Holistics kursprogram våren 2015 (plus tips om D3+K2+Mg)

.

Holistics-kursprogram-v2015

Kursprogram plus
lite om D3, K2 och Mg
(se APPENDIX nedan).

ζ

Bakgrund

Holistic Sverige AB

Holistic loga swVi lever i en snabbt föränderlig värld på väg in i en ny tidsålder som innebär nödvändiga och stora förändringar. Detta ställer stora krav på individer, samhällen och nationer där det krävs snabba och kraftfulla förändringar för att ställa om till en långsiktigt hållbar utveckling för planeten.

I denna förändringsprocess mår många människor dåligt. Holistic vill hjälpa dig att leva ett liv i balans och må bra både till kropp och själ. När du är friskare, gladare och i balans har du också mer energi och uttrycker mer kärlek och glädje. Tillsammans skapar vi en friskare, gladare och mer kärleksfull värld som är långsiktigt hållbar.

Holistic verkar för en friskare värld genom kunskap om orsakerna till sjukdomar och hur de långsiktigt kan undvikas eller elimineras samt hur du kan återställa balansen i din kropp. Holistic informerar om livsstilens och kostens betydelse för hälsa och välbefinnande så att du kan återställa balansen och själv ta kontrollen över din hälsa.

Holistic vill också verka för att överbrygga klyftan mellan skolmedicin och alternativmedicin genom förståelse för det goda i båda systemen samt visa hur de kan samverka och komplettera varandra. Från början sålde Holistici endast produkter till terapeuter med höga krav både på effekt, renhet och ett minimum av biverkningar i form av överkänslighetsreaktioner. I dag säljs våra produkter även i butiker och på nätet.

Ryggraden är våra terapeuter och alla våra produkter ska uppfylla deras höga krav.

Holistics ambition är att ha så rena produkter som möjligt. De kommer i form av pulver, flytande form, vegetabiliska kapslar och ibland, som ett alternativ, i tablettform. Holistic har har ingen egen tillverkning, men specificerar allting ända ner på ingrediensnivå. Om en leverantör inte uppfylla Holistics stränga krav hittar de någon annan och ibland får de hjälpa sina leverantörer att hitta just de ingredienser som Holistic vill ha eftersom de aldrig kompromissar med dessa. Här kan du läsa mer om Holistics filosofi , historia, värderingar och roliga medarbetare. Och vill du hänga med i stort och smått så är Holistics Facebook-sida en bra kanal.

ζkurs-m

Holistic levererar högkvalitativa kosttillskott,

men också information och kunskaper till terapeuter,
återförsäljare och medborgare.

Nedan ett utdrag ur kursprogrammet (för kostnad, plats och tid, se ovan)

Energimedicin, tvådagarskurs (öppen för alla)

Två dagar som förändrar ditt sätt att se på världen! Den här kursen är lite annorlunda. Den sträcker sig till de yttre gränserna av människans kunskap. En del av de teorier som Bertil framlägger på denna kurs kunde avfärdas som flum för tjugo år sedan, men nu har den moderna forskningen hunnit ifatt Bertils tankar och bekräftat det han säger, medan andra teorier ännu ligger utanför forskningens landvinningar …

ζ

Energi och mental hälsa – med rätt näring (ny kurs öppen för alla)

Holistic-kurser-rec1Störd mitokondiriefunktion – hur kan det yttra sig och vad göra åt det. Föreläsningen handlar om hur en väl sammansatt näringscocktail kan stödja vårt mående och välbefinnande.

ζ

Produktkunskap för terapeuter och hälsofackhandel

Lär dig mer om Holistics produkter och deras användningsområden.

ζ

Näringsmedicin 2 (fristående kurs)

Immunförsvar, syra-basbalans, binjurar

Tanken med den här kursen är att ta ett helhetsgrepp på ämnet Näringsmedicin. Tyngdpunkten för denna kurs är immunförsvaret, med fokus på överkänslighet/allergi. Vi kommer också att titta på syra-basbalansen samt binjurarnas funktion och vad man kan göra för att stärka dem.

