Humor – med en allvarlig underton

.

humor

.
ζ
.

Med humor som vapen i en mycket allvarlig frågeställning

En parodi på hur media, auktoriteter och myndighetstjänstemän
agerar i sin iver att vara läkemedelsindustrin till lags. Medborgarnas
livskvalitet och samhällsintressen väger här lätt.

Stort tack till NEWSVOICE och Galenskaparna som med humor
belyser hur medborgarna blir grundlurade på hälsa och pengar.

forskrackligt.

Pseudovetenskap på SvD – Kökskryddor påstås bota sjukdomar

– Etablissemanget chockerat

HUMOR. SvD har passerat in i pseudovetenskapens mörker. Nu försöker tidningen förvilla svenska folket med att vanliga kryddor kan bota sjukdomar. Professor i medicinsk fysiologi Anders Gustafsson vid Lunds Universitet menar att SvD tappat greppet helt.

”Det är mycket allvarligt att ge sjuka människor som behöver riktig vård falska förhoppningar”, säger han till NewsVoice.

ζ

Läs hela inlägget, som på ett humoristiskt sätt speglar de tokigheter som pågår med ”auktoriteter” i huvudrollen och som kostar medborgarna skjortan i form av ohälsa och enorma kostnader för hälso- och sjukvården (i snitt mer än 80.000 kr per arbetande svensk och år) … klicka här >>> NEWSVOICE

pengar-flyger-bwPrognosen är att vårdkostnaderna ökar till drygt 200.000 kronor per arbetande svensk och år redan år 2040 (för samma vårdnivå som idag). Det innebär 400.000 kronor per år och hushåll där två arbetar. Har Du råd med det? Och för vad?

Det finns kostnadseffektiva alternativ (som uppfyller kravet på vetenskap eller beprövad erfarenhet), som kompletterar skolmedicinen och som skulle kunna rädda vården. Men då måste folket ta befälet och väcka sina förtroendevalda politiker, så att de tar sitt ansvar.

Det kräver också att media slutar upp med att publicera faktoider och osanningar.


Några av kommentarerna.

Lotta says:

Det sägs dessutom att den ”oskyldiga” kanelen är inkörsporten till tyngre grejer… man börjar med kanel och slutar med malört!! Upprörande ansvarslöst av svenskan!

TACK Torbjörn för underbart, träffsäkert inlägg.


Red says:

Sprid gärna denna artikel viralt eller varför inte oralt till SvD, DN, Metro och de sociala medierna. Kanske vi har turen att få viralgranskaren Jack Werner eller någon annan grindvakt att skriva mer om vad de numera kallar ett [viralt] socialt Stockholmssyndrom som de pratade om på P1 härom dagen.

Radio-bwSverigesradio.se, P1:

Jack-WernerMed fakta och förnuft mot nätets Stockholmssyndrom.

Nu ska det handla om ett slags nätets ”stockholmssyndrom” – vår socialamedierkrönikör Jack Werner har följt historien om en kvacksalvare [Anders Sultan] på nätet – som fick kunderna han lurade med sig på sin sida i en socialamedierstorm [bl.a. NewsVoice artiklar och alternativa Årets Förvillare], mot journalisterna som avslöjade honom.

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/456532?programid=2795

Men det som Sveriges Radio nu sprider radioviralt är inget annat än en konspirationsteori. Anders Sultan ligger inte alls bakom mediestormen. Det är i själva hans nöjda kunder som hört av sig och velat engagera sig för att försvara honom och kolloidalt silver, men INTE för att de är lurade och på något magiskt sätt hållna gisslan av Sultan.

Kolloidalt silver funkar helt enkelt.

Om Sveriges Radio sociala Stockholmssyndrom har bäring i verkligen så betyder det t.ex. att alla äldre som äter kanske 10 mediciner per dag lider av ett besläktat Stockholmssyndrom, de tror så mycket på medicinerna, de vill ha dem trots att de blir sjuka av dem och de är beroende av sina kidnappare d.v.s. läkemedelsindustrin och vårdpersonalen som stoppar i dem pillrena.

ζ

cocktaileffektenKommentar: Statens beredning för medicinsk utvärdering (SBU) har  i en rapport varnat för just övermedicinering. Citat:

Medicinsk diagnostik och behandling är ett tveeggat svärd.

Nu växer oron för att alltför intensiva åtgärder mot lindriga problem
har motsatt effekt och ökar människors lidande …. SBU

Observera att det inte finns några studier som verifierar effekten eller säkerheten av läkemedel om man äter mer än ett läkemedel åt gången, vilket beror på den så kallade ”cocktaileffekten”. Om man äter fler än ett läkemedel på samma gång utsätter man sig således för ett medicinskt experiment med okända biverkningar.

Man vet att cocktaileffekten kan vara väsentlig och t.o.m. livsfarlig. Läkemedel är potenta kemiska droger som påverkar betydligt fler funktioner än vad som är syftet med drogerna och tillsammans kan de ge oväntade och livsfarliga biverkningar, på kort eller på lång sikt.

Något för viralgranskaren Jack Werner att bita i? Då skulle han kunna göra nytta. Varför jagar han det som fungerar och som är ofarligt? Hur tänker dessa journalister? Vem ärenden ränner de? Förstår de vad de håller på med? Förstår Metros redaktion att deras journalist agerar MOT sina läsare?

