Ät dig slank – ett slagkraftigt alternativ till Gastric Bypass

.

Äntligen

ζ

Teknisk knockout i samtliga moment

knockout2

Jämfört med viktoperation vinner vårt alternativ (S o S – Sund o Slank) på teknisk knockout på alla områden! Det blir knockout vad gäller gammal hederlig fysiologi, biokemi och hormonlära. När det gäller att uppfylla kravet på «vetenskap och beprövad erfarenhet», när det gäller att följa lagen, när det gäller kostnadseffektivitet och inte minst när det gäller hälsa och RESULTAT (både på kort och lång sikt). Därtill praktiskt taget noll risk och noll biverkningar (vilket man inte kan säga om GBP).

I vår pilotstudie deltog två ”elever” med vardera cirka 35 kilos övervikt – elever som inte heller hade lyckats gå ner med LCHF (som de hade goda kunskaper om). Vikten ökade trots att man också tidigare testat ”allt” annat (Viktväktarna, Itrim, Cambridgemetoden, Nutrilett, Modifast, 5-2 metoden, fasta, gym, …). Inte heller sjukvården hade något att erbjuda mer än att rekommendera en svältkost (en fettfattig lågkalorikost) via dietist.

Resultat hitintills:

 • http://lchfmagasinet.se/

  Elev 1 har gått ner 24,3 kilo på 18 veckor och midjemåttet har minskat med 19 cm. [Klädstorlek från 46 till 40, som även det börjar bli för stort]

 • Elev 2 har gått ner 18,3 kilo på 13 veckor och midjemåttet har minskat med 22 cm.

Viktigast är dock hälsoförbättringarna som är betydande. Bland annat har både ett för lågt blodtryck och ett för högt blodtryck normaliserats (utan läkemedel). Ett annat fokus är att åtgärda olika inflammatoriska tillstånd, genom att stärka kroppens immunförsvar och att sluta äta det som skadar.

Utifrån hälsoundersökningar (som sker med hjälp av senaste teknik), anpassas kost och tillskott, så att maximal effekt uppnås. Intressant att notera är att andelen muskler ökat kraftigt utan extra motion – och att graden av det viscerala fettet har normaliserat. I pilotstudien äter eleverna sig mätta på god naturlig mat (svält är förbjudet).

Välkomna på en föreläsning måndagen 15 juni strax utanför Göteborg (fri parkering) och lär mer – och ställ gärna frågor. Artikel i senaste numret av LCHF-magasinet … Naturligt alternativ till Gastric Bypass

Valet borde vara självklart ur alla aspekter – men …. (se längst ner på sidan)

.
Team Kostdemokrati

we make it happen

ζ

Klicka på bilden nedan

SoS-150615.
ζ
.

Kunskap och support

– som gör att du själv kan påverka din livskvalitet.

 • Vill du lära mer om kostens betydelse för att hålla dig frisk, hålla vikten, eller till och med reducera din vikt rejält?
  .
 • Terapeut? Arbetar du kanske med att hjälpa andra reducera sin vikt?
  .
 • Om du är sjukvårdspolitiker, så är detta en möjlighet att spara pengar och på samma gång erbjuda sina medborgare ett naturligt alternativ till kirurgiska ingrepp.
  .
  spargris-plåster-bwEnbart VG-region kan spara upptill 200 miljoner kronor per år i form av lägre vårdkostnader OCH förbättrat resultat, på både kort och lång sikt (både vad gäller hälsa och vikt).
  .
  domarklubba3Inom VG-region är beslutet redan klubbat … klicka här
  .
 • Är du som kommunpolitiker bekymrad över en stigande sjukfrånvaro? Då är detta ett gyllene tillfälle att vända på denna trend, på ett kostnadseffektivt sätt.
  .
 • Friskvard ar lonsamt - mÄr du företagare och vill minska sjukfrånvaron, minska sjuknärvaron och öka prestationsförmågan?
  .
  Är du mån om dina anställdas livskvalitet? Då är detta ett kostnadseffektivt alternativ.
  .
  De som genomgår utbildningen blir kunniga ”ambassadörer” inom företag och kommuner, på samma gång som de får hjälp att kurera sig själva.
  .
 • Är du en privatperson som provat ”allt”, även LCHF, utan att lyckas gå ner i vikt?
  .
  Då kan vi ge dig de rätta kunskaperna och de bästa förutsättningarna, men arbetet att byta livsstil måste du själv göra och ta ansvar för. Fokus ligger på hälsa – och automatisk viktkontroll är en bonus.våg-help
  .
  De första ”eleverna” bör väga mindre än 150 kg och ska inte ha några allvarliga sjukdomar som t.ex. hjärtsjukdom eller cancer. Man ska inte heller vara gravid.
  .
  Däremot är diabetes typ 2 inget hinder.

