalskatt blir det netto 680 kronor per månad) och för företaget blir det en kostnad på cirka 25.000 kronor (en mycket lönsam investering – som för in ny kunskap som ger friskare medarbetare). Det är också en fråga om livskvalitet – att visa omsorg om sina medarbetare.

.
Team Kostdemokrati


APPENDIX

Lördagsintervju 11 – Lars Bern om 50 års felaktiga kostråd som gör oss sjuka.

Publicerades den 24 mars 2017

Nedan ett exempel på en representativ hälsoresa – som visar att man inte behöver överviktig för att drabbas av hälsoproblem (vad många inte vet är att hjärtsjukdom i hög grad även drabbar normalviktiga – som äter fel):

 • Helt frisk efter 40 år med sjukdomar!klicka här

37 svar på ”Långtidsfrisk – på naturligt vis”

 1. Fortsatt brist på allergiläkare i hela landet: ”Kan leda till livshotande tillstånd” … SVT

  I konceptet S o S (Sund o Slank) ingår test med Bicom bioresonansterapi som ger besked om det är något ämne som man inte tål eller är allergisk mot. Det är viktig kunskap då det är svårt att bli frisk om man äter något man inte tål (och ofta är man omedveten om detta).

  – Läs mer om Bicom bioresonansterapi … http://bicom-norden.se/

  Bicom bioresonansterapi används på 600 statliga sjukhus – men inte inom svensk offentligt finansierad sjukvård vilket är synd då det fungerar bra mot just allergier (och helt utan biverkningar). Således får man själv söka denna kunskap.

 2. Tre metabola historier ur verkligheten!klicka här

  Naturlig mat istället för piller?klicka här

  Bara sjukvården att vända sig till?klicka här

  Hur farligt är socker egentligen?klicka här

  Min vän med hjärtflimmer och magproblemklicka här

  Ny studie av Professor Fredrik Nyström! ”Ät mycket fett …”klicka här

  Nolla kolhydraterna, medicin mot inflammatoriska tillstånd!klicka här

  Inflammationer i blodet! Ny forskning!klicka här

  Dra upp huvudet ur sanden!klicka här

 3. SCOOP – AV STORA MÅTT SOM TUMLAR OM BÅDE MYNDIGHETER OCH VÅRDEN


  Hallå, hallå … alla ansvariga politiker, alla tjänstemän på Livsmedelsverket och Socialstyrelsen, alla sköterskor och läkare, alla kostchefer och dietister! Dags att sluta göra fel och börja göra rätt för sin lön – annars kraschar ju vården och folkhälsan!

  Bluffen från 1950-talet är nu än en gång avslöjad
  YouTube (2 1/2 min video)

  Hög tid för läkare och sköterskor att följa lagenpdf

  Bluffen har hållits vid liv för att livsmedelsindustrin tjänar STORA pengar på skräpmat som sedan ger läkemedelsindustrin en aldrig sinande ström av patienter (som de tjänar STORA pengar på) – medan våra myndigheter, vårdens auktoriteter och ansvariga politiker stoppar huvudet i sanden (skönt att slippa göra något och skönt att slippa göra fel).

  Grundproblemet är att vi styrs av ”lekmän” (som
  gjort politisk karriär). Lekmän som saknar nödvändiga
  sakkunskaper och erfarenheter avseende sina ansvarsområde.
  Dags för folket att ge dem sparken i nästa val september 2018
  för att de uppnått sin inkompetensnivå och inte gör sitt jobb.

  – – –

  Kolhydrater är en hälsobov – men inte fett – i stor global studie

  Dr Annika Dahlqvist skriver på sin blogg:

  I Dagens Medicin: Kolhydrater pekas ut som bov i global näringsstudie. Högt intag av kolhydrater är kopplat till ökad risk för död oavsett orsak medan högt intag av fett inte är det. Det är ett av budskapen när forskare bakom den stora globala Pure-studien presenterar nya data på ESC-kongressen … PURE-studien

  The Lancet (full text) … klicka här

  Victoria Miller m. fl. (full text) … klicka här

  Det talas i kommentarer mycket om att frukt och grönt är bra – men den viktigaste slutsatsen är ju att fett inte, och inte heller mättat fett, är farligt att äta. Detta fann redan Göran Berglund år 2005 (Malmö kost-cancer), men hans resultat har mörkats. Man kan undra om även Pure-studiens resultat kommer att mörkas.

