Gick ner 60 kilo på två år

Ett ytterst dåligt och kortsiktigt resultat.
Där hälften har fått en försämrad livskvalité redan inom fem år.

Skall vi utvärdera konsekvenserna av rökning efter samma mall? Där ingen fått några allvarliga biverkningar efter bara fem år.

SVT Publicerad 25 september 2012

Gick ner 60 kilo på två år

Fick magsäcken flyttad Operation mot fetma fungerar bra för vuxna, det vet man sedan några år tillbaka, men det funkar lika bra på tonåringar.

Det visar en svensk studie från Sahlgrenska som publiceras på tisdagen. Niklas Andersson var 17 år när han opererades.

Niklas Andersson hade varit överviktig i större delen av sitt liv när han för fem år sedan gick igenom en gastric bypassoperation på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg, som en del i studien.

Hans magsäck flyttades – tunntarmen kopplades direkt till en liten ficka strax efter matstrupen. På två år gick han ner 60 kilo och precis som flera andra i studien känner han att hans hälsa livskvalitet har förbättrats.

Och de positiva resultaten gör nu att man kommer att fortsätta operera tonåringar framöver.

Länk: SVT

– ◊ –

Kommentar

LCHF dokumenterades av William Bantings redan 1863 när han meddelade allmänheten sina framsteg i i ett PM med titeln ”Letter on Corpulence Addressed to the Public”.

LCHF blev allmänt känt runt 2005 i Sverige och 16 januari 2008 tillkännagav Socialstyrelsen att lågkolhydratkost uppfyllde kravet på vetenskap och beprövad erfarenhet för behandling av diabetes och övervikt. Metoden måste således erbjudas patienter enligt patientsäkerhetslagen, sedan januari 2008.

Men vården och dess utövare struntar i lagen och rekommenderar istället en kalorisnål och fettfri kost, som alla vet inte fungerar (alla utom vården). Läs mer… .

Det blir en transportsträcka till Gastric Bypass som inte heller fungerar:

Efter 150 års erfarenheter anses det inte finnas några långtidserfarenheter av LCHF, men efter fem år anses det fritt fram att magstympa fler ungdomar. Detta är vansinne.

Det finns två effektiva sätt att snabbt gå ner i vikt, en metod som inte ger några biverkningar alls, den är billig och reversibel (man kan ångra sig). Sedan finns det en brutal metod som ger livslånga biverkningar, som kostar minst 300.000 kronor per patient och där det inte finns någon väg tillbaka, en livsfarlig experimentmetod.

  • Tommys viktresa, minus 89 kg på 89 veckor. Läs mer…
  • Annes helvetesresa… . Läs mer…

Det finns hundratusentals fall liknande Tommys (fast färre kg) och det finns tusentals fall som Annes (både lindrigare och värre). På den facebook-grupp som nyligen startats för GBP-opererade finns det otaliga berättelser som liknande Annes, således en vanlig biverkan.

För en del, som Niklas ovan, kan det gå bra de första fem till tio åren, men sen vet ingen vad som händer. Under en föreläsning på Sahlgrenska Universitetssjukhus nämndes en genomsnittlig överlevnad på 20 år efter en Gastric Bypass (läs ”Domedagen är nära” nedan).

Fetmakirurgi ger ett dubblerat vårdbehov i börjar och efter 20 år tenderar vårdbehovet att öka igen. Läs mer … Fetmakirurgi ger ÖKAT sjukvårdsbehov!

Det kan liknas med rökning, de första åren märks inget, men efter cirka 20 år förlorar ofta kroppen fighten. Vad händer när den kroniska näring-, vitamin-, och mineralbristen plus andra brister vi inte vet något om, börjar ge effekt? Även här verkar 20 år vara en gräns för vad kroppen klarar att hantera. Men visst finns det undantag.

  • Hjärnkoll på vikten – RESULTAT – Läs mer…
  • Gastric Bypass – ”Domedagen är nära” – Läs mer…

Även en femteklassare begriper att det är tokigt att skära bort magsäcken, tolvfingertarmen och bit av tunntarmen. De begriper att det inte kan vara bra.

Verkligheten börjar komma ikapp dessa kirurger som saknar helhetsperspektiv och när 50.000 drabbade inser vad de blir utsatta för, då briserar bomben, som kommer att få narkolepsiskandalen med ett hundratal drabbade, att likna en västanfläkt.

Det positiva med inslaget i SVT är att det ger hopp för dem som redan är opererade, det negativa är att det lockar andra att göra ett ingrepp de ångrar inom tio år.

Beväpna dig med lite tålamod. Inom ett år eller två finns det sannolikt alternativ till Gastric Bypass som FUNGERAR, utan biverkningar. Om inte förr så ångrar du dig då!
.

Alternativet till GBP finns redan, men vårdens företrädare väljer att inte se eller höra och de vill inte tala om det. Drygt 150 års mycket goda erfarenhet duger inte och att det kan förklaras med fysiologi, biokemi och endokrinologi duger inte heller.

Däremot duger en fuskstudie (SOS-studien) och fem års uppföljning av ett fåtal utvalda ungdomar. Det underlaget duger för att oåterkalleligen skära sönder magar och tarmar på fler överviktiga ungdomar. Vem har bestämt det?

Det finns dock förnuftiga krafter inom vården, men de hålls tillbaka. Deras inflytande är begränsat och om de agerar idag, så riskerar de forskningsanslag, jobb och legitimation. De riskerar också att bli utstötta. Detta har drabbat flera som följt sin inre kompass.

En whistleblower (läkare) från USA säger att:

De människor som genomgår dessa operationer gör det för att gå ner i vikt, men de blir varken friska eller “smala”. De blir mindre feta, men når inte ens en hälsosam vikt.

Deras magsäck är mindre, men de fortsätter att äta ohälsosam mat med sina små, små magsäckar, men de kan ändå inte bli av med den där extravikten.

Efter att verkligen pratat med dessa personer, inser jag att man inte enbart kan skylla på dem för deras viktproblem. De har blivit felinformerade om vad de bör äta och de äter den föda som de utgår ifrån är bra för dem.

Om jag skulle dra dessa patienter åt sidan och säga:

“Gör det inte! Lägg inte dina pengar på en operation och riskera komplikationer (i vissa fall livshotande), för att få din magsäck och dina tarmar amputerade. Ta bara bort spannmålen ur din kost!”

Då skulle jag få sparken.

Jag tror verkligen att om jag skulle individuellt råda majoriteten av patienterna som kommer till vår klinik, om hälsoeffekterna av att eliminera vete från kosten, och om de följde mina instruktioner, då skulle antalet patienter som utvärderas (till GBP) och antalet personer som lider av oklara medicinska problem, åtminstone halveras.

Läs mer … Whistleblower avslöjar Överviktskirurgin

Idag styr vansinnets företrädare och inte vill du väl underkasta dig dem?

Tänk efter FÖRE.

.
Team KOSTDEMOKRATI

Snabbguider

Läs mer om viktoperationer, en av vår tids största medicinska skandaler.
Klicka på bilderna för att ladda hem.

.….

Kommentera