ζ

Utmattning, sömnproblem, nedstämdhet.

En utbildning uppbyggd kring verkliga patientfall.

Många som uppsöker vård idag lider av magbesvär, nedsatt sköldkörtelfunktion, ”trötta” binjurar, sömnsvårigheter och nedstämdhet. Kursen utgår ifrån patientfall och ger beskrivning av konkreta åtgärder och näringens betydelse för en pigg och närvarande hjärna.

ζ

K2+D3-vitamin, Västerås

Holistic-kurser-rec2Håll dig uppdaterad om vitamin K2 och D3 och deras viktiga funktion för människan. Kursen kommer att behandla:

  • Nya studier
  • Hur arbetar vi med K2 och D3 i praktiken
  • Immunförsvaret
  • Hjärt-/kärlhälsan
  • Skeletthälsa
  • Välbefinnandet

Kommentar: En mycket intressant föreläsning som belyser hur vitamin K2 och vitamin D3 samverkar för en optimal hälsoeffekt.

En viktig pusselbit när det gäller att förklara att Sverige är ledande vad gäller benskörhet och benbrott, trots att vi äter mycket kalcium (som sägs stärka benen). Bertil Wosk, grundaren av Holistic, kan berätta varför det är så och hur det kan åtgärdas.

ζ  slut kursprogram  ζ

k2d3APPENDIX

Vitamin D är nyckeln till kroppens försvar

Medicin: En rad upptäckter visar nu att D-vitamin är avgörande för hälsan. Cancer, diabetes, MS, depression och barnlöshet kan uppkomma som en följd av brist på D-vitamin. Nyligen har forskare upptäckt att ­immunförsvaret inte kan aktiveras utan D-vitamin. Därmed har vitaminet tre centrala funktioner: reglering av immunförsvaret, reglering av cellväxten och reglering av hormonbalanser.

Läs mer … ILLUSTRERAD VETENSKAP  (ett mikrogram motsvarar 40 IE)

Dr Mercola
Dr Mercola

Ovanstående artikel skrevs för drygt fyra år sedan och sedan dess har man funnit att det också ofta krävs tillskott av vitamin K2 för att D3-vitamin ska fungera optimalt, varför Holistic tagit fram ett tillskott med bägge dessa vitaminer.

Läs vad Dr Mercola (världens största hälsosajt) skriver om K2 och D3:

Mer om den viktiga kopplingen mellan dessa vitaminer i en kommande krönika (på svenska).

ζ

Magnesium (Mg)

magnesiumFyra av fem har brist på magnesium, en brist som relativt lätt kan korrigeras. Men det gäller att välja rätt om det ska göra nytta och frågan är vad man ska tänka på? Hur stor betydelse har magnesium?

Magnesium aktiverar över 100 enzymer och hjälper nerver och muskler att fungera. Magnesium behövs för att få ett öppet sinne och bidrar till en god sömn.

Magnesiumbrist gör att de fria radikalernas aktivitet i cellerna ökar, vilket sätter ner cellernas funktion och därmed ger ett åldrande i förtid.

Visste du att när vi dricker en Coca-Cola så förlorar vi cirka 150 mg magnesium. Det beror på att cola-drycken innehåller lika stor mängd av antagonisten fosfor (i form av fosforsyra)

Vid en test i 2000-Talets Vetenskap hamnade Holistic Magnesium bland de bästa magnesiumtillskotten, med hög biotillgänglighet. Klicka på bilden nedan och läs på sidan 6 – 7 vad man bör tänka på när man inhandlar magnesiumtillskott:

Rune-Eliasson-Integrativ-Medicin.
Docent Rune Eliasson
, ordförande i Läkarföreningen för Integrativ Medicin, reder ut begreppen (se sid 6 – 7).

Magnesiumtillskott- vilka-är-bra

Kommentera