  Fettintag och kardiovaskulär hälsa – är vi helt felinformerade?Läkartidningen 2007

  – – – SCOOP – – –

  Pure-forskarna anser att WHO måste ändra på sina kostrekommendationer,
  där de påstår att mättat fett är farligt för hjärtat.

  I Telegraph: Low Fat Diet could kill you … klicka här

  I Land: Stor studie: Kolhydrater största hälsoboven – inte fett!
  Ett högt intag av kolhydrater ökar risken för dödliga sjukdomar. Men det gör inte fett, visar en ny stor studie … klicka här

  I Femina: Nu är det bevisat: Fett är hälsosammare än kolhydrater … klicka här

  I Time: The Low-Fat vs. Low-Carb Diet Debate Has a New Answer … klicka här

  Medpagetoday: The PURE study: Andrew Mente, MD. Fruit, vegetable, and legume intake and cardiovascular disease and deaths: The Prospective Urban Rural Epidemiology (PURE) study of 135,000 people in 18 countries (video) … klicka här

  tctmd: PURE Investigators: Rethink Diet Guidance to Plug More Fats, Fewer Carbs. New data from the massive epidemiological study suggest higher mortality with higher carb and lower fat intake … klicka här

  Express.co.uk: A high-fat diet can help you live longer – but carbohydrates linked to higher death risk … klicka här

  Medscape: PURE Shakes Up Nutritional Field: Finds High Fat Intake Beneficial … klicka här

  Jag saknar svenska stormedia i uppräkningen.

  Jag mailade Läkartidningen och frågade varför de inte hade med något om PURE-studien. Jag fick nu svar från nyhetschefen: Att de p.g.a. personalbrist inte hann med att skriva något om den.

  Man kan tycka att frågan om kolhydrater vs (mättat) fett är historiens största, och det har Läkartidningen inte tid med. Symtomatiskt.

  – – –

  Kommentar

  Detta förklarar varför diabetes har trefaldigats och fetma har fördubblats på bara 20 år – på grund av Livsmedelsverkets kostråd i form av en extrem högkolhydratkost med 50 – 60 E% kolhydrater (tallriksmodellen). Vården har misslyckats med sin överviktsbehandling och sedan har de viktopererat som är en ännu större katastrof för patienterna. Hur länge ska de få hålla på – betalt med skattemedel?

  NU RÄCKER DET!

  1. Ny stor studie. Lite naturligt fett och mycket kolhydrater kan orsaka tidig död!

   En ny stor studie från Kanada publicerad i Lancet visar att nästan en tredjedel (28 %) riskerar för tidig död på grund av för lite naturligt fett i maten och för stor andel kolhydrater. Det fanns ingen koppling mellan mättat fett och hjärt- och kärlsjukdomar.

   Studien genomfördes av kanadensiska forskare vid Mcmaster University. 135.000 vuxna personer medverkade i studien. Nu visar dessa resultat från 135.000 vuxna att de som ätit mindre av naturligt mättade fetter hade kortare liv än dem som åt mer av dessa fetter. I jämförelse försökte de som ätit mer av stärkelse och kolhydrater som bröd, pasta och ris sakna viktiga näringsämnen och där mötte 28 procent en högre risk för tidig död.

   Den ledande forskaren Dr Mahshid Dehghan sade: ”En högkolhydratdiet – över 60 procent av energin – är förknippad med högre risk för dödlighet. Högre intag av fetter, inklusive mättade fetter, är förknippade med lägre risk för dödlighet.”

   Läs mer … klicka här

   Citat:

   Vi behöver en totalt reformerad sjukvård!

   Det är inte längre acceptabelt att vår skattefinansierade sjukvård går helt och hållet i pillerfabrikanternas ledband. Det måste bli ett stopp på detta, omgående. Läkare har under en lång följd av år skrämt sina patienter med att mättat fett som smör är farligt och att högt kolesterol är farligt utan någon form av vetenskaplig förankring. Nu har vi en jättestor studie vars resultat inte kan tigas ihjäl. Den visar med all tydlighet att det förhåller sig precis tvärtom mot vad läkarna tror.

   Vi har låst fast oss med otroligt fyrkantiga myndigheter som inte vågar tänka själva. Vi kan inte ha skattefinansierade myndigheter som fungerar som robotar utan fungerande egen slutledningsförmåga eller förmåga till förändring överhuvudtaget.