Tog bort medicinen. När Gulli Johansson var döende togs medicinen bort. Hon gick från svårt dement till frisk på bara några dagar. Klicka på bilden ovan eller här >>> Var sjuk i elva år för att läkarna gav fel medicin

ζ

Metro: Därför startar vi ”Viralgranskaren” … läs mer

Intentionen med satsningen är ”vi vet att journalisters uppdrag är att ta reda på sanningen och berätta den” – gott så långt. Men att då börja med att varna för NEWSVOICE och delta i häxjakten på kolloidalt silver är att göra tvärtom, det är att göra sina läsare en riktig björntjänst.

Kvaliteten på denna nya satsning beror på medarbetarnas professionalitet, deras förmåga att inhämta information och analysera den. Det som vi nu sett prov på avskräcker och undergräver Metros varumärke och tidningens tillförlitlighet. Metro varnar för en tillförlitlig oberoende källa och deltar i ett drev MOT folket till förmån för ohälsoindustrin (och bidrar därmed till att vården kommer att krascha).

Att låta omogna journalister (som inte kan skilja på rätt och fel), få tillgång till Metros läsekrets är livsfarligt – för läsarna.

Nyheter24:s chefredaktör Henrik Eriksson skrev på Twitter:

Tips till cheferna på  Metro. Är det inte dags att lägga ner @viralgranskaren, kliva ner från höga hästen och införa nya rutiner för alla?

 • Viralgranskaren Jack Werner – En åsiktspolis eller nyttig pekpinne?klicka här

Ivan says:

Som vi har alla tidigare har sett ägnar sig massmedier ofta åt att smutskasta
användningen av näringstillskott, speciellt populära kosttillskott som människor
kan ta för att få ökad hälsa och välbefinnande, istället för att använda Big
Pharmas giftiga receptbelagda läkemedel.

Sensationsjournalisters skräckhistorier som är utformade för att skrämma
bort människor från naturlig hälsa och rakt i armarna på Big Pharma, publiceras
eller sänds regelbundet av nyhetsmedia.

Läs mer: http://bakom-kulisserna.webnode.se/news/fallor-for-anvandare-av-kolloidalt-silver-p%c3%a5-facebook/

ζ

Galenskap(arna)

Avslutningsvis en träffande satir med Galenskaparna.

Byt ut ordet ”förkylning” mot ”cancer” så fastnar skrattet i halsen. Om inte folket snarast agerar mot dessa ”troll” och väcker ansvariga politiker, så har snart varannan svensk cancer och övriga någon annan kronisk sjukdom och vården kommer att kräva så mycket pengar att det inte blir mycket över till skola, omsorg och pensioner.

Frågan är också vem som ska jobba ihop skattemedlen när många fler är sjuka och när den demografiska effekten får full effekt?

Man kan också byta ut ordet ”förkylningsvaccin” mot ”kolloidalt silver” – något som ohälsoindustrins ”troll” med alla till buds stående medel försöker motverka att det kommer till allmänhetens kännedom. På denna punkten är Galenskapernas satir mycket träffande.

2 svar på ”Humor – med en allvarlig underton”

 1. Läkemedelsindustrin har idag monopol på begreppet ”hälsa”.

  Vem har bestämt det?

  Även Konsumentombudsmannen (KO) går i ohälsoindustrins ledband …Livsfarlig marknadsföring? KO stämmer hälsokostföretag!

  Det är uppenbart att vi behöver se över vår lagstiftning och upphäva det monopol på hälsa som lobbyister lyckats få till.



  «Nutrition is the first principle of medicine»
  (and not drugs)

  Hippocrates (460 – 380 bC)

 2. Klockren analys:

  Jack Werner och P1 demoniserar hälsomedvetna svenskar och kolloidalt silver … NEWSVOICE

  Kommentar

  Varför använder sig Sveriges Radio och svenska tidningar av journalister som bevisligen uppnått sin inkompetensnivå? Det slår ju även hårt mot radions och tidningarnas trovärdighet.

  På en eller två dagar borde en professionell journalist kunna konstatera att det finns vetenskap bakom kolloidalt silver och att det faktiskt fungerar. Det fungera så bra att det till en början är svårt att tro att det är sant.

  Det borde ge en signal till att gräva ännu djupare och sedan berätta den goda nyheten för sina lyssnare och läsare. Och nästa artikelserie borde handla om varför sjukvården inte använder sig av kolloidalt silver i större grad, som de borde (idag används det bara när små barn råkar ut för brännskador … läs mer).

  Men istället för professionella reportage så levereras osanningar och falska anklagelser av journalister som inte verkar vara torra bakom öronen eller så ljuger de medvetet. Och sedan publicerar Sveriges Radio, Helsingborgs Dagblad (HD) och Sydsvenskan denna smörja, vilket gör att även ansvariga utgivares kompetens måste ifrågasättas.

  Dessa ”snorvalpar” valsar omkring under falsk flagg på Facebook och provocerar medborgare som uppnått enormt stora hälsofördelar som dessa okunniga ”valpar” ifrågasätter på ett sätt så att de får svar på tal, och när någon överreagerar på denna provokation så publiceras detta – vad är detta för form av journalistik?

Kommentera