Del 3 – Jag litade ju på dem. En spruta och sen var mitt liv förändrat

sid 1sid 5sid 8-9

En spruta och hela livet förändrades

Daniela Dahl, som går sista året på gymnasiet, fick diagnosen narkolepsi i juli 2011. Vaccinationssprutan förändrade hela hennes liv. Läs hennes egna ord om den handikappande tröttheten och längtan efter att kunna skratta igen utan att falla ihop på golvet.

Läs resten här…                               [Som avslutas med]

”Jag brukar ha en förmåga att försöka tänka positivt och inte gräma mig när jag vet att det inte finns något att göra. Jag måste vara stark. Mina föräldrar har varit tillräckligt oroliga. Men när man tänker på allt detta går det inte att inte bli upprörd. Och väldigt, väldigt ledsen. Och rädd för den stora makt som medier och de högre ställda har över oss vanliga människor. Jag litade ju på dem. En spruta, och sen var hela mitt liv förändrat.”

Var det rätt att massvaccinera?

Ja. säger Björn Olsen – Tveksamt säger Göran Stiernstedt

[Brännpunkt sid 5]

.
Ett kollektivt ansvar att vaccinera oss

Om vi i framtiden inte vidtar alla tänkbara motåtgärder vid en en svår pandemi, kommer domen att bli hård. Vad hade hänt om svininfluensan återkommit i en andra våg? skriver Björn Olsen, professor i infektionssjukdomar vid Uppsala universitet. Läs mer…

”Vad hade hänt om svininfluensan hade återkommit i en andra våg? Miljontals döda på kort tid, havererad sjukvård och ekonomi samt en infrastruktur som kraschar, är något vi inte kan föreställa oss. När vi summerar en framtida svår pandemi och om vi inte vidtagit alla tänkbara motåtgärder som massvaccination, kommer domen att bli mycket hård.” skriver Björn Olsen.

Kommentar:

”Kollektivt ansvar” att spruta in ett reaktivt experimentvaccin in i blodbanan, som knappt testats och som inte kan testas fullt ut? Det får stå för Björn Olsen.

Vad hade hänt om en miljon svenskar hade drabbats av narkolepsi och en miljon av ALS eller annan allvarlig neurologisk sjukdom?. Vad händer om en miljon drabbas av för tidig demens? Vad händer med vårt immunförsvar när det utarmas av experimentvaccin, den dag det kommer en dödlig influensa? Vad blir cocktaileffekten av flera olika sprutor, kombinerat med olika influensor?” De tankarna har inte föresvävat Björn Olsen.

Ingen vet! Det vi vet är att vaccintillverkarna gör miljardförtjänster och att de har friskrivit sig från allt ansvar, klokt nog. Det vi vet är att dessa vaccin är oerhört reaktiva och knappt testade.

.
Det behövs en oberoende granskning

Vi behöver en övergripande oberoende utvärdering som bland annat har att besvara frågan: Med facit i hand – var massvaccinering rätt metod? Det skriver Göran Stiernstedt, chef för vård och omsorg på Sveriges kommuner och landsting (SKL).

Läs mer…

Se tidigare delar i SvD´s serien om massvaccinering mot svininfluensan

Avslutningsvis

Nu är det vaccinering av flickor och unga kvinnor mot HPV-virus som är aktuellt. Det kan vara klokt att själv läsa på och själv fatta ett beslut.

Tidigare inlägg om vaccin och HPV:

Ett svar på ”Del 3 – Jag litade ju på dem. En spruta och sen var mitt liv förändrat”

Kommentera