   Min känsla för snart nio år sedan när jag själv botade alla mina inflammatoriska sjukdomar med ketogen kost LCHF var helt rätt. Nu har jag papper på det. Då bestämde jag för för att göra precis tvärtemot vad läkarna ordinerade och visst blev jag helt frisk.

   Livsmedelsverket är en myndighet som också behöver en totalrenovering eller läggas ner för gott. De har spridit hälsovådliga kostråd i många decennier och man skulle kunna tro att även denna myndighet är sponsrad av läkemedels och livsmedelsindustrin. Många har fastnat i metabola sjukdomar tack vare Livsmedelsverket i Sverige.

   – – –

   KOMMENTAR

   Nu finns det äntligen ett parti som instämmer och som tänker ta tag i frågan. Vi kan självklart inte ha en Livsmedelsverk vars kostråd trefaldigat diabetes och fördubblat fetma på bara 20 år – det fattar ju vem som helst utom de politiker som styr idag.

   Vi kan inte heller förneka medborgarna den bästa vården bara för att upprätthålla ett monopol som enbart gynnar läkemedelsindustrin på patienternas bekostnad – det fattar ju vem som helst – utom de som idag styr vården (politiker och tjänstemän).

   – OmstartSverige tänker ta fighten … http://www.omstartsverige.se/

   Att prata med dagens politiker tjänar inget till – de lyssnar men bryr sig inte då det tjänar andra särintressen – främst ”ego business” och då gäller det att lyda de som ytterst bestämmer (i det här fallet läkemedelsindustrin).

 4. ”Depression känns alltmer som ett problem som är förankrat i kronisk inflammation. Medan andra faktorer också kan vara inblandade kan inflammation ha en djupgående inverkan på din mentala hälsa.”

  Depression’s Link to Inflammation Gains Strength Dr Mercola

 5. Ketogen kost – vad innebär det?

  När du tar bort stora delar av ditt tidigare kolhydratintag så gäller det att ersätta den energin med immunstärkande naturligt fett. Men hur går det till i praktiken kanske du frågar dig? Grunden är att ju mer inflammerad du är desto noggrannare måste du vara med att få i dig det naturliga fettet som t.ex. smör. Jag själv måste se till att jag får i mig ordentligt med naturligt fett varje dag annars kan jag bli trött och tappa i energi. Annat naturligt fett är olivolja (första pressningen), kokosfett kallpressad ekologisk, avokado m.fl.

  Varför är naturligt fett så viktigt?

  Läs mer … klicka här

 6. ”Hälsa och sjukdom är en fråga om balans i livet”

  Hälsa är något som ständigt skapas genom god balans och har med hela livssituationen att göra. Därför är det viktigt att i vården se till hela människan som individ och inte bara det fysiska. Det anser Gunvor Lunde som är läkare på Vidar Rehab och som har lång erfarenhet från vården i Norge, där man överlag tycks ha en bredare syn på hälsa än i Sverige.

  Läs mer … klicka här

 7. Att socker är giftigt är det säkert många som vet och tänker på dagligen. Men att socker har stark negativ påverkan på vårt psykiska välstånd är det inte många som vet om.

  Study Reveals Link Between Sugar, Depression and Other Mental Disordersklicka här

 8. Forskare ska studera effekten av omega-3 vid depression!

  ”Det pågår mycket arbete inom forskarvärlden som syftar till att öka förståelsen för uppkomsten av depression, bland annat ska en studie vid Linköpings universitet titta närmre på sambandet mellan depression och inflammation i kroppen. De sista tio åren har forskare dessutom undersökt hur kosttillskott med omega-3 påverkar den psykiska hälsan. Resultaten antyder att fettsyrorna kan hjälpa vissa personer som lider av depression och nu startar Lunds universitet en ny studie med syfte att undersöka vilka som kan ha hjälp av fettsyran.”

  Forskare ska studera effekten av omega-3 vid depressionKurera

 9. Hjärtflimmer borta med ketogen kost!

  Min vän som haft trasslig mage och hjärtflimmer i många år har numera ett kvitto på att ketogen LCHF-kost fungerar på honom. Han har inte haft något flimmer sedan i februari i år. Det var då han började bli noggrann med kosten och insåg att det krävs en satsning till 100 procent. Nu vet han att kosten har en avgörande inverkan på sina hjärt -kärlbekymmer. Dessutom är hans mage mycket bättre än de senaste 30 åren.

