Maktelit styr världen (och sjukvården)

Världen kontrolleras, genom ägandet av mark, av en liten skara människor enligt Kevin Cahill som är en fd Assistent of British House of Lords i England. David Rothkopf, vice handelsminister under president Clinton, stödjer denna uppgift. Han menar att världen kontrolleras av en superklass bestående av blott 6000 individer. Denna maktelit har sin egen över, medel- och underklass. Det kan vi utgå från. Michael Delavante sammanfattar läget.

Några utdrag:

.

”Jag trodde att jag förstod världen ganska bra. Jag är högt utbildad och jag brukade åka jorden runt tre gånger om året. När jag började med den här boken upptäckte jag att min okunnighet var gränslös.”

”Påståendet att vi lever på en trångbodd och överbefolkad planet är det värsta nonsens som har yttrats”.

”De flesta känner inte till det här och det beror på att makthavarna inte VILL att de ska veta det. I princip har vi haft ett feodalt styre på jorden de senaste 10 000 åren och inte mycket har förändrats sedan medeltiden.”

”Det finns ett absolut samband mellan att inte äga mark och fattigdom och det finns ett lika stort samband mellan markägande och välstånd.”

”En superklass av oåtkomliga, internationella magnater och relativt få politiker och religiösa ledare innehar det verkliga inflytandet över världens utveckling. Att en sådan grupp existerar är odiskutabelt. Deras makt och rikedom saknar motsvarighet i världshistorien. Marknaden har inget samvete och skulle hellre lämna de sjuka, outbildade och åldrande bakom sig.

Marknaden söker effektivitet och det innebär ofta befästande av resurser, makt och avsevärt mänskligt lidande. Löftet om himmelska gåvor har genom historien hjälpt prästerskapet och den politiska eliten att samarbeta för att saluföra stabilitet till priset av ett vida spritt lidande bland de fattiga.

Den bästa vägen att bli medlem av en dominerande elit varit att vara barn till föregående generations eliter. Barn som uppfostrats i en atmosfär av makt utbildas i dess utövande på sätt som andra inte kan. De får lära sig knep och slagord för att vinna folkets gillande och samarbete. De ärver nätverk av kontakter och anställda som kan bistå dem i ett system som hjälpt till att producera och bevara denna klasstruktur sedan tidernas begynnelse.”

Läs hela artikeln … NEWSVOICE

Nya Karolinska Sjukhuset

Vår egen superklass – vården

Projektet Nya Karolinska sjukhuset för 52 000 miljoner kronor.

Det finns stora pengar att tjäna på att folket försätts i kroniskt sjukdom och fetma.

Läs mer … NEWSVOICE

Vården kostar idag 9 % av BNP – 300.000 miljoner kronor per år – 30.000 kronor per svensk eller 120.000 kronor per tvåbarnsfamilj eller 60.000 kronor per pensionärspar. Kostnaderna ökar kraftigt och inom några år kraschar hälsan och ekonomin, garanterat.

Vår tids tempel är våra sjukhus och våra offer är vår hälsa och skattepengar. Vår tids ”överstepräster” inom myndigheter och vården gör vad de kan för att bevara ”business as usual”, som gynnar deras särintressen.

Om de får fortsätta kommer de att sänka Sverige, de tränger undan andra behov och vem som skall betala notan när de flesta medborgare är sjuka och feta, det är en gåta.
.

.
Hög tid för ansvariga politiker att ta befälet och att styra utvecklingen i medborgarnas och samhällets intressen.

Hög tid för medborgarna att välja politiker som är vuxna uppgiften att styra vården.

Börja gärna med att läsa boken ”Forskningsfusket – Så blir du lurad av kost- och läkemedelsindustrin”. Kunskap och probleminsikt är en bra början.

Att ohälsan ökar epidemiskt är ingen slump, det är en styrd process som nu accelererar.

.
Team KOSTDEMOKRATI
.

Läs bokbeskrivning här…

2 svar på ”Maktelit styr världen (och sjukvården)”

  1. Dagens banksystem är ruttet och dessutom har regeringen lämnat 100% garanti att det så skall förbli. Trots alla finanskriser har de inte gjort något för att dela på bankerna så att de samhällsnyttiga delarna skiljs från de spekulationsartade delarna. Varje svensk lämnar en helt ofrivillig garanti på 4 årslöner till dessa spekulerande banker.
    På hemsidan för LaRouschrörelsen finns detta upprop att agera:
    http://larouche.se/artikel/riksdagen-rostar-om-bankdelning-19-juni

    Det är dags att vakna upp och ställa politiker till ansvar.
    Vi är på väg mot en katastrof!

Kommentera