Du är välkommen på föreläsning på Nääs Fabriker måndag 15 juni kl 18.30-21.30 (vägbeskrivning … klicka här). Insläpp från kl. 18.00.

ζ

Temat för kvällen är:

Ät dig sund och slank med rätt kost

– ett gott alternativ till Gastric Bypass (viktoperation)

Kvällens program:

18.30: ”Kostens betydelse för hälsa och vikt” – Suzanne Lundborg, Lundborgkliniken, inleder med att berätta om vilken mat vi är gjorda för att äta och vilken kost som ger viktuppgång respektive viktminskning.

19.30: ”Alternativet till kostsamma Gastric Bypassoperationer” – Leif Lundberg, Kostdemokrati, berättar om resultat från pilotstudien som visar övertygande resultat. Minus 24 kg på 18 veckor (genom att äta sig mått på god mat) är ett exempel. Han berättar också om det koncept som nu erbjuds landsting, företag och privatpersoner.

20.15-20.40. Paus med kaffe/te och frukt.

20.40: ”Medicinska system som hjälper och möjliggör” – Suzanne Lundborg berättar om och visar den medicinska teknik som används för att kunna anpassa programmet till var och ens specifika förutsättningar.

21.10-21.30: Tid för frågor

ζ

Plats: Lundborgkliniken, Nääs fabriker (se vägbeskrivningEniro)

Tid: Måndag 15 juni kl 18.30-21.30. Kom gärna i god tid, insläpp från kl 18.00.

Kostnad: 100 kr (betalas kontant alternativt faktureras företag).

Plats bokas på 031-133200 eller info@lundborgkliniken.se senast fredag 12 juni.
Begränsat antal platser.

Välkommen!

ζ

PS. Avancerad medicinsk teknik ingår i programmet.

En liten tillbakablick – och sedan dess har utvecklingen gått ännu längre framåt:


 APPENDIX

Två informativa artiklar (klicka på bilderna nedan):

………

Information om Gastric Bypass. Frågan är om någon hade valt viktoperation, om de hade blivit informerade om risker och biverkningar? Vi tror inte det – speciellt inte när det finns riskfria alternativ utan biverkningar, som dessutom ger ett bättre resultat.

Observera att det som gäller för diabetiker nedan även gäller för behandling av övervikt. Med vårt koncept förebyggs diabetes och om man redan är diabetiker typ 2 så kan man minska på medicinering (och därmed biverkningsrisken), och en del kan t.o.m. bli ”friska diabetiker” (och klara sig helt utan diabetesmediciner). Detta har Socialstyrelsen bekräftat efter flera års utredning.

Diabeteskurva_svt

Ovan en blodsockerkurva INNAN för en typ 2 diabetiker (med insulin) och EFTER
med lågkolhydratkost (och utan läkemedel). Ett jämnt och stabilt blodsocker ger
inga eller färre biverkningar och det är skönt att slippa injicera insulin.

EFTER: En ”frisk diabetiker” med normalt blodsocker – utan läkemedel.

Klicka på bilderna nedan för att läsa mer.
Observera att lagen nedan gäller både diabetes och övervikt.

ζ
.

S o S (Sund o Slank) – Det självklara valet

S o S är ett alternativ som enligt Socialstyrelsen uppfyller kravet på «vetenskap och beprövad erfarenhet» och som vården därför enligt Patientsäkerhetslagen SKA informera om och erbjuda överviktiga patienter (och diabetiker).

Ett alternativ som vården dock inte själva erbjuder då de saknar denna kompetens, dessa erfarenhet och de rätta resurserna inom detta område. Informellt råder också ett tabu att avvika från det man brukar göra.

Vården erbjuder idag en fettsnål lågkalorikost för viktnedgång, vilket alla som provat vet ger en viktuppgång efter en initial viktnedgång (kallas jo-jo bantning), vilket är helt naturligt och som kan förklaras.

 • Lågkaloribantning och fettsnål kost (lightprodukter)klicka här

Detta fungerar självfallet inte varför överviktiga patienter erbjuds viktoperation som inte heller fungerar och som dessutom vilar på en fuskstudie, SOS-studien, som inte ens handlar om Gastric Bypass.

Trots att vårdens koncept för behandling av fetma är dyrt, riskfullt, ger allvarliga biverkningar och dåligt resultat, så är förändringsklimatet nästintill noll. Varför betalar vi dyrt för något som inte fungerar?

I skenet av detta blir ”S o S – alternativet” ännu mer självklart.

But … (there is always a ”but” in this imperfect world) …

OF COURSE

Kommentera