  Läs mer … klicka här

 10. 800 000 svenskar har den onödiga sjukdomen artros!

  Jag menar att artros eller reumatisk sjukdom är en metabol inflammation. Dvs att att sjukdomen orsakas av felaktig livsstil och då särskilt inflammerande kost. Att 800.000 svenskar lider av artros låter faktiskt inte klokt.

  Idag har vi 2017 och fortfarande vet inte sjukvården något om inflammerande eller immunstärkande kost. Det är fortfarande värktabletter som gäller, sjukgymnastik eller naprapater. Var kommer värken ifrån verkar ingen fråga sig? Vad är orsaken till att 800.000 svenskar går omkring med värk varje dag?

  Läs mer … klicka här

 11. Hjärtlöst av sjukvården!

  Jag skulle med all säkerhet varit död idag om jag följt sjukvårdens kostråd och behandlingar. Det har snart gått nio år sedan jag lade om min kost till ketogen LCHF-kost. Trots alla varningar från läkare och diabetessköterskor så är jag idag fri från diabetes typ 2, jag har ingen kärlkramp längre, min prostatainflammation är läkt sedan många år, den kroniska bronkiten slapp jag för fem år sedan och min artros och reumatiska värk är också puts väck sedan många år. Därmed behöver jag inga piller och sprutor. Min riktiga medicin är naturlig mat som stimulerar mitt immunförsvar istället för att inflammera min kropp. Det kallar jag ett riktigt läkemedel.

  Läs mer … klicka här

 12. Näring, suboptimering och antinäring

  Varför är det så viktigt att det är fullvärdig näring och lite tillsatser i maten? Jo, människokroppen är en fantastisk biokemisk ”maskin”. Varje sekund bryter kroppen ner 10 – 50 miljoner ”utslitna” celler, men i en mycket komplicerad process skapas lika många nya celler. Därvid delas och kopieras vår DNA-spiral (vår arvsmassa), som finns i varje cellkärna för att sedan byggas in i nya celler. Denna process kräver god tillgång på de ”råvaror” som ska ingå i nya celler.

  Läs mer (sid 29) … Medicinsk access

 13. Inflammation – folksjukdomarnas gemensamma nämnare

  Ni vet att vi ofta talar om och beskriver den låggradiga inflammationen som en bakgrund till våra folksjukdomar, hjärta/kärl, stroke, diabetes, Alzheimers och även cancer.

  Detta är samlingen av kroniska sjukdomar som drabbar oss svenskar när vi kommer upp i åren. Detta på grund av alla tokiga kostråd ex att vi skall undvika mättat fett. Och då har resultatet blivit att vi äter mer snabba kolhydrater. Och i Sverige äter vi ju dessutom väldiga mängder socker

  Vi får nu lära oss i Ann Fernholms senaste bok: Det sötaste vi har, om socker och växande kroppar. att det är en väldig oreda i tarmfloran, om tarmar som läcker, gluten och typ 1- diabetes och hur detta påverkar även hjärnan. Gluten överkänslighet är väldigt vanligt i Sverige, kanske för att vi matat våra bebisar med välling, som är baserat på vete. I andra Europeiska länder äter barnen annorlunda, där finns ingen välling och inga barnmatsburkar.

  Läs mer … klicka här

  1. Inflammation – folksjukdomarnas gemensamma nämnare.

   Makrofager och andra celler som ingår i kroppens försvarsmekanismer aktiveras och
   frisätter cytokiner och liknande ämnen, som normalt är gynnsamma för läkning men som även kan förvärra inflammationen och inducera processer som leder till ökad risk för bland annat hjärtkärlsjukdom.

   Läs mer … Medicinsk Access

   1. Prof. Karl E. Arfors, tema inflammationYouTube

    ”Cancerstamceller påverkas ej av cytostatika”

    Del II (varför drabbas inte djur av kroniska sjukdomar)klicka här

    ”0,2 – 1,2 procent av en cancertumör utgörs av cancerstamceller som inte är känsliga för cytostatika – men de är känsliga för curcumin (gurkmeja) och ingefära.”

    ”Inflammation är diabetes, cancer, Alzheimer, stroke, hjärtproblem, …. alla våra folksjukdomar ligger i en enda sak – INFLAMMATION”

    ”Fungerar även vid inflammatoriska tarmsjukdomar som Ulcerös kolit och Crohns”

    – – –

    Prof. Karl E.Arfors ”Den vetenskapliga bakgrunden”

    Föredrag från ”Låt Maten Vara Din Medicin” Hanaholmen 07.11.2015 … klicka här

   2. Cellgifter och strålning minskar tumörer, men stamcellerna består

    Ännu ett cancerhämmande ämne funnet hos kålfamiljen

    Forskare har upptäckt att ett ämne som finns i bland annat broccoli, krasse, blomkål, vitkål och brysselkål har cancerhämmande egenskaper. Det heter fenetyl isotiocyanat (PEITC) och fungerar som ett enzym. När mänskliga cancerstamceller i livmodern utsattes för PEITC (i ett labb) dog 75 procent av cancerstamcellerna inom 24 timmar.

    ”När man behandlar cancertumörer med cellgifter och strålning försvinner själva tumören, men stamcellerna består. Dessa är ofta resistenta mot de vanliga behandlingsformerna (cellgifter och strålning). Stamceller brukar utgöra mindre än 5 procent av tumörer – men de kan bilda en ny tumör eller sprida sig till resten av kroppen.”

    PEITC bildas i munnen när grönsakerna tuggas och forskarna berättar att det går att få i sig den cancerhämmande mängden via kosten.

    Källa: BMC Cancer, maj 2015 … klicka här

   3. VET VÅRDEN VAD DE GÖR?

    Cellgifter och strålning kan i sig ge cancer, det skadar friska celler och slår mer eller mindre ut immunförsvaret. Biverkningarna brukar vara svåra och kräva ytterligare läkemedel vars biverkningar ytterligare utarmar kroppen och dess immunförsvar. Ofta dör patienterna främst av behandlingen, men officiellt är det cancern som patienterna dör av.

    Visste du att kemoterapi misslyckas till 97 procent?klicka här

    Kemoterapi ger mer cancerklicka här

    Ännu mer anmärkningsvärt blir det då alternativ forskning visar att det är infektioner som beror på bakterier, virus, svampar, parasiter som ligger bakom cancer. Denna infektion ger upphov till klumpning av blodet vilket ger en dålig blodcirkulation, som i sin tur hämmar immunförsvaret och som ger en sämre syresättning – vilket i sin tur gynnar tillväxten av cancer.

    Även en lekman förstår att man i detta läge bör häva blodklumpningen för att förbättra cirkulation och att bekämpa infektionen som bäst sker med rätt kost och med tillskott av lämpliga vitaminer, mineraler och antioxidanter i rätt mängd.

    Detta senare har doktor Erik Enby verifierat i sin forskning med påföljd att han blev berövad sin läkarlegitimation och förföljd av myndigheter och media – då han hotade en mycket lukrativ cancerindustri med en god tillväxtprognos.

    Erik Enby: Genhypotesen om cancer duger inte – Nu får det vara nog!klicka här

    Erik Enby om sjukdomarnas ursprung – Mikrosvampar kan vara en orsak till kroniska sjukdomar och cancerNewsVoice

    Följdfrågan blir då: Vem styr svensk sjukvård, myndigheter och media – och vem styr våra politiker som ju är ytterst ansvariga? Svarat blir att det är hög tid att byta politiker – om vi inte alla ska drabbas av cancer.

    Regeringen inbjöd nyligen till rundabordssamtal om cancer och doktor Erik Enby som forskat mer än 30 år på detta och som botat tiotusentals patienter med enbart naturmedel erbjöd sitt deltagande. Men regeringen bemödade sig inte ens att svara och således är det inte ett dugg intresserade av att lösa cancerns gåta (enbart ett spel för galleriet, dvs. inför väljarna).

    Cancergåtan är redan löstklicka här

    Avslutningsvis (klicka nedan för att se intervjun):

    Doktor Erik EnbyVetapedia

    1. LITAR DU PÅ WIKIPEDIA I KONTROVERSIELLA FRÅGOR?

     På Wikipedia som styrs av kommersiella intressen ”trollades” Erik Enby bortklicka här

     Allt som stör globala intressenter på Wikipedia trollas bort eller vinklas. Därför kan man endast använda Wikipedia som informationskälla i ickekontroversiella frågor. På Wikipedia misskrediteras allt som inte är ”politiskt korrekt” och allt som medborgarna inte bör veta raderas.

     Nedan ett annat exempel på hur Wikipedia misskrediterar det som är ”politiskt inkorrekt”. Det är farligt om medborgare får tillgång till all fakta och börjar tänka själva. Så frågan är om yttrandefrihet fortfarande gäller?

     På Wikipedia: ”Nya Tider är en högerextrem och konspirationistisk svensk nyhetstidning” och det fanns en del författare som bojkottade Bokmässan för att Nya Tider var representerade där. Frågan är om de ens läst tidningen? Frågan är berättigad då det är svårt att ens hitta ett uns av ”högerextremism och konspiration”(enligt flera godhjärtade sanningssökare som läst tidningen och som är så långt ifrån främlingsfientlighet som man kan komma – men som vill veta den ovinklade sanningen även om den råkar vara ”politiskt inkorrekt”).

     Såvida det inte är ”konspiratoriskt” att på ett sakligt och objekt sätt belysa det som vanlig media och politikerna har valt att mörka – som t.ex. invandringspolitiken, brottsutvecklingen, kriget i Syrien sett ur en annan synvinkel, yttrandefriheten som är under attack, m.m.

     Nya Tider beskriver sig själva som: ”Nya Tider är en nyhetstidning som granskar makteliten, besöker rättegångar och rapporterar de viktigaste nyheterna från Sverige och världen med unik information och från folkets perspektiv. Spännande läsning med ett politiskt inkorrekt och ärligt innehåll – som en riktig tidning ska vara.”

     ”Brottet” består i att granska makteliten och att att sakligt informera ur folkets perspektiv – vilket enligt ANTIDEMOKRATER är ”högerextremt och konspiratoriskt”.

     De som utan sakliga skäl vill begränsa yttrandefriheten utgör ett allvarligt hot mot demokratin och bör fortsättningsvis etiketteras ANTIDEMOKRATER. Om de inte kan påvisa sakliga bevis för sina påståenden så sysslar de med falsk angivelse eller falsk tillvitelse – med avsikt att föra folket bakom ljuset.

     Dessa antidemokrater vill uppenbarligen att alla ska få cancer som ska behandlas med lukrativa ”läkemedel” med stora biverkningar som ger upphov till merförsäljning av ännu fler läkemedel. Ett sjukt folk är också lättare att förleda.

  2. Dr Erik Enby: Kortison hjälper inte mot infektionen bakom inflammationen.

   Dr Erik Enby kritiserar användningen av kortison mot olika kroniska sjukdomar, vilka egentligen beror på infektioner, särskilt om preparatet inte innehåller en infektionshämmare. Felmedicineringen med kortison kan liknas vid ett medicinskt bedrägeri och läkare måste bli medvetna om detta, skriver Enby.

   Bedrägeriet består i att läkarna inte åtgärdar de underliggande grundorsakerna till infektionen och inflammationen – utan de nöjer sig oftast med att behandla enbart symptomen med kortison (vilket innebär att en infektion obehandlad kan förvärras och längre tids behandling med kortison ger biverkningar).

   Läs mer … NewsVoice

 14. Debatt: Cancerfondens kostråd är kontraproduktiva!

  Det är skrämmande att studera Cancerfondens kostråd vid cancer, skriver näringsrådgivaren Kerstin Bergenulf med flera debattörer, som menar att det är dags att på allvar ta till sig kostens betydelse för hälsan.

  Citat:

  Sjukvården är sjuk och mycket styrs av pengar

  Det finns ett starkt samband mellan vad som hänt med folkhälsan de senaste decennierna och vad som samtidigt skett inom livsmedels- och läkemedelsindustrin. Dessa branscher påverkar dessutom sjukvården i högre grad än vad många förstår.

  Sjukvården idag är så överbelastad att både patienter och personal blir lidande. När antalet vårdbehövande ständigt ökar p.g.a. våra kost- och livsstilsrelaterade välfärdssjukdomar, hjälper det inte att locka med högre lön för att få in mer personal. Trycket gör att den hårt arbetande personalen ger upp och själva blir sjukskrivna eller slutar. Ett förebyggande angreppssätt från sjukvården och samhället skulle minska patienttillströmningen, så att vårdpersonalen räcker till och orkar.

  Läs hela debattinlägget … Hälsa

  – – –

  KOMMENTAR

  Ansvariga politiker har ännu in förstått att myndigheterna ger ut sjukdomsframkallande kostråd och att vården lider av ett systemfel.

  Inga pengar i världen räcker så länge systemfelet kvarstår – så våra politiker öser in pengar i ett stort svart hål och i bästa fall förskjuter det bara kraschen en aning. Dagens kostråd har trefaldigat diabetes och fördubblat fetma på bara 20 år på samma gång som kroniska sjukdomar ökar epidemiskt. Vad är det som är så svårt att förstå för våra politiker.

  Hög tid att byta politiker – helst innan vården fullständigt kraschar.

 15. INFLAMMATORISKA SJUKDOMAR

  Inflammatoriska sjukdomar är ett gissel idag för fler människor än någonsin tidigare och det bara ökar och det beror inte bara på befolkningstillväxten att det förhåller sig så, utan för att vi matas med allehanda gifter både i kost och i vår omgivning för att inte tala om många farliga mediciner för att ta några exempel.

  Och det är troligen inte så många som känner till att cannabis troligen är lösningen på detta problem, men allt har egentligen att göra med det endocannabinoida systemet vi har i våra kroppar sedan tidernas begynnelse.

  För så här säger National Institutes of Health i USA som är en av världens främsta medicinska forskningscentra om studien från 2009.

  – Cannabinoids as novel anti-inflammatory drugs … NCBI

 16. Både kost och genetik spelar in när det gäller magtarmfloran.

  Nya kunskaper om betydelsen om mag-tarm­kanalens bakterieflora (mikrobiota), från munnen till tjocktarmen, har kastat nytt ljus över biologiska mekanismer av betydelse för hälsa och sjukdom. Hos friska individer finns det en större variation mellan olika tarmbakteriestammar, medan det vid fetma och vissa sjukdomar finns en mindre uttalad variation. Dessa fynd har samband med kostintaget samt med olika genetiska faktorer.

  Det finns sedan tidigare belagda samband mellan mikrobiota mönster och vissa av kroppens normala fysiologiska processer, till exempel ämnesomsättning samt immun­system.

  En ökad förståelse kan öppna vägen för en ny riktad behandling för att försöka förbättra mikrobiota sammansättningen i tarmen, till exempel via så kallade probiotika och ”functional food” produkter. Sådan behandling testas experimentellt och verkar lovande.

  Läs mer … medicinskaccess.se

  Artikeln … klicka här

 17. SOCKERBEROENDE

  Intressanta perspektiv om socker. Vad är skillnad på njutning och glädje? Vilken går ej att överdosera? Och varför?

  ”Den amerikanske professorn och barnläkaren Robert Lustig, som arbetar mycket med barnfetma samt skrivit ett flertal böcker om socker, höll vid ett besök i Oslo, ett föredrag om att ”Bekämpa sockret”. Efter föredraget höll han även en dramatisk genomgång av sin kommande bok som kommer ut lagom till julhandeln i USA. Den handlar om receptorerna för pleasure (njutning och lust) och happiness”.

  Är du sockerberoende och olycklig?medicinskaccess.se

  – Artikeln … Medicinsk Access

 18. Studier från 2016 länkar ångest och depression till magbakterier i obalans

  – Studies Link Anxiety and Depression to Gut Bacteria Imbalance … klicka här

  Hjärnan är ett organ som andra organ och påverkar naturligtvis av näringsbrister och av de kemikalier och gifter som finns i skräpmat – konstigt vore det annars.

 19. Mat och födoämnen som inte ger dig kroniska mag- och tarmproblem (IBS)

  Så många som 20-30% av befolkningen har kroniska mag- och tarmproblem utan känd orsak. Dessa får ofta diagnosen ”irritable bowel syndrom” (IBS).

  (och snart 1 % lider av Ulcerös kolit eller Crohns sjukdom)

  Läs mer … TV-HELSE

 20. Sanna Ehdin om kost och inflammation.

  Att mat påverkar hälsan är inget nytt. Trots det äter svenska folket och stora delar av västvärlden sig till sjukdom och ohälsa. Sanna Ehdin Anandala berättar om kostens påverkan på inflammatoriska processer och hur man kan få bukt på problemen med IFD-mat.

  Läs mer … Kurera

  – – –

  KOMMENTAR

  8-klövern (dagens riksdagspartier) struntar i folkhälsan och de struntar i om vården kraschar – eller så är de inkompetenta eller köpta när det gäller hälsa och vård (vad annars?). De gör ju INGENTING!!!

  Därför startades Folkhemmet Sverige som har det som krävs för att ta fighten i riksdagen för att rädda vården (vilket är ”enkelt” om man vet hur).

  Folkhemmet Sverigehttp://www.folkhemmetsverige.se

Kommentera